Uh jebem ti, ja tek vidjeh PM. Halali, ide odgovorBHF_Manijak wrote:Meni je apsolutno bitn! Boli me neka stvar i za Engleze ili za Holandjanine, mrzim neprofesionalne stvari ma koje prirode one bile. I ovdje nije rijec o nekoj rijeci na kojoj se jezik lomi vec o apsolutnom nepoznavanju opsteg znanja koje tokom skolovanja stices, stvar naglaska, Holandije niti je imala niti ima ikakve veze sa Francuskom, nije to Svicarska ili Belgija ili pak Luksemburg u kojima postoji i francusko govorno podrucje pa se kao moze zadesiti da neko prezime vuce francuski naglasak. A ovo sto nasi izgovaraju je klasicna primjer francuskog naglaska kao kdo npr Rothena, sto nikakve veze sa Holandijom nema.Obuca9 wrote: Jako bitno je li Roben ili Robeeen. Ne znam samo zašto toliko pažnje pridajete izgovoru imena igrača? Nijedan Holanđanin ne zna ispravno reći Edin Džeko, pa što bi to onda naši komentatori morali znati da li je Roben sa kratkim ili dugim e?
Apsolutno nebitna stvar.
Sto puta sam gledo kad Svabo sportski novinar pita tog i tog igraca ili trenera kako mu se ime izgovara, profesionalno do jaja.
Tebi je to mozda nebitno, meni para usi i gotovo, jer ponavljam ti ne radi se o nekom arapskom ili kineskom imenu oko kojeg veze nemas kako se izgovara, vec najnormalnije prezime kojem ti dodajes nekakv svoj nagalas misleci da ces pametan ispasti. (ne mislim ovdje naravno na tebe diretkno)
PS Mogo si bar odgovorit na pm koji ti poslah ima 2 sedmice.
Sportski novinari u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#301 Re: Sportski novinari u BiH
- JThomas
#302 Re: Sportski novinari u BiH
nisu to baš tako teške stvari da ih neko ko je profesionalni sportski novinar (ko živi od toga) ne bi mogao i trebao znati. realno.
- Averus
#303 Re: Sportski novinari u BiH
JThomas wrote:nisu to baš tako teške stvari da ih neko ko je profesionalni sportski novinar (ko živi od toga) ne bi mogao i trebao znati. realno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#304 Re: Sportski novinari u BiH
ispravno jeleškarenje wrote:Uffff,Šalstrom je najjaci.....
- Obuca9
#305 Re: Sportski novinari u BiH
Hoćeš reći i da na svim evropskim televizijama rade sve sami novinari amateri? Jer ja nijednog engleskog, njemačkog ili nekog drugog komentatora nisam čuo da kaže "Edin Džeeeko", onako kako njegovo ime i prezime izgovaramo mi u BiH.JThomas wrote:nisu to baš tako teške stvari da ih neko ko je profesionalni sportski novinar (ko živi od toga) ne bi mogao i trebao znati. realno.
Dakle, kad komentator sa Sky Sporta kaže "Edin Jackou" umjesto "Edin Džeeko", to je normalno, a kad komentator sa BHT-a kaže "Robeeen" umjesto "Roben", to je onda amaterizam, sramota i slično?
- BHF_Manijak
#306 Re: Sportski novinari u BiH
Nemoj zezat, ja se sjebo kako se frajer Svabo spremio za tekmu BiH-Njemacka, imena 99% pofato. Malo ga je jebo Ibricic no dobar je bio.Obuca9 wrote:Hoćeš reći i da na svim evropskim televizijama rade sve sami novinari amateri? Jer ja nijednog engleskog, njemačkog ili nekog drugog komentatora nisam čuo da kaže "Edin Džeeeko", onako kako njegovo ime i prezime izgovaramo mi u BiH.JThomas wrote:nisu to baš tako teške stvari da ih neko ko je profesionalni sportski novinar (ko živi od toga) ne bi mogao i trebao znati. realno.
