Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#301 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Pa može i tako mada je preciznije reći da je to najviši nivo takmičenja u FBiH bez klubova sa područja bivše HB. To je jedan sataraš liga i njihovih naziva u tom periodu koji bi trebalo detaljno istražiti za sva vremena.
Ako se ne varam 1994 se takmičio jedan klub sa područja HB, ne mogu se sjetiti o kojem klubu se radi.
Ako se ne varam 1994 se takmičio jedan klub sa područja HB, ne mogu se sjetiti o kojem klubu se radi.
- Obuca9
#302 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Bila je u sarajevskoj grupi Usora. Eh sad ne znam, taj klub danas nominalno pripada "hrvatskom" redu, ne znam pod cijom je teritorijom bio tada, u julu i avgustu 1994. godine...Eborg wrote:Pa može i tako mada je preciznije reći da je to najviši nivo takmičenja u FBiH bez klubova sa područja bivše HB. To je jedan sataraš liga i njihovih naziva u tom periodu koji bi trebalo detaljno istražiti za sva vremena.

- Arteta
#303 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Opstina Usora je enklava i nije se granicila sa ostalim vecinski hrvatskim teritorijima pa je logicno bilo da nastupa u toj ligi.Obuca9 wrote:Bila je u sarajevskoj grupi Usora. Eh sad ne znam, taj klub danas nominalno pripada "hrvatskom" redu, ne znam pod cijom je teritorijom bio tada, u julu i avgustu 1994. godine...Eborg wrote:Pa može i tako mada je preciznije reći da je to najviši nivo takmičenja u FBiH bez klubova sa područja bivše HB. To je jedan sataraš liga i njihovih naziva u tom periodu koji bi trebalo detaljno istražiti za sva vremena.
- Arteta
#304 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Bilo je slicnih slucajeva samo mozda u nizim ligama i mozda niej bas ta godina.Eborg wrote:Pa može i tako mada je preciznije reći da je to najviši nivo takmičenja u FBiH bez klubova sa područja bivše HB. To je jedan sataraš liga i njihovih naziva u tom periodu koji bi trebalo detaljno istražiti za sva vremena.
npr.
Nk Jedinstvo Odzak
NK Hajduk Orasje
Nk Husinski Rudar Husino
NK Zrinski Husino
Mada, ova tri slucaja nisu bas ista kao i kod NK Usore jer su ovdje igraci bili vecinom druge nacionalnosti ali su bili pod kontrolom iste vojske kao i ostali klubovi u ligi.
- Nekako s proljeća
#305 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Gavrilo Princip.Lakat Jebić wrote:pa da se sele, ono nije daleko, moze se pjeske do palaultima_palabra wrote:A šta su htjeli reći sa ove dvije stope u grbu "Sarajeva"?![]()
kasnim malo, jebajiga![]()
-
Ras Al Ghul
#306 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
8 Titula imamo, osvojilo smo titulu 1946 , samo što nam je ne priznaju ne znam iz kojeg razloga, tad smo osvojili republičku, Hajduku je priznata i Zvezdi ovi naši iz našeg zaveza nama još nisu priznali!Lakat Jebić wrote:7
ko je drugi, koliko drugi ima?
- dino84
#307 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Sto ste ba nekulturni,je li iko pozelio Karanani srecu u borbi Veleza za opstanak?
Ipak je to jedan mrtvi Velezovac koji onako ponekad,tacnije jednom godisnje izmjeri vitalni kapacitet pluca jer je prvi koji se jagmi za kartu za popularnu ZDENKU na sjeveru stadiona Grbavica kada je derbi sa FK Sarajevom,prati covjek FK Sarajevo,ipak je to valjda do crvene boje.
Evo ja cu prvi pozeljeti srecu Velezu
Nema toliko puno cestitki a uzarile se tastature i sta sve ne progutase ove sezone...Ali u dobrom starom stilu BHF-a da spomenemo par nasih junaka od ove sezone,naravno sve u okvirima lijepog bontona i teme a tema je Premijer liga BiH i u okviru pravila foruma...
