BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#301 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hrasno38 »

Goblin wrote:Realno nemamo apsolutno nikakve sanse protiv Portugala. Neki spominju igru protiv Francuske,ne znam nisam gledao prvo poluvrijeme,no drugo su nas sabili u 16 i igrali viktorije sa nama,razlika u klasi,ogromna,poslije izjednacenja su utakmicu priveli kraju rutinski. Tako se ne prolazi dalje. Za prolazak dalje treba cudo ,fudbalsko cudo. Kao recimo finale lige prvaka Barcelona-Steaua,kada golman Ducadan odbrani 4 penala Barceloni. Da bi pobijedio jacega od sebe,neki igrac mora odigrati utakmicu zivota,kakvu vise nikada nece moci ponoviti. Recimo da je Begovic skinuo penal u Parizu. Prosjecnom,solidnom igrom se ne prave sportski podvizi a nas tim za vise od prosjeka i pobjedzivanja malih ekipa nije sposoban,
Evo rezultata sa velikima u zadnja 2 ciklusa:
Turska 1:2,1:1
Spanija 0:1,2:5
Rumunija 2:1,0:3
Francuska 0:2,1:1
+ Portugal 0:1,0:1
Znaci mi zadnje 4 godine nikako malo jaceg ne bi izbacili u dvije utakmice. Pa kako ocekivati da izbacimo Portugal,koji je trenutno mnogo jaci od Francuske.
Nase kvalifikacije su se zavrsile danas u 13,10 po srednjeevropskom vremenu.
Naravno,treba igrati hrabro i muski ako ponovimo rezultat od prosli put,znaci castan poraz,to je nas vrhunski domet.
He al ti je razmisljanje ali vidi se da nisi gledao prvo poluvijeme utakmice u Parizu a meni se cini posteno ni drugo. Sve si ti to lijepo nabrojao ali si recimo isto tako zaboravio da nismo nikada u istoriji bili vise na FIFA listi sto znaci da smo valjda to zasluzili nekakvim dobrim igrama. Sad smo 22 a kad se uracunaju i ove dvije zadnje utakmice vjerovatno u prvih 20 sto cemo znati 19-tog Oktobra. E pa ako si u prvih 20 onda se ne bojis nikoga i nikome ne priznajes da je bolji nego izadjes i igras sa istom dozom drcnosti kao i tvoj protivnik. I koliko se sjecam prosle kvalifikacije smo izbacili Tursku, ove Rumuniju a Francuzi mogu samo zahvaliti Platiniju i sudiji sto nisu sad umjesto nas u barazu kao i kad su prosli prosle kvalifikacije. Prema tome i prema svim mogucim statistikama ja ovdje nas uopste ne vidim ako neke autsajdere nego najmanje receno kao nekoga poptpuno ravnopravnog.
shake69

#302 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shake69 »

U Zenici/Sarajevu odigrati tvrdu utakmicu, s kontrama i racunati na klizav teren, isprovocirati manekena/ljepotana da dobije crveni ili nekog drugog, pa onda u posljednjem dijelu utakmice dobiti 1:0 i u revansu se nadati cudu!
Ne vidim da otvorenom igrom mozemo poraziti takvu ekipu. Ko moze zaustaviti Nanija od nasih igraca, o Ronaldu da i ne pricamo? Ko bi to iz odbrane ostao bez drugog zutog u revansu. Mrka kapa, kako god okrenese, ali valja igrati i nadati se cudu! :bih:
JThomas

#303 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

al' nije sportski unaprijed se predati, to ima jedno drugo ime, isto kao i ženski polni organ.
Mezzo-x

#304 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mezzo-x »

Ma nije Portugal kao Brazil...........mi cemo ih sjebati, kad su mogli od Cipra kod kuce dobiti 4 gola, zasto onda ne i od nas....

