Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
milojicabrzi

#301 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Jesam...nakon duge potrage, investitora, poluizvodjaca, prevaranata...nasao sebi stan...

Posteno trak pare , trak stan :)
opa22

#302 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by opa22 »

dyanan wrote: trece slobodno navedi opcije novogradnje u ovoj cjenovnoj kategoriji pa da procijenimo...
ne mogu ti navesti novogradnju po toj cijeni jer nisu iste cijene kvadratnog metra stana u tibri (na stupu),dobrini, na c.vili, kod katedrale, na barama ili sto znam vec gdje.....ja samo velim svoje osobno misljenje da ja te pare ne bih dao za stan u tibri, kad za tu lovu mogu naci stan u dobro ocuvanoj zgradi na cengic vili ili grbavici
esad_plavi

#303 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

opa22 wrote:
dyanan wrote: trece slobodno navedi opcije novogradnje u ovoj cjenovnoj kategoriji pa da procijenimo...
ne mogu ti navesti novogradnju po toj cijeni jer nisu iste cijene kvadratnog metra stana u tibri (na stupu),dobrini, na c.vili, kod katedrale, na barama ili sto znam vec gdje.....ja samo velim svoje osobno misljenje da ja te pare ne bih dao za stan u tibri, kad za tu lovu mogu naci stan u dobro ocuvanoj zgradi na cengic vili ili grbavici
Ti kupi na Cvili dobro ocuvan stan za 1500KM po kvadratu, ja cu ti ga otkupiti za 1900KM po kvadratu :-D govorim ovo sa sigurnoscu nekoga ko je prije 2 godine prodao stan na Cvili (u Kvadrantu) svega 2 mjeseca nakon davanja oglasa.
neki

#304 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost, manji broj stanova po ulazu, veci broj slobodnih mjesta na parkinzima, bolji pristup saobracajnoj i komunalnoj infrastrukturi, bolji pristup gradskom saobracaju, predskolskom, osnovnom i srednjoskolskom obrazovanju, ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, sportskim i kulturnim sadrzajima, parkovima i izletistima, itd...kostaju 1520 km/m2
milojicabrzi

#305 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

...a gdje ima tih stanova na Dobrinji, za te novce?
neki

#306 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

milojicabrzi wrote:...a gdje ima tih stanova na Dobrinji, za te novce?
Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost,..
milojicabrzi

#307 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

...ima na Dobrinji 5, za te novce, ali mozda u roh-bau stanju, ili u opciji stanova za mlade, gdje moras donijeti palac mrtvog dede i 2001 potvrdu da nemas nista od imovine na sebi i jos slicnih peripetija... pa opet nema za 1500 KM, siguran sam...

Na Dobrinji, bilo kojoj, kvadrat tesko ide ispod 1600/1700 KM, sto je na stan od 50 m2 5-10 000 KM razlike :)
neki

#308 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

milojicabrzi wrote:...ima na Dobrinji 5, za te novce, ali mozda u roh-bau stanju, ili u opciji stanova za mlade, gdje moras donijeti palac mrtvog dede i 2001 potvrdu da nemas nista od imovine na sebi i jos slicnih peripetija... pa opet nema za 1500 KM, siguran sam...

Na Dobrinji, bilo kojoj, kvadrat tesko ide ispod 1600/1700 KM, sto je na stan od 50 m2 5-10 000 KM razlike :)
Na Dobrinji V u novogradnji u dvije zgrade cca 500 stanova od kojih je vecina prodata a 100ak ih se jos uvijek gradi, potpuno gotov stan kosta 1520 km/m2 za gotovinu. Stanovi za mlade i nisu potrebne nikakve potvrde
rimac

#309 Tibra Nedžarići

Post by rimac »

Prolazim jutros pored TIbra Nedžarići. Vidim gotovo svi stanovi useljeni. I ova strana s koje sam slikao je na sunčanoj strani. Nitko ih ne može zagraditi jer su pored samo kuće. Tko je uzeo ovu stranu i ima garažu, mislim da je to uz ove cijene sasvim dobar deal.

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#310 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

lako kupit kuću i zemljište :D i izgraditi zgradurinu
neki

#311 Re: Tibra Nedžarići

Post by neki »

rimac wrote:Prolazim jutros pored TIbra Nedžarići. Vidim gotovo svi stanovi useljeni. I ova strana s koje sam slikao je na sunčanoj strani. Nitko ih ne može zagraditi jer su pored samo kuće. Tko je uzeo ovu stranu i ima garažu, mislim da je to uz ove cijene sasvim dobar deal.

Image
Tibra je navodno kupila i dom penzionera.. i sta mislis sta ce graditi tu? prizemnice? :lol:
rimac

#312 Re: Tibra Nedžarići

Post by rimac »

neki wrote:
rimac wrote:Prolazim jutros pored TIbra Nedžarići. Vidim gotovo svi stanovi useljeni. I ova strana s koje sam slikao je na sunčanoj strani. Nitko ih ne može zagraditi jer su pored samo kuće. Tko je uzeo ovu stranu i ima garažu, mislim da je to uz ove cijene sasvim dobar deal.

