Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#3001 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

narusavanje jrm....cetnikovanje.....primitivizam......kako znas da dogadjaj nije najavljen i ugovoren sa policijom za vikend? da li bi i u tom slucaju bilo narusavanje jrm? kao bilo koji koncert ispred bbi-a, scc-a, na stadionu kosevo, da li se zale oni koji zive na marindvoru, jezeru ili u titovoj kad ima nesto? kako znas da su ovi rockenroll narkomani iskljucivo chetnici? mozda ima i balija koji su dosli chetnikovati. na zalost, protiv-zvucni zid se na granicu ne moze staviti.

znas onog kefala iz strumfova? e pa to je vjesalica. otvori bilo koju temu o bilo cemu takav ce dojam ostaviti. bilo sta....negativnost do negativnosti i gdje treba i gdje ne treba. haj u nekim slucajevima se i slazem ali tolika neka nepotrebna negativnost izlazi na sve strane da je to bas slucaj za pratiti. a to sto imas stan na prvoj borbenoj liniji do cetnika....pa mjenjaj sestro. idi dublje u grad. (sad ce odgovor...isla bih ali ne mogu priustiti od doslja koji su sve pokupovali i digli cijene). ja da sam cetnik ja bi ti gusle i BMK drndo cijeli dan odprekoputa iz chetniteta.

po kraj puta dvije babe placuuuuuuu, limuzina zgazila krmachuuuuuuuuu, joooooooooooooj
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3002 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

E bas takav primitivizam i bude karanana u gluho doba, kad se ološ pijani skupi, bas takav....
Banksy

#3003 Re: Istočno Sarajevo

Post by Banksy »

Ukucaš tri riječi i nađeš...

Image

Ne kukajte, Sarajevo beer festival se čuje do Skenderije...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3004 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote:narusavanje jrm....cetnikovanje.....primitivizam......kako znas da dogadjaj nije najavljen i ugovoren sa policijom za vikend? da li bi i u tom slucaju bilo narusavanje jrm? kao bilo koji koncert ispred bbi-a, scc-a, na stadionu kosevo, da li se zale oni koji zive na marindvoru, jezeru ili u titovoj kad ima nesto? kako znas da su ovi rockenroll narkomani iskljucivo chetnici? mozda ima i balija koji su dosli chetnikovati. na zalost, protiv-zvucni zid se na granicu ne moze staviti.

znas onog kefala iz strumfova? e pa to je vjesalica. otvori bilo koju temu o bilo cemu takav ce dojam ostaviti. bilo sta....negativnost do negativnosti i gdje treba i gdje ne treba. haj u nekim slucajevima se i slazem ali tolika neka nepotrebna negativnost izlazi na sve strane da je to bas slucaj za pratiti. a to sto imas stan na prvoj borbenoj liniji do cetnika....pa mjenjaj sestro. idi dublje u grad. (sad ce odgovor...isla bih ali ne mogu priustiti od doslja koji su sve pokupovali i digli cijene). ja da sam cetnik ja bi ti gusle i BMK drndo cijeli dan odprekoputa iz chetniteta.

po kraj puta dvije babe placuuuuuuu, limuzina zgazila krmachuuuuuuuuu, joooooooooooooj
Svi mi dajemo/pisemo samo ono sto nosimo u sebi dobri moj karanana...
vješalica

#3005 Re: Istočno Sarajevo

Post by vješalica »

Veze ti nemaš šta pričaš
Na drugim temama ćeš brabonjati to kontradiktorno
I nema potrebe da se selim izmjesta u kojem sam od prije rata
Što se tiče jeftinog skupa koji je nekome dimet jer pati za onom rajom koja se razbjezala preko lnije razgranicenja
Nek idu na svoju rodnu Romaniju pa neka divljaju
Obične četke i krimosi sa dna društva
A zanimljivi su nekom bekanu jer se u moru kuravela na estradi i lokalma čuje rock.....lakrdija
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3006 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Tacno ne mogu da zamislim zensko sa ovakvim rječnikom :roll:
Ripicipi

#3007 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ripicipi »

vješalica wrote:Veze ti nemaš šta pričaš
Na drugim temama ćeš brabonjati to kontradiktorno
I nema potrebe da se selim izmjesta u kojem sam od prije rata
Što se tiče jeftinog skupa koji je nekome dimet jer pati za onom rajom koja se razbjezala preko lnije razgranicenja
Nek idu na svoju rodnu Romaniju pa neka divljaju
Obične četke i krimosi sa dna društva
A zanimljivi su nekom bekanu jer se u moru kuravela na estradi i lokalma čuje rock.....lakrdija
Haj ne provaljuj se vise ziva bila...
demagog

#3008 Re: Istočno Sarajevo

Post by demagog »

karanana wrote: e pa to je vjesalica. otvori bilo koju temu o bilo cemu takav ce dojam ostaviti. bilo sta....negativnost do negativnosti i gdje treba i gdje ne treba. haj u nekim slucajevima se i slazem ali tolika neka nepotrebna negativnost izlazi na sve strane da je to bas slucaj za pratiti.
Vjeciti PMS?

Ja cesto samo citam postove i ne gledam ko je autor ili prvo procitam post pa onda pogledam ko je to napisao tako da ne znam bas ko je ko na forumu ali Vjesalicu sam bas zapazio po ostrascenom negativizmu.
elk

Post by elk »

oj vjesalice :kiss: :run: :skoljka:
bingov buraz

#3010 Re: Istočno Sarajevo

Post by bingov buraz »

Napravite i vi veče Ilahija i Kasida
CPT

#3011 Re: Istočno Sarajevo

Post by CPT »

bingov buraz wrote:Napravite i vi veče Ilahija i Kasida
sto je valjda isto tj. slicno cetnickom skupu....