Dakle,ovo je post na prvoj stranici ovog topica,post koji je punih 10 mjeseci stajao tu.
Nakon sto je OTAC pomogao da jedan Nijaz Gracic koji je selio svoju igracku od nemila do nedraga ipak ne izadje u Evropu naustrb FK Sarajeva i nakon sto je pitarsko rukovodstvo otvoreno priznalo Svabinu pomoc u dobivanju licence,Svabo se ove sezone istini za volju manjim intenzitetom spominjao u ruznom kontekstu kod komsija.
Bilo je tu tatomiteta,oca i sina i ostalih ubleha,ali naravno mnogo,mnogo manje tokom jeseni jer su tada sampioni svemira uzeli 7 meceva zaredom u ligi.
Nije Komitet bio lud nakon
1.bacanja Husejinovica preko Hamzica i penala za FKS i crvenog kartona za golmana Olimpica
2.jednog od najsmjesnih penala ove sezone kada se jedan od najvecih padavicara u ovoj ligi Emir Hadzic bacio u Gradaccu kao da ga je sijac smrti pokosio
3.kada je Haris Handzic zabio regularan gol na Kosevu,i kod ponistenog drugog gola Rudara
4.kad je Olimpic gostovao na tom istom Kosevu
Nema veze sto je Zeljo ostecen za penal u Travniku,sto je imao penal i u Zenici,sto je Bekric dobio crveni u Kupu pa nije igrao par meceva u prvenstvu za lakat kao i kod Vucine Scepanovica,ali eto,naviklo se,Beslija je dobio prosle sezone 5 meceva kazne,Komitet trenirao strogocu,sta se ono govorilo,od nekog se jednom mora poceti.
Komitet je opet postao lud nakon sudjenja u Sirokom Brijegu i Banja Luci,gdje je FKS osteceno,ali jadno je buniti se na kraju sezone kada zaostajes u borbi za titulu,a u prvom dijelu sezone zmiriti kada tebi ide voda na mlin.Bitno da je Zelji priznat gol protiv Borca mada niko ne zna je li lopta presla ili nije presla liniju jer se jednostavno ne vidi i bitno da je Zeljo dao gol iz ofsajda u Zenici od 2 cm koji su svi naravno vidjeli.
U derbiju se vidjelo sve,centar nisu presli kako treba,ali eto,dzaba pricat ko nece da skonta.Ionako je svaka nasa titula kupljena ili nastimana,
2010 je radila crna kozna torba Nijaza Brkovica a citavu zavjeru je otkrio provjereni izvor sa Malte
2011 je Ivica Osim nastimao da se Celiku zabiju 3 komada usred Zenice pred 15 000 Celikovih navijaca koji su cekali bilo kakav trofej 14 godina
2012 je Zeljo imao oko 9 mjeseci bez ijednog poraza u ligi,oko 1600 minuta bez primljenog gola,13 pobjeda zaredom,bio na nekoj svjetskoj listi sa Real Madridom i ganjao neke rekorde ali naravno i tada su otac i sin to sve skovali...
A sta je sa ovom 2013,e to cemo sacekati,ima jos i Kup da prodje...
Gdje li su samo oni likovi od prije par godina,Dzipalo Junuz,Majstorinho,Cape,Ciro,Slucajan,Nosferatu...51 ionako ne uzimam za ozbiljno,mislim da on navija za Zelju ali mu je dosadno pa malo provocira sa vremena na vrijeme...Gdje su oni komedijasi sto su se sprdali sa nama,da mi ih je vidjeti sada...
Gdje je Benjo Isovic iz Bordo prijatelja,je li Zeljo u formi Benjo,je li nam predvidjas pad forme ?
Uzimamo titule sakom i kapom,jednom sakom drzimo trofeje a drugom pazimo da nas neka zmija ne ujede ispod Juga,toliko nam je tesko
Pozdrav svima i u pamet !!!
