Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ultima_palabra

#301 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

Trebam te wrote:Poljorad Travnicki sir uzas, sama so 8-)

:bih:
Stavi ga u vodu desetak sati, pa onda probaj :) Mada ni meni taj Poljoradov nije legao.
JThomas

#302 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by JThomas »

meni uopšte nije loš. mislim dobar domaći je bolji, naravno, al' je bolji od onog kad te zavale na pijaci... :D
frameni

#303 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by frameni »

Da je preslan to stoji,ali kad stane u prokuhanom ohladjenom mlijeku je nesto sasvim drugo...
sokkia

#304 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by sokkia »

taj se sir otkupljuje od ko zna koga i ko zna gde su ovce bile na ispaši.
istina je i to da veliki broj proizvođaca trvnickog/vlašickog sira mješa i kravlje mlijeko tako da dobiješ mješavinu ovcijeg/kravljeg sira.

so je nephodna u siru i to min.12% ali odležavanjem sira u obicnoj sir postane OK.
provjeren "cist" 100% travnicki sir se može kupiti u Turbetu kod novog BEST-ovog supermarketa, a i jeftiniji je od onih poted magistrale.
nova_korisnica

#305 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by nova_korisnica »

Mislim da na svakom pakovanju pise da sir mora da odstoji min dva sata u vodi prije konzumacije...so sluzi kao konzervans u ovom slucaju...

Sve salame, pastete, sudzuke i ti kvazi mesni proizvodi mogu u kategoriju najgori proizvod, ne samo domaci.....
poskokk

#306 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by poskokk »

sve preradjeno je fus pogotovo razno razne salame i ostala govna, ljudi koji jedu te gluposti su retardirani
frngla

#307 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by frngla »

poskokk wrote:sve preradjeno je fus pogotovo razno razne salame i ostala govna, ljudi koji jedu te gluposti su retardirani
reci nam da smo retardirani, samo treba biftek, ramstek, filete pucati :lol: niko od ovih ljudi sto jedu ne zna od cega se prave salame, kobasice i pastet :lol: :lol:
karanana

#308 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

cak i ova poli salama koja se valjda pravi u brezi mi nije kao sto je prije bila. nikakvog ukusa, ko guma i uloji se za dva dana.
ne kazem da je nesto kvalitetnija bila ranije ali meni je bolje sjedala.
stikic

#309 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by stikic »

wewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.

Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.

Semic sudzuka prekisela.

mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...

Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...

Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
Jana je mrak
paloma sama briše g....
ali bosanski sudžuk iz Slovenije je se sam izreže i oguli.
Dukat mlijeko se samo naspe u čašu na stolu
itd. itd. :run:
Last edited by stikic on 23/08/2012 16:33, edited 1 time in total.
stikic

#310 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by stikic »

Frooteky wrote:
Krompirpitac wrote:u zadnje vrijeme sarajesko pivo 0,5 l,brate šta je ono... :-) vodenasto,boli glava ko da si pio lihtenštajnski viski
Meni vala nikad nije bilo dobro, nije dovoljno gorko a previse vodenasto uvijek bilo :mrgreen:
ali zato one Životinjske iz srbije su naajbolje od njih glava ne boli kada popiješ 5,6 litara. Šta ćeš svetsko a naše.
Last edited by stikic on 23/08/2012 16:35, edited 2 times in total.
anonimnaosoba

#311 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimnaosoba »

stikic wrote:
wewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.

Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.

Semic sudzuka prekisela.

mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...

Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...

Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
Jana je mrak
paloma sama briše g....
ali bosanski sudžuk iz Slovenije je mrak
itd. itd.
a da ne govorim kako Podravka pravi dobro brašno ili ajvar...
stikic

#312 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by stikic »

:x
anonimnaosoba wrote:
stikic wrote:

Semic sudzuka prekisela.