:thumbup: :-)

i gdje bi bilo neka cerna cetnicka ikonografija na skupu kad nastupa cetnicki vojvoda (recimo) :roll:

Image

sve je to r'n'r :run:
bingov buraz

#3012 Re: Istočno Sarajevo

Post by bingov buraz »

CPT wrote:
bingov buraz wrote:Napravite i vi veče Ilahija i Kasida
sto je valjda isto tj. slicno cetnickom skupu....

:thumbup: :-)

i gdje bi bilo neka cerna cetnicka ikonografija na skupu kad nastupa cetnicki vojvoda (recimo) :roll:

Image

sve je to r'n'r :run:
Za njihove uši jeste,a naravno da nije.
shake69

#3013 Re: Istočno Sarajevo

Post by shake69 »

Nisam znao da ih je samo 10 000 u ovom na silu sklepanom nazovi gradu pa koje jos drsko nosi ime Sarajevo. :? Mislio sam da ih se vise dovuklo i naselilo da to bude grad makar ko Beljina. Pa samo Novo Sarajevo ima 50000!
Cekam predizborno obecanje - Napravit cemo vece nase Sarajevo od njihovog Sarajeva. :zoka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3014 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

JThomas wrote:ja sam jednom prije osam-devet godina bio na motorijadi iako ne vozim i ne želim voziti motor. svirale divlje jagode, potpuno opušteno, ljudi odasvud, ništa trobojno ni troprstaški...
čuli ti dolaziš pa zato
a kad su vidjeli da se vješalica buni odmah su krenuli s nacionalizmom
Truba

#3015 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

славянин wrote:
vješalica wrote: Puk se iseljava u Stočni dio jer im tzv Muslimanski ne odgovara,osjećaju se kažu sigurnije,medju svojima,a ne moraju živjeti u strahu da će postati hrana u ZOO vrtu kao što su nekada 'bili' u medijskom lavežu devedesetih ;)
Iselise se dva mi prijatelja ja mislio oni Bosnjaci/Muslimani kad oni pobjegose u "stocni dio" - kazu jeftini stanovi - nisam znao vidis... kako su se prikrili a oni cetnici :lol:
ne osjećaju se sigurnije nego žele da im djeca ne proživljavaju ono isto što su oni prolazili
nevezano za rat
a ja znam za 3-4 para što su se iz istočnog iselili za NOVI SAD i NORVEŠKU

isto se može postaviti pitanje
što li idu u norvešku i novi sad
da im nije loše među srbima?

idu ljudi gdje misle da im je bolje
Truba

#3016 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

mene svake godine s ovim unište po cijeli dan

amko761

#3017 Re: Istočno Sarajevo

Post by amko761 »

Sačekajte da se oni umore, jer mi se nećemo umoriti.

Ili sačekajte da se to oslobodi.
Truba

#3018 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

samo priznajem gardijske brigade HV i HVO
:sax:
jer samo tu hrvati slobodno žive :thumbup:
CSKA

#3019 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Nece valjda stvarno nastaviti sa onom sportskom dvoranom ? Treba tamo dinamit staviti,i praviti pozoriste i bioskop itd...Pogotovo ako ce preko puta biti trg.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3020 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Kome bolan da prave pozorište i kino, ne budali zivota ti..
CSKA

#3021 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Znam da je isla informacija da je vlada RS dala 2 miliona za pozoriste.Izgleda da ce to biti potroseno za izbore.
BMX1977

#3022 Re: Istočno Sarajevo

Post by BMX1977 »

Da li ti ljudi iz tih sela poput Vojkovica vecinom rade u Sarajevu? Kada idem na skijanje ponekad tu prodjem i tu nema ama bas nista. Kao da ste isli u Kongo samo sto je trava zelena. Znaci krave, traktori, po koji najlon u basti i paradajiz, luk. Dakle ovaj mentalitet:

Samo me znaci zanima gdje to sve radi; vjerovatno dobar dio u Sarajevu.
karanana

#3023 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

a sta ce neko iz vojkovica radit u sarajevu? u drzavnoj instituciji? mozda, ali mislim da toga nema previse, jer ipak ti treba kakva takva diploma da bi se uvalio. oni ti tamo imaju svoju stoku i neke njive i imanja, mozda imaju neke radnje ili rade po istocnom. mozda prodaju nesto od tog sa tih imanja u sarajevu ali da rade po firmama, sumnjam. vjerovatno ih je prije rata dosta po famosu radilo. mada je moguce da ih ima drotova balvana u KS.
Blek Stena

#3024 Re: Istočno Sarajevo

Post by Blek Stena »

Sokirah se nekidan kad su mi rekli u Bingu u Lukavici da na pice ne stavljaju pravu sunku vec naku pilecu podrigusu . :-)
Nije vise ni Istocno k'o sto je nekad bilo :D
BMX1977

#3025 Re: Istočno Sarajevo

Post by BMX1977 »

Blek Stena wrote:Sokirah se nekidan kad su mi rekli u Bingu u Lukavici da na pice ne stavljaju pravu sunku vec naku pilecu podrigusu . :-)
Nije vise ni Istocno k'o sto je nekad bilo :D
Ma to je i logicno. Oni su naslonjeni na sarajevo u svim segmentima zivota i to ce uvijek tako ostati.
Post Reply