Ipak je to jedan mrtvi Velezovac koji onako ponekad,tacnije jednom godisnje izmjeri vitalni kapacitet pluca jer je prvi koji se jagmi za kartu za popularnu ZDENKU na sjeveru stadiona Grbavica kada je derbi sa FK Sarajevom,prati covjek FK Sarajevo,ipak je to valjda do crvene boje.
Evo ja cu prvi pozeljeti srecu Velezu
Nema toliko puno cestitki a uzarile se tastature i sta sve ne progutase ove sezone...Ali u dobrom starom stilu BHF-a da spomenemo par nasih junaka od ove sezone,naravno sve u okvirima lijepog bontona i teme a tema je Premijer liga BiH i u okviru pravila foruma...
Dakle,ovo je post na prvoj stranici ovog topica,post koji je punih 10 mjeseci stajao tu.
I?Sta se desilo?Baltazar_khan wrote:u novoj sezoni očekujem da otac pogura sina u slučaju nepovoljnih rezulata
a ono što ne očekujem je to da se ukine zabrana gostovanja. nebitno, horde zla će opet prkositi ublehaškim zabranama
Nakon sto je OTAC pomogao da jedan Nijaz Gracic koji je selio svoju igracku od nemila do nedraga ipak ne izadje u Evropu naustrb FK Sarajeva i nakon sto je pitarsko rukovodstvo otvoreno priznalo Svabinu pomoc u dobivanju licence,Svabo se ove sezone istini za volju manjim intenzitetom spominjao u ruznom kontekstu kod komsija.
Bilo je tu tatomiteta,oca i sina i ostalih ubleha,ali naravno mnogo,mnogo manje tokom jeseni jer su tada sampioni svemira uzeli 7 meceva zaredom u ligi.
1.bacanja Husejinovica preko Hamzica i penala za FKS i crvenog kartona za golmana Olimpica
2.jednog od najsmjesnih penala ove sezone kada se jedan od najvecih padavicara u ovoj ligi Emir Hadzic bacio u Gradaccu kao da ga je sijac smrti pokosio
3.kada je Haris Handzic zabio regularan gol na Kosevu,i kod ponistenog drugog gola Rudara
Nema veze sto je Zeljo ostecen za penal u Travniku,sto je imao penal i u Zenici,sto je Bekric dobio crveni u Kupu pa nije igrao par meceva u prvenstvu za lakat kao i kod Vucine Scepanovica,ali eto,naviklo se,Beslija je dobio prosle sezone 5 meceva kazne,Komitet trenirao strogocu,sta se ono govorilo,od nekog se jednom mora poceti.
Komitet je opet postao lud nakon sudjenja u Sirokom Brijegu i Banja Luci,gdje je FKS osteceno,ali jadno je buniti se na kraju sezone kada zaostajes u borbi za titulu,a u prvom dijelu sezone zmiriti kada tebi ide voda na mlin.Bitno da je Zelji priznat gol protiv Borca mada niko ne zna je li lopta presla ili nije presla liniju jer se jednostavno ne vidi i bitno da je Zeljo dao gol iz ofsajda u Zenici od 2 cm koji su svi naravno vidjeli.
U derbiju se vidjelo sve,centar nisu presli kako treba,ali eto,dzaba pricat ko nece da skonta.Ionako je svaka nasa titula kupljena ili nastimana,
2010 je radila crna kozna torba Nijaza Brkovica a citavu zavjeru je otkrio provjereni izvor sa Malte
2011 je Ivica Osim nastimao da se Celiku zabiju 3 komada usred Zenice pred 15 000 Celikovih navijaca koji su cekali bilo kakav trofej 14 godina
2012 je Zeljo imao oko 9 mjeseci bez ijednog poraza u ligi,oko 1600 minuta bez primljenog gola,13 pobjeda zaredom,bio na nekoj svjetskoj listi sa Real Madridom i ganjao neke rekorde ali naravno i tada su otac i sin to sve skovali...
