Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post Reply
rade pendrek

#301 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by rade pendrek »

heckler wrote::lol: :lol: :lol: Da su, da je, kad bi bilo.... SBBKBB varijacije u svim kombinacijama. Helem, covjek otjeran sa posla nezakonito.

Nadam se skorasnjem procesiranju i kaznjavanju Lukaca. :wink:

morate se prvo informirati pa onda valjati gluposti
Canton

#302 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Canton »

RATNI ZAMJENIK KOMANDANTA ODREDA SPECIJALNE POLICIJE 'LASTA': JOZO ANĐIĆ: Ja sam se borio za BiH, a Dragan Lukač za Herceg-Bosnu
Srijeda | 25.04.2012.

U novom broju magazina 'Slobodna Bosna', ratni zamjenik komandanta Odreda specijalne policije Lasta, dao je otvoreni intervju

Kako komentirate informacije o navodnim istragama za ratne zločine koje je protiv vas pokrenuo direktor FUP-a?

Narod ne zna, ali ja znam osobno, da je Dragan Lukač 2001. godine otišao zajedno sa skupinom tvoraca samouprave Herceg-Bosne i bio je jedan od njenih tvoraca. Nakon tri do četiri dana se povratio i napisao pismeni iskaz da želi da se ponovo vrati i da odustaje od tog projekta kojem je prije pristupio. Znači, eto kakva je situacija. Što se tiče te istrage za ratne zločine, meni je osobno drago što ju je pokrenuo. Ja sam čista i svijetla točka ove države i svoje obitelji u svakom segmentu, i policijskom i ljudskom. Imao sam mnogo montiranih procesa u kojima sam dobijao, tako da me toga nije strah, naprotiv, pričinjava mi zadovoljstvo. Mogao bi se Lukač zapitati šta je on radio i kojim se kriminogenim radnjama bavio, od šverca cigaretama i ostalim stvarima zbog kojih je protiv njega bila pokrenuta istraga pa je neko to zataškao.

Znate li koji zločini vam se pokušavaju staviti na teret?

Ne može meni prišiti ništa. Može samo da se trudi i da u tom trudu sagori. Drago mi je da je on kao osoba kakva jeste to pokušao. Nije svjestan s kim je ušao u konflikt! I on ne zna ni tko sam, ni što sam, odakle sam i što radim. On sad ide preko nekih svojih špijuna i dušebrižnika kao što je Ensar Korman koji ima čin glavnog inspektora a u rujnu 2005. je završio pravni fakultet. Sukladno zakonu, ne može još imati čin samostalnog inspektora u kojem je već godinu dana. Eto na čemu se temelji zakonitost FUP-e. Kad god su htjeli nešto smutiti formirali su nekakva povjerenstva, počevši od činovanja, policijskih odbora, stegovnih povjerenstava… Sad imate pet-šest djelatnika koji imaju visoke sveučilišne spreme, a rade na poslovima srednje stručne spreme, ne mogu da dobiju čin jer nisu potrčke nekome. A najčešće se radi o Hrvatima i Srbima.

Slobodna Bosna/** No links ** PORTAL - BLIN/a.k.
recto-verso

#303 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by recto-verso »

Image

Koliko ja znam Keljmendi je jucer porucio Lakicu "Mi ne prelazimo preko ovoga", a ne Draganu Lukacu direktoru FUP-a.
swamp

#304 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by swamp »

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 27781.html

SARAJEVO - Pomoćnik direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Dragan Lukač odlučio je da ne koristi ratni staž i tako ostvari uslove za penziju, poslije isticanja mandata na mjestu pomoćnika direktora 9. septembra.

Direktor SIPA Mirko Lujić kaže za "Glas Srpske" da je penzionisanje, za one koji imaju tu privilegiju po osnovi učešća u ratu, njihov lični izbor.

- Ne ulazim u to niti želim da spekulišem šta će biti sa njegovim ratnim stažom i da li će on i kada to iskoristiti za penzionisanje. Po personalnoj evidenciji na osnovu ostalog staža, izuzimajući ratni, on još nije u kategoriji za penziju. A svih 17 naših radnika, koji ispunjavaju uslove za penziju, mi smo već obavijestili o tome - kaže Lujić.

