Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fortaleza

#3001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

StupskaBitanga wrote:Prodat je vlasnicki udio Art Company nekada jake firme, nema prepreke u smislu koncentracije tako kažu iz konkurentskog vijeća i ovo da se finalizira i Telemach će imati područje Travnika, Novog Travnika, Vareša, Jablanice, Viteza, Kreševa, Fojnice u globalu središnja Bosna izuzev Jablanice gdje je Telemach već prisutan
Uz te nabrojane Travnik, Novi Travnik, Vareš, Jablanica, Vitez, Kreševo, Fojnica, Jablanica, Kiseljak te neslužbeno Vinet iz Visokog i Kaknja.. uz dosadašnje Konjic, Čapljina, Breza, Mostar, Zenica, Sarajevo što čini ukupno 17 mjesta diljem BiH, kako su se brzo proširili. :shock: Još da kupe Eltu i eto ih u cijeloj državi. :run:
Bosnianman wrote:Dali je neko uzeo ovaj "novi" resiver kod Telemacha (D3 v2.0), sto nude za 50 KM? :x Valja li sta? koje su mu nove funkcije, ako ih ima? I vrijedili dati 50KM za taj "novi" resiver? Unaprijed hvala. :mrgreen:
Vrijedi, koristiš jedan daljinski i za receiver i tv, imaš omogućenu opciju snimanja, povezivanje HDMI kablom, sat, bolji korisnički interfejs, bla bla... Ali im ne dam 50 KM čisto iz principa, ne tretiraju sve korisnike isto.
Neregistrirani

#3002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Neregistrirani »

Ponavljam pitanje.
Neregistrirani wrote:Ja, u mom podstanarskom stanu, primam račun za "mjesečna naknada za kks" i Internet S, 15+22 KM.
Kakva je procedura da se prebacim na neki duo tv+net paket, vidim da to košta 39.90 KM. Vidim na Telemach stranici da za taj paket piše: 70 kanala iz osnovne analogne ponude, 70 digitalnih kanala iz analogne ponude (D3 start paket). Je li to ili/ili da biram hoću li digitalnu ili analognu ili dobijem i/i?
Mogu li se ja obratiti provideru za prelazak na taj paket ili moj stanodavac mora potpisati ugovor?
I može li se s njima dogovoriti instalacija nakon nekih 16-17 h, da se ne mora izlaziti s posla i prelaziti preko cijelog Sarajeva za tih par minuta posla?
Tiger 033

#3003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

bELMIN_666 wrote:Hvala na jako kulturnom i konstruktivnom odgovoru
NeJma na sta TURBO "Sarajlija" ;-)
kakavdanakneiskustvu

#3004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

un1ted wrote:Svaka cast Zenicani :) Vidite kako se moze izboriti za nesto...u Sa tesko okrenuti i br telefona i zaliti se :)

koja korist od zalbi ako oni moraju "po zakonu" zatamniti tekmu koju u tom trenutku ftv ne prenosi?
Allen__

#3005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

Neregistrirani wrote:Ponavljam pitanje.
Neregistrirani wrote:Ja, u mom podstanarskom stanu, primam račun za "mjesečna naknada za kks" i Internet S, 15+22 KM.
Kakva je procedura da se prebacim na neki duo tv+net paket, vidim da to košta 39.90 KM. Vidim na Telemach stranici da za taj paket piše: 70 kanala iz osnovne analogne ponude, 70 digitalnih kanala iz analogne ponude (D3 start paket). Je li to ili/ili da biram hoću li digitalnu ili analognu ili dobijem i/i?
Mogu li se ja obratiti provideru za prelazak na taj paket ili moj stanodavac mora potpisati ugovor?
I može li se s njima dogovoriti instalacija nakon nekih 16-17 h, da se ne mora izlaziti s posla i prelaziti preko cijelog Sarajeva za tih par minuta posla?
Ako je ugovor na njemu onda on mora da podnese zahtjev.
Ja sam u istoj situaciji ali sam na sebe uveo prikljucak i no problemo
StupskaBitanga

#3006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Elta je u vlasnistvu aneksa -blic.net tj telekom slovenija i da ga odluče prodati atelemach kao izgledni kupac bi bio broj 1 u BIH a pogotovo ako dodamo njihovu platformu total tv
Reglan

#3007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Moze li mi neko objasniti kako da koristim isti daljinski za TV i resiver.Imam ovaj d3 v2 resiver
semir1988

#3008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

arshavin wrote:Moze li mi neko objasniti kako da koristim isti daljinski za TV i resiver.Imam ovaj d3 v2 resiver
imas onu knigicu od daljinskog
imas postupak kako se trazi odnosno ukucavaju kodovi..nista komplikovano
ne merem sad je traziti da ti prevdim..ali vjerujem da pzoanjes osnove engleskog :D
i da mozes zakljuciti..samo nadjessvoj kod...odredjenim postupkom ga ukucas..i to je to..
Reglan

#3009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

semir1988 wrote:
arshavin wrote:Moze li mi neko objasniti kako da koristim isti daljinski za TV i resiver.Imam ovaj d3 v2 resiver
ne merem sad je traziti da ti prevdim..ali vjerujem da pzoanjes osnove engleskog :D
i da mozes zakljuciti..samo nadjessvoj kod...odredjenim postupkom ga ukucas..i to je to..
Danke,sad cu vidjeti. :thumbup:
rajv0sa

#3010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

Tiger 033 wrote:
bELMIN_666 wrote:Hvala na jako kulturnom i konstruktivnom odgovoru
NeJma na sta TURBO "Sarajlija" ;-)
:roll:
cincilator2012