Gdje li su samo oni likovi od prije par godina,Dzipalo Junuz,Majstorinho,Cape,Ciro,Slucajan,Nosferatu...51 ionako ne uzimam za ozbiljno,mislim da on navija za Zelju ali mu je dosadno pa malo provocira sa vremena na vrijeme...Gdje su oni komedijasi sto su se sprdali sa nama,da mi ih je vidjeti sada...
Gdje je Benjo Isovic iz Bordo prijatelja,je li Zeljo u formi Benjo,je li nam predvidjas pad forme ?
Uzimamo titule sakom i kapom,jednom sakom drzimo trofeje a drugom pazimo da nas neka zmija ne ujede ispod Juga,toliko nam je tesko
Pozdrav svima i u pamet !!!
Last edited by dino84 on 11/05/2013 20:17, edited 3 times in total.
- Mračajski proto
#308 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Uzmi i ti vaše mane u obzir pa gledaj u tuđu avliju. Sjeti se gola protiv Borca, Čelika i drugih. Ne pratim nešto Željezničar kao ti Sarajevo i ne buljim u klipove kao ti da nađeš bilo kakvu manu, ali su ove dvije lakrdije u vašim utakmicama bile dovoljne.
Zaheba vas Said, evo i danas se upisao u listu strijelaca. A vaš Zeba bunari po tramvaju. Al' bolji je Zajko.
Osvojili ste titulu, ali ne i naigrali Sarajevo, niti pobijedili.
Zaheba vas Said, evo i danas se upisao u listu strijelaca. A vaš Zeba bunari po tramvaju. Al' bolji je Zajko.
Last edited by Mračajski proto on 11/05/2013 20:09, edited 1 time in total.
-
lajk
#309 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
izgleda da je tebi najgoreSarajevo_Grad wrote:Uzmi i ti vaše mane u obzir pa gledaj u tuđu avliju. Sjeti se gola protiv Borca, Čelika i drugih. Ne pratim nešto Željezničar kao ti Sarajevo i ne buljim u klipove kao ti da nađeš bilo kakvu manu, ali su ove dvije lakrdije u vašim utakmicama bile dovoljne.
Zaheba vas Said, evo i danas se upisao u listu strijelaca. A vaš Zeba bunari po tramvaju. Al' bolji je Zajko.![]()
- Baltazar_khan
#310 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
dino gigante ja samo te neke smajlije vidim. nemam živaca da čitam tvoje eseje, gubljenje vremena samo 
-
LSD
#311 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
@dino84 je realan covjek
...snagom argumenta iznio samo cinjenice neoborive.
Ili cestitajte nabijacima kompleksa ko ljudi ili placite ko žene i dalje....izjasnite se

Ili cestitajte nabijacima kompleksa ko ljudi ili placite ko žene i dalje....izjasnite se
- dino84
#312 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Sta ces druze,kad se negativa fura sa vase strane vec pune 4 godine,od ljeta kada se Amar vratio u Zelju i kada su se ove neke kante preselile u nase vitrine.Tomahawk11 wrote:Osvojite titulu, a toliko negativnog naboja![]()
Eto i taj ''realni'' dino, sto je napisao esej, sve mu je u nekom negativnom kontekstu.
Nekad se furala pozitiva kad se uzme trofej.....
Da ne bude zabune,da je bar 5 posto forumasa sa vase strane kao North,Kemo itd. ne bi bilo ni ovakvih mojih postova,ali niko ovdje nema amneziju i niko nije glup.
Godinama neko nipodastava sve sto dolazi sa suparnicke strane i onda se konta spustit lopta,ne ide to tako prijatelju.A u euforiji i nisam tolikoj,navikli smo mi na ove trofeje evo vec godinama.
Jahhh...