Šta je ovo?
Lukač neće, a Vikić mora?
osrbih_do_groba

#305 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by osrbih_do_groba »

swamp wrote:
Šta je ovo?
Pa vidis, Vikic mora zato sto i bez tog staza u posebnom trajanju ispunjava uvjete. I jednom za svagda:
Specijalna Jedinica MUP RBiH "Bosna" nije SAMO Vikic. Znate li koliko je specijalaca koji su podnijeli mnogo vise tereta u borbi penzionirano prije Vikica? Zasto se tad nije pisalo o npr "Za koga radi Miletic" i sl.

Vikara je otisao u penziju i gotovo.

Ako zatreba nedaj boze, i Vikara ali i drugi momci iz odreda "Bosna"ce biti opet na okupu. I ja cu biti uz njih.
swamp

#306 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by swamp »

osrbih_do_groba wrote:
swamp wrote:
Šta je ovo?
Pa vidis, Vikic mora zato sto i bez tog staza u posebnom trajanju ispunjava uvjete. I jednom za svagda:
Specijalna Jedinica MUP RBiH "Bosna" nije SAMO Vikic. Znate li koliko je specijalaca koji su podnijeli mnogo vise tereta u borbi penzionirano prije Vikica? Zasto se tad nije pisalo o npr "Za koga radi Miletic" i sl.

Vikara je otisao u penziju i gotovo.

Ako zatreba nedaj boze, i Vikara ali i drugi momci iz odreda "Bosna"ce biti opet na okupu. I ja cu biti uz njih.
Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.
Apsolutno se slažem da odred "Bosna" nije samo Vikić, ali nažalost mislim da je on jedan od rijetkih koji je iz tog ratnog sastava jedinice bio aktivan u policijskim strukturama.
A nadam se da vise nikad nece biti potrebe za okupljanjem te jedinice.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#307 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by PipiDugaDevetka »

swamp wrote: Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.
Apsolutno se slažem da odred "Bosna" nije samo Vikić, ali nažalost mislim da je on jedan od rijetkih koji je iz tog ratnog sastava jedinice bio aktivan u policijskim strukturama.
Ma, ja nikome ne verujem u takvim haos/anarhija trenucima. SAMO VIKIĆU.
Evo, povodom ubistva na Bistriku se spremaju baš takve demonstracije koje mogu dovesti do haosa i anarhije.
Volio bih da je Vikara tu negdje i da on k-duje specijalnim jedinicama. Nadam se da i sada postoji rezervni sastav policije, pa u slučaju potrebe da ga ministar pozove.
osrbih_do_groba

#308 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by osrbih_do_groba »

swamp wrote: Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.
Ma pusti druze propagandu. PIO kaze da nije uplacivan doprinos za svih 30 godina njegovog efektivnog staza. I to je tacno. Ali Vikic IMA 30 god efektivnog a to je 40 penzijskog staza i po sili zakona ide u penziju. Zajebancije oko tog uplacivanja / neuplacivanja doprinosa u toku rata se rjesava naknadno.
A kako je sve naopako krenulo, dabogda da se Odred nemoradne ponovno okupiti.
swamp

#310 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by swamp »

osrbih_do_groba wrote:
Ma pusti druze propagandu. PIO kaze da nije uplacivan doprinos za svih 30 godina njegovog efektivnog staza. I to je tacno. Ali Vikic IMA 30 god efektivnog a to je 40 penzijskog staza i po sili zakona ide u penziju. Zajebancije oko tog uplacivanja / neuplacivanja doprinosa u toku rata se rjesava naknadno.
A kako je sve naopako krenulo, dabogda da se Odred nemoradne ponovno okupiti.
Corto Maltese

#311 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Corto Maltese »

Eto, ova tema se isplatila. Možda i nismo saznali za koga radi Dragan Lukač (mada ja i dalje mislim da on od početka radi za MUP FBiH), ali barem smo saznali za koga će da radi Dragan Vikić.
recto-verso

#312 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by recto-verso »

