Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
avicena

#301 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by avicena »

fatamorgana wrote:
avicena wrote:
Opet bukvalno čitanje mada i takvo ima logike. Treba li mi dijete sutra nastradati uz neku budalu uz to i hiv pozitivan?
Ako je udaš za vehabiju nećeš imati takvih bojazni ...
fatamorgana

#302 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

Da je tebi Mevlid, nedaj bože, na kuću puco il' opet nedaj bože ubio ili ranio tebe il' nekog tvoga drugu bi ti priču pričo ....
sandokann

#303 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

avicena wrote:
sandokann wrote:
avicena wrote:
Jesi li vidio šta si napravio markiranjem dijelova rečenice ili cijelih rečenica? Nema veze sa porukom, a poruka je bošnjačka histerija tih dana uglavnom što se čovjek zove Jovo. Pročitaj još jednom pa ćeš vidjeti da nisi shvatio poentu. Nema on protiv Jove ništa.
Nema nista efikasno, ni protiv Jove ni protiv mene - kao NEBosnjaka!
Jel' dizao glas za Iliju Jurišića iako nije Bošnjak?
De link, da procitam to dizanje glasa od ovoga fasiste.
Morales

#304 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Morales »

Ja sa samo nadam da ovi likovi gore nisu Bosnjaci :sad: :shock:
sandokann

#305 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

oridjidji wrote:

Samo da apostrofiram Jovu su za vrijeme rata u Sarajevu,Bosnje sikanirali iz vlasti, dali mu orden Generala, mnogi su ga prozivali kao Cetnika, sina su mu u ratu nasi ranili, bio je kao i Siber maska za multikulturu koja je poslje bacena na margine svih zbivanja, dovoljno je procitati Jovino pismo Aliji nakon rata, kada mu je vratio dobiveni cin Generala. Covjek jeste patriota i prije svega veliki covjek, medjutim on nije jedini koji je svojim patriotizmom pridonjeo ocuvanju i ovakve BiH, ali za Jovu se protestvovalo, za Alagica, Delica i pojedine druge nase patriote nije se protestvovalo, niti im se izbliza davala potpora kao njemu, a mozda su i veca djela pogotovo Alagic Delic ucinili za BiH od Jove Divjaka. Mislim da je potrebno svakome dokazanom patrioti dati jednaku podrsku i nepraviti razliku medju njima. Eto igrom slucaja su ti protesti bili na godisnjicu smrti Alagica i Talijana i mozes misliti niko se od javnosti u Sarajevu toga nije sjetio...

Jovino pismo Alji:
http://www.camo.ch/pismo-predsjedniku.htm
U tekst DJIHA, DJIHA SARAjovo iznosi svoju fasisticku logičku varku, nabraja imena bošnjačkih generala i potom Divjaka, i kažete kako narod nije pokazao istu brigu. Stvara utisak da su pobrojani generali i Divjak bili u potpuno istoj poziciji, a da je narod dijemetralno suprotno reagovao.

Što je kao što i sam znas, neistina. Rasim Delić i ostali pobrojani su odgovarali u Hagu, na nepristrasnom sudu, koji se je država BiH obavezala poštovati. I ukoliko su napravili neki zločin kojim su okaljali našu borbu, za to i trebaju odgovarati. I oni su to i učinili, i u 90% slučajeva su oslobođeni, i na taj način dokazali čistoću naše borbe. Da su se Bošnjaci „digli na noge“ i da nisu dali generale na suđenje u Hag, to bi bilo isto što i direktno priznanje krivnje. A ne vidim kolko se mudar treba biti da se to shvati.
Na drugu stranu, Divjak je trebao na sud u Beograd
sandokann

#306 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

Morales wrote:Ja sa samo nadam da ovi likovi gore nisu Bosnjaci :sad: :shock:
Ne, nisam Bosnjak.