Dakle, kad komentator sa Sky Sporta kaže "Edin Jackou" umjesto "Edin Džeeko", to je normalno, a kad komentator sa BHT-a kaže "Robeeen" umjesto "Roben", to je onda amaterizam, sramota i slično?
- fole13
#307 Re: Sportski novinari u BiH
cyprus wrote:E vala koliko kenjate, Bilić mi postaje sve dražiLoš jeste, ali toliko koliko mu pažnje ovdje posvećujete baš i nije
![]()
Kad on komentarise uopste ni ne gledam utakmice na FTV-u
- cvrčak_na_hedonizmu
#308 Re: Sportski novinari u BiH
Slažem se. Kemal Ahmetović je lik koji priča nebuloze. Čovjek komentariše travu kako raste na stadionu, kako igrači izgledaju i kakva je to simbolika, šta djeca osjećaju na utakmici, kome se treneri zahvaljuju nakon gola.cyprus wrote:Slušam danas Kemu i kontam kako to da je Bilić gori od njeg. Nije vala!
Bilić je slijedeći. Nije baš pohvalno biti prvi iza Kemice Pojašnjenja.
- zecko_kupuz
#309 Re: Sportski novinari u BiH
Bilić k'o i Kemo, svako malo spetlja jezik na neku riječ, pa mu iz usta izađe bog zna šta, samo možeš nagađati.
Primijetio sam da mnogo normalnije komentariše kada je utakmica spora i dosadna, valjda zato što stigne posložiti sve rečenice do kraja.
Može mu se oprostiti ofirno forsiranje kroatizama, jer nije do njega, ali suvišno, ishitreno i povrh svega monotono diktiranje statistike i čudnovato beznačajnih podataka ne može, nikako! S time ubija u pojam...i rečenicama koje nemaju zarez ili tačku.
Inače mu svaka čast, večeras je (bez pretjerivanja) barem dvajes' puta spomenuo "pakovanje kofera" švedskih igrača.
Može mu se oprostiti ofirno forsiranje kroatizama, jer nije do njega, ali suvišno, ishitreno i povrh svega monotono diktiranje statistike i čudnovato beznačajnih podataka ne može, nikako! S time ubija u pojam...i rečenicama koje nemaju zarez ili tačku.
Inače mu svaka čast, večeras je (bez pretjerivanja) barem dvajes' puta spomenuo "pakovanje kofera" švedskih igrača.
- hamza_sa
#310 Re: Sportski novinari u BiH
A, kada rece: "klinicki precizno!"

- Kemal Malovčić
#312 Re: Sportski novinari u BiH
KEMAL AHMETOVIĆ JE ZLO FUDBALA!!! ŠESTO ŠEZDESET ŠESTA ZVIJER!!!
-
zenicanin88
#313 Re: Sportski novinari u BiH
sta kaze Bilic ...Svedani pokusavaju doci do jos jednog pogodka koji bi utakmicu doveo do klimaksa.....hahahaha minuta do krajaa

- Ajatolah_
#314 Re: Sportski novinari u BiH
Ne znam kakve veze imaju engleski komentatori s našim. To što oni ne izgovaraju kako treba, da prostiš ko ih jebe, šta bi falilo da se Bilić i Kemo potrude biti bolji od njih u tom jednom segmentu, svakako se radi o pet minuta posla da si pribilježe imena igrača.Obuca9 wrote:Hoćeš reći i da na svim evropskim televizijama rade sve sami novinari amateri? Jer ja nijednog engleskog, njemačkog ili nekog drugog komentatora nisam čuo da kaže "Edin Džeeeko", onako kako njegovo ime i prezime izgovaramo mi u BiH.JThomas wrote:nisu to baš tako teške stvari da ih neko ko je profesionalni sportski novinar (ko živi od toga) ne bi mogao i trebao znati. realno.
