Stavi ga u vodu desetak sati, pa onda probajTrebam te wrote:Poljorad Travnicki sir uzas, sama so![]()
Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Moderator: anex
- ultima_palabra
#301 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
- JThomas
#302 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
meni uopšte nije loš. mislim dobar domaći je bolji, naravno, al' je bolji od onog kad te zavale na pijaci... 
- frameni
#303 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Trebam te wrote:Poljorad Travnicki sir uzas, sama so![]()
Da je preslan to stoji,ali kad stane u prokuhanom ohladjenom mlijeku je nesto sasvim drugo...
-
sokkia
#304 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
taj se sir otkupljuje od ko zna koga i ko zna gde su ovce bile na ispaši.Trebam te wrote:Poljorad Travnicki sir uzas, sama so![]()
istina je i to da veliki broj proizvođaca trvnickog/vlašickog sira mješa i kravlje mlijeko tako da dobiješ mješavinu ovcijeg/kravljeg sira.
so je nephodna u siru i to min.12% ali odležavanjem sira u obicnoj sir postane OK.
provjeren "cist" 100% travnicki sir se može kupiti u Turbetu kod novog BEST-ovog supermarketa, a i jeftiniji je od onih poted magistrale.
-
nova_korisnica
#305 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Mislim da na svakom pakovanju pise da sir mora da odstoji min dva sata u vodi prije konzumacije...so sluzi kao konzervans u ovom slucaju...
Sve salame, pastete, sudzuke i ti kvazi mesni proizvodi mogu u kategoriju najgori proizvod, ne samo domaci.....
Sve salame, pastete, sudzuke i ti kvazi mesni proizvodi mogu u kategoriju najgori proizvod, ne samo domaci.....
-
poskokk
#306 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
sve preradjeno je fus pogotovo razno razne salame i ostala govna, ljudi koji jedu te gluposti su retardirani
-
frngla
#307 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
reci nam da smo retardirani, samo treba biftek, ramstek, filete pucatiposkokk wrote:sve preradjeno je fus pogotovo razno razne salame i ostala govna, ljudi koji jedu te gluposti su retardirani
- karanana
#308 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
cak i ova poli salama koja se valjda pravi u brezi mi nije kao sto je prije bila. nikakvog ukusa, ko guma i uloji se za dva dana.
ne kazem da je nesto kvalitetnija bila ranije ali meni je bolje sjedala.
ne kazem da je nesto kvalitetnija bila ranije ali meni je bolje sjedala.
-
stikic
#309 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Jana je mrakwewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.
Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.
Semic sudzuka prekisela.
mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...
Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...
Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
paloma sama briše g....
ali bosanski sudžuk iz Slovenije je se sam izreže i oguli.
Dukat mlijeko se samo naspe u čašu na stolu
itd. itd.
Last edited by stikic on 23/08/2012 16:33, edited 1 time in total.
-
stikic
#310 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
ali zato one Životinjske iz srbije su naajbolje od njih glava ne boli kada popiješ 5,6 litara. Šta ćeš svetsko a naše.Frooteky wrote:Meni vala nikad nije bilo dobro, nije dovoljno gorko a previse vodenasto uvijek biloKrompirpitac wrote:u zadnje vrijeme sarajesko pivo 0,5 l,brate šta je ono...vodenasto,boli glava ko da si pio lihtenštajnski viski
Last edited by stikic on 23/08/2012 16:35, edited 2 times in total.
- anonimnaosoba
#311 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
a da ne govorim kako Podravka pravi dobro brašno ili ajvar...stikic wrote:Jana je mrakwewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.
Violeta papir mi se ne svidja jer je parfimiran, i to prejako. Fali im opcija recikliranog papira kakav ima Paloma ili DM recimo.
Semic sudzuka prekisela.
mljekara Livno ima problem promjenljive/opadajuce kvalitete - imali su izvrsnu gaudu, a onda se znatno pokvarila, postala nekakva zestoka...
Klasovo brasno nije cemu, posebno Zlatni puder. to shvatis kad kupis drugo brasno, pa hljeb bude znatno bolji, a i pizza isto tako...
Vegafruit je jedna u nizu kompanija kojima je kvalitet proizvoda znatno opao - ajvar, recimo.
paloma sama briše g....
ali bosanski sudžuk iz Slovenije je mrak
itd. itd.
-
stikic
#312 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
anonimnaosoba wrote:a da ne govorim kako Podravka pravi dobro brašno ili ajvar...stikic wrote:Jana je mrakwewa wrote:Sarajevska voda stvarno ne valja... ono nesto kiselo, pregazirano, kriza.
