Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
internazionale

#3001 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Steph wrote:Ma ne bih se ja složio da imamo loš igrački kadar. Mislim, i najgore ekipe Sarajeva trebale bi bez problema rješavati Obarsku kod kuće.

I ne znam, nisam za smjenu Husrefa, a da se uzme neko polovično lokalno rješenje, čitaj ublehaš tipa Jagodića. Ali ovako kako se trenutno gura nije dobro. I danas je prvo poluvrijeme bilo ekstra i kontao sam da smo napokon počeli igrati, a onda u drugom poluvremenu beskrvni.
obarska je 100% husrefova krivica i tu nema opravdanja
ali uz novčano kažnjavanje igrača i trenera (i to podobro kažnjavanje), sad što to uprava nije uradila ostaje vrlo nejasno

radi mira u kući treba ga smijeniti

samo kad malo preslušaš i prokontaš otkad mu rade o glavi i smjenjuju ga (verbalno) jasno ti je da tu nisu čista posla
omega369

#3002 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

ma mozete vi izmisljati spletke koliko god hocete, ne pali to vise, procitani ste

jedina istina je da husref ima i od pocetka je imao potpuno odrijesene ruke, bez ikakvog pritiska je radio, maksimalnu slobodu je imao, cak i za vremena irfana r., pojacanja koja je trazio je dobio, vrhunske pripreme dobio, mikro pripreme, sve je dobio i sad je opet neko drugi kriv. pa smjesni ste vise :lol: nema rezultate i cao. vrijeme je bilo davno, ne znam sta se vise ceka
strong69

#3003 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

Odigrali smo 11 kola. Od prvog kola gledam istu igru bez ikakvih promjena. Ekipa nema ni grubi obris onoga sto bi trebala biti. Ista "taktika", slab odgovor na protivnicku taktiku, nikakav odgovor na defanzivnu taktiku protivnika. To su elemeni koji karakterisu Musemicevu igru. Od 33 boda osvojeno 19. Remizirali sa Obarskom. Ispali od Kuksija.

Ono Musemicevo vodjenje ekipe sa izljevima bijesa, psovanjem i vodjenjem igre kao da igra PS jako su mi cudni. Postavljam sebi pitanje sta on radi na treninzima kada na utakmici svakom igracu govori sta da radi, koliko da povuce loptu, kad da je preda, kad da je sutne...

Ali s obzirom da strucni stab kojeg cine Oruc, onaj cuveni skaut i pazi cuda, Ibro Hodzic kao trener golmana ne cude me ovakve igre niti situacija na terenu i tabeli.
north

#3004 Re: Utakmice.

Post by north »

Sasvim korektan članak E.Isanovića sa naslovnice....Husref je zaista ispucao previše kredita, ali ja bi njega zamijenio samo ako bi se neko s vana mogao dovesti, nemojte samo bukvalno pomisliti i šprdati se Heynkes je slobodan, ne mora to biti neko posebno ime, ali neko ko ima viziju i ko zna raditi igračima....Mislim da se Husref malo više pogubio, moje mišljenje...nikavog, ali baš nikakvog napretka a toliko vremena prošlo :roll: .....Da se ne ponavljam sa stvarima koje su već pisane ovdje ili iz pomenutog članka, ali činjenica je da se sa ovakvim igračkim kadrom moglo više, možda nije ekipa da se prošeta ligim, ustvari nije sigurno, ali je moramo mnogo mnogo bolje, i tu jednostavno se ne može reći da nije do trenera i da on od govana ne može napraviti pitu...to je samo alibi za trenera bez pokrića, ali to jednostavno nije tačno...žalosno koliko se taj iskorak na terenu čeka, stvore se osnovni preduslovi da napokon u ovom cirkusu od lige se malo uzdignemo, pogotovo jer konkurenti zaista nisu ničemu, ali džaba kad ne znamo i kad smo ograničeni....na polusezoni samo novi trener dolazi u obzir ako je s vana, domaći nema ko, ako neko misli da ima neka ga identifikuje....jer da ne bude da sa magarca sjašemo na još većeg.... uvijek može gore od goreg....
Steph

#3005 Re: Utakmice.

Post by Steph »

Pa s ovakvom je igrom Evropa objektivno upitna jer smo imali prelagan raspored.
omega369

#3006 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Maharadza wrote:
A ko to od domaćih "stratega" i "stručnjaka" nije ubleha?! Lako je kenjati ako nemaš prijedlog za adekvatnu zamjenu!
Mislio sam na floskulu a ne na trenera. ta floskula je cista ubleha, barem u nasem slucaju. Trenera sigurno nije lako naci, da jeste imao bi ga Mamic koji moze milion potrositi bez problema. tu se svi slazemo. ipak, i pokusaj je bolji nego ne uraditi nista. ovu ekipu jednostavno treba necim sokirati i to prije nego sto sve ladje ne potonu, a vecina ih je vec potonula
Maharadza