Last edited by dino84 on 11/05/2013 20:28, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#313 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Da se razumijemo, meni se generalno ne svidja trenutna navijacka garnitura, cast izuzecima, a vjerujem da ni kod vas nije puno bolja situacija. Ali da ne pokrecemo tu temu, to je moje misljenje i ne bih se sad upustao u diskusiju oko toga.dino84 wrote:Sta ces druze,kad se negativa fura sa vase strane vec pune 4 godine,od ljeta kada se Amar vratio u Zelju i kada su se ove neke kante preselile u nase vitrine.Tomahawk11 wrote:Osvojite titulu, a toliko negativnog naboja![]()
Eto i taj ''realni'' dino, sto je napisao esej, sve mu je u nekom negativnom kontekstu.
Nekad se furala pozitiva kad se uzme trofej.....
Da ne bude zabune,da je bar 5 posto forumasa sa vase strane kao North,Kemo itd. ne bi bilo ni ovakvih mojih postova,ali niko ovdje nema amneziju i niko nije glup.
Godinama neko nipodastava sve sto dolazi sa suparnicke strane i onda se konta spustit lopta,ne ide to tako prijatelju.A u euforiji i nisam tolikoj,navikli smo mi na ove trofeje evo vec godinama.
Jahhh...
Ono sto je poenta mog posta koji si citirao, sta te boli qurac ako navijaci drugih klubova furaju negativu, a klub ti osvojio titulu?! Meni bi bilo svejedno sta misli protivnicki tabor da je moje Sarajevo osvojilo titulu
- Red Wolf
#314 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
O cemu ovo ti ba,nevjerovatno,uzivaj ba sta se pravdas,prvaci ste,bili ste POSTENO par godina dok vam nije dosao kako ti kazes brko tu oko desetog mjesta bez evrope godinama,sad ste "posteno" prvi i uzivaj,dino84 wrote:Cestitaj na tituli,progutaj vise tu hreno.. pardon knedlu u grlu,neces umrijeti...Hvala unaprijed na cestitkamaBaltazar_khan wrote:dino gigante ja samo te neke smajlije vidim. nemam živaca da čitam tvoje eseje, gubljenje vremena samo![]()
Evo da ti i ponovim ovaj dio sto se na tebe odnosi:
I?Sta se desilo?Baltazar_khan wrote:u novoj sezoni očekujem da otac pogura sina u slučaju nepovoljnih rezulata
a ono što ne očekujem je to da se ukine zabrana gostovanja. nebitno, horde zla će opet prkositi ublehaškim zabranama
Nema veze sto je Zeljo ostecen za penal u Travniku,sto je imao penal i u Zenici,sto je Bekric dobio crveni u Kupu pa nije igrao par meceva u prvenstvu za lakat kao i kod Vucine Scepanovica,ali eto,naviklo se,Beslija je dobio prosle sezone 5 meceva kazne,Komitet trenirao strogocu,sta se ono govorilo,od nekog se jednom mora poceti.![]()
![]()
![]()
2010 je radila crna kozna torba Nijaza Brkovica a citavu zavjeru je otkrio provjereni izvor sa Malte![]()
![]()
![]()
2011 je Ivica Osim nastimao da se Celiku zabiju 3 komada usred Zenice pred 15 000 Celikovih navijaca koji su cekali bilo kakav trofej 14 godina![]()
![]()
![]()
2012 je Zeljo imao oko 9 mjeseci bez ijednog poraza u ligi,oko 1600 minuta bez primljenog gola,13 pobjeda zaredom,bio na nekoj svjetskoj listi sa Real Madridom i ganjao neke rekorde ali naravno i tada su otac i sin to sve skovali...![]()
![]()
![]()
- Baltazar_khan
#315 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
joj dino nemoj svega ti
al eto ako baš želiš... zar nije babo pomazio sina poslije nepovoljnih rezultata? zenica i vukasović, gol iz ofsajda poslije toga vas je krenulo. nije li to pomoć kriminaliteta
najvećeg zla bh lige poslije munje i ilje
