BMW, AUDI ILI MERCEDES

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#301 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by goran16v »

vratnik wrote:
bordo_boy wrote:
emko1234 wrote: Ovo sto emko spominje su brojevi prodanih primjeraka, nista bitno. S tim da se s jedne strane pise o mercedesu bez smarta i nisana, i sta ti ja znam ko je sve jos tamo, audiju bez vw, porschea, skode, seata, bugattija, dok bmw koristi brojeve citave grupacije. Dobro, dok nije krenula prodaja ovog novog minija to i nije bilo nesto bitno, par RR-ova godisnje, ali ovaj mini u svim svojim varijantama je pravi volkswagen.. Epidemija prava, a ne znam koji je odvratniji od drugog. Ne mogu da se odlucim jos.
U cijeloj toj zbrci bi izgleda bilo najefikasnije izbaciti sve srednju, nizu srednju i kompakt klasu pa brojati sta je ostalo.
vratnik

#302 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

goran16v wrote: Gledajuci tako, premium brend vise ne postoji, sve prave sve klase - to je posljedica globalizacije, samo je pitanje ko se iz kog segmenta siri. Bas kao sto je prije 30 god tj poslije 70 god pravljenja automobila vise i viskoke klase Mercedes odlucio pare zaradjivati i na srednoj klasi pa izbacio 190-ku, pa poslije 100 god poceo i sa kompaktom i nizom srednjom klasom A i B, tako je i audi prije 25 god poceo sa visokom klasom, prije 8 sa terencima, a prije 5 sa ultimativnim sportskim automobilima.
Ova prva recenica mi se svidja. Ostatak necu komentarisati sem ovo s terencima i audijem, da ni meni nije najjasnije zasto su toliko dugo cekali. Imaju odavno quattro, logicno bi bilo da taj pogon stave i na terenca, pogotovo sto se ne radi o pravim terencima vec o terencima za lovce homoseksualce. Mozda nesto unutar grupe.
(sjecate li se koje je auto vozio dr. Brinkmann?) :D
jefferson

#303 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:http://www.sarajevo-x.com/auto/noviteti ... /120126026
za sve bmw faonove koji su na ovoj temi srali sto je porche ugradio dizela..evo bmw-ea.ljudi vidjeli sta radi q7 tdi sa 500ks pa hoce i oni da imaju brzog dizel dzipa..samo ovdje je tuzno sto je audi predstavio svoju sesticu koja sa 70ks manje ima samo 0.4 sekunde sporije ubrzanje..toliko o dinamicnosti a bmw im je nekad bas bjezao..za on koji ne znaju radi se o biturbo 3.0tdi-ju sa 313ks i 650nm.. sta bi bilo da su isti motori :D
Fazon i jeste sto nisu isti motori.
Audi ima V6 jer je JEFTINIJI i jednostavniji za napraviti.
V6 omogucava dvije turbine, po jednu na svaki red, sto je filozoifija hmmm, STARIJA od audija.
FAZON je napraviti u redu dvije pa sad tri turbine u redu. To se zove inovacija! Doduse i Audi dobije par inovacija, prvo ih ispitaju u VW-u i Skodi, pa onda ih prebace u Audi, dobije Uber narodno auto :lol:
Ali po pitanju BMW i dzela. Vidis, BMW dizel ugradjuje od 1986, sto je dugo pa i sad je najbrzi dizel na svijetu, jbg, ljudi znaju sta ces. Porscheov problem je sto u svojim autima djeli dizele sa Audijem, VW-om i slicnim konfekcijskim prozivodima!
Ali drago mi je sto si konacno priznao da je BMW u rangu Porschea a ne Audija (mislim to je nama bilo davno jasno) :D ali tebi ocito nije!
vratnik

#304 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

Tri premium brenda ves masina, ako moze?