Gradjanin sam Sarajeva, Bosne i Hercegovine.
nosara

#307 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by nosara »

Ja se, pak, iskreno nadam da jesu...
Morales

#308 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Morales »

nosara wrote:
Ja se, pak, iskreno nadam da jesu...
Ah od tebe smo se navikli sve naopako. :D :D
basicm

#309 Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by basicm »

Jel ovo sve sto pisete znaci ako volis svoju naciju, ili ako nemas dlake na jeziku, da si fasista?
A isti takvi su veoma cijenjeni kod drugih nacija, tamo su patrioti i borci za prava.
Opet ce rat, i to cini mi se za manje od 50 godina.
Morales

#310 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Morales »

poznanik wrote:
avicena wrote:.... Šta je tema disertacije? Treba li šutjeti o posljedicama genocida?

Ne, nego iz "genocida" treba svaku priliku koristiti za ostvarivanje raznoraznih profita, kao što čini i ovaj ksenofob Fatmir :? :-) :(

Fakat je postalo pretjerano forsiranje i isticanje srebreničkog genocida, gdje god i šta god kome zatreba za ostvarivanje svojih ciljeva - uhvati se genocida, a ko se pobuni, bude opisan najgorim mogućim osobinama i proglašen smrtnim neprijateljem Bošnjaka... :-) :(
Nista uzasnije i morbidnije na ovom forumu nisam procitao.
fatamorgana

#311 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

Morales wrote: Nista uzasnije i morbidnije na ovom forumu nisam procitao.
Vidi se da slabo čitaš forum, :lol:
sandokann

#312 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

basicm wrote:Jel ovo sve sto pisete znaci ako volis svoju naciju, ili ako nemas dlake na jeziku, da si fasista?
A isti takvi su veoma cijenjeni kod drugih nacija, tamo su patrioti i borci za prava.
Opet ce rat, i to cini mi se za manje od 50 godina.
Ovo je tema o Fatmiru fasisti. Mozemo i o drugim fasistima, ali najbolje da se drzimo teme.
Morales

#313 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Morales »

fatamorgana wrote:
Morales wrote: Nista uzasnije i morbidnije na ovom forumu nisam procitao.
Vidi se da slabo čitaš forum, :lol:
Moze biti :lol:
Man of steel

#314 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Man of steel »

Fašizam.... a šta je to fašizam?

Zar se pod fašizam podrazumjeva "sve ono što se meni ne sviđa"?

Nije li jednoumlje fašizam?

Zar nije ova zabrana Fatmiru na osnovu njegovog mišljenja i riječi čisti fašizam?

Zašto tako olahko lijepite nekom epitete a da ni sami ne znate šta oni znače?
sandokann

#315 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

Man of steel wrote:Fašizam.... a šta je to fašizam?

Zar nije ova zabrana Fatmiru na osnovu njegovog mišljenja i riječi čisti fašizam?

Imas negdje, sa pocetka ove teme, citirano mnostvo govana iz pera ovoga fasiste.
Man of steel

#316 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Man of steel »

sandokann wrote:

Imas negdje, sa pocetka ove teme, citirano mnostvo govana iz pera ovoga fasiste.
Pa eto, uzmimo tebe za primjer.

Ti, i velika većina vas ovdje se zalažete da se Fatmira ućutka na bilo koji način, pa čak i zabranom doktorata.

Pa zar u svom ektremnom antifašizmu vi niste zaglibili u čisti fašizam?
fatamorgana

#317 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

Man of steel wrote:Fašizam....
Nije jer onemogućiti fašizam makar i preventivno nije fašizam već lijek protiv istog ....
avicena

#318 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by avicena »

sandokann wrote:
De link, da procitam to dizanje glasa od ovoga fasiste.
Čitaj malo šta se piše po temi, a ne žuri da samo šta kažeš i na taj način što više puta ponoviš kako je fašista.
avicena wrote:
taxi_driver wrote:Avicena, razmisli tom glavom , ako ista ima u njoj. Zamisli da je neki srbin ili hrvat ovo pisao o bosnjacima. Iste recenice samo umjesto srba tu su bosnjaci. I da im na nos nabija njihove vjerske praznike. Ali kod vas je ona ako oni tamo imaju fasiste onda ih i mi moramo imati. Glupa vam je teza.