Corto Maltese wrote:Eto, ova tema se isplatila. Možda i nismo saznali za koga radi Dragan Lukač (mada ja i dalje mislim da on od početka radi za MUP FBiH), ali barem smo saznali za koga će da radi Dragan Vikić.
Da radi ili da odradjuje :D
Bosnjak333

#313 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by Bosnjak333 »

Je li ovaj Lukac bio pripadnik ijedne vojne jedinice u toku rata?
varenik

#314 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by varenik »

Svojim osvrtom 14.12.prošle godine detaljno sam obrazložio ovo što se upravo desilo u vezi penzionisanja Vikića. To je to i to je po pravu.Mada je sve ispalo po žalbi na prvostepenu presudu ipak je presuđeno .Sve ostalo je politika ili naši stavovi i ocjene. Predmet tužbe je ima li Vikić 40 godina penzijskog/mirovinskog staža ili ne .Činjenično ne i kapak.Da nije dobio na našem pravosuđu ,dobio bi spor u Strazburu .Sporo ali djeluje.
iceman ze

#315 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by iceman ze »

U "Bosni" su vise cijenili Ademovica, nego Vikica, u Odredu bi stariji to znali bolje objasniti.

Prica o Odredu je za mene nesto sveto, nevjerovatno za opisati. Ja se sjecam svoje mladosti, kao mladica od 18-god. i iskustava osim ratnih , i lijepih dogadaja u periodu pred kraj rata. Rucak u Domu policije mi je ravno tome da sada odete u Seraton. Djevojke bi dolazile pred bazu, a neki od specijalaca bi nosili spustene futrole sa niklovanim TT-cem ili cak i Glockom, ma ko su kao oni. Skupljala bi se odjeca, patike ili cipele pa cak i nove leviske, za sastanke sa djevojkama. Isli bi na neke rodendane, sijela i druzenja, sve se dijelilo bratski. Ako neko i dobije po nosu, pola baze bi islo da "izravna" racune.......

Licno mi je zao sto su Vikica na ovakav nacin otjerali, ponajmanje njega licno ili bilo kojeg drugog specijalaca iz Odreda. To je dokaz da smo narod koji brzo zaboravlja teske trenutke i ljude koji su branili ovaj grad ........i dan danas mi u usima odzvanjaju stihovi pjesme "........za ovaj grad nije umrijeti grijeh......". Neke specijalce sam i poznavao, koji su i poginuli sa ovom pjesmom.
%tacno*

#316 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by %tacno* »

Kako BN TV saznaje nova 4 ministra u Vladi Republike Srpske su:

1. Dragan Lukač, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske,
2. Veljko Marić, ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske,
3.Valerija Šavla, ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske
4.Biljana Vojvodić, ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Na ostalim ministarskim mjestima ostaju stari ministri.
postoje li dva Dragana Lukaca :shock:
miop

#317 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by miop »

%tacno* wrote:
Kako BN TV saznaje nova 4 ministra u Vladi Republike Srpske su:

1. Dragan Lukač, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske,
2. Veljko Marić, ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske,
3.Valerija Šavla, ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske
4.Biljana Vojvodić, ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Na ostalim ministarskim mjestima ostaju stari ministri.
postoje li dva Dragana Lukaca :shock:
Postoje :D
Image

Načelnik Službe specijalne policije Republike Srpske Dragan Lukač, smijenjen je u ofanzivi koju je na nekolicinu rukovodećih kadrova MUP-a pokrenula osovina ministar MUP-a RS Zoran Đerić i direktor Policije RS Radomir Njeguš. Sam način obračuna sa ljudima koji nisu spremni da se pokore neodoljivo podsjeća na “revoluciju” Biljane Plavšić, kada je Dragan Lukač, mimo naredbi tadašnjeg ministra MUP-a Dragana Kijca zaštitio predsjednicu RS i njoj lojalne ljude od fizičkog nasrtaja SDS-ovih “sokolova”. Nakon toga je ostavši na čelu specijalne policije nastavio da radi svoj posao, ali povratak SDS-a na vlast donio je nove pritiske jedinici, koja im je svojevremeno odbila poslušnost
%tacno*

#318 Re: Sta i za koga radi Dragan Lukac!?

Post by %tacno* »

:thumbup:
Post Reply