headbanger wrote:pa jel fejs tivi ili nePasiflora wrote:Zanimljivo je da traze fotografiju kao obaveznu, a preporuke nisu obavezne... I to, cini mi se, za sva radna mjesta.angelina hanuma wrote:Pa imaš na njihovoj web- stranici , stoji već duže vrijeme.
http://www.facetv.ba
Zaista zanimljivo
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- madFlava
#301 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
- Pasiflora
#302 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma ja, ovi ce se sigurno pojavljivati u programu (kao i jos nekoliko njih koje trazeheadbanger wrote:pa jel fejs tivi ili ne
"Glavni i odgovrni urednik Informativnog programa
Šef Deska
Urednik TTX / WEB
Lektor
System / Network Administrator
Make-up artist
Stylist
Tehnički sekretar
Prijave, CV (sa obaveznom fotografijom), preporuke (nije obavezno) slati na e-mail:"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#303 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Meni je ovo logično. Ako većinu poslova mogu obavljati studenti, oni teško mogu imati poslovne preporuke.
Sa druge strane kao što radio ima audio efekat i novinar na radiju ne može imati govornu manu na primjer, tako tivi ima vizuelni efekat i novinar prihvatljiv izgled. Postoje profesije u kojima fizički izgled znači. Ne da mora biti miss ili mister, ali svakako standardno prihvatljiv izgled. Ne može netko imidža pjevaljke u kafani voditi dnevnik.
Sa druge strane kao što radio ima audio efekat i novinar na radiju ne može imati govornu manu na primjer, tako tivi ima vizuelni efekat i novinar prihvatljiv izgled. Postoje profesije u kojima fizički izgled znači. Ne da mora biti miss ili mister, ali svakako standardno prihvatljiv izgled. Ne može netko imidža pjevaljke u kafani voditi dnevnik.
-
StupskaBitanga
#304 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Slažem se ali izgled da bude na prvom mjestu odnosno bitniji od kvaliteta nikkakoKatarinaKosaca wrote:Meni je ovo logično. Ako većinu poslova mogu obavljati studenti, oni teško mogu imati poslovne preporuke.
Nisi ti to rekla ne aludiram nego imam osjecaj da je to ovdje bitnije
ali eto vidjecemo tj ako i budemo imali priliku vidjeti jer ako im Telemach bude pravio probleme oko ulaska u ponudu ne piše im se dobro
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#305 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
ali za sva mjesta traze fotografije, ne samo za novinareKatarinaKosaca wrote:Meni je ovo logično. Ako većinu poslova mogu obavljati studenti, oni teško mogu imati poslovne preporuke.
- KatarinaKosaca
#306 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
U svakom slučaju puno radnih mjesta za novu tv koja tek izlazi na tržište, nema subvenciju niti preplatu i spomenuti problem gledanosti. Kad sabereš ona radna mjesta plaće + doprinose, dolazi se do cifre koju je jako teško marketinški pokriti... O ostalim troškovima da ne govorim. Tv je skup medij. Zato Hema i ne postoji. Jedino ako ne misli na ugovore o djelu primati većinu, pa zato forsira studente.StupskaBitanga wrote:Slažem se ali izgled da bude na prvom mjestu odnosno bitniji od kvaliteta nikkako
Nisi ti to rekla ne aludiram nego imam osjecaj da je to ovdje bitnije
ali eto vidjecemo tj ako i budemo imali priliku vidjeti jer ako im Telemach bude pravio probleme oko ulaska u ponudu ne piše im se dobro
Naravno da je kvalitet najbitniji, ali nema ova tv pare Al Jeezire pa da "kupi" Hrgu, Milića itd. Želim mu sreću, ali ne bi mu bila u koži ako je istina da je potpuno sam i samostalan na tržištu u maloj i siromašnoj zemlji i u globalnoj recesiji..
- KatarinaKosaca
#307 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma, to je čudno oko slika, znam da je u nekim zemljama bila polemika oko traženja slike uz cv. Osobno sa tim nisam imala problema, kad sam aplicirala za bilo koji posao ne na cv (na cv mi je malo šabanski), ali na pismu namjere u dijelu sa adresom telefonom i ostalim podacima imala sam sliku..plain vanilla wrote:ali za sva mjesta traze fotografije, ne samo za novinare
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#308 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma nije kraj svijeta sto traze sliku, ali bilo bi lijepo od njih da su nekoga pozvali i razgovor.KatarinaKosaca wrote:Ma, to je čudno oko slika, znam da je u nekim zemljama bila polemika oko traženja slike uz cv. Osobno sa tim nisam imala problema, kad sam aplicirala za bilo koji posao ne na cv (na cv mi je malo šabanski), ali na pismu namjere u dijelu sa adresom telefonom i ostalim podacima imala sam sliku..plain vanilla wrote:ali za sva mjesta traze fotografije, ne samo za novinareNe mislim da je kraj svijeta tražiti sliku, stvara se cjelokupan utisak uključujući i vizualni.
