heckler wrote:![]()
![]()
Da su, da je, kad bi bilo.... SBBKBB varijacije u svim kombinacijama. Helem, covjek otjeran sa posla nezakonito.
Nadam se skorasnjem procesiranju i kaznjavanju Lukaca.
morate se prvo informirati pa onda valjati gluposti
heckler wrote:![]()
![]()
Da su, da je, kad bi bilo.... SBBKBB varijacije u svim kombinacijama. Helem, covjek otjeran sa posla nezakonito.
Nadam se skorasnjem procesiranju i kaznjavanju Lukaca.
Pa vidis, Vikic mora zato sto i bez tog staza u posebnom trajanju ispunjava uvjete. I jednom za svagda:swamp wrote:
Šta je ovo?
Lukač neće, a Vikić mora?
Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.osrbih_do_groba wrote:Pa vidis, Vikic mora zato sto i bez tog staza u posebnom trajanju ispunjava uvjete. I jednom za svagda:swamp wrote:
Šta je ovo?
Lukač neće, a Vikić mora?
Specijalna Jedinica MUP RBiH "Bosna" nije SAMO Vikic. Znate li koliko je specijalaca koji su podnijeli mnogo vise tereta u borbi penzionirano prije Vikica? Zasto se tad nije pisalo o npr "Za koga radi Miletic" i sl.
Vikara je otisao u penziju i gotovo.
Ako zatreba nedaj boze, i Vikara ali i drugi momci iz odreda "Bosna"ce biti opet na okupu. I ja cu biti uz njih.
Ma, ja nikome ne verujem u takvim haos/anarhija trenucima. SAMO VIKIĆU.swamp wrote: Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.
Apsolutno se slažem da odred "Bosna" nije samo Vikić, ali nažalost mislim da je on jedan od rijetkih koji je iz tog ratnog sastava jedinice bio aktivan u policijskim strukturama.
A nadam se da vise nikad nece biti potrebe za okupljanjem te jedinice.
Ma pusti druze propagandu. PIO kaze da nije uplacivan doprinos za svih 30 godina njegovog efektivnog staza. I to je tacno. Ali Vikic IMA 30 god efektivnog a to je 40 penzijskog staza i po sili zakona ide u penziju. Zajebancije oko tog uplacivanja / neuplacivanja doprinosa u toku rata se rjesava naknadno.swamp wrote: Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.
Apsolutno se slažem da odred "Bosna" nije samo Vikić, ali nažalost mislim da je on jedan od rijetkih koji je iz tog ratnog sastava jedinice bio aktivan u policijskim strukturama.
osrbih_do_groba wrote:Ma pusti druze propagandu. PIO kaze da nije uplacivan doprinos za svih 30 godina njegovog efektivnog staza. I to je tacno. Ali Vikic IMA 30 god efektivnog a to je 40 penzijskog staza i po sili zakona ide u penziju. Zajebancije oko tog uplacivanja / neuplacivanja doprinosa u toku rata se rjesava naknadno.swamp wrote: Koliko sam ja upoznat, Vikić ne ispunjava uvjete za penziju ako mu se ne uključi ratni staž, to je već ranije spominjano na ovoj temi. To je i PIO potvrdio. A ja urpavo o tome i govorim, da se radi o nepravednom penzionisanju i Vikica i mnogih drugih momaka i policajaca koji su ranije penzionisani i natjerani da uzmu ratni staž, jer evo vidimo da se u istoj situaciji nasao i Lukac 2009. godine a nije penzionisan.
A kako je sve naopako krenulo, dabogda da se Odred nemoradne ponovno okupiti.
Da radi ili da odradjujeCorto Maltese wrote:Eto, ova tema se isplatila. Možda i nismo saznali za koga radi Dragan Lukač (mada ja i dalje mislim da on od početka radi za MUP FBiH), ali barem smo saznali za koga će da radi Dragan Vikić.
postoje li dva Dragana LukacaKako BN TV saznaje nova 4 ministra u Vladi Republike Srpske su:
1. Dragan Lukač, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske,
2. Veljko Marić, ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske,
3.Valerija Šavla, ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske
4.Biljana Vojvodić, ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Na ostalim ministarskim mjestima ostaju stari ministri.
Postoje%tacno* wrote:postoje li dva Dragana LukacaKako BN TV saznaje nova 4 ministra u Vladi Republike Srpske su:
1. Dragan Lukač, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske,
2. Veljko Marić, ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske,
3.Valerija Šavla, ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske
4.Biljana Vojvodić, ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Na ostalim ministarskim mjestima ostaju stari ministri.
Načelnik Službe specijalne policije Republike Srpske Dragan Lukač, smijenjen je u ofanzivi koju je na nekolicinu rukovodećih kadrova MUP-a pokrenula osovina ministar MUP-a RS Zoran Đerić i direktor Policije RS Radomir Njeguš. Sam način obračuna sa ljudima koji nisu spremni da se pokore neodoljivo podsjeća na “revoluciju” Biljane Plavšić, kada je Dragan Lukač, mimo naredbi tadašnjeg ministra MUP-a Dragana Kijca zaštitio predsjednicu RS i njoj lojalne ljude od fizičkog nasrtaja SDS-ovih “sokolova”. Nakon toga je ostavši na čelu specijalne policije nastavio da radi svoj posao, ali povratak SDS-a na vlast donio je nove pritiske jedinici, koja im je svojevremeno odbila poslušnost