#3007 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

omega369 wrote:
Maharadza wrote:
A ko to od domaćih "stratega" i "stručnjaka" nije ubleha?! Lako je kenjati ako nemaš prijedlog za adekvatnu zamjenu!
Mislio sam na floskulu a ne na trenera. ta floskula je cista ubleha, barem u nasem slucaju. Trenera sigurno nije lako naci, da jeste imao bi ga Mamic koji moze milion potrositi bez problema. tu se svi slazemo. ipak, i pokusaj je bolji nego ne uraditi nista. ovu ekipu jednostavno treba necim sokirati i to prije nego sto sve ladje ne potonu, a vecina ih je vec potonula
Pa neka ih onda uprava kazni sa oduzimanjem pola plate (uključujući husrefu), pa ćeš vidjeti kako lete i jedu loptu!
omega369

#3008 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Koliko znam, vec su ih kaznjavali. sta se to primijenilo? najbolje je dovesti novih 25 igraca, valjda ce valjati 11
north

#3009 Re: Utakmice.

Post by north »

@omega ja razumijem da si kivan na Husrefa, razumijemo da si za njegovu smjenu, i ja sam poprilično, ali ne možeš ići sa logikom dovesti bilo koga samo da on ode....kakav je to potez , neozbiljno totalno, je li ti stvarno misliš da ne može gore od ovog, može drug, ako smo igrali 0-0 sa Obraskom, gore je od toga izgubiš od tih primitivaca, ako si igrao neriješeno sa Veležom i Zvijezdom, gore je od toga da obje izgubiš, a more je "trenera" u ligi gdje bi možda tako se nešto i desilo da vode naš klub...ne može se reći bilo ko, treba pokušati pa ko god, ali samo ovoga maknuti.... opet ponavljam, previše se do sada rizikovalo sa igračima i trenerima i skoro svaki put se pogriješilo, naredni put kad se to desi mora se ići sa max.sigurnošću....inače ćemo ovako tapkati i kada budemo imali svi ovdje po petobanku godina i opet ćemo pričati o 3-4 mjestu i smjeni trenera.....još jednom, samo neko s vana jer nam ne treba neko u rangu Mirze, Husnije Arapovića, Agima Nikolića, nesretnog Oruča......pa čak i Jagodića vidjeli smo kako njemu dobro ide.... ili šta ti ja znam koga još od tih rumenih faca koji se ne znaju ni potpisati i sastaviti dvije prosto proširene rečenice, a kamli voditi jedan klub i sa njim praviti velike rezultate....koga dovesti Spaića iz Leotara :lol: , trenera Obarske :D , Gavrana :lol: , Ibru Rahimića :? ...pa koga, ima li ijedno ime u ligi o koga bi se dalo iole ozbiljno prodiskutovati....ja takvog ne vidim, dakle, samo s vana neko, Hrvatska, Slovenija ili još dalje...inače trpi Husrefa dok ne otčepi, ako ikad otčepi :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3010 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

internazionale wrote:
omega369 wrote:a sta je vama cilj? da nam unistite klub i vratite u mucino vrijeme? e nece moci...nece pomoci ni sumar ni slicni uvlakaci

8-) 8-)
zabio ti mućo
internazionale wrote:
Steph wrote:Realno, ovo nije dobro, i ne postoje naznake da će biti bolje.
pa braca uvijek postoji smjena trenera, neke novčane kazne...

ali ovog krelca (mr. dobar sam sa upravom) od prije početka svih utakmica i evropskih i domaćih čitam kako nariče i pljuje po husrefu

to nisu čiste stvari
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, vrijedjanje”
» internazionale

14 dana
omega369

#3011 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

@ north - ja kao obicni navijac kluba samo hocu da se nesto promjeni i ne zanima me koga ce dovesti. mislim, mene ne zanima ime, ne zelim se ja time opterecavati. dovoljno su svjesni, nadam se, da mogu i sami skontati ima li u nasoj ligi ijedno jednino trenersko ime ili nema. Mozda i ima. pojma nemam i nije moje da o tome vodim racuna, niti nase. Nase pisanje o tome nece nista promjeniti :wink:
Cossack

#3012 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Nije toliki problem remi na strani. Problem su silni prosuti bodovi na AFH-u. Da smo samo kući dobili sve utakmice bili bi prvi... Nažalost mi ni f*cking Veliku Obarsku ne možemo da dobijemo! :(
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3013 Re: Utakmice.

Post by bordo gandalf »

Sta je sa calom?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3014 Re: Utakmice.

Post by -LIBERO- »

Dr. Kuca

#3015 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Meni je licno bolje ovo, nego kod Jovica koji je iso u napad bezglavo pa smo izgubili masu utakmica i prosuli bruku bodova. Serete bezveze. Evo da su igraci znali vodili bi za deset minuta 3:0, al posto ne znaju uvuce se nervoza, ovi se malo konsoliduju i cao. Radovac kad je pao pala je i ekipa i Travancic takodjer. Onaj Huseinovic, pardon Osmanagic je igrac za mladost iz obarske i tamo bi na klupi bio ko i Todor. frajer ne zna ciglu proci 1vs1 al nama igra jer mu je rezerva Huseinbasic :lol:. Jebga definitivno nas jebe realizacija i jebu nas krila. Vidi se kolko fali igrac tipa Suljic da zna probit i nabacit. Opcenito nam fale bokovi da ulaze iz drugog plana.
ZPP

#3016 Re: Utakmice.