Ne mogu ja o Fatmiru razmišljati kao o fašisti jer je on dokazao nizom tekstova da nema veze sa svim tim gadostima koje mu pripisuješ.

http://www.internovine.com/index.php/ko ... lija-jurii
Bodkin

#319 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Bodkin »

Man of steel wrote:
sandokann wrote:

Ti, i velika većina vas ovdje se zalažete da se Fatmira ućutka na bilo koji način, pa čak i zabranom doktorata.

jesi ti normalan? sta treba, da cekamo da svoje misljenje provede u djelo ili da neko drugi to uradi za njega da bi imali pravo reci da je greska prirode? bas me zanima da li bi to isto rekao za seselja i cosica 88. ne smijete ih samo na osnovu njihoog misljenja bla bla
Last edited by Bodkin on 13/05/2012 15:31, edited 1 time in total.
Man of steel

#320 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Man of steel »

fatamorgana wrote:
Nije jer onemogućiti fašizam makar i preventivno nije fašizam već lijek protiv istog ....
Da bi pobjedio fašizam nekad i sam moraš pomalo biti fašista, jel tako?

Nije li to oksimoron?
sandokann

#321 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by sandokann »

Man of steel wrote:
sandokann wrote:

Pisem u svoje ime.
Ja sam ponosit na FF, kao NEBosnjak u Sarajevu, da je ovome fasisti, na osnovu prikazanih tekstova, zabranila doktorat. To smatram VELIKOM pobjedom ovoga grada i drzave BiH. Ipak je ovo drzava svih nas!
fatamorgana

#322 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

Ma radi se o najvjerovatnije plaćenom huškaču, ne vjerum da Fatmir do kraja i istinski vjeruje u to što piše, on je samo pijun, on služi da pokrene,nahajca likove koji su već skloni, podložni mržnji i nacionalizmu, to je ciljana i perfidna politika .... imamo primjer Šešelja koji se pravdao da on nikom nije ništa lično nažao učinio a to što je huškao i podstrekivao da to drugi učine i to je zločin i kazneno djelo.
fatamorgana

#323 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

Man of steel wrote:
fatamorgana wrote:
Da bi pobjedio fašizam nekad i sam moraš pomalo biti fašista, jel tako?

Nije li to oksimoron?
Nije, saveznici koji su pobijedile Hitlera nisu bili fašisti već je to bila pravedna borba za dobro cijelog čovječanstva ....
avicena

#324 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by avicena »

fatamorgana wrote:
Nije, saveznici koji su pobijedile Hitlera nisu bili fašisti već je to bila pravedna borba za dobro cijelog čovječanstva ....
A Staljin kao antifašista pobio više ljudi nego i Hitler i Musolini zajedno. Nije u deklaraciji ili etiketi suština zla.

“Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt miliona je statistika.”

Josif Staljin
basicm

#325 Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by basicm »

E pa, ako nisi Bosnjak onda ne bi trebao da Bosnjaka nazivas fasistom, opleti po svojima. Jer ako cemo tako, za Bosnjake je fasista svaki ekstremni Srbin ili Hrvat dok je njegov dobar coek, a tako razmisljaju i Srbi i Hrvati.
Tvoj grad nema nikakvu pobjedu jer je Fatmir iz Tuzle, a Sarajevski univerzitet nije jedini na svijetu, tako da covjek moze otici gdje hoce da to odbrani.
Sad bi mogli danima o losim stranama nacionalizma, na sta te ovaj moj post najvjerovatnije asocira, ali realno stanje u ovoj drzavi je takvo.
Zelim reci da se ne moze podnijeti da se svaki "ekstremniji" Bosnjak javno lincuje dok druge nacionalnosti to uzgajaju i promoviraju. I sve to zavrsava na stetu Bosnjaka, koji se opet pretvaraju u jagnjad koja kad budu dovoljno velika...
Zalim, ali rjesenje je u balansu na svim stranama, gdje ce se tim balansom doci do stanja mirovanja 3 sile koje zajednicki uticu jedne na drugu i daju rezultat "0". Bilo kakva druga cifra nije dobra.
I kritika bi trebala doci samo iz "unutra" jer tako kod nas jedino mozemo napredovati.
Locked