Jana je mrak
paloma sama briše g....
ali bosanski sudžuk iz Slovenije je mrak
itd. itd.
a da ne govorim kako Podravka pravi dobro brašno ili ajvar...
anonimnaosoba

#313 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimnaosoba »

zašto :x ?
ultima_palabra

#314 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

Pa tema je o najlošijim bh. proizvodima, a ovi koje je ona nabrojala uglavnom jesu loši.
Heller

#315 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Heller »

stikic wrote::bih:
Frooteky wrote:
Krompirpitac wrote:u zadnje vrijeme sarajesko pivo 0,5 l,brate šta je ono... :-) vodenasto,boli glava ko da si pio lihtenštajnski viski
Meni vala nikad nije bilo dobro, nije dovoljno gorko a previse vodenasto uvijek bilo :mrgreen:
ali zato one Životinjske iz srbije su naajbolje od njih glava ne boli kada popiješ 5,6 litara. Šta ćeš svetsko a naše.
Ne pijem stranjska piva osim Staropramena i Laškog ako nema Tuzlaka il Nektara :)
ultima_palabra

#316 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:
ultima_palabra wrote:Pa tema je o najlošijim bh. proizvodima, a ovi koje je ona nabrojala uglavnom jesu loši.
Violeta je daleko od loseg proizvoda a ni Klasu nista ne fali.
Ma ona klasična Violeta je prestrašna... ako si bio u kontaktu sa njom, mirišeš tri dana na onaj odurni parfem :D Ali ne volim ni Slovencima davati pare, pa uzimam onu drugačiju Violetu, 9+3... ona je umjereno namirisana.

Klasovo brašno je meni ok, ali nisam baš relevantan u toj diskusiji :D
TDK-90

#317 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by TDK-90 »

Neki dan kupim onaj Vegafruitov tj. Sweety sok 100% jabuka, sipam u casu sok, zelene je boje, bistar,ALI miris i ukus ko sampon od jabuke :-) ORIGINAL onaj sampon KISS ME od prije rata ako se ko sjeca :-D
Sta je ovo pitam se :? i uzmem detaljnije da procitam kutiju: 100°% jabuka , sastav VODA, Sok od jabuke :? :? :? :-)
proizvodi DONA d.d. za Vegafruit d.d proizvedeno u Hrvatskoj uvezeno iz Hrvatske a BAR KOD bosanski :shock:

Sto bi rekli svjetsko a nase :lol: :lol: :lol: Al kako rekoh sok je ukus i miris pa i boja 100% hemija (tj. kemija :D ^) al ne prikrivena hemija vec ono bas te u mozak xxxxx :x
karanana

#318 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by karanana »

da li je violete bh ili hrvatski proizvod?
jer kad gledam reklame za konzum u hrvatskoj, pored paketa violete stoji ona naljepnica "hrvatski proizvod", ili tako nesto.
stikic

#319 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by stikic »

anonimnaosoba wrote:zašto :x ?
prijatelju nije :x na tvoj komentar nego komantari da ništa naše ne valja. od tog mi je više Muka.
Kyuss

#320 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Kyuss »

Lud i ponosan wrote:
karanana wrote:da li je violete bh ili hrvatski proizvod?
jer kad gledam reklame za konzum u hrvatskoj, pored paketa violete stoji ona naljepnica "hrvatski proizvod", ili tako nesto.
Ddmace. Mozda imaju neke pogone i u Hrvatskoj, mada sumnjam.
Ne sumnjaj 8-)
Mommy's_little_ Monster

#321 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by Mommy's_little_ Monster »

Lud i ponosan wrote:
karanana wrote:da li je violete bh ili hrvatski proizvod?
Ddmace. Mozda imaju neke pogone i u Hrvatskoj, mada sumnjam.
proizvode i u hr http://www.violeta.com/hr/proizvodnja/proizvodnja_bh_hr
anonimnaosoba

#322 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimnaosoba »

stikic wrote:
anonimnaosoba wrote:zašto :x ?
prijatelju nije :x na tvoj komentar nego komantari da ništa naše ne valja. od tog mi je više Muka.
to je onda druga stvar :D da je stvarno tako, ne bi tema suprotna ovoj imala 4 puta više postova nego ova :)
It_is_a_Leclerc

#323 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by It_is_a_Leclerc »

Jednom sam kupio ledeni čaj koji se zove SANTEA, a proizvodi ga neka kompanija iz Mostara (nije Hepok). Nije loš, doduše, mogli su za tu 1,20 KM staviti u sok i nešto drugo osim vode, šećera i umjetne boje. :x :lol:
TicTac

#324 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by TicTac »

Sladoled Pingo . . . Koje sr*nje !
anonimnaosoba

#325 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?

Post by anonimnaosoba »

TicTac wrote:Sladoled Pingo . . . Koje sr*nje !
baš, više vode nego ičega, bar je takav bio prije par godina, kakav je sad, ne znam, ali se očigledno nije puno promijenio...
Post Reply