pogledaj link

http://www.weltfussball.de/spielplan/em ... ruppe-h/0/
Control panel

#305 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Control panel »

ma ljudi da su oni ''izvlacili'' 10 puta svaki put bi ''izvukli'' portugal.

uefa bravo :x
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#306 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

Treba Dzeko De Jonga narajcati na Nanija slijedeći vikend... može to De Jong, može :D
BHF_Manijak

#307 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Goblin wrote: Ja sam samo predocio nase rezultate u zadnja dva ciklusa,koji nisu ohrabrujuci. Da su igrali Benzema i Ribery,jasta bi nego izgubili. Jos se sjecam kako je Nani i Portugal odigrali u Zenici ,nadigrali su nas totalno a igrali su bez Ronalda,koji je, voljeli ga ili ne ipak jedan od najboljih na svijetu. Sportski je boljem pruziti ruku i nije sramota izgubiti.
Pricas covjece o dva razlicita ciklusa...Jedan je vodio Ciro jedan Safet, jedan tim tad igro sad gotovo drugi, sta koji qrac paralele povlacis, jebo te vise crnjak tvoj! Ako ti je drag Ronaldo, vodi ga kuci, gledaj klipove na youtubeu, mani se nas ziv bio! Sto Danska nije pruzila ruku boljem, eto bio je i Ronaldo jebo ih Ronaldo, pa ga opet ispusise, jel to Danska bolja igracki od Portugala, jest al u qrcu! Cuj sprotski ne boljem pruziti ruku, mec nije ni poceo a on se vec naguzio, ja svakakvog naroda u PM!!!
Hej on poredi utakmice od prije dvije godine, tugo moja...
Logovan

#308 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Logovan »

Jebemu mater kako opet Portugal ? :x Pored Irske koja je slabija od nas, Češke čiji je fudbal u velikom padu i Hrvatske sa kojom smo u pet deka, mi dobijemo Portugal. :roll:

Svi oni koji su tražili da dobijemo Portugalce, eto vam ih, jebli vas oni. :x Samo nemojte kasnije da se žalite kako Ronaldo prolazi naše igrače kao malu djecu, kako Džeko ne može da probije odbranu koju čine Pepe i Carvalho...itd.
kokuz_sa

#309 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kokuz_sa »

8-)
Jack Be Nimble

#310 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Ako Nani i Ronaldo slome nogu imamo sanse :oops:
cyprus

#311 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

E jeboga Portugal :-) :-) zasad nemam suvislijih komentara... samo me interesuje kako li će nam odbrana izgleda u prvoj utakmici :cry:
Last edited by cyprus on 13/10/2011 16:47, edited 1 time in total.
star(i)mo

#312 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

zlo87 wrote:Jebemu mater kako opet Portugal ? :x Pored Irske koja je slabija od nas, Češke čiji je fudbal u velikom padu i Hrvatske sa kojom smo u pet deka, mi dobijemo Portugal. :roll:

Svi oni koji su tražili da dobijemo Portugalce, eto vam ih, jebli vas oni. :x Samo nemojte kasnije da se žalite kako Ronaldo prolazi naše igrače kao malu djecu, kako Džeko ne može da probije odbranu koju čine Pepe i Carvalho...itd.
Gledate li vi fudbal ljudi? Mislim redovno!? Carvalho, Pepe!? I sta sada???! Pa ne igraju Dzeko, Pjanic, Spahic, Salihovic, Lulic, Papac, Begovic & Co. u PL BiH!
Last edited by star(i)mo on 13/10/2011 16:47, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#313 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by A_A_AKCIJA »

Prvi put sam se registrovao pred prošli baraž :-D
Samo mogu reći: NO GUTS NO GLORY!!!