Post by ZPP »

-LIBERO- wrote:
Nisam gledao, ali po ovom izvještaju smo ih trebali dobiti minimalno tri razlike :shock:

Ljudi imali jednu šansu, u 71. minuti nakon kornera :roll:
Gusztav

#3017 Re: Utakmice.

Post by Gusztav »

omega369 wrote:@ north - ja kao obicni navijac kluba samo hocu da se nesto promjeni i ne zanima me koga ce dovesti. mislim, mene ne zanima ime, ne zelim se ja time opterecavati. dovoljno su svjesni, nadam se, da mogu i sami skontati ima li u nasoj ligi ijedno jednino trenersko ime ili nema. Mozda i ima. pojma nemam i nije moje da o tome vodim racuna, niti nase. Nase pisanje o tome nece nista promjeniti :wink:
Mislim da bi bilo neozbiljno kada bi Husrefa smijenili, jer realno, nemaš koga dovesti umjesto njega. U pravu si, promjene trebaju ali mislim da ih možemo uvesti i sa Husrefom na klupi. Po meni prvo treba neko obaviti razgovor s njim i sugerisati da na onakav način ne može komunicirati sa igračima na terenu. Dovoljno je što oni imaju pritisak od navijača, a još se moraju plašiti svake najmanje greške i Husrefove reakcije. On kao ozbiljan trener, ne bi se trebao onako odnositi prema igračima. Razumijem ja njegove emocije, ali neka bar jednom pokuša skinuti taj teret sa igrača, biće im puno lakše dati dobar pas ili gol.
Dr. Kuca

#3018 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Smijesne su te price o igracevih strahovima. Sto Radovac nema straha? Komazec? Vule, Tatko? Sta im je smetalo ko Jovica pa su ga otjerali?
omega369

#3019 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Mi smo sa husrefom u ovih evo skoro godinu dana izgubili daleko vise bodova nego sa Jovicem, sto kuci sto na strani. ne prizivam jovica, ali taj period i te igre se ne mogu porediti sa ovim nikako. Pa covjek je pobjedio 9 utakmica zaredom, mi sad ne mozemo 3 uvezati, uz sve finansijske probleme koje smo tad imali a sad nemamo. da ne govorim da covjek sam od sebe nije mogao skontati 10. kola da radovac i travancic moraju igrati i da su neuporedvio kvalitetniji od brzog, karica ili, perspektivnog radulovica....ma cirkus je to obicni
Dr. Kuca

#3020 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Jovic imo Hadziju, Saida koji je sam rjesavo utakmice, imo Belog prvog strijelca lige sa Hadzijom, Sesar itd. Koji je Jovic na kraju zavrsio? Prvu godinu jedva evropu izborio.
omega369

#3021 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Imao 2 kiksa i zavrsio drugi sa bodom manje. Mi sad vec imamo 7 manje a polusezona ni blizu nije. Imao sve te igrace, ali imali su i drugi i zebu i bekrica i bilbiju i vuleta.... tako da ti to opet dodje na isto. mnogo smo losiji, ali bas mnogo
Dr. Kuca

#3022 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Ma nisu bili ni blizu onome sto su bili Said i Hadzija! Plus igra nam je sva bila dodaj Saidu pa sta uradi, ako doda hadziji zabice ako ne zabice sam, ako ne bice faul pucace Beli. vidili smo Jovica kad ode Said, suta na gol bilo nije, pa Husref u nastavku osvoji vise bodova od njega sa onim cemerom od ekipe koju je Jovic skupio. Plus imas najmladju ekipu u ligi sa leotarom, normalno je da ima oscilacija i da se boje malo, plus nemas ni jednog krila da zna predriblat i to je to. Jedino sto Husref neda menadjerima da se vrti i da doredjuju ko ce igrat, sta ce igrat, pa su ga pojedini prijatelji kluba uzeli na zub pa seru preko svojih izaslanika. Onda imas igrace kojim smetaju navijaci jer imaju pritisak, nekima smeta trener sto galami stvara im pritisak, nekima smeta sto ima protivnickih igraca itd. :lol:
omega369

#3023 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

:shock:
Nije mi jasno kako neko u 5-6 recinica uspije da ne napise nijednu jedinu tacnu informaciju, ali bas nijednu. fenomen si, nema sta
Dr. Kuca

#3024 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Il ti nemas kontra argument? Posteno, ziv i zdrav bio. :thumbup:
omega369

#3025 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Zar treba biti previse pametan da bi se skontalo da je joviceva polusezona zavrsena sa jednim x na Kosevu a mi smo za 11 kola vec uknjizili 1 remi i 2 poraza? ma nedostaje haurdic, nema druge :D
Post Reply