piupiupiupiu wrote:Evo da ti ja dam odgovor. Ne, ne razmisljam o potomstvu. Niti kao jedinka, niti kao stanovnik ove planete na kojoj ce 30 godina biti 9 milijardi ljudi, a i od ovih sadasnjih 7 vecina nema sta jesti. Napustene djece na sve strane, sirocadi, djevojcica koje od 10.-e godine prodaju po ulicnim kuplerajima pohotnim starcima, ratujemo oko nafte, ratovacemo uskoro i oko vode i plodne zemlje i ko zna cega. Ne smatram covjecanstvo nekakvim plusem za ovaj svijet, smatram nas rakom na tijelu ove lijepe planete.Sitijevac2011 wrote:Razmišlja li iko o potomstvu, ili je to zastarjeli način razmišljanja? Ne kažem po svaku cijenu, Bože sačuvaj, ali ne škodi malo poraditi na sebi prvo čisto da se uvjerite da dajete svoj pozitivni maksimum.
Treba da donesem dijete na svijet da ga neko salje u rat, od njega pravi prostitku, roba, da ga ili ju unesrece kao sto su unesretili nas, kao sto su unesrecna djeca po Ugandi, Somaliji, Kongu, Indiji, Bangladesu ...
Ne osjecam potrebu da se razmnozavam da bi nesto ostalo iza mene, ako sta napravim (u kreativnom smislu) pa ostane, dobro ostane, ako ne ostane, nikom nista, prevelik je ovaj svemir da bi moji geni nesto u njemu znacili.
Oko mene ima puno djece koju volim, sto u mojoj familiji, sto djece mojih prijatelja, tako da se ne smatram uskracenom za divne, male ljude. Mozda sam uskracena za to iskustvo smirenja i ispunjenja koje imaju ljudi koji imaju djecu i koji svoj zivot u tom smislu smatraju ostvarnim, ali za to iskustvo nikad nisam bila i necu biti spremna iz gorenavedenih razloga (i jos poneki). Divim se ljudima koji imaju hrabrosti donositi djecu na svijet, jer svijet zaista nije u nekom super-pozitivnom stanju. A na stranu sto im se divim sto imaju hrabrosti da se prihvate takve vrste odgovornosti. Ja je nemam.
Inace, bila sam udata, vise nisam (svojom odlukom) .... bila sam i u vezama raznih tipova ... hmmm, sve ima svoje prednosti i mane. Brak je prije svega timski rad, a ako u njemu nema djece, onda je teze praviti kompromise jer taj tim cine dvoje individualaca koji moraju uskladiti svoje ciljeve i zelje.
U svakom slucaju, mislim da su ljudi sretni kad imaju 's kim da se igraju', ali to ne znaci da se van braka ne moze postici nesto slicno.
Zena je jos uvijek ijako cesto definisana u bioloskom smislu kao majka i socijalnom kao 'supruga', pa se drustvo slabo s njom snalazi kad nije ni jedno ni drugo. Kao da ne moze biti zena, ako nije supruga i majka. Kao da nema smisao, ni pravo na smisao. Zapravo zene prednjace u takvim kateogorizacijama koje znaju biti vrlo zlobne, cak i okrutne u nekakvom osjecaju bioloske superiornosti u tom smislu. Ne znam odakle to potice. Moze biti iz nemogucnosti da se sebe definise kao osobu, a ne kao funkciju.
Ne razumijem ovo naduravanje tipa 'kome je bolje', generalno vidim na ovim temama ogromno odsustvo empatije i nakane da se 'sazna' i 'razgovara', a ne ubijedi drugoga u to da li je sretan, ili nesretan, sta mu treba da bude sretan, i ciji je izbor bolji ... i to je sve onako ... malo degutantno. Nije nikome ni bolje ni gore, niti je jedan obrazac za svakog covjeka.
Neki ljudi biraju samocu jer ne znaju, ne vole, ne zele zivjeti s drugima, ima i ta. Koja je to vrsta ovisnickog odnosa u kojem 'moras' biti s nekim da bi bio sretan? Ne moras. A mozda bi bio. Ko zna. Ni do koga od nas nije da sudi o tome.
