Gdje jeftino na more ove godine?

Post Reply
BlueBlood

#301 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by BlueBlood »

Image
BlueBlood

#302 Re: Gdje na more

Post by BlueBlood »

Anticelulitna krema wrote:
BlueBlood wrote:zna li ko kako je u Albaniji?
Ne znam... prijatelji mi se nikad nisu vratili pa da mi mogu ispricati :)
:lol:
:thumbup:
iceman ze

#303 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by iceman ze »

Zaostrog, kampovanje.

Sator, auto, 2 osobe, sa taxama nas izaslo 150 kuna/danu. Mokri cvor, sa tusevima, koji imaju toplu vodu, ekstra cisto i odrzavano. Meni je za vikend bilo sasvim OK:
tataćusak

#304 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by tataćusak »

ElRe wrote:U Ulcinju i Dobrim vodama ima i za 5 eura soba.

Što se tiče CG, preporučujem Boku Kotorsku, jeste skuplje ali je kultura. Za provod diskoteka Maximus, Almara beach Tivat...
Ja kontam do Ulcinja, kakve su ostale cijene suncobrani hrana itd. Jel to 5 eura blizu plaže ili kod doboja :-D .
Nisrin

#305 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Nisrin »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EWqWP5SqtW8&[/youtube]

Nikako ne mogu postaviti ovaj klip....radi seo Sjevernom Kipru- najnovija reportaza od prije 10ak dana!
rrikikiki

#306 Re: Gdje na more

Post by rrikikiki »

Dodji u Opatiju, imamo fine plaze, ljudi su simpa, ima puno turista, more je cisto..ne znam da li nam je smjestaj skup doduse ali ne mora se odsjest bas u Opatiji, moze u Lovranu, Icicima, Medveji. Ne znam kakva su vam iskustva u Dalmaciji, cini se ne bas najbolja ali mi volimo Bosance ali nikako da nam malo dodju. :)
Ako ides dalje cijela Istra je fakat lijepa iako poskupa. Doduse dosta ima voznje ako se ide gore do Kvarnera.
Nisrin

#307 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Nisrin »

tataćusak wrote:
ElRe wrote:U Ulcinju i Dobrim vodama ima i za 5 eura soba.

Što se tiče CG, preporučujem Boku Kotorsku, jeste skuplje ali je kultura. Za provod diskoteka Maximus, Almara beach Tivat...
Ja kontam do Ulcinja, kakve su ostale cijene suncobrani hrana itd. Jel to 5 eura blizu plaže ili kod doboja :-D .

U Ulcinju je 5 eura i pored plaze i dalje od plaze...zavisi kako zelis, hoces na PP moj kontakt, ako nista nek ti preporuci zena negdje u svojoj blizini jer je na odlicnom mjestu?!

Hrana i pice kao u Sarajevu, jeftino!Sucobran i 2 lezaljke 5 eura! Ako ti je to puno ponesi svoje lezaljke i svoj suncobran, platit ces 1 euro mjesto na plazi koja se odrzava, imas i divlje plaze, tu se ne placa nista!
starimost

#308 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by starimost »

Warashii wrote:
pirpa wrote:
Superhik_ wrote:sve sto sada znam je to da u hrvatsku necu. kad budem spreman poslati pare bez da idem u hrvatsku (kako ga vec zovu koverta turizam), razmislit cu o istoj.
isti slucaj, ne bi vise kod hrvata pa makar da mi je sve besplatno.
vec ko dingospo za svoje pare odem sa porodicom u montenegro ili turkey gdje su ljudi izmislili turizam i ljubaznost za razliku od oni kurtona po dubrovniku, splitu, korculi, puli a da ne spominjem makarsku rivieru.
hem te ljudi gledaju ko kap na dlanu, hem cjene svaki evro ! :D
CG bi haj i nekako bi mogao svrstati u ovo "gdje jeftino na more" ali mi ovo za Tursku nikako nije jasno.
De hljeba ti mi rasporedi za nekih 1 000 KM jedno 10 dana u Turskoj za dvoje bio bi ti jako zahvalan.
Niko ne tvrdi da je u Hrvatskoj naj naj, nije bas ni blizu toga, ali meni licno omjer ulozeno dobijeno mi je ok.
Ne dam mnogo novca i ne ocekujem mnogo, prema tome ja zadovoljan.
Dakle kako u Tursku sa malo novca?
moja drugarica je neki dan rezervisala na moj nagovor iz beograda za kemer i nije vjerovala da je aranzman za hotel koji su joj nudili u sarajevu dosao jeftinije po osobi cca 1000 km. iz beograda su aranzmani jeftiniji od 700 km do 1500 km za iste ili slicne hotele koji nasi u bh nude, a imate kombi prevoz iz sarajeva do odredista i nazad za 100 km po osobi (ljudi dodju na adresu i odvedu vas na adresu tako i u povratku). nadam se da sam pomogla :)
elcaliente

