dvije vertikale idu, valjda je to neka krajnja cifra i za ruke i sl.slobodni armirach wrote:zajebavas jarane 1500 km, instalacija vodomjera,....to moze biti samo instalacija kalorimetraChmoljo wrote:nemamo mjerače, a ugradnja košta nekih 1500 KM mislim... plaćamo tu vodu koja curi negdjeali još je i dobro, kada vidim da ljudi imaju redukcije
Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Moderator: anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#301 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
-
PalaSa Marsa
#302 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Precjenjeno mi je sve ono cemu se daje previse "prostora" bilo koje vrste.
A zivot je podcijenjen precjenjenim stvarima i sl.

A zivot je podcijenjen precjenjenim stvarima i sl.
- fatamorgana
#303 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ovo Marsovci su brate precijenjeni, 
- slobodni armirach
#304 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
puno mi to nesto 1500 za vodomjer, al kakva su vremena svasta je za ocekivatChmoljo wrote: dvije vertikale idu, valjda je to neka krajnja cifra i za ruke i sl.
- cvjece13
#305 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Torte i to, i cijene u sarajevskim frizerskim salonima (za žene), pogotovo šišanje vrhova.
-
kojeime
#306 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ne, nije ironija, mislio sam ozbiljno.factotum wrote:Ironija. Pricaj ba normalno!
Mi ljudi smo jedina vrsta na planeti Zemlji koja koristi sve njene resurse (i zivi i nezivi svijet), a nista ne vraca toj planeti (na primjer, mi koristimo biljke i zivotinje za ishranu, vodu za pice, ali niko od biljaka ili zivotinja nas ne koristi za ishranu). Znaci, gledajuci globalno, sa pozicije zivota na planeti, kada bi mi ljudi nestali jednog trenutka, zivot na planeti bi se nastavio bez ikakvih problema, cak bi mozda zivot drugih zivih bica na planeti bio bolji da nas nema.
Drugo, tehnoloska, medicinska, filozofska, religijska, umjetnicka i sva druga dostignuca ljudi imaju svrhu i korist samo ljudima, niti jednoj od milijardi drugih vrsta i oblika zivota sva ta dostignuca nista ne koriste.
To govori da smo mi ljudi stvarno precijenjeni, to jeste da mi sebi umisljamo da vrijedimo vise nego sto stvarno vrijedimo u opstoj postavci stvari.
- Not My Idea
#307 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
kojeime wrote:Ne, nije ironija, mislio sam ozbiljno. ...factotum wrote:Ironija. Pricaj ba normalno!
izvini al je fakat smijesno
-
kojeime
#308 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Cudio bi me da nije. Covjek si, pa je normalno da ti je smijesno pomisliti da nisi vaznija od drugih vrsta zivota, a pogotovo ti je smijesno pomisliti da tvoj zivot nema neku vecu i vazniju svrhu od zivota neke zivotinje ili biljke. To sto ti je smijesno je sasvim normalna ljudska reakcija.Not My Idea wrote:kojeime wrote:Ne, nije ironija, mislio sam ozbiljno. ...factotum wrote:Ironija. Pricaj ba normalno!
![]()
izvini al je fakat smijesno
-
Mr. Brightside
#309 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
da, ali kakve to veze ima sa temomkojeime wrote: Mi ljudi smo jedina vrsta na planeti Zemlji koja koristi sve njene resurse (i zivi i nezivi svijet), a nista ne vraca toj planeti (na primjer, mi koristimo biljke i zivotinje za ishranu, vodu za pice, ali niko od biljaka ili zivotinja nas ne koristi za ishranu). Znaci, gledajuci globalno, sa pozicije zivota na planeti, kada bi mi ljudi nestali jednog trenutka, zivot na planeti bi se nastavio bez ikakvih problema, cak bi mozda zivot drugih zivih bica na planeti bio bolji da nas nema.
zelis reci da je ljudski zivot precijenjen?
koliko ja kostam, koliko ti kostas?
zivotinje, kupis i dobijes racun, biljke isto tako.
a covjeka? i covjek se moze kupiti naravno( u raznim oblicima) ali koliki je procenat tih koji imaju cijenu?