p.s. post je napisan namjerno provokativno da se upale likovi kao što si ti
p.p.s. danas sam ovo napisao, i ozbiljno stojim iza toga. ne zayebavam se
poželit ću i vama, a bogami i nama da što manje brukamo domaći fudbal na euro sceni
to je najbitnije 
al eto ako baš želiš... zar nije babo pomazio sina poslije nepovoljnih rezultata? zenica i vukasović, gol iz ofsajda poslije toga vas je krenulo. nije li to pomoć kriminaliteta
p.s. post je napisan namjerno provokativno da se upale likovi kao što si ti
p.p.s. danas sam ovo napisao, i ozbiljno stojim iza toga. ne zayebavam se
umjesto čestitkeBaltazar_khan wrote:naravno da će se dominirati kad se konkurenti izbace iz šampionske utrke uz pomoć vukasovića, valjića ili recimo čuićapa onda se dominira sumnjivim pobjedama u trebinju, bijeljini, itd. priznaju se golovi koji ne prelaze gol crtu, priznaju se golovi iz očiglednog ofsajda recimo u zenici... dobiva se godinama licenca uprkos dugovima prema bivšim igračima (hadžić)... da ne nabrajam dalje marifetluke tzv. gospodara familije i njegove sinčine
- nosara
#316 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Nemoj ti nama nista ZELJet, Ostani iskren...Baltazar_khan wrote:joj dino nemoj svega ti![]()
al eto ako baš želiš... zar nije babo pomazio sina poslije nepovoljnih rezultata? zenica i vukasović, gol iz ofsajda poslije toga vas je krenulo. nije li to pomoć kriminalitetanajvećeg zla bh lige poslije munje i ilje
![]()
p.s. post je napisan namjerno provokativno da se upale likovi kao što si ti![]()
p.p.s. danas sam ovo napisao, i ozbiljno stojim iza toga. ne zayebavam se![]()
umjesto čestitkeBaltazar_khan wrote:naravno da će se dominirati kad se konkurenti izbace iz šampionske utrke uz pomoć vukasovića, valjića ili recimo čuićapa onda se dominira sumnjivim pobjedama u trebinju, bijeljini, itd. priznaju se golovi koji ne prelaze gol crtu, priznaju se golovi iz očiglednog ofsajda recimo u zenici... dobiva se godinama licenca uprkos dugovima prema bivšim igračima (hadžić)... da ne nabrajam dalje marifetluke tzv. gospodara familije i njegove sinčine
poželit ću i vama, a bogami i nama da što manje brukamo domaći fudbal na euro sceni
to je najbitnije
- dino84
#317 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
Nikom se ja ne pravdam,taman posla.
90 posto neke raje za koju sam mislio da je ozbiljna sam prestao ozbiljno shvatati jos prije dvije godine,kada je onaj statisticar u koga su se svi kleli na pdf-u FK Sarajevo bubnuo da je FK Zeljeznicar 1945 godine par utakmica igrao pod drugim imenom tj. da je u svojoj istoriji mijenjao ime.Koja ono bijase utakmica,protiv 38 divizije?
A ljudima zao dati 10 KM i uclaniti se u Nacionalnu biblioteku grada Sarajeva i uzeti Oslobodjenje iz te godine i vidjeti istinu.
Pored FIFE,UEFE,svih mogucih ljetopisa,novina,arhive,muzeja,hronicara kluba itd itd nadje se Sarajevo X u ljeto 2011 da otkrije takvu senzaciju.
Ja sam dakle samo naveo neke dogadjaje iz ove sezone na koje su pojedinci potrosili stotine i stotine postova,posto ja nisam pisao vise od pola godine,mislim da je red da i ja napisem bar 1-2.Ali nebitno.
Bitno je da svaki pravi pitar zna kada je u pitanju ova sezona sta je razlog izgubljene titule prije svega ostalog,a to su mecevi sa Gradinom,sa Radnikom,Leotarom,Celikom i Zvijezdom (vodstvo i igrac vise) itd.A ne crne kozne torbe i ostale ublehe.