Jednom sam razgovarala sa svojim najblizim prijateljicama na temu starenja. Pa smo se dogovorile da cemo u starosti napraviti malu komunu zena, prijateljica, jer mislimo da bi to bila apsolutna preferenca svih nas. U njoj, zanimljivo, nije bilo muzeva, nije bilo djece (koji su tu ovdje i sada). To je bio jako zanimljiv razgovor. U smislu da i prijateljstva mogu imati tezinu i vaznost kakva im se obicno ne poklanja. A sto si stariji i zreliji, to ti postaje sve jasnije.
Kad bih se bas morala izjasniti, meni su najdraze komune ili koncept zajdnice (sire familije). To mi je nekako najprirodniji i najljepsi oblik dijeljenja zivota (ako je uredjen po principima ravnopravnosti i individualne slobode).
Eto, moje misljenje.
price neudanih zena
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ljubav_aha
#301 Re: price neudanih zena
- Mis mekinjas
#302 Re: price neudanih zena
Nije sex, jahanje Konja sa hvataljkama...burek_in_space wrote:Mislish da se medalja na olimpijadi daje nekome ko nije odradio posao skoro pa savrsheno?!Mis mekinjas wrote:
Nisi ni ti siguran. Izvedba se ne računa.
- Ghost_Rider_XXX
#303 Re: price neudanih zena
Dođosmol do kakvih zaključaka?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#304 Re: price neudanih zena
jesmo..vrati se tamo gdje si pitao za FreudaGhost_Rider_XXX wrote:Dođosmol do kakvih zaključaka?
- otherside
#305 Re: price neudanih zena
seks svi vole i postujuGhost_Rider_XXX wrote:Dođosmol do kakvih zaključaka?
- wewa
#306 Re: price neudanih zena
svako svojih, po dobrom starom obicajuGhost_Rider_XXX wrote:Dođosmol do kakvih zaključaka?
- ljubav_aha
#307 Re: price neudanih zena
a ti su garant neozenjeni jer smo im rekli NE kad su pitali za brakHAVANA wrote:Ghost_Rider_XXX wrote:Ono što se ovdje nameće kao žaključak jeste, da je mnogo žena na ovom forumu ogorčena na muškarce.
Govorite o nekoj slobodi? Šta podrazumjevate pod tim famoznim terminom SLOBODA?
Otvori price neozenjenih muskaraca,pash vidit belaja...
- burek_in_space
#308 Re: price neudanih zena
Uz duzhno poshtovanje, ja mislim da ti pojma nemash shta zhelish reci.Mis mekinjas wrote: Nije sex, jahanje Konja sa hvataljkama...
- Not My Idea
#309 Re: price neudanih zena
detroit-mercy wrote:Jaranice draga, veze ti nemas ni sta je brak ni veza ni zivot a sve iz gore prilozenog.kockica_kockica wrote:Ne robujem nasem menatlitetuniti nasim podrazumjevanjima
![]()
Nisam se udala jer ne zelim![]()
Ne zelim se udati jer vidim da 90% brakova ne funkcionira ( ne zelim muza koji ce me varati, koji ce biti pijanac, ne zelim muza koji ce sjediti kuci i cekati da dodjem ja s posla i biti njegova sluzavka, ne zelim osobu pored sebe koja ce mi kao golman i svako malo naci nesto novo za zabraniti, ne zelim smutljivca, leziljebovica, nasilnika, papka ili ne daj boze osobu sklonu ljubomori, koja ce me smarati pitanjima gdje sam, dokle sam, gdje cu, zasto, kako..) Ne bih se udala ni kada bi nasla "onog pravog" koji na prvu mozda jeste takav dok se ne dokaze suprotno - mozda bi pristala na zajednicki zivot bez papira, ali samo mozda![]()
Jako sam sretna sto sam sama, jer moj nacin zivota je moja odluka a ne odluka neke druge osobe koja misli da brakom ima pravo raspolagati sa mnom, mojim zivotom, mojim vremenom, mojom imovinom na kraju krajeva... Imam prilike jako cesto vidjeti sve one gore nabrojane stvari koje zene trpe iz dana u dan i prave se da ne vide ono sto im je svakodnevno ispred ociju. Ja to ne zelim... Bolje mi je biti Sama i sretna nego u braku i do kraja zivota nesretna...
podvuceno je
- Mis mekinjas
#310 Re: price neudanih zena
Uz dužno poštovanje, i te kako imam.burek_in_space wrote:Uz duzhno poshtovanje, ja mislim da ti pojma nemash shta zhelish reci.Mis mekinjas wrote: Nije sex, jahanje Konja sa hvataljkama...