#3011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Drzis par sekundi TV gumb (dok ne pocne blinkati) i ukucas kod od tvog TV-a (4 broja). Samo moras imati knjizicu sa kodovima koja dodje uz daljinski, ili internet majka pa trazi :)
arshavin wrote:
semir1988 wrote:
Danke,sad cu vidjeti. :thumbup:
Reglan

#3012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Samo sto imam divlji tv u svojoj sobi,nema ga medju milion vrsta u onoj knjizici. :shock:
fortaleza

#3013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Neregistrirani wrote:Ponavljam pitanje.
Dobiješ receiver i digitalnu s nešto više od 75 kanala na jednom tv-u kojem želiš, dok na drugom ostaje analogna... Mislim da je dovoljna kopija osobne stanodavca, znam da su u Mostaru neki tako radili... Ugovor svakako moraš potpisati.
arshavin wrote:Samo sto imam divlji tv u svojoj sobi,nema ga medju milion vrsta u onoj knjizici. :shock:
Ukucaji od početka do kraja ako ti se da, mora jedan proraditi. :D
Reglan

#3014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Da nema mozda neko onaj TV CLASSE.Kupljen u robotu. :skoljka:
fireman2013

#3015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

arshavin wrote:Da nema mozda neko onaj TV CLASSE.Kupljen u robotu. :skoljka:
Ne mora znaciti da je taj u pitanju. Imaju recimo TV prijemnici sa kraja 80-tih godina koji imaju samo antenski izlaz pa nema mogucnost prikljucka digitale. Nazalost jos puno ljudi koristi takve televizore pogotovo ko je podstanar pa ima "daj sta das" marku televizora.
Mustang1

#3016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Moze li se prodati ovaj njihov wireless modem ? :D :oops: Potrebnija mi je lova nego on .. Odnosno zamijenit cu prodat cu ovaj svoj svakako je ko nov a njihov cu sebi ostavit :D
fireman2013

#3017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

Bubalo1 wrote:Moze li se prodati ovaj njihov wireless modem ? :D :oops: Potrebnija mi je lova nego on .. Odnosno zamijenit cu prodat cu ovaj svoj svakako je ko nov a njihov cu sebi ostavit :D
Ja sam to uradio jednom. Zafalila mi hitno lova i prodao ga za 30 KM kao novog na piku. Ponovo poslije kad mi je zatrebao router zvao sam telemach i rekao da mi je rodjak razvalio router i da zelim drugi, rekla mi djevojka da dodjem po novi, ja dosao potpisao i naradni mjesec uz racun mi dosla odsteta da platim u iznosu od 29,70 KM sa Pdv.
Magarece_godine

#3018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

fireman2013 wrote:
Bubalo1 wrote:Moze li se prodati ovaj njihov wireless modem ? :D :oops: Potrebnija mi je lova nego on .. Odnosno zamijenit cu prodat cu ovaj svoj svakako je ko nov a njihov cu sebi ostavit :D
Ja sam to uradio jednom. Zafalila mi hitno lova i prodao ga za 30 KM kao novog na piku. Ponovo poslije kad mi je zatrebao router zvao sam telemach i rekao da mi je rodjak razvalio router i da zelim drugi, rekla mi djevojka da dodjem po novi, ja dosao potpisao i naradni mjesec uz racun mi dosla odsteta da platim u iznosu od 29,70 KM sa Pdv.
:) :)

Dobar si tri'es feninga :D
Mustang1

#3019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Dobar je .. Onda cu mu ja metnut vecu cijenu od 30 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ma necu nikad nista ni prijavljivat .. Ako mi zatreba kupit cu jebat ga :D :oops:
fireman2013

#3020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

Bubalo1 wrote:Dobar je .. Onda cu mu ja metnut vecu cijenu od 30 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ma necu nikad nista ni prijavljivat .. Ako mi zatreba kupit cu jebat ga :D :oops:
Ma vjeruj mi kakve kokosi rade u tmachu nikad ni skontali ne bi a ako bi 30 KM gore dole haj ba :D
Reglan

#3021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

fireman2013 wrote:
arshavin wrote:Da nema mozda neko onaj TV CLASSE.Kupljen u robotu. :skoljka:
Ne mora znaciti da je taj u pitanju. Imaju recimo TV prijemnici sa kraja 80-tih godina koji imaju samo antenski izlaz pa nema mogucnost prikljucka digitale. Nazalost jos puno ljudi koristi takve televizore pogotovo ko je podstanar pa ima "daj sta das" marku televizora.
Imam digitalnu na ovom TV-u.
Televizor nije uopste star,mozda 2-3 godine.
chudjenhe

#3022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

semir1988 wrote:
bil neko bio ljubazan da napise/uslika kodove za tv samsung 8-)
ElRe

#3023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Bubalo1 wrote:Dobar je .. Onda cu mu ja metnut vecu cijenu od 30 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ma necu nikad nista ni prijavljivat .. Ako mi zatreba kupit cu jebat ga :D :oops:
Ti nista vise ne bi trebao da diras, bilo sta da dirnes ode u pm :D
chudjenhe

#3024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

chudjenhe wrote:
semir1988 wrote:
bil neko bio ljubazan da napise/uslika kodove za tv samsung 8-)
nemam tu knjigicu od daljinskog, a dobro bi mi doslo da namjestim i tv na ovaj daljinski

pls...

:sad:
semir1988

#3025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

koji ti je tv..da ti napisem kodove...
Locked