- Riddle
#315 Re: Sportski novinari u BiH
- demode
#316 Re: Sportski novinari u BiH
Kemo legenda, meni su ovi primtivni sportovi sa loptom jedino zanimljivi radi takvih komentatora i i idiotskih komentara... Nekoc davno, Kemo prenosi Bundes ligu isto kao sa kauca a ja ga slusam iz susjedne sobe nesto otprilike ovako: "Izveden je korner i Kurcova (neki Kurtz) glava je bila najvisa..." zatim tajac. Ja sam pao od sege. Poslje par minuta igre do lopte je dosao opet taj Kurz, a kaze Kemo " Evo onog igraca sto me je maloprije natjerao da se zacrvenim"
Meni nije jasna jedna druga stvar, U 60 i nesto godina postojanja F1 dogadja se sezona u kojoj vozi najvise svjetskih prvaka u toku sezone i sa dosad najneizvjesnijim i izjednacenim prvenstvom a da ni jedna tv kuca nije otkupila pravo prvenstva. Nego daj nam lopte i spanaca i njemaca i engleza koji su bezobrazno placeni da se valjaju po terenu a dvije neznaju sastaviti. Drugim rijecima kakvi intelektualci igraju fudbal komentatori su nam super.
Meni nije jasna jedna druga stvar, U 60 i nesto godina postojanja F1 dogadja se sezona u kojoj vozi najvise svjetskih prvaka u toku sezone i sa dosad najneizvjesnijim i izjednacenim prvenstvom a da ni jedna tv kuca nije otkupila pravo prvenstva. Nego daj nam lopte i spanaca i njemaca i engleza koji su bezobrazno placeni da se valjaju po terenu a dvije neznaju sastaviti. Drugim rijecima kakvi intelektualci igraju fudbal komentatori su nam super.
- Tvrtko II Kotromanić
#317 Re: Sportski novinari u BiH
to sto ti ne volis i ne pratis fudbal ne mora znaciti da je to primitivan sportdemode wrote:Kemo legenda, meni su ovi primtivni sportovi sa loptom jedino zanimljivi radi takvih komentatora i i idiotskih komentara... Nekoc davno, Kemo prenosi Bundes ligu isto kao sa kauca a ja ga slusam iz susjedne sobe nesto otprilike ovako: "Izveden je korner i Kurcova (neki Kurtz) glava je bila najvisa..." zatim tajac. Ja sam pao od sege. Poslje par minuta igre do lopte je dosao opet taj Kurz, a kaze Kemo " Evo onog igraca sto me je maloprije natjerao da se zacrvenim"
inace svi ti prenosi, kupovanja licenci sve se svodi na princip ponude i potraznje
p.s mada ni meni nije jasna ta situacija sa F1, zamracise Sportklub a Hayat izgleda samo bombu bacio
- demode
#318 Re: Sportski novinari u BiH
Tvrtko II Kotromanić wrote:to sto ti ne volis i ne pratis fudbal ne mora znaciti da je to primitivan sportdemode wrote:Kemo legenda, meni su ovi primtivni sportovi sa loptom jedino zanimljivi radi takvih komentatora i i idiotskih komentara... Nekoc davno, Kemo prenosi Bundes ligu isto kao sa kauca a ja ga slusam iz susjedne sobe nesto otprilike ovako: "Izveden je korner i Kurcova (neki Kurtz) glava je bila najvisa..." zatim tajac. Ja sam pao od sege. Poslje par minuta igre do lopte je dosao opet taj Kurz, a kaze Kemo " Evo onog igraca sto me je maloprije natjerao da se zacrvenim"
inace svi ti prenosi, kupovanja licenci sve se svodi na princip ponude i potraznje![]()
Krivo sam se izrazio. Danas se na sportovima sa loptom najvise ispoljava primitivizam na tribinama, posebno nacionalizam, rasizam, fasizam... kako kod nas tako i u svijetu
p.s mada ni meni nije jasna ta situacija sa F1, zamracise Sportklub a Hayat izgleda samo bombu bacio
- phillie
#319 Re: Sportski novinari u BiH
Al kad Spaho rastezne Sevceenkoooooooooooooooooooooo ili Benzeemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Prije kad je Spaho prenosio neke utakmice francuske reprezentacije ili klubove u kojima igra koji Francuz, on se bas trudio da njihova imena izgovara onako kako ih i Francuz sa dna kace zove, al eto izgleda srecom da se prosao toga.
