Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chuckie

#301 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

The quad-core 1.5 GHz Exynos 4142 chip in the Galaxy S III reaches a score of 1560. The new dual-core A6 chip reaches a score of 1601.

iPhone5,2 benchmark
http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1030202

Samsung Galaxy s3 benchmark
http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks
nermin.padez

#302 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:
The quad-core 1.5 GHz Exynos 4142 chip in the Galaxy S III reaches a score of 1560. The new dual-core A6 chip reaches a score of 1601.

iPhone5,2 benchmark
http://browser.primatelabs.com/geekbench2/1030202

Samsung Galaxy s3 benchmark
http://browser.primatelabs.com/android-benchmarks
Trazis dlaku u jajetu. Ovo (i slicni koji lutaju po netu) je mjerodavno isto koliko i test Antivirusa :) :-D
Chuckie

#303 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Nema ih sad zasad boljih. Čekamo 21 da se neko dokopa telefona pa da ih baci uporedo u garažu. :D
nermin.padez

#304 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Jel zabiljezen i jedan Drop Test i bacanje iP5, da vidimo kako se lomi Gorilla Aluminium :D
Chuckie

#305 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Eh bas me zanima drop test. :D
Duge

#306 Re: Smartphone diskusije

Post by Duge »

IcedFlame wrote:
Chuckie wrote:
Kakva konatrukcija recenice, svaka cast.

Da, gori, a prve zalihe petice otisle za 1h. Poredjenja radi, ista kolicina 4S-a je planula za 22h, a 4-ke za 24h. Zivio.
A kolike su to prve 'zalihe'? O kojem broju je uopste rijec?
I gdje si nasao podatak da je isti broj cetvorki i petica u pitanju?
Evo podatak koliko ih je naruceno.
http://www.redmondpie.com/apple-the-iph ... -24-hours/
casanova123

#307 Re: Smartphone diskusije

Post by casanova123 »

Koliko kosta sada ovdje kod nas Lumia 900??
I da li je neko zainteresovan da ga kupi.. Nov, neotpakovan, jos nije kupljen, ali bit ce i to kod mreznog operatera u stranoj drzavi..
Qler

#308 Re: Smartphone diskusije

Post by Qler »

Image
nermin.padez

#309 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Image

Nisu ni ostali bolji :-) :mrgreen: :mrgreen: :run:
Muzikjunki

#310 Re: Smartphone diskusije

Post by Muzikjunki »

Sto se tice trzista smartphone uredjaja, moja prognoza (koliko god nekom cudno zvucala) je da ce najbrzi rast u narednom periodu imati Motorola (Mobility odjel kojeg je preuzeo Google). Uredjaji koje su predstavili u zadnjih dvadesetak dana ne samo da izgledom pobijaju konkurenciju, nego i specifikacijama. Jos kad se uzme u obzir podrska Google-a koja bi sada trebala biti kao i za Nexus uredjaje, te da ce bas Motorolu koristiti da guraju Android, mislim da Motorolu ocekuje svijetla buducnost.

Danas su bas predstavili RAZR i, prvi mobitel sa 2GHz Intel Atom procesorom koji definitivno nece imati konkurencije u tom visem-srednjem rangu. Po meni je ovo dosta pametniji potez, jer procesor podrzava hyper-threading, tako da jedna jezgra ni u kom slucaju nije problem. Uglavnom bolje nego Samsungova strategija sto se tice procesora, koja je po meni cisto napucavanje brojkama, a u praksi nista posebno.
Ostale prednosti modela su kuciste od kevlara, 2,000 mAh baterija, micro SD utor, 4.3 inca Super AMOLED displej i male dimenzije, 8 megapiksela kamera koja se pokrece za manje od jedne sekunde i moze uslikati 10 slika za manje od jedne sekunde!

Image

Evo video:

Izgledom podsjeca na neku kombinaciju Sony-a i HTC-a, ali dobro izgleda.

Sta vi mislite? Ima li iko normalan za normalnu diskusiju o smartphoneima, ili cete i dalje da se raspravljate oko gluposti? :D
vukojebina

#311 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Bravo motorola...ovako neste se zove hvatanje u kolo sa velikim igracima..samo me strah da ne naprave kardinalnu gresku, a to je da sad odvale neku astronomsku cijenu ovom telefonu...po meni, pravi zgoditak bi bio, napraviti ovako nesto doboro, i staviti jaaaako konkuretnu cijenu, pa ajmo rec i jos povoljnije nego par ovih jakih igraca... ako bi stavili recimo sad 600 e, a s3 kosta 570 eura, ja ga nebi ni pogledo (ni velika vecina, predpostavljam...)..jer sto placa nesto vise, kad za manje pare imas jedan od top modela trenutno (daaaa, znam, kvalitetniji, vise suhoparnih brojki, ali kome to jos igra ulogu??? )
Muzikjunki

#312 Re: Smartphone diskusije

Post by Muzikjunki »

vukojebina wrote:Bravo motorola...ovako neste se zove hvatanje u kolo sa velikim igracima..samo me strah da ne naprave kardinalnu gresku, a to je da sad odvale neku astronomsku cijenu ovom telefonu...po meni, pravi zgoditak bi bio, napraviti ovako nesto doboro, i staviti jaaaako konkuretnu cijenu, pa ajmo rec i jos povoljnije nego par ovih jakih igraca... ako bi stavili recimo sad 600 e, a s3 kosta 570 eura, ja ga nebi ni pogledo (ni velika vecina, predpostavljam...)..jer sto placa nesto vise, kad za manje pare imas jedan od top modela trenutno (daaaa, znam, kvalitetniji, vise suhoparnih brojki, ali kome to jos igra ulogu??? )
Evo izasle su i cijene vec, u UK je dostupan pre-order odmah, par sati nakon predstavljanja! :-D
U UK kosta 340 funti, i to sim free verzija, znaci bez ikakvog contracta, a u ostatku evrope ce biti 400 eura! Po meni odlicna cijena, omjer ulozeno-dobiveno izuzetno dobar.
vukojebina