Ja sam prije 7-8 godina bila na razgovoru na posao u jednoj firmi..troje ljudi razgovara s tobom, kamera snima sve vrijeme
- KatarinaKosaca
#309 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
MOžda treba da se klika na stranici, jer nisu to dali objaviti na portalima za posao, a ne plaća se... a možda kako još nisu počeli i nisu počeli vršiti selekciju...plain vanilla wrote:Ja sam prije 7-8 godina bila na razgovoru na posao u jednoj firmi..troje ljudi razgovara s tobom, kamera snima sve vrijeme![]()
..ko bi rekao da u toj firmi dijele platu svaka 3-4 mjeseca..
-
StupskaBitanga
#310 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Studentima naročito žurnalistike treba radno iskustvo i znanje koje nažalost na fakultetu ne mogu niti će ga dobiti
Ako na Face-u to dobiju i ako im on bude odskočna daska onda
Ako na Face-u to dobiju i ako im on bude odskočna daska onda
-
angelina hanuma
#311 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Baš polemika.. ali ja još ne dobih odgovor jel još neko čeka odgovor, jel aplicirao neko koga znate isl?
Ali , dobro..OPET NAGLAŠAVAM KAKO JE BAŠ UŽASNO NEPROFESIONALNO NE ODGOVORITI NA NEČIJU PRIJAVU! (TO JE MOJE "GENERALNO" MIŠLJENJE , NE SAMO ZA FACEtv-a) .
Jer. pustiti da se ljudi prijavljuju, ništa ne odgovoriti mjesec dana i više, a pri tome prosipati priču o profesionalnom pristupu, šansama za mlade isl.. malo je bljutavo. KOJI K.... SU ONDA OTVARALI KONKURS, PRIMI PREKO ŠTELE I ZDRAVO! JOŠ , PONAVLJAM, UZ TO SVE PRIMATI NEKE POLU-KVAZI-PROFESIONALCE. ( malo sam se raspitivala po gradu ko tu radi,iz razloga što želim saznati kakav profil ljudi tu radi, kako se ja po kvalifkacijama uklapam isl-. i kažem vam par imena mi je zapelo za uho.. tipa spomenute "gospoje" koja radi kao PR - nepismena ubleha, koja je radila na 5 poslova do sad i na svakom zaserala.., ali eto, valjda se to traži)
i da ne bude zabune, nema ništa loše u tome "moja Tv primam koga hoću" ali treba ostati dosljedan sebi. ili profesionalno pristupati svakom konkursu ili bar ne treba srati o profesionalnosti!
Ali , dobro..OPET NAGLAŠAVAM KAKO JE BAŠ UŽASNO NEPROFESIONALNO NE ODGOVORITI NA NEČIJU PRIJAVU! (TO JE MOJE "GENERALNO" MIŠLJENJE , NE SAMO ZA FACEtv-a) .
Jer. pustiti da se ljudi prijavljuju, ništa ne odgovoriti mjesec dana i više, a pri tome prosipati priču o profesionalnom pristupu, šansama za mlade isl.. malo je bljutavo. KOJI K.... SU ONDA OTVARALI KONKURS, PRIMI PREKO ŠTELE I ZDRAVO! JOŠ , PONAVLJAM, UZ TO SVE PRIMATI NEKE POLU-KVAZI-PROFESIONALCE. ( malo sam se raspitivala po gradu ko tu radi,iz razloga što želim saznati kakav profil ljudi tu radi, kako se ja po kvalifkacijama uklapam isl-. i kažem vam par imena mi je zapelo za uho.. tipa spomenute "gospoje" koja radi kao PR - nepismena ubleha, koja je radila na 5 poslova do sad i na svakom zaserala.., ali eto, valjda se to traži)
i da ne bude zabune, nema ništa loše u tome "moja Tv primam koga hoću" ali treba ostati dosljedan sebi. ili profesionalno pristupati svakom konkursu ili bar ne treba srati o profesionalnosti!
- KatarinaKosaca
#312 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ovo je istina. Jedan mail košta 2 minuta vremena. Nego, ipak mislim da još nisu popunili radna mjesta, pa da te zato nisu još zvali. Zna se desiti da poslodavac zove i nakon puno vremena. Mene je Natuzzi zvao poslije pola godine, i još kao ljuti što u tom momentu nisam zainteresirana.angelina hanuma wrote:Baš polemika.. ali ja još ne dobih odgovor jel još neko čeka odgovor, jel aplicirao neko koga znate isl?