Ne znam za vas, ali ja ovu reprezentaciju poslije Francuske gledam drugim očima. Onaj osjećaj koji su mi pružili je nemjerljiv. Gledati kako zbunjeni Francuzi ne mogu da vjeruju da im jedna Bosna ne dozvoli šut prema golu u prvom poluvremenu je nešto što do sada nisam doživio.
Ako mogu da biram, uvijek ću izabrati herojsku borbu od neki dan u kojoj je bivši svjetski i evropski prvak TOTALNO nadigran a zbog nepravde ne odemo, naspram opcije da po humanitarnoj osnovi, ili sticajem sretnih okolnosti idemo na neko veliko takmičenje. Zašto, pa zato jer konačno imamo ekipu koja je to u stanju da izbori na terenu. Rasturili smo Francusku neki dan. Morali su nas izbacivati na najpodlije načine (lomljenje noge Mujdži, nepostojeći faulovi, penali i žuti kartoni bez kontakta). Kada ovome pribjegne jedna Francuska, znači da je sa druge strane RESPEKTABILNA EKIPA!!!
Mislim da nam je jednostavno došlo vrijeme za novu fazu u razvoju ekipe. Vrijeme je da se svi kolektivno riješimo bolesti od koje nas većina boluje. Bolest zvana "jooo da nas hoće pogledati sreća!", ili "samo nam je mrva falila", "što ne dobismo Farska Ostrva u baražu...".
Ja od neki dan vjerujem da imamo ekipu i selektora koji se nikoga ne boje. Srce mi je bilo puno taj dan. Konačno lijepa igra, konačno opasni napadi, smirena odbrana, briljantni Miske i Pjanić... Recept koji nije upalio iz prve, ali dugoročno nema fule. Samo trebaju nastaviti ovako i MORAMO proći.
Jedna informacija koja puno toga objašnjava: Od mogućih protivnika u baražu, nismo igrali sa Irskom, a sa ostalima smo sve utakmice izgubili: 4 od Hrvatske, 2 od Češke i 2 od Portugala.
Na veliko takmičenje se ide pobjeđivanjem velikih. Kratko i jednostavno! Vrijeme je da u klub velikih uđemo na velika vrata i da se riješimo luzerskog mentaliteta, prizivanja sreće, igranja na oranicama jer je tamo lakše pobjediti (koja glupost, ko da je Džeko vozač traktora a ne najbolji napadač u Evropi) i sličnih osobina malih i slabih. Nudi nam se nova šansa, simbolično protiv istog protivnika i ja u tome samo vidim pozitivne stvari. Popravni je tu i vrijeme je da od Portugala naplatimo sve za ove i prošle kvalifikacije. Konačno, ključni faktori su u našim rukama:
Pape, umjetnik na terenu konačno vodi ekipu od koje očekuje da igra kao što je on igrao nekada: lijepo i napadački. Prvu utakmicu sa Francuskom je izgubio samo jer je slušao savjete drugih.
Ekipa, skup strašnih pojedinaca i radnika, konačno sa kvalitetom na svim pozicijama (1 primljeni gol u 6 utakmica) i Navijači koji u desetinama hiljada prate svoj tim. Ne znam za vas, ali ja mirišem recept za uspjeh, uprkos svim spletkama, nesretnim slučajevima i sličnim glupostima kojima smo se do sada bavili.

Ponavljam, NO GUTS, NO GLORY!!! Samo hrabro, jer vjerujem da konačno imamo kvalitet da se izborimo za ono što mislimo da nam pripada.
amrica

#314 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by amrica »

'rvacki optimizam

EKSKLUZIVNO Mamić: Preplivat ćemo Tursku kao plitki potok!
:D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#315 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:uefa bravo :x
To i Portugalci kažu, da im je Uefa namjestila najtežeg. :D
JThomas

#316 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

objasnite nejcu pečniku da on nikako nije mogao ni smio zabiti jednoj rusiji odlučujući gol da ne odu na svjetsko, jer pobogu oni su rusija, a ovi su slovenija.

jeko nejc pečnik? e upravo to hoću da kažem...
Dupli_skalp

#317 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dupli_skalp »

ništa, pušiona nam je, ali šta se može. treba se boriti do posljednje kapi krvi do kraja.