#309 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by elcaliente »

@starimost

Ja te nista nisam skontao? Covjek pita a i mene intersuje kako mogu dvije osobe za 1000KM ( 500EUR) provesti 10 dana na moru u Turskoj sa svim?
Ja isto racunam i racunam a nikako da dodzem na istu racunicu HR-TR. Pa eto ako ima neko da malo pojasni.
agent_zero

#310 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by agent_zero »

starimost wrote:moja drugarica je neki dan rezervisala na moj nagovor iz beograda za kemer i nije vjerovala da je aranzman za hotel koji su joj nudili u sarajevu dosao jeftinije po osobi cca 1000 km. iz beograda su aranzmani jeftiniji od 700 km do 1500 km za iste ili slicne hotele koji nasi u bh nude, a imate kombi prevoz iz sarajeva do odredista i nazad za 100 km po osobi (ljudi dodju na adresu i odvedu vas na adresu tako i u povratku). nadam se da sam pomogla :)
Koja agencija u Bg?

I koji kombi prevoz od Sa do Bg i nazad?

Pliz, sve informacije i kontakte u vezi toga.
Nisrin

#311 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by Nisrin »

Da prijavim, covjek je iz Beča do Balija platio aranžman 1000 eura- uračunati svi troškovi: prevoz, smještaj, hrana...pa vi vidite :)
measles

#312 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by measles »

Iskustva sa Primostenom ili Novaljom? Cijene apartmana za 2 osobe, plaze...
ygirlyy

#313 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by ygirlyy »

Kako je u Herceg Novom? Planiram ici u CG i do sad mi se taj grad najvise svidja, a koji bi mi preporucili buduci da gledam na to da je more cisto, plaze blizu (cula sam da su u Ulcinju daleko) i da je lijepo mjesto kao mjesto? :D
sheilak

#314 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by sheilak »

Gdje jeftino na more ove godine? U Hrvatsku sigurno ne. :wink:
elcaliente

#315 Re: Gdje jeftino na more ove godine?

Post by elcaliente »

Nisrin wrote:Da prijavim, covjek je iz Beča do Balija platio aranžman 1000 eura- uračunati svi troškovi: prevoz, smještaj, hrana...pa vi vidite :)

Da prijavim ja isao sa Centrotransom 2 dana u Prag za 100KM. ( prevoz, hrana, smjestaj pa ti vidi ) :D
Duge

#316 Re: Gdje na more

Post by Duge »

Ima li ko da preporuci nekog ko izdaje apartman ili sobu sa kupatilom za dvoje u Primostenu?
Buhtlenzi

#317 Re: Gdje na more

Post by Buhtlenzi »

Turska je raj na zemlji
adis.p

#318 Re: Gdje na more

Post by adis.p »

Buhtlenzi wrote:Turska je raj na zemlji
Potpis :thumbup: :thumbup:
hopi

#319 Re: Gdje na more

Post by hopi »

koliko je otprilike realna cifra za noćenje u hr, jedan manji apartman za dvoje, ono soba, kuhinja i wc, ništa posebno, bez klime, interneta, tv, neka normalna udaljenost od mora, u periodu 15.7 do 15.8.
VenomousV