Ali ti i ja se ne razumijemo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#311 Re: price neudanih zena
tema ima, ali kandidata bogme slabozoom66 wrote:ima josh tema i kandidataplain vanilla wrote: a ja se mislila udat na ovoj temi![]()
hajd makar sam macku naiskala
- burek_in_space
#312 Re: price neudanih zena
Objasni, pa ti priznam greshku uz izvinjenje, a u suprotnom ochekuje se isto.Mis mekinjas wrote:
Uz dužno poštovanje, i te kako imam.
Ali ti i ja se ne razumijemo.
- Edin Wien
#313 Re: price neudanih zena
U znak zahvalnosti svima na ovoj temi koja me jako
zabavila evo jedan austrijski vic.
Bila jednom jedna zena sama i bilo joj dosadno.
Na savjet prijateljice kupi ona sebi jednog macka.
Neko vrijeme poslije pita je ta prijateljica jel bolje sada.
Zena odgovara - nije, macak hoda po citavu noc i ja opet sama...
Prijateljica joj kaze onda, to nije nikakav problem, ti njega kastriraj.
Opet nakon nekog vremena prijateljica pita onu zenu kako si?
Lose, macka opet nema po citavu noc.
Pa kako sada, gdje ce?
Zena:
Pa sad ide da savjetuje...
zabavila evo jedan austrijski vic.
Pa kako sada, gdje ce?
Zena:
-
detroit-mercy
#314 Re: price neudanih zena
Joksandra01 wrote:Pika li se misljenje razvedenih zena ,koje nece da se udaju po drugi put?
-
*mima*
#315 Re: price neudanih zena
Edin Wien wrote:U znak zahvalnosti svima na ovoj temi koja me jako
zabavila evo jedan austrijski vic.![]()
Pa kako sada, gdje ce?
Zena:
jesi siguran da si dobro napisao vic?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#316 Re: price neudanih zena
Zume imas pm.. 
- madnessa
#317 Re: price neudanih zena
Ne shvatam zašto se iko ima potrebu pravdati za svoje životne odluke i to još na forumu... Svi smo skup različitih iskustava, a što smo stariji sve ih je više, i dobrih i loših... Svi donosimo odluke shodno svom karakteru koje je formirao život...
Poštujem one koji su se vezali, iz ma kojih razloga, a i one koji nisu. Lijepo je biti s nekim, a vala i od te osobe se nekad mora odmoriti, naći svoj trenutak samoće da bi se misli smirile. Dakle, lijepo je biti i sam kako bi čovjek znao cijeniti tuđe prisustvo. Treba slušati svoje potrebe i udovoljavati im. Nekom je potreba da se daje za druge, da postoji za druge, a neko se ne pronalazi u toj ulozi. Poštujem sve njih (vas).
Poštujem one koji su se vezali, iz ma kojih razloga, a i one koji nisu. Lijepo je biti s nekim, a vala i od te osobe se nekad mora odmoriti, naći svoj trenutak samoće da bi se misli smirile. Dakle, lijepo je biti i sam kako bi čovjek znao cijeniti tuđe prisustvo. Treba slušati svoje potrebe i udovoljavati im. Nekom je potreba da se daje za druge, da postoji za druge, a neko se ne pronalazi u toj ulozi. Poštujem sve njih (vas).
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#319 Re: price neudanih zena
pravim djecu - povoljno. imam ISO certifikat.
jebem po najnovijim evropskim standardima.
Šifra: from akšam 'till sabah (zimski period)
jebem po najnovijim evropskim standardima.