-
kojeime
#310 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Cini mi se da tema nije o tome koliko sta kosta. Precijenjen ne mora biti da puno kosta u novcu ili materijalnom smislu, moze biti da obracamo vise paznje ili pridajemo vise vaznosti, trosimo vise emocija ili vremena na nesto sto ne vrijedi da to radimo.armin.i.am wrote:da, ali kakve to veze ima sa temomkojeime wrote: Mi ljudi smo jedina vrsta na planeti Zemlji koja koristi sve njene resurse (i zivi i nezivi svijet), a nista ne vraca toj planeti (na primjer, mi koristimo biljke i zivotinje za ishranu, vodu za pice, ali niko od biljaka ili zivotinja nas ne koristi za ishranu). Znaci, gledajuci globalno, sa pozicije zivota na planeti, kada bi mi ljudi nestali jednog trenutka, zivot na planeti bi se nastavio bez ikakvih problema, cak bi mozda zivot drugih zivih bica na planeti bio bolji da nas nema.![]()
zelis reci da je ljudski zivot precijenjen?
koliko ja kostam, koliko ti kostas?
zivotinje, kupis i dobijes racun, biljke isto tako.
a covjeka? i covjek se moze kupiti naravno( u raznim oblicima) ali koliki je procenat tih koji imaju cijenu?
Hocu reci, da za ukupan zivot na planeti vrjednost ljudske vrste nije tako velika koliko mi ljudi mislimo da jeste. Mi ljudi mislimo da vise vrijedimo kao vrsta nego sto stvarno imamo vrijednost za ukupan zivot na planeti, pa samim time sebe precijenjujemo. Sebi smo najvazniji, to je tacno, ali ostatku zivota na planeti nismo. To sto zivotinje ili biljke kupujemo, prodajemo, ne znaci da najvise vrijedimo. To znaci da smo trenutno najsposobnimji da koristimo resurse. Ali to sto mi takve stvari mozemo raditi drugim zivim bicima, a ona to ne mogu raditi nama ne znaci da je to dobro za ostatak zivota na planeti.
Tom logikom svaki mocnik koji moze kontrolisati druge ljude, svaka osoba kojao moze nekaznjeno davati ili oduzimati zivot drugim ljudima je vrijedna. Dakle, svaki manijak, serijski ubica koji nije uhvacen je vrijedan jer ima moc igranja sa ljudskim zivotima. Meni se cini da to nije tako, to jeste da takva moc ne znaci da je to vrijednost.
Moc i vrijednost (o kojoj mi, cini mi se, govorimo) nisu isto i ne treba ih mijesati.
- hadzinicasa
#311 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
biti moderator foruma
- Ateista
#312 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ko to uopste cijeni da bi moglo biti precijenjeno?hadzinicasa wrote:biti moderator foruma
Sad ce mi biti zik zik.
-
žuta
#313 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
e to jesthadzinicasa wrote:biti moderator foruma
- Dr.Mr.Fr.
-
*zena21
#315 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Dr.Mr.Fr. wrote:izjave gradimira gojera na primjer![]()
![]()
![]()
http://istinomjer.ba/14/11/2011/gradimi ... tidnu-laz/
kakva 3 fakulteta ima?
-
sombra
- niko_niko_kao_ja
#317 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
sombra wrote:Severina
- male_okice
#318 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
-cilit bang
-preskupa kozmetika i parfemi,
-reality tv
-kinezi
-reality tv
-kinezi
-
triple mama
#319 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Vanish za skidanje fleka...
- alcho
#320 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Haj nam ovo pojasni, molim temale_okice wrote:-cilit bang
-reality tv
-kinezi
- Genre
#321 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
triple mama wrote:Vanish za skidanje fleka...
Kafa sa mlijekom
-
Leftist
#322 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Prakticki sve je precijenjeno od stanova, auta pa do hrane, vode, struje.... nista nije po realnoj vrijednosti.
-
vratnik
#323 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Najodvratnija tema foruma.
Ah da, ima i pitanje: misljenje forumasa o nekim stvarima koje oni nemaju, ne razumiju, nece....
Ah da, ima i pitanje: misljenje forumasa o nekim stvarima koje oni nemaju, ne razumiju, nece....
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#324 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Golf 2, 92' godiste, TAS-ov 
- just principe
#325 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
stvari koje su vam precijenjene a ne ljudi jer oni nisu stvari pobogu
ili ja mozda nisam upucen pa jesu
ili ja mozda nisam upucen pa jesu