@jefferson: nisam napisao 335, jebi ga, ne mozemo svi tociti dzaba, nismo svi toliko dobro naoruzani, tako da sam svjesno napisao 328. Prije 20 godina bi poznavaoc automobila odmah rekao, aha, bmw, trojka, atmosferski motor, 6 cilindara, 2800 ccm, (sto i ne bi bilo sasvim tacno, ali 6 cilindara u svakom slucaju). Danas je 328 trojka sa 4 cilindra, 2000 kubika i turbom (ili vise njih, ne znam).
vratnik

#305 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

A broj cilindara kao i ugao pod kojim se nalaze je prije bio pitanje filozofije, makar je bmw sve cinio da to tako izgleda. Sad kad vide da je maca pojela benzin, promijenise filozofiju u sekundi.
Ali, posto znam da ces ti sad neaci jedno, ili hiljadu nekih klimavih razloga: poznato ti je da je u 911 uvijek boxer. Boxer koji ga i cini onim sto jeste?
BMW je dugo vremena "lajao" na audi zbog male zapremine i turba. Klasicno potcjenjivanje. Da imaju obraza kao sto naravno nemaju, napisali bi: hvala ti audi sto si nam pokazao put.
Ali nebitno, bmw je recimo u ovoj raspravi prenapuhana marka. Merc je Merc, skidam kapu (a nikad nisam imao nijedan), dok je od ova dva druga bmw prava masina za neizivljene anadolce i crnce, eno pogledaj malo sudjenje turkovicu i druzini i pogledaj sta voze.
Industrialyzer

#306 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

Image

Vidi babuke :D
AmADin_gospo

#307 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by AmADin_gospo »

nisu mi ba jasni ovi VAGovci.

evo, nek na netu potraže među silnim modigikacijama auta, jeli iko modifikovao ijedno auto da liči ko Audi... bilo koji audi! ... višao sam pokušaja mečki, bmwa, bentlija, ferarria, lamborghinia itd itd... al niko ne kopira audi.... eno ni kinezi ne prave kopije audia nego mečke, smarta i X5ice :lol:
jefferson

#308 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

vratnik wrote:A broj cilindara kao i ugao pod kojim se nalaze je prije bio pitanje filozofije, makar je bmw sve cinio da to tako izgleda. Sad kad vide da je maca pojela benzin, promijenise filozofiju u sekundi.
Ali, posto znam da ces ti sad neaci jedno, ili hiljadu nekih klimavih razloga: poznato ti je da je u 911 uvijek boxer. Boxer koji ga i cini onim sto jeste?
BMW je dugo vremena "lajao" na audi zbog male zapremine i turba. Klasicno potcjenjivanje. Da imaju obraza kao sto naravno nemaju, napisali bi: hvala ti audi sto si nam pokazao put.
Ali nebitno, bmw je recimo u ovoj raspravi prenapuhana marka. Merc je Merc, skidam kapu (a nikad nisam imao nijedan), dok je od ova dva druga bmw prava masina za neizivljene anadolce i crnce, eno pogledaj malo sudjenje turkovicu i druzini i pogledaj sta voze.
BMW je imao turbo davno prije Audija, tako da zahvaljivanje treba da ide prema BMW-u.
Inace navozao sam se turbasa i BMW, i Audi, i imamjednog u voznom parku, benzinca, i sto se tice potrosnje nisu do koljena niti ejdnom BMW-u.
Moj 1.8T (doduse koji je poznat kao potrosac) kombinovano potrosi malo vise od 535i kojeg isto tako imam priliku voziti. Pa ti sad kontaj ko je gdje!
vratnik

#309 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

jefferson wrote:
vratnik wrote:A broj cilindara kao i ugao pod kojim se nalaze je prije bio pitanje filozofije, makar je bmw sve cinio da to tako izgleda. Sad kad vide da je maca pojela benzin, promijenise filozofiju u sekundi.
BMW je imao turbo davno prije Audija, tako da zahvaljivanje treba da ide prema BMW-u.
Inace navozao sam se turbasa i BMW, i Audi, i imamjednog u voznom parku, benzinca, i sto se tice potrosnje nisu do koljena niti ejdnom BMW-u.
Moj 1.8T (doduse koji je poznat kao potrosac) kombinovano potrosi malo vise od 535i kojeg isto tako imam priliku voziti. Pa ti sad kontaj ko je gdje!
Ma jasno je meni da se radi o lapsusu, ali samo spominjanje razlike u potrosnji izmedju pasata i bmw-a meni pokazuje da ti nisi skontao onaj dio s emocijama a opet branis bmw. Naravno da 535 jedva malo vise trosi od tog pasata pod nekim normalnim rezimom voznje, ali to nije predmet diskusije. Predmet iste je uzitak u voznji koji bmw nudi, za razliku od razumne odluke s pasatom, a da bi isti dozivio, ti broj tvojih potrosenih litara slobodno pomnozi sa dva. (ma nidje veze, sta god da napisem bezveze..) nego da se vratimo temi: kad ti tom bmwu stavis jos pogon na sva cetiri tocka i opet uzivas u voznji, a udobnije i vozis i sjedis, eh onda si u audiju a6.
Koji turbo kod bmw-a? 2002 ti? Ja govorim o masovnom broju automobila koje je moguce i upravljati, citava paleta motora, opredjeljenje.. Inovacije koje su valjale, bile licne ili tudje, dovesti do savrsenstva. audi. :D
emko1234