Šifra: from akšam 'till sabah (zimski period)
- burek_in_space
#320 Re: price neudanih zena
Izgleda da danas raije zavrshavam s poslom 
-
detroit-mercy
#321 Re: price neudanih zena
\thea wrote:Brak su izmislili ljudi shodno svojom tradicojom.
Ne udata-ne ozenjen je jedini problem sredine u kojima se isti nalaze.
Kod nas tj. u BiH ako se ne udas do neke... ili pak ako nisi uopste udata vac ti pripisuju neku etiketu, da si ovakav, ili ne znam sto vise.
Osobno mislim, da je buducnost covjecanstva liberalizam, ako zene budu zeljele radati nekom djecu moci ce to i bez braka.
Ako vidite zenu-muskarca zive bez braka, vjerovatno postoji razlog za to.
Ne shvacam zasto se jedna zene mora udati ako ne zeli djecu, a sama sebe moze izdrzavati.
Poznajem jednu zenu koja se nikad nije udala, njen razlog je taj, nije se udala za muskarca kojeg je voljela, kasnije nije zeljela niti sa jednim imati djecu. A to zene mogu shvatiti.
Neko je postavio pitanje sta oko sexa. pa evo ja cu da ti odgovorim
Sex je ne bitan u zivotu, bitan je orgazam, ako savladas imati oragazam ne treba ti vise sex.
Njeznost paznja ljubav, nema veze sa seksom, mislim da je to jedno sto samcina nedostaje.
A poznato je da vecina u braku nakon nekog vremena ovu njeznost, paznju . ljubav prosto zaborave.
Dakle nakon nekog vremena na istom su, samac u braku. Samo imas vise posla, djeca, obroci, ribanje, peglanje...ect
Inace ovakva pitanja cesto postavljaju muskarci, zasto ona nije, eh sad...
ZASTO BI?
Cuj sex nije bitan
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#322 Re: price neudanih zena
Nije to sto ti mislis*mima* wrote:leet wrote:Zume imas pm..
eki......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- vox-populi
#323 Re: price neudanih zena
Tebi niko ne brani da ti brak bude obavezna ili makar pozeljna kategorija.neupitan wrote: Zato sto nebi bilo vecine ucesnika u ovoj raspravi da nam roditelji nisu tako tumacili brak.
Problem je ako se to zeli nametnuti kao drustvena norma.
I da ponovim od ranije, sa ili bez mog sjemena, populacija ce se uvecavati, i to previse.
-
irdijana
#324 Re: price neudanih zena
vjerovatno zato što me neće niko
mislim,nije me zaprosio onaj za kojeg sam željela da to uradi... poslije njega me prosio jedan ali ja sam
sad ne mogu nikako da se zamislim u braku s nekim.... kad vidim svoje prijatelje, pomislim da je to lijepo, imaju jedno drugo, imaju jedno ili dvoje onih malenih (djece),kažu za njih žive... ja ko drvena... volim djecu... ali uvijek se zezam dok je tuđe djece ja ne rađam 
uglavnom,mislim da sam neudata (29 mi je god.) jer nije naišao "pravi"...neko s kim bi to zaista htjela... izuzev ovog na početku posta,ali on pripada prošlosti.... eto da se i ja upišem na temu
uglavnom,mislim da sam neudata (29 mi je god.) jer nije naišao "pravi"...neko s kim bi to zaista htjela... izuzev ovog na početku posta,ali on pripada prošlosti.... eto da se i ja upišem na temu
-
Landa
#325 Re: price neudanih zena
sto ti nisi njega?irdijana wrote:vjerovatno zato što me neće nikomislim,nije me zaprosio onaj za kojeg sam željela da to uradi... poslije njega me prosio jedan ali ja sam
sad ne mogu nikako da se zamislim u braku s nekim.... kad vidim svoje prijatelje, pomislim da je to lijepo, imaju jedno drugo, imaju jedno ili dvoje onih malenih (djece),kažu za njih žive... ja ko drvena... volim djecu... ali uvijek se zezam dok je tuđe djece ja ne rađam