-
StupskaBitanga
#313 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
angelina hanuma
indikativno i pomalo samo se nameće kako su ove dame Ganićeve studentice
Neću ništa da imputiram ali preko privatnog faxa su došle
Uz iskrenu želju da Vas kontaktiraju sve najbolje
-
madobrovise
#314 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
angelina hanuma, ja sam se prijavila se na tri pozicije odmah nakon sto su objavljeni konkursi (za sve tri imam kvalifikacije, ali cini mi se da sam previse kvalifikovana). Bilo mi je presmijesno sto se za sve te poslove trazi slika, ali hajde. Odgovora jos uvijek nema. Meni se sve cini da je trazenje slike dobri stari Bosanski fol diskriminacije po godinama, a vjerovatno i izgledu. Mislim da neko ko ima iskustvo i samim tim i malo vise godina nece biti dobar kandidat. Ovdje se, cini mi se, traze mlade osobe pristojnog izgleda, spremne da rade za male ili nikakve pare.
Meni je ovaj dio njegove izjave dobra indikacija kako ce biti onima koji su tamo uposleni:
"Svaku marku ću javno pokazati, no jesi li siguran da će ostali pokazati svaki milion?! Neke detalje ću vam otkriti: za 16 mjeseci, koliko poslujemo i "zarađujemo", svi uposlenici Face TV rade za minimalac, a za "ostatak" svoje plaće kupujemo opremu. Znaš li šta znači kada ti uposlenici kažu da neće ni minimalac za dva mjeseca, jer je važnije da kupimo kameru?! E, to je novac, to je bogatstvo kojim pravimo na Face TV. Usput, znaš li koja je to sreća biti okružen takvim ljudima i imati ih kao prijatelje koji vjeruju u projekt Face TV. "
U svakom slucaju, ja im zelim srecu. Nadam se da ce ta djeca kada se jednom obuce da rade posao dobiti i neku pristojnu platu.
Meni je ovaj dio njegove izjave dobra indikacija kako ce biti onima koji su tamo uposleni:
"Svaku marku ću javno pokazati, no jesi li siguran da će ostali pokazati svaki milion?! Neke detalje ću vam otkriti: za 16 mjeseci, koliko poslujemo i "zarađujemo", svi uposlenici Face TV rade za minimalac, a za "ostatak" svoje plaće kupujemo opremu. Znaš li šta znači kada ti uposlenici kažu da neće ni minimalac za dva mjeseca, jer je važnije da kupimo kameru?! E, to je novac, to je bogatstvo kojim pravimo na Face TV. Usput, znaš li koja je to sreća biti okružen takvim ljudima i imati ih kao prijatelje koji vjeruju u projekt Face TV. "
U svakom slucaju, ja im zelim srecu. Nadam se da ce ta djeca kada se jednom obuce da rade posao dobiti i neku pristojnu platu.
-
dezurni_ucenik
#315 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
i valjal mu cemu taj kanal ?
-
manki
#316 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sve dosle preko Ganicevog ili? Posto sam i sam zavrsio Ganicev, i znam da fakultet nikad nije intervenisao kad je neko trazio praksu, kamo li posao.StupskaBitanga wrote:angelina hanuma
-
StupskaBitanga
#317 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
manki
Malo je to sve zamršeno oko Ganićevog fakulteta i probijanja osoba koje su im bliske jer oni se ovdje tretiraju kao royal familly.
Kako tebi svaka čast što si to završio
Malo je to sve zamršeno oko Ganićevog fakulteta i probijanja osoba koje su im bliske jer oni se ovdje tretiraju kao royal familly.
-
manki
#318 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hehe, hvala..StupskaBitanga wrote:manki
Mislis na Face Tv se tretiraju kao royal family? Sto?
Ja npr. ovu Ivonu licno znam s fakulteta, sad sam povezao tek kad si spomenuo SSST, nisam znao cak ni kako se zove, iako sam starija generacija od nje, imali smo predmet ili dva zajedno, i sjedili smo zajedno na ispitu (
- suncica24
#319 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
kakva su vremena dosla da se mora "dogurati do mjesta voditeljice", a zavrsila si fakultet i "pametna si, skromna, simpaticna..."manki wrote:Hehe, hvala..StupskaBitanga wrote:manki
Ja npr. ovu Ivonu licno znam s fakulteta, sad sam povezao tek kad si spomenuo SSST, nisam znao cak ni kako se zove, iako sam starija generacija od nje, imali smo predmet ili dva zajedno, i sjedili smo zajedno na ispitu (), cura je stvarno super, skromna, simpaticna, pametna, ambiciozna.. I cisto sumnjam da je imala ikakav povlasten status, sto na SSST sto na FaceTv. I ako je dogurala do mjesta voditeljice, siguran sam da je to zbog sopstvenog truda i rada, i svaka joj cast na tome, i puno srece joj zelim.
ps: i to na tv stanici ciji je vlasnik i sam voditelj koji je "dogurao" do statusa voditeljske zvijezde, a onda i "novinara" (jos uvijek nisam sigurna koliko je zapravo Senad H. novinar...), te, kao sto rekoh, vlasnika tv stanice...
valjda to znaci "dogurati"...
