Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sezam

#301 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Sezam »

Urban B. wrote:Evo vama aktivistima cestitam,svaka vam cast,bili ste na ulici,malo zvizdali,prohodali,mahnuli zastavom i sta ste na kraju postigli?Nista, osim sto ste dospjeli na naslovnu sax-ai nista vise jer protest i nije imao neku posebnu svrhu osim da se ne zaostaje za amerikancima!Pricate neke price a nista konkretno niste naveli,opsirno do bola a nista nije receno!

Al fazon je bio jucer izaci na proteste pa makar i bez nekog pravog cilja!

http://www.guardian.co.uk/world/2011/oc ... NTCMP=SRCH

In the Bosnian city of Sarajevo, marchers carried pictures of Che Guevara and old communist flags that read "Death to capitalism, freedom to the people".
avenged_sevenfil

#302 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by avenged_sevenfil »

Urban B. wrote:
avenged_sevenfil wrote:
Urban B. wrote:Evo vama aktivistima cestitam,svaka vam cast,bili ste na ulici,malo zvizdali,prohodali,mahnuli zastavom i sta ste na kraju postigli?Nista, osim sto ste dospjeli na naslovnu sax-ai nista vise jer protest i nije imao neku posebnu svrhu osim da se ne zaostaje za amerikancima!Pricate neke price a nista konkretno niste naveli,opsirno do bola a nista nije receno!

Al fazon je bio jucer izaci na proteste pa makar i bez nekog pravog cilja!
Pa isto ko i ti srati na forumu, da ste vi koji serete, a ima vas mnogo izasli mozda bi se moglo nesto promjeniti
a posto si ovako pravo rijecit,haj ti meni napisi sta bi se to promjenilo?koji je bio primarni cilj protesta? sta ste htjeli postici a sta ste postigli?
Pa i nisam bas rjecit, al sta ti mjenjas pametovanjem po forumima, vidim nista,Sistemi se nikad nisu mjenjali sranjem po forumima kafanama il cemu vec nego izlaskom na ulice i revolucijom. Ti uzivaj u svom jadnom zivotu, a mi koji vjerujemo u nesto bolje cemo izlazit na ulice. Dvadeset nas dvadeset nas, ako nista pokusavamo
JoeyTribbiani

#303 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by JoeyTribbiani »

simpozijum delirijum wrote:
stochar wrote:
avenged_sevenfil wrote:Nije se koje janje djabaluka okrenulo, nije bilo besplatne pive,i kakve polugole pjevaljke, To je pravi razlog relativno malog odziva
:faraon1:
fakat ! sramota ! sada vise cijenim i Banja Lucane i Zenicane , ljudi izadjose dostaojanstveno na ulicu negoli Sarajlije , i ja sam rodjeni Sarajlija i jasta ! "mi smo najpametniji Bosancerosi i najzahebaniji " jes ali u Ku..cu :x
nego ? kada ce Ceca ili Severina u Sarajevo da se skupi 10o ooo ?
kada je sljedeca velika utakmica da se navijaci malo "zabave" bodeci se nozevima i razbijajuci grad ?
glavni grad BiH pih !
O čemu pričaš čovječe? Pljuneš malo na Sa iz USA i zadovoljiš neku svoju potrebu. Eto u Banja Luci je bilo 50.000 ljudi...ili u Zenici. Google?
avenged_sevenfil

#304 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

fakat ! sramota ! sada vise cijenim i Banja Lucane i Zenicane , ljudi izadjose dostaojanstveno na ulicu negoli Sarajlije , i ja sam rodjeni Sarajlija i jasta ! "mi smo najpametniji Bosancerosi i najzahebaniji " jes ali u Ku..cu :x
kada je sljedeca velika utakmica da se navijaci malo "zabave" bodeci se nozevima i razbijajuci grad ?
glavni grad BiH pih !
O čemu pričaš čovječe? Pljuneš malo na Sa iz USA i zadovoljiš neku svoju potrebu. Eto u Banja Luci je bilo 50.000 ljudi...ili u Zenici. Google?[/quote]

pa u pravu je sto kaze. Jebena brena napuni zetru, lazni patriota merlin kosevo, a kad je u pitanju buducnost ljudi niko nije u stanju da izadje, i urdi nesto. Docice izbori, potrosicu 5 minuta vremena da opet izaberesm ista govna, i napokon promjenim nesto :-) :-)
donBeton