Svi sampioni od 2003 su zasluzeno osvojili titulu,bas svi.Pa i Leotar te 2003,nismo imali muda da se pofajtamo u SB gdje smo igrali kao kod kuce,a imali smo prilicno bisera i losih partija te sezone plus izveli rezerve protiv Rudara iz Ugljevika par dana prije Newcastlea i izgubili kuci tu utakmicu.I pomirite se sa tim,i Modrica,i Zrinjski i Sarajevo,svi su uzimali titulu jer su tada bili najjaci.
Mi smo najjaci vec dvije godine,imamo vec dugo istu okosnicu ekipe,u Evropi cemo opet vjerovatno dobiti po usima,ali tu smo nemocni,za nesto vise treba i jaca liga.
A ove price da se titula slavi na forumu...
Titula ce se slaviti protiv Leotara,a do tada ima jos finale Kupa koje zeljno iscekujemo,pa da slavlje bude duplo.
90 posto neke raje za koju sam mislio da je ozbiljna sam prestao ozbiljno shvatati jos prije dvije godine,kada je onaj statisticar u koga su se svi kleli na pdf-u FK Sarajevo bubnuo da je FK Zeljeznicar 1945 godine par utakmica igrao pod drugim imenom tj. da je u svojoj istoriji mijenjao ime.Koja ono bijase utakmica,protiv 38 divizije?
A ljudima zao dati 10 KM i uclaniti se u Nacionalnu biblioteku grada Sarajeva i uzeti Oslobodjenje iz te godine i vidjeti istinu.
Pored FIFE,UEFE,svih mogucih ljetopisa,novina,arhive,muzeja,hronicara kluba itd itd nadje se Sarajevo X u ljeto 2011 da otkrije takvu senzaciju.
Ja sam dakle samo naveo neke dogadjaje iz ove sezone na koje su pojedinci potrosili stotine i stotine postova,posto ja nisam pisao vise od pola godine,mislim da je red da i ja napisem bar 1-2.Ali nebitno.
Bitno je da svaki pravi pitar zna kada je u pitanju ova sezona sta je razlog izgubljene titule prije svega ostalog,a to su mecevi sa Gradinom,sa Radnikom,Leotarom,Celikom i Zvijezdom (vodstvo i igrac vise) itd.A ne crne kozne torbe i ostale ublehe.
Svi sampioni od 2003 su zasluzeno osvojili titulu,bas svi.Pa i Leotar te 2003,nismo imali muda da se pofajtamo u SB gdje smo igrali kao kod kuce,a imali smo prilicno bisera i losih partija te sezone plus izveli rezerve protiv Rudara iz Ugljevika par dana prije Newcastlea i izgubili kuci tu utakmicu.I pomirite se sa tim,i Modrica,i Zrinjski i Sarajevo,svi su uzimali titulu jer su tada bili najjaci.
Mi smo najjaci vec dvije godine,imamo vec dugo istu okosnicu ekipe,u Evropi cemo opet vjerovatno dobiti po usima,ali tu smo nemocni,za nesto vise treba i jaca liga.
A ove price da se titula slavi na forumu...
Titula ce se slaviti protiv Leotara,a do tada ima jos finale Kupa koje zeljno iscekujemo,pa da slavlje bude duplo.
Last edited by dino84 on 11/05/2013 21:38, edited 1 time in total.
-
LSD
#318 Re: Premijer Liga BiH 2012/13
dino84 wrote:Nikom se ja ne pravdam,taman posla.
Pored FIFE,UEFE,svih mogucih ljetopisa,novina,arhive,muzeja,hronicara kluba itd itd nadje se Sarajevo X u ljeto 2011 da otkrije takvu senzaciju.![]()
![]()
![]()
Svi sampioni od 2003 su zasluzeno osvojili titulu,bas svi.Pa i Leotar te 2003,nismo imali muda da se pofajtamo u SB gdje smo igrali kao kod kuce,a imali smo prilicno bisera i losih partija te sezone plus izveli rezerve protiv Rudara iz Ugljevika par dana prije Newcastlea.I pomirite se sa tim,i Modrica,i Zrinjski i Sarajevo,svi su uzimali titulu jer su tada bili najjaci.