#313 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

haha, ma super, ko da su me culi..extra cijena stvarno za ovako fin telefoncic..
Chuckie

#314 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Prejeben telefon, da prostite. Ovo je pun pogodak, tako mali telefon, sa tako velikim ekranom. :thumbup:
vocar88

#315 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

LJUDI POMAGAJTE AKO BOGA ZNATE...KUPIO SAM OVAJ GALAXY NOTE PRE PAR DANA EXTRA JE TEL NEMA STA ALI KAD SAM UBACIO NOV FIRMWARE PREKO KIESA 4.0.4 U NJEGA POJAVILA MI SE NEKA SLIKA NA EKRANU(SLOVA I BROJEVI) I NEMAM IDEJE LJUDI KAKO TO DA IZBACIM TO ODATLE...EVO SLIKA...

http://i45.klix.com/eqeede.png

HVALA SVIMA NA ODGOVORU...
Chuckie

#316 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Jarane postavio si upit na 8 tema i 8 foruma.
GaRGa

#317 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

Quaresma

#318 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

vocar88 wrote:LJUDI POMAGAJTE AKO BOGA ZNATE...KUPIO SAM OVAJ GALAXY NOTE PRE PAR DANA EXTRA JE TEL NEMA STA ALI KAD SAM UBACIO NOV FIRMWARE PREKO KIESA 4.0.4 U NJEGA POJAVILA MI SE NEKA SLIKA NA EKRANU(SLOVA I BROJEVI) I NEMAM IDEJE LJUDI KAKO TO DA IZBACIM TO ODATLE...EVO SLIKA...

HVALA SVIMA NA ODGOVORU...
sad ga samo mozes baciti u smece
Chuckie

#319 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

:lol:
Fauja Singh

#320 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Pa ako si to dobio sa novim firmware-om zasto ne instaliras neki drugi, otidji na xda developers forum, tamo imas raznih ROM-ova za svoj model, instaliras neki drugi i vjerujem da ce ti to nestati.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
nermin.padez

#321 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Da nije pozadina takva (slika), promjeni je :D
Fauja Singh

#322 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Hehe fakat :-)

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
zateznistub

#323 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Muzikjunki wrote:Sto se tice trzista smartphone uredjaja, moja prognoza (koliko god nekom cudno zvucala) je da ce najbrzi rast u narednom periodu imati Motorola (Mobility odjel kojeg je preuzeo Google). Uredjaji koje su predstavili u zadnjih dvadesetak dana ne samo da izgledom pobijaju konkurenciju, nego i specifikacijama. Jos kad se uzme u obzir podrska Google-a koja bi sada trebala biti kao i za Nexus uredjaje, te da ce bas Motorolu koristiti da guraju Android, mislim da Motorolu ocekuje svijetla buducnost.

Danas su bas predstavili RAZR i, prvi mobitel sa 2GHz Intel Atom procesorom koji definitivno nece imati konkurencije u tom visem-srednjem rangu. Po meni je ovo dosta pametniji potez, jer procesor podrzava hyper-threading, tako da jedna jezgra ni u kom slucaju nije problem. Uglavnom bolje nego Samsungova strategija sto se tice procesora, koja je po meni cisto napucavanje brojkama, a u praksi nista posebno.
Ostale prednosti modela su kuciste od kevlara, 2,000 mAh baterija, micro SD utor, 4.3 inca Super AMOLED displej i male dimenzije, 8 megapiksela kamera koja se pokrece za manje od jedne sekunde i moze uslikati 10 slika za manje od jedne sekunde!

Image

Evo video:

Izgledom podsjeca na neku kombinaciju Sony-a i HTC-a, ali dobro izgleda.

Sta vi mislite? Ima li iko normalan za normalnu diskusiju o smartphoneima, ili cete i dalje da se raspravljate oko gluposti? :D
Moj prvi telefondavne '99 je bio motorola, neka cigla sa vratancima kod mikrofona.
vocar88

#325 Re: Smartphone diskusije

Post by vocar88 »

E ovako prvo da odgovorim korisniku "Quaresma"...Znaci blage veze nemas o zivotu a kamoli nesto o telefonima...Drugo vjerovatno si na ovom forumu da isprozivas sve android uredjaje, kladim se da imas negdje u dzepu Nokiu 8210 ili mozda cak neki simbian uredjaj...

Odgovor za kolegu "Stroga Normala" ovako: Sto se tice ovih slova i br sto sam dobio na ekran ubacivsi 4.0.4 preko Kiesa: Telefon nesmetano radi nema nikakvih problema bugova odnosno radi kao i sa prethodnim sistemima...Ne stopa ne koci ne trosi bateriju toliko kao sto ljudi pisu za ovaj 4.0.4 ICS...NIje nikakva pozadina nikakav screen saver,niti logo jednostavno sve sam uradio da skinem to sa ekrana cak i hard reset phone, medjutim upali se i opet ona slova po ekranu...Zbog njih mi se nevide widgeti 100%...Sto se tice tih ubacivanja vjeruj drug da se ne razumijes bas dobro i nikad nisam manuelno nesto ubacivao...Jednostavno ustekam kabal preko kiesa ako ima neki update odradim ako ne...E sad sta mi tacno savjetujes da uradim...Napomena Telefon nema nikakvih problema sa radom, samo me slova nerviraju

Post Reply