#310 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

vratnik wrote:Odlicna reklama, svidja mi se lak na automobilima. I kao ljubitelju bmw-a mi nije nikakav problem sto ugradjuju turbo motore, pogon na sva cetiri tocka, te sto ukinuse redni sestak. Vrijeme se mijenja. Tako i bmw.
Ne razumijem samo ovo pozz? Nesto u stilu, tousché? Postaviti reklamu bmw-a, i napisati touschè? :-)
dottore je inace poznat po tome sto u raspravam ucestvuje argumentovano...
bordo boy,ja sam fan audija i to je jasno.cinjeica je da je bmw prvi a audi drugi i to je jasno isto kosto je jasno da je prije par godina mercedes mislio da ih audi nikad nece stic pa ih je stigao.vidjet cemo sta ce bit s bmw-om
audijevi tdi sestak s twin turbom uz male prepravke bi pojeo to 3turbo govno kod bmw-a i to je jasno..
bmw ima najbrzi dizel na svijetu? mozda s ovom serijom..u zadnje 3 serije je uvije audi a8 tdi razvaljivo bmw 7icu..prvo je bio 4.0tdi sa 275ks vs 740d sa 245ks,pa je onda bio 4.2tdi sa 326ks koji je opet ubijao 745d sa 329ks i sad je 4.2tdi sa 355ks je hebo majku 740d rednom biturbo sestaku sa 306ks majku..u toj klasi,isto vazi i za merdesa..
http://www.youtube.com/watch?v=OBDV0LzY ... re=related a q7 sa 500ks koji je 277 necu ni pricat..auto s 2,5 tone..
Last edited by emko1234 on 26/01/2012 21:26, edited 1 time in total.
bordo_boy

#311 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

emko1234 wrote:
vratnik wrote:Odlicna reklama, svidja mi se lak na automobilima. I kao ljubitelju bmw-a mi nije nikakav problem sto ugradjuju turbo motore, pogon na sva cetiri tocka, te sto ukinuse redni sestak. Vrijeme se mijenja. Tako i bmw.
Ne razumijem samo ovo pozz? Nesto u stilu, tousché? Postaviti reklamu bmw-a, i napisati touschè? :-)
dottore je inace poznat po tome sto u raspravam ucestvuje argumentovano...
bordo boy,ja sam fan audija i to je jasno.cinjeica je da je bmw prvi a audi drugi i to je jasno isto kosto je jasno da je prije par godina mercedes mislio da ih audi nikad nece stic pa ih je stigao.vidjet cemo sta ce bit s bmw-om
audijevi tdi sestak s twin turbom uz male prepravke bi pojeo to 3turbo govno kod bmw-a i to je jasno..
To je ono što j*be naše koke, a nije horoz... :).
zli_hordas

#312 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by zli_hordas »

Sta im Audi ucini na 24 Le Mansa s dizelom to je smjesno,ostavio ih ko malu djecu.
bordo_boy

#313 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Ne ide mi nikako u glavu kako prave tako dobre motore, a nigdje nagrada...