Prije kad je Spaho prenosio neke utakmice francuske reprezentacije ili klubove u kojima igra koji Francuz, on se bas trudio da njihova imena izgovara onako kako ih i Francuz sa dna kace zove, al eto izgleda srecom da se prosao toga.
- BHF_Manijak
#320 Re: Sportski novinari u BiH
Inace se F1 bozaci ubise od inteligencije, sve akademici jebote!demode wrote:Kemo legenda, meni su ovi primtivni sportovi sa loptom jedino zanimljivi radi takvih komentatora i i idiotskih komentara... Nekoc davno, Kemo prenosi Bundes ligu isto kao sa kauca a ja ga slusam iz susjedne sobe nesto otprilike ovako: "Izveden je korner i Kurcova (neki Kurtz) glava je bila najvisa..." zatim tajac. Ja sam pao od sege. Poslje par minuta igre do lopte je dosao opet taj Kurz, a kaze Kemo " Evo onog igraca sto me je maloprije natjerao da se zacrvenim"
Mislim pratim i ja F1 pravo, no ukaki ga i ti vala s ovim!
- Revolucionar ★
#321 Re: Sportski novinari u BiH
postujem F1, cesto i pogledam , ali poredit kruzenje po stazi i te zajebancije sa nogometom je cirkus .. uostalom zna se sta je najvaznije sporedna stvar na svijetu ..
- Šibicar
#322 Re: Sportski novinari u BiH
Koji je onaj Kemo bolid,lik pri kraju utakmice Češka - Poljska poče neku priču u stilu "ovo je ogromno iznenadjenje zbog prolaska Češke,a poslije utakmice protiv Rusije smo ih već bili otpisali",ne Kemo,nismo ih MI otpisali klocu,nego ti si ih otpisao idiote sa pričom kako je veliko je iznendajenje što su se uopšte plasirali na prvenstvo i kako su oni tu samo u prolazu,dobro se sjećam te priče u utakmici Rusija-Češka,i sad kad je došlo vrijeme da se liže ono što se sralo,onda smo ih SVI MI otpisali i to nakon jedne utakmice,koji moron. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#323 Re: Sportski novinari u BiH
U prvom poluvremenu je rekao da je pobjeda Grcke nad Rusijom naucna fantastika 
- zecko_kupuz
#324 Re: Sportski novinari u BiH
Da je bolid, jeste, ali objektivno gledajući, Češka je tako mizerno djelovala u toj utakmici da smo se mogli s razlogom pitati kako se našla tu na takmičenju. Onakvu fizičku nemoć nisam odavno vidio. Ali su zato došli tobe od drugog meča.Šibicar wrote:Koji je onaj Kemo bolid,lik pri kraju utakmice Češka - Poljska poče neku priču u stilu "ovo je ogromno iznenadjenje zbog prolaska Češke,a poslije utakmice protiv Rusije smo ih već bili otpisali",ne Kemo,nismo ih MI otpisali klocu,nego ti si ih otpisao idiote sa pričom kako je veliko je iznendajenje što su se uopšte plasirali na prvenstvo i kako su oni tu samo u prolazu,dobro se sjećam te priče u utakmici Rusija-Češka,i sad kad je došlo vrijeme da se liže ono što se sralo,onda smo ih SVI MI otpisali i to nakon jedne utakmice,koji moron.
- horion_bosona
#325 Re: Sportski novinari u BiH
mogli bi komentatori sa FTV-a i BHT-a iskoristi ovaj edukativni video da porade malo na izgovoru imena holandskih igrača večeras...