-
manki
#320 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Svako ima svoje stavove i misljenja, I guess..suncica24 wrote:kakva su vremena dosla da se mora "dogurati do mjesta voditeljice", a zavrsila si fakultet i "pametna si, skromna, simpaticna..."manki wrote:Hehe, hvala..StupskaBitanga wrote:manki
Ja npr. ovu Ivonu licno znam s fakulteta, sad sam povezao tek kad si spomenuo SSST, nisam znao cak ni kako se zove, iako sam starija generacija od nje, imali smo predmet ili dva zajedno, i sjedili smo zajedno na ispitu (), cura je stvarno super, skromna, simpaticna, pametna, ambiciozna.. I cisto sumnjam da je imala ikakav povlasten status, sto na SSST sto na FaceTv. I ako je dogurala do mjesta voditeljice, siguran sam da je to zbog sopstvenog truda i rada, i svaka joj cast na tome, i puno srece joj zelim.
ps: i to na tv stanici ciji je vlasnik i sam voditelj koji je "dogurao" do statusa voditeljske zvijezde, a onda i "novinara" (jos uvijek nisam sigurna koliko je zapravo Senad H. novinar...), te, kao sto rekoh, vlasnika tv stanice...
valjda to znaci "dogurati"...
-
StupskaBitanga
#321 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
manki
Potvrdio si sve što govorim
Ako je ona skromna, lijepa cool i dobra ne čini ju to dobrom vooditeljicom ili dobrom novinarkom
Ja opet kažem Face TV nemam ali nakon onakvog intervjuua sa Sidranom sve m ije jasno
Vidjećemo full program i ako ga uopšte bude na Telemachu
Ako je ona skromna, lijepa cool i dobra ne čini ju to dobrom vooditeljicom ili dobrom novinarkom
Ja opet kažem Face TV nemam ali nakon onakvog intervjuua sa Sidranom sve m ije jasno
-
manki
#322 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Zbog cega neko sto je skroman, lijep i pametan ne moze biti dobar novinar?!StupskaBitanga wrote:manki
-
StupskaBitanga
#323 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da bi bio dobar novinar moraš biti lujka i to prava
Da ti pojednostavim mrtva kučka
Kulturno bezobrazan, nametljiv i zajedljiv
Ne naravno pretjerano ali uz zaleđe u smislu dokaza i argumenata a ne kao što je kod nas slučaj da se lupa sa nezvanično saznajemo ili iz nepotvrđenih izvora .....
I novinar uvijek mora tražiti priču, istraživati, kopati
Što se tiče ljepote džaba ti kadanemaš ostale kvalitete
Ko je i na koji način pametan i obrazovan neću ulaziti to se samo kad-tad dokaže
Kao u slučaju kada sagovornika pitate kada će napisati zbirku poezije
Ne naravno pretjerano ali uz zaleđe u smislu dokaza i argumenata a ne kao što je kod nas slučaj da se lupa sa nezvanično saznajemo ili iz nepotvrđenih izvora .....
Ko je i na koji način pametan i obrazovan neću ulaziti to se samo kad-tad dokaže
-
supervizor
#324 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
StupskaBitanga wrote:Da bi bio dobar novinar moraš biti lujka i to prava
-
manki
#325 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Evo meni je mama novinarka bila 20 godina, sto prije rata sto poslije, uopste je ne vidim kao osobu koja je "kuckasta", bezobrazna, nametljiva i zajedljiva. Skromna, kulturna, povucena zena, ali se zato razumije u svoj posao, radi(la) posteno, fer, nepristrasno, profesionalno. (ne govorim ovo zato sto je moja mama, vec su je i drugi hvalili, bila je cak i urednik jedno vrijeme dok nije dala otkaz zbog raznoraznih politickih partija i njihovih uticaja poslije rata)StupskaBitanga wrote:Da bi bio dobar novinar moraš biti lujka i to prava
Ali dobro to je tvoje misljenje, postujem, moje je drukcije od tvog.