http://en.wikipedia.org/wiki/Internatio ... f_the_Year

1. BMW 55 nagrada
2.
3.
4.
5. Mercedes 9 nagrada
6.
7.
8. Audi 4 nagrade...

Ward http://en.wikipedia.org/wiki/Ward%27s_10_Best_Engines

1. BMW 31 nagrada
2.
3. VW + Audi 22 nagrada
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.Mercedes 8 nagrada

Image
Image
8-)
jefferson

#314 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

vratnik wrote:
jefferson wrote:
Ma jasno je meni da se radi o lapsusu, ali samo spominjanje razlike u potrosnji izmedju pasata i bmw-a meni pokazuje da ti nisi skontao onaj dio s emocijama a opet branis bmw. Naravno da 535 jedva malo vise trosi od tog pasata pod nekim normalnim rezimom voznje, ali to nije predmet diskusije. Predmet iste je uzitak u voznji koji bmw nudi, za razliku od razumne odluke s pasatom, a da bi isti dozivio, ti broj tvojih potrosenih litara slobodno pomnozi sa dva. (ma nidje veze, sta god da napisem bezveze..) nego da se vratimo temi: kad ti tom bmwu stavis jos pogon na sva cetiri tocka i opet uzivas u voznji, a udobnije i vozis i sjedis, eh onda si u audiju a6.
Koji turbo kod bmw-a? 2002 ti? Ja govorim o masovnom broju automobila koje je moguce i upravljati, citava paleta motora, opredjeljenje.. Inovacije koje su valjale, bile licne ili tudje, dovesti do savrsenstva. audi. :D
1. BMW potrosi malo manje od Passata, to sam rekao!
2. Ne kontam po cemu je Audi udobniji? Sam princip zadnje vuce je udobniji od prednjeg pogona ili pogona na sva 4 tocka, osim ako Audi (tj VW :lol: ) nije skontao novi zakon fizike. E onda uredu!
3. Princip linijskog motora je toliko ispred V6 motora da je bezpredmetno to uopste porediti. V6 motori su ubaceni ejr su: jeftiniji za napraviti i manje prostora zauzimaju. S druge strane, linijski motori kada ej u pitanju dinamike i profinjenost nemaju uopste konkurencije. Zato npr. avioni pogonjeni motorima sa unutrasnjim sagorjevanjem STRIKTNO koriste linijske motore.
4. Ja sam odrzavam auto (mjenjam ulje, zupcasti itd, itd). Kada kupujem dio za Passata, mgou isto tako taj dio traziti i za Audija a neki djelovi su podudarni sa Skodom.
passat koji ja imam toliko djelova djeli sa A4 i A6, da jedino sta A6 i A4 imaju jeste deblja izolacija i bolja plastika!
zli_hordas

#315 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by zli_hordas »

Svoju kompetenciju u konstrukciji karoserije Audi je dokazao još davne 1998.godine, kada je debitirao A8 - prva limuzina visoke klase s aluminijskom karoserijom. Ništa manje avangardan nije bio niti model Audi R8 Spyder s korištenjem materijala budućnosti, pojačanim ugljik-ugljikom (kratica: CFK). U skladu sa svojom krilaticom Napredak kroz tehniku, Audi intenzivno nastavlja s ulaganjima u budućnost kako bi i dalje bio korak ispred.
vratnik

#316 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vratnik »

Da bi nekom objasnio razliku izmedju pogona na sva cetiri, te samo dva zadnja moras za sagovornika imati nekoga ko je nekad taj zadnji pogon doveo do neke granice. Iako je tu granicu vrlo lako dodirnuti po kisi (govorim o iskljucenim pomagalima, uzitak u voznji), da bi je dozivio u normalnim uslovima moras trositi malo vise benzina od nekih jadnih 9-13 litara. To je ono sto bmw prodaje, beskompromisnog sportistu, vuka u lavljoj kozi :lol: , automobil sav posvecen vozacu, pa i kokpit je nalijevo nakrenut. Valjda se boje razgovora sa suvozacem. Uglavnom, taj princip radosti (ima garant neka reklama na engleskom, ili bilo kojem jeziku u kojoj se to spominje) se moze kupiti. U fabrici bmw-a. I sve super ako ne pada. A ako zapada a ti i dalje vozis kao sto si navikao, po principu radosti (ne ti jeffersone, ti trosis manje od pasata), i svejedno ti sto pada, onda si u audiju a6.
jefferson