A ove price da se titula slavi na forumu...![]()
Cast samo jednom covjeku sa ovog foruma, kojeg necu imenovati.... ostalo je za samo za ismijavanja i ni zašto drugo.
-
Eborg
#319 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Neki dan mi jedan bivši igrač NK Zenice reče da nakon što se NK Đerzelez Sarajevo iz nekog nižeg ranga takmičenja spojio sa NK Zenicom koji je igrao u najvišoj ligi, utakmice su se nastavile igrati u Sarajevu, ne u Zenici. Dakle, iako je de iure bio zenički klub de facto je bio sarajevski.
Je li to istina?
Je li to istina?
- Charuga
- Globalni moderator
#320 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Kad su dobili Želju (3:0) igralo se na Bilinom.Eborg wrote:Neki dan mi jedan bivši igrač NK Zenice reče da nakon što se NK Đerzelez Sarajevo iz nekog nižeg ranga takmičenja spojio sa NK Zenicom koji je igrao u najvišoj ligi, utakmice su se nastavile igrati u Sarajevu, ne u Zenici. Dakle, iako je de iure bio zenički klub de facto je bio sarajevski.
Je li to istina?
- ultima_palabra
#321 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Da, ne sjećaš se toga? Igrali na Koševu, Ćelo drmao klubom, pokupili pola ekipe FK Sarajevo, par iz Želje i nešto je ostalo iz NK Zenica. To je sezona 99-00, zamalo se nisu uspjeli plasirati među 5 najboljih koji su išli u plej-of sa H klubovima.Eborg wrote:Neki dan mi jedan bivši igrač NK Zenice reče da nakon što se NK Đerzelez Sarajevo iz nekog nižeg ranga takmičenja spojio sa NK Zenicom koji je igrao u najvišoj ligi, utakmice su se nastavile igrati u Sarajevu, ne u Zenici. Dakle, iako je de iure bio zenički klub de facto je bio sarajevski.
Je li to istina?
Dogodine je nastupio raspad sistema, igrali su sa juniorima i svi su ih nabijali sa 6-7 golova razlike... poslije ispadanja se klub ugasio.
- ultima_palabra
#322 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Jeste, u neka doba su se prebacili na BP. Bio sam na toj utakmici, umalo Manijaci nisu prekid napraviliPlavih_11 wrote:Kad su dobili Želju (3:0) igralo se na Bilinom.Eborg wrote:Neki dan mi jedan bivši igrač NK Zenice reče da nakon što se NK Đerzelez Sarajevo iz nekog nižeg ranga takmičenja spojio sa NK Zenicom koji je igrao u najvišoj ligi, utakmice su se nastavile igrati u Sarajevu, ne u Zenici. Dakle, iako je de iure bio zenički klub de facto je bio sarajevski.
Je li to istina?
Evo o Đerzelezu: http://www.bhdani.com/arhiva/115/t152a.htm
- Arteta
#323 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Da li se gdje moze naci statistika za sezonu 1998-1999?
- KPNCTNJAH
#324 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Te godine kad su bili jaki mi smo s njima igrali 1:1 na Kosevu, a cini mi se da je i uzvratna tako zavrsena ili 0:0... Dedic, Granov, Smjecanin, Beganovic, Adzem, Nouken
onda kad su se raspali cini mi se da su primili 200 golova u sezoni

-
Eborg
#325 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine
Onda znači da je Đerzelez Zenica sezonu 1999/00 igrao na "Koševu" a 2000/01 na "Bilinom polju". Je li tako? Prije toga su bila dva kluba a poslije nisu ni postojali.
Last edited by Eborg on 19/05/2013 14:59, edited 1 time in total.