#305 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by donBeton »

Evo vam odgovor na jučerašnje prosvjede. Isti dan.
http://www.sarajevo-x.com/showtime/show ... /111016074

Nisam vam ideološki blizak, da jesam, ovo bi mi bila meta. Al eto, jel...
Last edited by donBeton on 16/10/2011 22:14, edited 1 time in total.
avenged_sevenfil

#306 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

donBeton wrote:Evo vam odgovor na jučerašnje prosvjede. Isti dan. http://www.sarajevo-x.com/showtime/show ... /111016074
klasika
enx

#307 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by enx »

stochar wrote:
avenged_sevenfil wrote:Nije se koje janje djabaluka okrenulo, nije bilo besplatne pive,i kakve polugole pjevaljke, To je pravi razlog relativno malog odziva
:faraon1:
glavni grad BiH pih !
Očekivali smo tebe Sarajlijo što nas bodriš iz USA da se pojaviš i da nas "okupiraš" zajedno s nama.
kad već pričaš o ozbiljnim temama onda bar pazi na svoj način izražavanja, ili je i to normalan način izražavanja u vašem pokretu.
Ceca u Sarajevo neće nikad doći, jer je ovdje ne žele, a u Banja luci dočekuje Cecu 5 puta više ljudi nego što ih je juče izašlo na ove imaginarne proteste. Slobodno ih cijeni više nego nas ako to želiš.
Mi smo još prekjuče tražili da nam kažete za koje konkretne ciljeve nas zovete da izađemo na ulicu, i ko su ljudi imenom i prezimenom koji ovo organizju ali nismo dobili konkretne odgovore. Pa kako ste onda očekivali da dođemo, ili kao što neko reče ovdje, bitno je samo bilo da se DOĐE.
Mislite da smo mi besposleni i neozbiljni pa da dođemo pred BBI da bi saznali "ništa"!?
Onako da šetamo?! Možemo mi šetati svaki dan i bez vas.
I nakon protesta - shvatamo da nismo ništa pametno vidjeli. Čegevaru i ?!?!?!.................... :?
poznanik

#308 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

enx wrote:..Ceca u Sarajevo neće nikad doći, jer je ovdje ne žele...Mi smo još prekjuče tražili da nam kažete za koje konkretne ciljeve nas zovete da izađemo na ulicu, i ko su ljudi imenom i prezimenom koji ovo organizuju ali nismo dobili konkretne odgovore. Pa kako ste onda očekivali da dođemo...
Ko u Sarajevu ne želi Cecu, i ko ste vi? Ako može imenom i prezimenom, molim... :oops:
amrica

#309 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by amrica »

poznanik wrote:
enx wrote:..Ceca u Sarajevo neće nikad doći, jer je ovdje ne žele...Mi smo još prekjuče tražili da nam kažete za koje konkretne ciljeve nas zovete da izađemo na ulicu, i ko su ljudi imenom i prezimenom koji ovo organizuju ali nismo dobili konkretne odgovore. Pa kako ste onda očekivali da dođemo...
Ko u Sarajevu ne želi Cecu, i ko ste vi? Ako može imenom i prezimenom, molim... :oops:
ceca :cry: :run:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#310 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Toto »

A jedan wrote:bio sam na protestima, vama koji niste neka je na cast. ne da mi se naprdjivat bla bla, da ste svi dosli, nesto bi i bilo. ovako prdite i smijite se nama jer nas je malo, jer smo neorganizovani, jer smo hashishari, komunjare, neradnici, jer je tu bila zastava che-a, jer su vecinom studenti u pitanju jer je jer je jer je bla bla bla...
bolje nemojte ni pisat, ja bi bar sutio ako nista.
ps. pozdrav za Amru sa okupljanja, ako je tu :D
jah pateticna revolucionara Tito dragi ... ni Amri nisi znao na prvom mitingu pokupit broj telefona a ne da skargas drzavu i revoluciju ...
donBeton