#317 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

vratnik wrote:Da bi nekom objasnio razliku izmedju pogona na sva cetiri, te samo dva zadnja moras za sagovornika imati nekoga ko je nekad taj zadnji pogon doveo do neke granice. Iako je tu granicu vrlo lako dodirnuti po kisi (govorim o iskljucenim pomagalima, uzitak u voznji), da bi je dozivio u normalnim uslovima moras trositi malo vise benzina od nekih jadnih 9-13 litara. To je ono sto bmw prodaje, beskompromisnog sportistu, vuka u lavljoj kozi :lol: , automobil sav posvecen vozacu, pa i kokpit je nalijevo nakrenut. Valjda se boje razgovora sa suvozacem. Uglavnom, taj princip radosti (ima garant neka reklama na engleskom, ili bilo kojem jeziku u kojoj se to spominje) se moze kupiti. U fabrici bmw-a. I sve super ako ne pada. A ako zapada a ti i dalje vozis kao sto si navikao, po principu radosti (ne ti jeffersone, ti trosis manje od pasata), i svejedno ti sto pada, onda si u audiju a6.
Sta ako zapada? Kisa, snijeg? Jaro ja sam po snijegu sa E30 vozio uz svakojake vukojebine. Treba imati ispravan auto, dobre gume i dobru glavu.
Inace ako mi ej potreban 4x4 garant necu kupiti malo boljeg Passata (audi) nego Subaru outbacka ili Toyotu land Cruiser ako vec dotle trebam ici.
Ja sam stalno na skijanju kada je snijeg, a naskija se ja i sa E30, sa Lanciom, Skodom itd.
Ispada, eto Audi treba kupiti jer se mozes okliznuti! E ako ej to razlog onda neka ga raja kupuje!
respo

#318 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by respo »

emko1234 wrote:
respo wrote:naravno da nisu na mom intelektualnom nivou kad je neko pravo zadojen jednom markom od koje ne vidi dalje
a za sve njene kvalitete je cuo od nekog a kvalitete ostalih auta ne vidi niti zeli da vidi jer je ogranicen neznanjem za koje i ne zna da posjeduje jer misli da je pokupuio svu pamet svijeta o automobilima a sigurno nema nikakve veze sa njima osim voznje od tacke a do tacke b

toliko o nivou razgovora o autima
http://sh.wikipedia.org/wiki/Interpunkcija
Interpunkcija (lat. interpunctio = razlučiti, rastavljati) su znakovi u pisanome jeziku koji služe rastavljanju teksta na rečenice i rečenične dijelove.pa bih te zamolio da primjenis ovo i pocnes normalno komunicirati jer te sad zamisljam ko neandartalca koji cekicem udara po tastaturi i skace okolo nje dok ceka odogovor.do tad cu ignorisat tvoje postove upucene meni.
jeff* ako ti i respo niste u krvno srodstvu onda ste sigurno u nekoj vrsti ljubavnog odnosa.nije ovo prvi put da ga podrzavas. :D drago mi je zbog vas dvojice :D
super volim ovo
kad nemas argumenata oko teme hvatamo se necega drugog sto nema veze sa temom
hoces mozda da na forumu pisemo akademski?
onaj ko hoce da razumi razumjet ce i bez interpunkcijskih znakova
sta dobijem ako sve pravilno napisem? bobu cokojadu? sta ti dobijes pa da znam sta trazim

ps. ako vec gledas to da te ispravim :D
poslije tacke uvijek ide veliko slovo :D
Snekoki

#319 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Snekoki »

Qler wrote:
Snekoki wrote:Audi pravi definitivno najmodernija i najljepsa auta, i naravno sa najmanje kvarova.
Mercedes je polako spao poslije popularnih linija ispod 124-ke.E to je kvalitetan auto bio, ali bio.Ne kazem da nije ni C .- klasa kvalitetna, kvalitetna je koja dere redovno po dzepu za servisiranje. I to je kvalitet koji dere :lol: .
BMW 5. popularna ajkula, lijep spljasnji dizajn, unutrasnjost bezveze, Audi A6 je za njega space shuttle, mercedes E klasu , tu necu ni uvrstavati, jer otpada. Također, BMW -u 5. diesel, na modelima 2006.g. masine riknu jako brzo, te je potrebna generalka, koja odra po dzepu.NE samo da znam jedan primjer, vec mnogi se zale.Zalosno je da Mercedes dere svoje vozace sa 130.00km, ili BMW 5, ili 7.
Svako auto se kvari,za to su i napravljena.Svako ce kupiti ono sto mu lezi na srcu .
Ne vozim ni jedan od ova navedena tri auta, ali sam vozio mnogo modela od spomenutih.
Svaki Audi je za model ispred po estetici u odnosu na Mercedes i BMW..Po statistici kvarova se najmanje kvari.
Toliko o kvalitetu.

