Posteno trak pare , trak stan
Novogradnja u Sarajevu?
-
milojicabrzi
#301 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jesam...nakon duge potrage, investitora, poluizvodjaca, prevaranata...nasao sebi stan...
- opa22
#302 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ne mogu ti navesti novogradnju po toj cijeni jer nisu iste cijene kvadratnog metra stana u tibri (na stupu),dobrini, na c.vili, kod katedrale, na barama ili sto znam vec gdje.....ja samo velim svoje osobno misljenje da ja te pare ne bih dao za stan u tibri, kad za tu lovu mogu naci stan u dobro ocuvanoj zgradi na cengic vili ili grbavicidyanan wrote: trece slobodno navedi opcije novogradnje u ovoj cjenovnoj kategoriji pa da procijenimo...
-
esad_plavi
#303 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ti kupi na Cvili dobro ocuvan stan za 1500KM po kvadratu, ja cu ti ga otkupiti za 1900KM po kvadratuopa22 wrote:ne mogu ti navesti novogradnju po toj cijeni jer nisu iste cijene kvadratnog metra stana u tibri (na stupu),dobrini, na c.vili, kod katedrale, na barama ili sto znam vec gdje.....ja samo velim svoje osobno misljenje da ja te pare ne bih dao za stan u tibri, kad za tu lovu mogu naci stan u dobro ocuvanoj zgradi na cengic vili ili grbavicidyanan wrote: trece slobodno navedi opcije novogradnje u ovoj cjenovnoj kategoriji pa da procijenimo...
-
neki
#304 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost, manji broj stanova po ulazu, veci broj slobodnih mjesta na parkinzima, bolji pristup saobracajnoj i komunalnoj infrastrukturi, bolji pristup gradskom saobracaju, predskolskom, osnovnom i srednjoskolskom obrazovanju, ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, sportskim i kulturnim sadrzajima, parkovima i izletistima, itd...kostaju 1520 km/m2
-
milojicabrzi
#305 Re: Novogradnja u Sarajevu?
...a gdje ima tih stanova na Dobrinji, za te novce?
-
neki
#306 Re: Novogradnja u Sarajevu?
milojicabrzi wrote:...a gdje ima tih stanova na Dobrinji, za te novce?
Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost,..
-
milojicabrzi
#307 Re: Novogradnja u Sarajevu?
...ima na Dobrinji 5, za te novce, ali mozda u roh-bau stanju, ili u opciji stanova za mlade, gdje moras donijeti palac mrtvog dede i 2001 potvrdu da nemas nista od imovine na sebi i jos slicnih peripetija... pa opet nema za 1500 KM, siguran sam...
Na Dobrinji, bilo kojoj, kvadrat tesko ide ispod 1600/1700 KM, sto je na stan od 50 m2 5-10 000 KM razlike
Na Dobrinji, bilo kojoj, kvadrat tesko ide ispod 1600/1700 KM, sto je na stan od 50 m2 5-10 000 KM razlike
-
neki
#308 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Na Dobrinji V u novogradnji u dvije zgrade cca 500 stanova od kojih je vecina prodata a 100ak ih se jos uvijek gradi, potpuno gotov stan kosta 1520 km/m2 za gotovinu. Stanovi za mlade i nisu potrebne nikakve potvrdemilojicabrzi wrote:...ima na Dobrinji 5, za te novce, ali mozda u roh-bau stanju, ili u opciji stanova za mlade, gdje moras donijeti palac mrtvog dede i 2001 potvrdu da nemas nista od imovine na sebi i jos slicnih peripetija... pa opet nema za 1500 KM, siguran sam...
- rimac
#309 Tibra Nedžarići
Prolazim jutros pored TIbra Nedžarići. Vidim gotovo svi stanovi useljeni. I ova strana s koje sam slikao je na sunčanoj strani. Nitko ih ne može zagraditi jer su pored samo kuće. Tko je uzeo ovu stranu i ima garažu, mislim da je to uz ove cijene sasvim dobar deal.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#310 Re: Novogradnja u Sarajevu?
lako kupit kuću i zemljište
i izgraditi zgradurinu
-
neki
#311 Re: Tibra Nedžarići
Tibra je navodno kupila i dom penzionera.. i sta mislis sta ce graditi tu? prizemnice?rimac wrote:Prolazim jutros pored TIbra Nedžarići. Vidim gotovo svi stanovi useljeni. I ova strana s koje sam slikao je na sunčanoj strani. Nitko ih ne može zagraditi jer su pored samo kuće. Tko je uzeo ovu stranu i ima garažu, mislim da je to uz ove cijene sasvim dobar deal.
- rimac
#312 Re: Tibra Nedžarići
A ovim uslikanim stanovima će smetati jedino kad sunce počne izlaziti na sjeveruneki wrote:Tibra je navodno kupila i dom penzionera.. i sta mislis sta ce graditi tu? prizemnice?rimac wrote:Prolazim jutros pored TIbra Nedžarići. Vidim gotovo svi stanovi useljeni. I ova strana s koje sam slikao je na sunčanoj strani. Nitko ih ne može zagraditi jer su pored samo kuće. Tko je uzeo ovu stranu i ima garažu, mislim da je to uz ove cijene sasvim dobar deal.