nego, zna li se ko od portugalaca ne igra u prvom, a kome prijeti suspenzija za drugi meč?
BHF_Manijak

#318 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

Prpa je i kod nji velika vjeurj te mi, evo sad citam na rtl-ovom teletextu, mole Mourinha za pomoc u barazu, sadasnji trener Bento je na udaru nakon sto se nisu direktno kvalifikovali! Bice zanimljivo pratiti razvoj situacije! 8-) Hajmo malo optimizma ba!
star(i)mo

#319 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

amrica wrote:'rvacki optimizam

EKSKLUZIVNO Mamić: Preplivat ćemo Tursku kao plitki potok!
:D
Amrice, ne spamaj! NE INTERESUJU NAS SUSJEDI A JOS MANJE TURCI! Otvorite drugu temu pa pisite o "lijepoj njihovoj" i "sultanima" koliko vam dusa zazeli.
denimb

#320 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

Sreca je samo sto smo "uigravali" taktike za baraz vec u kvalifikacijama protiv Bjelorusije i Rumunije, bar cemo psihicki biti spremniji za dvomec :D
LSD

#321 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Znaci, po nekima, trebamo se odmah naguziti i skinuti gaće jer ce na drugoj strani biti Nani, Ronaldo ,Pepe,Carvalho i ostali...a mi jadni i bjedni nemamo apsolutno nikakvih šansu...e pa tu pricu i to velicanje i davanje nenormalne mitske snage portugalcima ostavite za sebe i nemojte širiti pesimizam u startu.
Pape je fino rekao odmah poslije utakmice u Parizu : Ova reprezentacija više nije ona iz prošlog baraža, ovi momci se više ne boje nikoga....slicno je danas izjavio i Švabo Osim " I portugalci ce se morati sad zamisliti"....ja više vjerujem ti ljudima.
Odvratni pesimizam i samopodcijenjivanje :x :x naša stara bolest.
Last edited by LSD on 13/10/2011 16:53, edited 1 time in total.
armin071

#322 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by armin071 »

BHF_Manijak wrote:Prpa je i kod nji velika vjeurj te mi, evo sad citam na rtl-ovom teletextu, mole Mourinha za pomoc u barazu, sadasnji trener Bento je na udaru nakon sto se nisu direktno kvalifikovali! Bice zanimljivo pratiti razvoj situacije! 8-) Hajmo malo optimizma ba!
Ma jok ba oni su "sila" i jedan od glavnih favorita za prvake samo im se eto malo omaklo u kvalifikacijama ali sada je to "sponzor" CR7-ovih pocupanih obrva sredio da portugal ide dalje.... Jer zamislite jedno prvenstvo bez CR7. Ja evo ne mogu nikako, to mi nekako dodje ko smak svijeta :-)
Jack Be Nimble

#323 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Ja jedinu nadu vidim u tome da im ja Island dao 3 gola, ali opet mi nemamo Papaca, Pandze i Mujdze. Izdrzati prvu utakmicu bez golova, barem dati 1 mozda 2 gola. Malo srece u Portugalu i kobiva bi i mogli proci.
splend

#324 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by splend »

pa jebem te zivote vise. prvo se oni bagavci u parizu izvuku. haj konta covjek, ima baraz. pa nam stave te jebene nosioce. pa od 4 nosioca, od 3 se cinimo boljima, od jednog smo slabiji. i imamo 25 % sansi da ga dobijemo. 75 % je bilo da ga necemo izvuci, al jok. :x i jos smo domacini prvu :x
realno, susrecu se dvije najbolje ekipe u cijelom barazu. nase sanse su nekih 20-30 %. ima jos do novembra.

treba igrati, pa necemo valjda odmah gace skinuti, i okrenuti im se da nas ****.
fosil

#325 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fosil »

kokuz_sa wrote:
8-)
Moze li neko ovo postaviti kao .avi fajl za download? Nece vDownloader u mene mi nesto.
Locked