ovo su neke gljive 100% :D :run:
GLJIVO, posjeti majstora BMW u Visokom, i sve ce ti biti jasno.NIkad vise novih BMW-ova sa rastavljenim masinama, ipak su tada bila nova auta stara samo 2 god.
Imao sam bmw 318, ali je masina 2.0 benzinac, 2003.g. model, gasio se nenormalno, a presao jako malo.Inace sa tom masinom modifikovanom 318. mnogi su se zalili. Poz. svima.
LeKo

#320 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by LeKo »

BMW je Audi za Mercedes :D
pirmin

#321 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by pirmin »

AmADin_gospo wrote:nisu mi ba jasni ovi VAGovci.

evo, nek na netu potraže među silnim modigikacijama auta, jeli iko modifikovao ijedno auto da liči ko Audi... bilo koji audi! ... višao sam pokušaja mečki, bmwa, bentlija, ferarria, lamborghinia itd itd... al niko ne kopira audi.... eno ni kinezi ne prave kopije audia nego mečke, smarta i X5ice :lol:

checkmate :D
emko1234

#322 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

vratnik* djaba se trudis..jefferson ti je ko cak noris,on ti je zavrno kockicu po snijegu od metar u sagrdzijama iz prve,popeo se na na mont blanc s kockicom i dobrim zimskim gumama,i to vise puta a jednom cak i rikvercom iako mu grijac sajbe nije radio..jednom prilikom se neki atase englske ambasde zaglavio na jahorini u dubokom snijegu s range roverom i vidi cuda,imao srece..jefferson ti naisao sa svojom kockicom i iscupao lika iz snijega..samo sajlu i gume imao od opreme..dobio zahvalnicu za to..to ti je bilo dvije godine poslije olimpijade..kockica,redni sestak 2.5..znas kako je frajer vozio..cijeli grad prica o tome..poprijeko pored vjecne vatre prodje sa 140km/h i stane na semaforu kod narodne..joj kako je drifo mocno..bas .aeban lik ti je on tad bio s tom kockicom..
drndalo

#323 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by drndalo »

Neko je spomenuo Turkovicevu grupu, i sta ko od njih vozi... Sef je mozda vozio X6, ali kad to auto vidis, to i ne moze voziti niko do kakva celava glava vjerovatno iz Rusije... Sitnija Turkoviceva buranija je vozila Audi, a sitna buranija Golf 4...

"obicne" BMW-e, doduse, najcesce serije 3, i nekada 5, "stock" izgleda, novijih godista, voze i ljudi tipa univ. profesora, te zaljubljenici u marku k'o sto sam i sam...

A ovaj opis:
poprijeko pored vjecne vatre prodje sa 140km/h i stane na semaforu kod narodne
vise lici na tebe sa Audijem:"Ala'aaami, 120 oko Vjecnice!" :evil:
jefferson

#324 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:vratnik* djaba se trudis..jefferson ti je ko cak noris,on ti je zavrno kockicu po snijegu od metar u sagrdzijama iz prve,popeo se na na mont blanc s kockicom i dobrim zimskim gumama,i to vise puta a jednom cak i rikvercom iako mu grijac sajbe nije radio..jednom prilikom se neki atase englske ambasde zaglavio na jahorini u dubokom snijegu s range roverom i vidi cuda,imao srece..jefferson ti naisao sa svojom kockicom i iscupao lika iz snijega..samo sajlu i gume imao od opreme..dobio zahvalnicu za to..to ti je bilo dvije godine poslije olimpijade..kockica,redni sestak 2.5..znas kako je frajer vozio..cijeli grad prica o tome..poprijeko pored vjecne vatre prodje sa 140km/h i stane na semaforu kod narodne..joj kako je drifo mocno..bas .aeban lik ti je on tad bio s tom kockicom..
Mislim stvarno!
Nivo konverzacije ti je bas na nivou Serifa Konjevica i slicne novopoecene "elite."
Pogledaj malo svoje postove, ako se neko hvali ubrzanjima i sl, onda si ti. Bar nekarakterisem ljude na osnovu njihovih materijalnih mogucnosti jer se boze moj nisu rodili privilegovani!
Gost1515

#325 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Gost1515 »

pirmin wrote:
AmADin_gospo wrote:nisu mi ba jasni ovi VAGovci.

checkmate :D
još pure, još ... :D

Image

Image
Locked