#320 Re: Gdje na more

Post by VenomousV »

mislim negdje oko 16 eura najmanje... a i to je sve ulovljeno/rezervisano ranije... zavisi gdje
hopi

#321 Re: Gdje na more

Post by hopi »

VenomousV wrote:mislim negdje oko 16 eura najmanje... a i to je sve ulovljeno/rezervisano ranije... zavisi gdje
16€ po osobi?
kako inača ide rezervacija, dovoljno nazvati telfonom, ili treba nešta preduplatiti?
Primorac

#322 Re: Gdje na more

Post by Primorac »

BlueBlood wrote:Image
Ovo je Ulcinj (izmedju Ulcinja i Bara) a ne Herceg Novi prijatelju. Plaza se zove "Hladna uvala", ispod hotela Vidikovac je :)

Sto se Ulcinja tice evo vam cijena: smjestaj od 5 - 8 eura po krevetu. Za 6-7 eura po krevetu dobijete apartmanski smjestaj sa klimom, tv-om, kuhinjom itd.. 8 eura su apartmani tik uz plazu ili tako nesto.

Cijene u kaficima su vam sledece:
kafa (esspresso) 0.70 - 0.8 e
Kafa (turska) 0.50 -0.70 e
Toceno pivo - 1.00 -1.20 e
pivo u flasi - 1.50 - 2.00 e
sokovi isto - 1.50 - 2.00 e
Flasa Vina - 10.00 (crnogorska vina)
kokteli od 3.00e do 5.00 e
------------------------------------------
Prevoz (taxi kombi kojih ima na svakih 10 minuta i cirkulisu po cijelom gradu do svih plaza pogotovo od velike plaze do grada i obratno) 0.80/1.50 eur zavisno od relacije.
Taxi vozilo (0.80 e po kilometru bez starta)

-------------------------------------------
Brza Hrana

Burek 1.00e
Hamburger 1.00e - 1.50 e
Hljeb 0.70 e
Parce pizze 0.80-1.00e
cevapi 2.50 - 3.00 e

------------------------------------------
Restorani

Lignje 6.00 e
Pizza 3.50 (Margarita) - 8.00 e (plodovi mora)
Corbe itd.. 2.00-3.50 e
sokovi 1.20-1.70 e
riba 7.00 e - 20.00 e

----------------------------------------
Ulaz na plaze se ne placa a suncobran i 2 lezaljke na cijeli dan su od 3.00-5.00 e s tim sto npr na velikoj plazi uopste ne trebate lezaljke jer je pijesak ono zbog cega se i dodje na plazu..

SVe vise i vise Sarajlija i Bosanaca dolazi u Ulcinj pa eto neka vam pricaju :) Pozdrav
Ko to smat

#323 Re: Gdje na more

Post by Ko to smat »

Condy jarane ja idem u Vodice mozes li mi reci u kojem djelu Vodica je taj bar gdje je brado plaza pa da mogu tu blizu trazit apartman.
VenomousV

#324 Re: Gdje na more

Post by VenomousV »

hopi wrote:
VenomousV wrote:mislim negdje oko 16 eura najmanje... a i to je sve ulovljeno/rezervisano ranije... zavisi gdje
16€ po osobi?
kako inača ide rezervacija, dovoljno nazvati telfonom, ili treba nešta preduplatiti?

opet kazem zavisi gdje i kod koga, a obicno ide nazvati telefonom i ugovoriti, k'o da se nikad nisi tim bavio :D

mozes ti naci i jeftinije ali Bog zna na sta to lici
sobe su jeftinije (dakle, zajednicko kupatilo i kuhinja) ali hvala lijepo ne bih da dijelim kupatilo ni sa kim... ionako uvijek sa sobom nosim potrebnu hemiju da ocistim :D
elcaliente

#325 Re: Gdje na more

Post by elcaliente »

Ko to smat wrote:Condy jarane ja idem u Vodice mozes li mi reci u kojem djelu Vodica je taj bar gdje je brado plaza pa da mogu tu blizu trazit apartman.

Onda trazis smjestaj blizu hotela Imperial i Jolliya ( Supermarket) .
Post Reply