lavic wrote:Ako uzimamo u obzir samo taj parametar koji si naveo , onda naravno firmu koja samo radi mostove, ali ako je ona 50% skuplja a druga firma daje istu garanciju , onda bih izabrao firmu koja radi i ostalo.fidoremilienko wrote:Nisam te ja ubio, ubio te onaj ko je prihvatio taj "deal". Evo malo sam te vratio u zivot, nadam se, s ovim da je bolje nego prije.lavic wrote: Znam da masa stvari kod nas nije kako bi trebalo, ali ti si nas sve ubio sa svojim pesimizmom, uzimanjem para, losim kvalitetom, i svim ostalim losim epitetima koji su ti pali na pamet.
Zamilio bih te da nas pustis da uzivamo u novom asvaltu na miru, pa koliko god da traje.
Nije ti firma prosla na tenderu i sad svi lopovi, i ne znaju posao, samo si ti inzinjer, i radis za pravu firmu.
Uzivaj ti, niko ti ne brani, ali moje je pravo da kazem sta mislim o ovom projektu. Uzivajte, ali sve ce ovo doci na naplatu jednog dana (naravno, parama poreznih obveznika).
Ja mislim da ti nisi procitao nista od onoga sto sam ja pisao na ovu temu. Niti sam ja jedini inzinjer niti je moja firma (sad vec bivsa), jedina u svijetu koja se bavi ovim poslom... Ima ih/nas jos.
Evo jedno pitanje za tebe, banalizujem, ali nema veze: Imas projekat izgradnje/rekonstrukcije mosta. Imas firmu koja cijeli zivot radi samo mostove i mostovske konstrukcije i imas firmu koja radi sve pomalo. Da li bi ti kao ministar (hipoteticki naravno, osim ako nisi Lulic), dao posao firmi koja cijeli zivot radi na tome ili ovoj drugoj koja u svojim referensama ima jedan ili nijedan posao vezano za pomenuti projekat?
Mozda sam ja malo lud sto o ovome pisem, jer kome se da naglabati sa kojekakvim likovima koji se kriju iza nickova. Samo nemojte sutra kukati kako nista ne valja i vaditi se da vam je vlast kriva. Krivi ste sami.
Evo odgovorio sam ti na pitanje, a sad ti meni reci kad ti je bog dao da zivis u takvoj ljepoti kao sto je Keln/ Njemacka, sto vrijeme trosis na ovu rupu koja nikad nece na zelenu granu, mjesto da uzivas?
Tipican mentalitet i prica uhljebljenih kojima odgovara opstedrustvena korupcija
"Aj ti u Shvicu a mojne nama vodje mrsit racune"
Eto zasto 70% mladih zeli pobjeci iz ove ucmale atmosfere.