#311 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by donBeton »

amrica wrote:
poznanik wrote:
ceca :cry: :run:
Bila neki dan u Narodnom.
avenged_sevenfil

#312 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

jesi siguran da je niko ne zeli. napunila bi ako nista skenderiju ili zetru. Kao ne zelite je. Hljeba i igara OVCE moje
Spejs

#313 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Spejs »

donBeton wrote:Evo vam odgovor na jučerašnje prosvjede. Isti dan.

Studenti su danas obična bezlična masa.

Kafa, cigare, 6-ica u indexsu i da se ne daj boze nekome ne zamjere - to su danas studenti!

A nekad su upravo oni bili glavni pokretač svih promjena u društvu.

Dosta sam čitao na temu studentskih protesta 1968. godine i o raznim načinima na koji su studenti tražili svoja prava. To je bila omladina željna svoje slobode i koja nije prezala ni od čega u obračunu protiv kapitalista.

Na takve proteste bih i ja došao, da kapitalisti razbijem glavu, prozor na kancelariji i šoferšajbu na mercedesu!

Jbeš proteste bez Black Blocka, ovo danas je obično pederisanje!
simpozijum delirijum

#314 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by simpozijum delirijum »

Spejs wrote:

Kafa, cigare, 6-ica u indexsu i da se ne daj boze nekome ne zamjere - to su danas studenti!

Dosta sam čitao na temu studentskih protesta 1968. godine i o raznim načinima na koji su studenti tražili svoja prava. To je bila omladina željna svoje slobode i koja nije prezala ni od čega u obračunu protiv kapitalista.

Na takve proteste bih i ja došao, da kapitalisti razbijem glavu, prozor na kancelariji i šoferšajbu na mercedesu!

1968 policija i vojno -sigurnosni aparat nije imao na hiljade "specijalaca" sa najmodernijom tehnikom ubijanja i suzbijanja pobuna , te tehnologiju prisluskivanja i ubacivanja provokatora i slicno
da vidis USA ili Njemacku policiju kada oklopljeni kao robocopi krenu ti istrenirani batinasi
u direktnome sukobu sa takvom krvolocnom mashinerijom nema sanse
oni to jedva i cekaju , koliko su sinoc policajci provocirali po USA jedva su cekali da neko kamen baci na njih .. nisu Amerikanci glupi , zadrzali su prisebnost
jedina taktika da ih ne zgaze kao bube je bas ovo sto rade i u Berlinu i Londonu i u USA !
mudro , udaraj kapitalisticko-korporacijsku gamad gdje najvise boli , po dzepu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#315 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Velkoski »

simpozijum delirijum wrote:nisu Amerikanci glupi

:mrgreen:
pemanapemani

#316 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by pemanapemani »

Nama nikad udovoljiti. Kada su mirni protesti, većini je to pederisanje i presipanje iz šupljeg u prazno. Kada su "nasilni", onda su protestanti vandali koji uništavaju narodna dobra, a "savjestan" građanin u tome ne želi sudjelovati.
Mnogi su istakli da ne postoji definisan cilj protesta, te da je to samo pomodarstvo. JOSD je definisao zbog čega se protestvuje, samo što je bilo teško pročitati. Da je "okupiranje" bilo reklamirano na jumbo plakatima, bilo bi odakle vam lova za reklamu. Tako to ide kružnim tokom u zemlji BiH. Zemlji bez razloga za proteste.