Image
Tibra je navodno kupila i dom penzionera.. i sta mislis sta ce graditi tu? prizemnice? :lol:
A ovim uslikanim stanovima će smetati jedino kad sunce počne izlaziti na sjeveru :lol: :lol: :lol:
drajos

#313 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drajos »

neki wrote:Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost, manji broj stanova po ulazu, veci broj slobodnih mjesta na parkinzima, bolji pristup saobracajnoj i komunalnoj infrastrukturi, bolji pristup gradskom saobracaju, predskolskom, osnovnom i srednjoskolskom obrazovanju, ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, sportskim i kulturnim sadrzajima, parkovima i izletistima, itd...kostaju 1520 km/m2
O kojim stanovima s ovdje radi? To je jos u izgradnji? Imas li neki link da vidim gdje je lokacija i o kojoj se zgradi radi? Hvala!
neki

#314 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

drajos wrote:
neki wrote:Na Dobrinji V stan u zgradama koje imaju normalne dispozicije, nisku spratnost, manji broj stanova po ulazu, veci broj slobodnih mjesta na parkinzima, bolji pristup saobracajnoj i komunalnoj infrastrukturi, bolji pristup gradskom saobracaju, predskolskom, osnovnom i srednjoskolskom obrazovanju, ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, sportskim i kulturnim sadrzajima, parkovima i izletistima, itd...kostaju 1520 km/m2
O kojim stanovima s ovdje radi? To je jos u izgradnji? Imas li neki link da vidim gdje je lokacija i o kojoj se zgradi radi? Hvala!
http://www.ksfs.ba/index.php?subaction= ... om=&ucat=1&
Trenutno su u gradnji gornje dvije neobiljezene lamele (E6 i E7) Ostalo je izgradjeno
Morales

#315 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

Daleko su ove zgrade od KS od tramvaja a i zna se kakva struktura stanovnistva zivi na dobrinji.
neki

#316 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci :-) :? Nista bolja niti gora od ostatka sarajeva
Morales

#317 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

neki wrote:Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci :-) :? Nista bolja niti gora od ostatka sarajeva
Daj covjece koga ti lazes sviju ti...kad odes na dobrinju ko da si u drugom svijetu, pravi geto... strava i uzas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#318 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

meni je trola posljednje prevozno sredstvo
tako je nepouzdana :roll:
Qler

#319 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Morales wrote:
neki wrote:Daleko su od tramvaja al su 50m od trolejbusa. a ovo za strukturu stanovnistva ne znam sta je trebalo da znaci :-) :? Nista bolja niti gora od ostatka sarajeva
Daj covjece koga ti lazes sviju ti...kad odes na dobrinju ko da si u drugom svijetu, pravi geto... strava i uzas.

ja sam na dobrinji 5 sa malte dosao meni super :) vecina stanovnistva su mladi parovi sa malom djecom. uopste nema klosarluka ni nekih problema. bar na 5. dalje ne idem, ne istrazujem, sve mi je na malti, tamo izlazim, tako da dobrinju, taj centralni dio ne znam bas najbolje, ali petica i je super za sada za mlade. nije Malta, ali dobro je :)
better_times

#320 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by better_times »

Zamolila bih forumaše da izdvoje nekoliko trenutaka i popune ovu anketu!
Tiče se fakultetskog istraživanja radi Urbane transformacije na lokalitetu ispred Narodnog pozorišta, Pozorišta mladih te Prešernovog parka!
Unaprijed zahvaljujem!

http://www.surveymonkey.com/s/6T2TD6M
milojicabrzi

#321 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Morales wrote:Daleko su ove zgrade od KS od tramvaja a i zna se kakva struktura stanovnistva zivi na dobrinji.
Jeste, jeste, svaka zgrada dobije svog dilera droge, kao dodatnu opremu...

Vec vidim oglas...prodajem stan, blizina skole, trolejbusa, svaki ulaz ima svog dilera...

Uz stan i parkirno mjesto, dobijete i svog dilera, a svako neko vrijeme i dobijete par klosara, koji ce vam sa cakijom opljackati mobitel ili lancic :):)
P308

#322 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by P308 »

milojicabrzi wrote:
Morales wrote:Daleko su ove zgrade od KS od tramvaja a i zna se kakva struktura stanovnistva zivi na dobrinji.
Jeste, jeste, svaka zgrada dobije svog dilera droge, kao dodatnu opremu...

Vec vidim oglas...prodajem stan, blizina skole, trolejbusa, svaki ulaz ima svog dilera...

Uz stan i parkirno mjesto, dobijete i svog dilera, a svako neko vrijeme i dobijete par klosara, koji ce vam sa cakijom opljackati mobitel ili lancic :):)
:lol:

Pa bolja je Dobrinja od Stupa i Nedzarica 873894732847 puta (bar od Tibre, u svakom slucaju).
Morales

#323 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

Tjesi se.... :lol: :lol: :mrgreen: zna se koja populacija zivi tamo...
esad_plavi

#324 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Morales wrote:
E moj drug vidi se da nisi nikad dalje od svoje avlije otisao, lijepa je Dobrinja, daleko od tog sto pricas...
Innovation

#325 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

PostPostao/la Morales dana 10/10/2012 10:11
Ja zastave i govana

Kad neko nesto ovako izjavi, onda nije "iz nase avlije", pa kako moze znati ,kako neko naselje u nasem Gradu Sarajevu izgleda. :mrgreen:
Post Reply