Semic sudzuka prekisela.
paloma sama briše g....
ali bosanski sudžuk iz Slovenije je mrak
itd. itd.
- anonimnaosoba
- ultima_palabra
#314 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa tema je o najlošijim bh. proizvodima, a ovi koje je ona nabrojala uglavnom jesu loši.
-
Heller
#315 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne pijem stranjska piva osim Staropramena i Laškog ako nema Tuzlaka il Nektarastikic wrote:
ali zato one Životinjske iz srbije su naajbolje od njih glava ne boli kada popiješ 5,6 litara. Šta ćeš svetsko a naše.Frooteky wrote:Meni vala nikad nije bilo dobro, nije dovoljno gorko a previse vodenasto uvijek biloKrompirpitac wrote:u zadnje vrijeme sarajesko pivo 0,5 l,brate šta je ono...vodenasto,boli glava ko da si pio lihtenštajnski viski
- ultima_palabra
#316 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ma ona klasična Violeta je prestrašna... ako si bio u kontaktu sa njom, mirišeš tri dana na onaj odurni parfemLud i ponosan wrote:Violeta je daleko od loseg proizvoda a ni Klasu nista ne fali.ultima_palabra wrote:Pa tema je o najlošijim bh. proizvodima, a ovi koje je ona nabrojala uglavnom jesu loši.
Klasovo brašno je meni ok, ali nisam baš relevantan u toj diskusiji
- TDK-90
#317 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Neki dan kupim onaj Vegafruitov tj. Sweety sok 100% jabuka, sipam u casu sok, zelene je boje, bistar,ALI miris i ukus ko sampon od jabuke
ORIGINAL onaj sampon KISS ME od prije rata ako se ko sjeca
Sta je ovo pitam se
i uzmem detaljnije da procitam kutiju: 100°% jabuka , sastav VODA, Sok od jabuke
proizvodi DONA d.d. za Vegafruit d.d proizvedeno u Hrvatskoj uvezeno iz Hrvatske a BAR KOD bosanski
Sto bi rekli svjetsko a nase
Al kako rekoh sok je ukus i miris pa i boja 100% hemija (tj. kemija
^) al ne prikrivena hemija vec ono bas te u mozak xxxxx 
Sta je ovo pitam se
proizvodi DONA d.d. za Vegafruit d.d proizvedeno u Hrvatskoj uvezeno iz Hrvatske a BAR KOD bosanski
Sto bi rekli svjetsko a nase
- karanana
#318 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
da li je violete bh ili hrvatski proizvod?
jer kad gledam reklame za konzum u hrvatskoj, pored paketa violete stoji ona naljepnica "hrvatski proizvod", ili tako nesto.
jer kad gledam reklame za konzum u hrvatskoj, pored paketa violete stoji ona naljepnica "hrvatski proizvod", ili tako nesto.
-
stikic
#319 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
prijatelju nijeanonimnaosoba wrote:zašto?
- Kyuss
#320 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne sumnjajLud i ponosan wrote:Ddmace. Mozda imaju neke pogone i u Hrvatskoj, mada sumnjam.karanana wrote:da li je violete bh ili hrvatski proizvod?
- Mommy's_little_ Monster
#321 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
proizvode i u hr http://www.violeta.com/hr/proizvodnja/proizvodnja_bh_hrLud i ponosan wrote:Ddmace. Mozda imaju neke pogone i u Hrvatskoj, mada sumnjam.karanana wrote:da li je violete bh ili hrvatski proizvod?
- anonimnaosoba
#322 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
to je onda druga stvarstikic wrote:prijatelju nijeanonimnaosoba wrote:zašto?
na tvoj komentar nego komantari da ništa naše ne valja. od tog mi je više Muka.
- It_is_a_Leclerc
#323 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Jednom sam kupio ledeni čaj koji se zove SANTEA, a proizvodi ga neka kompanija iz Mostara (nije Hepok). Nije loš, doduše, mogli su za tu 1,20 KM staviti u sok i nešto drugo osim vode, šećera i umjetne boje.

-
TicTac
#324 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
Sladoled Pingo . . . Koje sr*nje !
- anonimnaosoba
#325 Re: Najlošiji bh. proizvod široke potrošnje?
baš, više vode nego ičega, bar je takav bio prije par godina, kakav je sad, ne znam, ali se očigledno nije puno promijenio...TicTac wrote:Sladoled Pingo . . . Koje sr*nje !