-
drajos
#313 Re: Novogradnja u Sarajevu?
O kojim stanovima s ovdje radi? To je jos u izgradnji? Imas li neki link da vidim gdje je lokacija i o kojoj se zgradi radi? Hvala!neki wrote:Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost, manji broj stanova po ulazu, veci broj slobodnih mjesta na parkinzima, bolji pristup saobracajnoj i komunalnoj infrastrukturi, bolji pristup gradskom saobracaju, predskolskom, osnovnom i srednjoskolskom obrazovanju, ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, sportskim i kulturnim sadrzajima, parkovima i izletistima, itd...kostaju 1520 km/m2
-
neki
#314 Re: Novogradnja u Sarajevu?
http://www.ksfs.ba/index.php?subaction= ... om=&ucat=1&drajos wrote:O kojim stanovima s ovdje radi? To je jos u izgradnji? Imas li neki link da vidim gdje je lokacija i o kojoj se zgradi radi? Hvala!neki wrote:Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost, manji broj stanova po ulazu, veci broj slobodnih mjesta na parkinzima, bolji pristup saobracajnoj i komunalnoj infrastrukturi, bolji pristup gradskom saobracaju, predskolskom, osnovnom i srednjoskolskom obrazovanju, ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, sportskim i kulturnim sadrzajima, parkovima i izletistima, itd...kostaju 1520 km/m2
Trenutno su u gradnji gornje dvije neobiljezene lamele (E6 i E7) Ostalo je izgradjeno
- Morales
#315 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Daleko su ove zgrade od KS od tramvaja a i zna se kakva struktura stanovnistva zivi na dobrinji.
-
neki
#316 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci
Nista bolja niti gora od ostatka sarajeva
- Morales
#317 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Daj covjece koga ti lazes sviju ti...kad odes na dobrinju ko da si u drugom svijetu, pravi geto... strava i uzas.neki wrote:Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#318 Re: Novogradnja u Sarajevu?
meni je trola posljednje prevozno sredstvo
tako je nepouzdana
tako je nepouzdana
- Qler
#319 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Morales wrote:Daj covjece koga ti lazes sviju ti...kad odes na dobrinju ko da si u drugom svijetu, pravi geto... strava i uzas.neki wrote:Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci![]()
ja sam na dobrinji 5 sa malte dosao meni super
-
better_times
#320 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zamolila bih forumaše da izdvoje nekoliko trenutaka i popune ovu anketu!
Tiče se fakultetskog istraživanja radi Urbane transformacije na lokalitetu ispred Narodnog pozorišta, Pozorišta mladih te Prešernovog parka!
Unaprijed zahvaljujem!
http://www.surveymonkey.com/s/6T2TD6M
Tiče se fakultetskog istraživanja radi Urbane transformacije na lokalitetu ispred Narodnog pozorišta, Pozorišta mladih te Prešernovog parka!
Unaprijed zahvaljujem!
http://www.surveymonkey.com/s/6T2TD6M
-
milojicabrzi
#321 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jeste, jeste, svaka zgrada dobije svog dilera droge, kao dodatnu opremu...Morales wrote:Daleko su ove zgrade od KS od tramvaja a i zna se kakva struktura stanovnistva zivi na dobrinji.
Vec vidim oglas...prodajem stan, blizina skole, trolejbusa, svaki ulaz ima svog dilera...
Uz stan i parkirno mjesto, dobijete i svog dilera, a svako neko vrijeme i dobijete par klosara, koji ce vam sa cakijom opljackati mobitel ili lancic
- P308
#322 Re: Novogradnja u Sarajevu?
milojicabrzi wrote:Jeste, jeste, svaka zgrada dobije svog dilera droge, kao dodatnu opremu...Morales wrote:Daleko su ove zgrade od KS od tramvaja a i zna se kakva struktura stanovnistva zivi na dobrinji.
Vec vidim oglas...prodajem stan, blizina skole, trolejbusa, svaki ulaz ima svog dilera...
Uz stan i parkirno mjesto, dobijete i svog dilera, a svako neko vrijeme i dobijete par klosara, koji ce vam sa cakijom opljackati mobitel ili lancic:)
Pa bolja je Dobrinja od Stupa i Nedzarica 873894732847 puta (bar od Tibre, u svakom slucaju).
- Morales
#323 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tjesi se....
zna se koja populacija zivi tamo...
-
esad_plavi
#324 Re: Novogradnja u Sarajevu?
E moj drug vidi se da nisi nikad dalje od svoje avlije otisao, lijepa je Dobrinja, daleko od tog sto pricas...Morales wrote:Daj covjece koga ti lazes sviju ti...kad odes na dobrinju ko da si u drugom svijetu, pravi geto... strava i uzas.neki wrote:Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci![]()
-
Innovation
#325 Re: Novogradnja u Sarajevu?
PostPostao/la Morales dana 10/10/2012 10:11
Ja zastave i govana
Kad neko nesto ovako izjavi, onda nije "iz nase avlije", pa kako moze znati ,kako neko naselje u nasem Gradu Sarajevu izgleda.
Ja zastave i govana
Kad neko nesto ovako izjavi, onda nije "iz nase avlije", pa kako moze znati ,kako neko naselje u nasem Gradu Sarajevu izgleda.