Meni bi bio super protest kada bi izašli na glavne ulice gradova širom BiH i samo sjeli. Recimo, skupi se dvije, tri hiljade ljudi i sjedne na raskrsnici na Skenderiji. Tražimo da se ispoštuje ono što je obećano u predizbornoj kampanji.
MUNAFIK

#317 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

pemanapemani wrote:Nama nikad udovoljiti. Kada su mirni protesti, većini je to pederisanje i presipanje iz šupljeg u prazno. Kada su "nasilni", onda su protestanti vandali koji uništavaju narodna dobra, a "savjestan" građanin u tome ne želi sudjelovati.
Mnogi su istakli da ne postoji definisan cilj protesta, te da je to samo pomodarstvo. JOSD je definisao zbog čega se protestvuje, samo što je bilo teško pročitati. Da je "okupiranje" bilo reklamirano na jumbo plakatima, bilo bi odakle vam lova za reklamu. Tako to ide kružnim tokom u zemlji BiH. Zemlji bez razloga za proteste.

Meni bi bio super protest kada bi izašli na glavne ulice gradova širom BiH i samo sjeli. Recimo, skupi se dvije, tri hiljade ljudi i sjedne na raskrsnici na Skenderiji. Tražimo da se ispoštuje ono što je obećano u predizbornoj kampanji.
I kome bi tim sjedenjem otezao? Onima koji su obecavali??? nemoj mi reci da ozbiljno mislis da bi njima nesto otezao i pokvario im planove...

Blokirao bi samo put obicnom narodu koji radi posteno da prehrani sebe i svoju porodicu...
pemanapemani

#318 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by pemanapemani »

MUNAFIK wrote:
pemanapemani wrote:Nama nikad udovoljiti. Kada su mirni protesti, većini je to pederisanje i presipanje iz šupljeg u prazno. Kada su "nasilni", onda su protestanti vandali koji uništavaju narodna dobra, a "savjestan" građanin u tome ne želi sudjelovati.

I kome bi tim sjedenjem otezao? Onima koji su obecavali??? nemoj mi reci da ozbiljno mislis da bi njima nesto otezao i pokvario im planove...

Blokirao bi samo put obicnom narodu koji radi posteno da prehrani sebe i svoju porodicu...

Ovo je više bila replika onima koji ne znaju da li bi piškili ili kakili, mada mi se taj način protesta ne čini lošim. Kao što sam naveo, nama ništa ne odgovara i tražimo dlaku u jajetu. Ovakav način protestiranja bi bio kompromis između nasilnog i nenasilnog. Sigurno bi bila frka, jer bi smetali, a opet ne bi protestanti izazvali nasilje.

Usput, blokirao bih put narodu koji grbači za račun kapitalista. Narodu koji treba uključiti mozak i početi više vjerovati vlastitim čulima nego baljezganju poltrona.
Ne razumijem kako neko u stanju u kojem se nalazi BiH, zaista moram reći mada to mrzim, može biti tako glup, pa da pita koji su razlozi protesta.
Toto

#319 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Toto »

Spejs wrote:

1968 policija i vojno -sigurnosni aparat nije imao na hiljade "specijalaca" sa najmodernijom tehnikom ubijanja i suzbijanja pobuna , te tehnologiju prisluskivanja i ubacivanja provokatora i slicno
da vidis USA ili Njemacku policiju kada oklopljeni kao robocopi krenu ti istrenirani batinasi
u direktnome sukobu sa takvom krvolocnom mashinerijom nema sanse
oni to jedva i cekaju , koliko su sinoc policajci provocirali po USA jedva su cekali da neko kamen baci na njih .. nisu Amerikanci glupi , zadrzali su prisebnost
jedina taktika da ih ne zgaze kao bube je bas ovo sto rade i u Berlinu i Londonu i u USA !
mudro , udaraj kapitalisticko-korporacijsku gamad gdje najvise boli , po dzepu
jes ovo ti i 1968 bio revolucionar pa znas sta je ko imao
fidoremilienko

#320 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by fidoremilienko »

Pustite ba ove "likove", što palamude po forumu vascijeli dan! :D To su ljudi koji sjede u državnim institucijama, ne rade ništa 8h, ubijaju vrijeme na forumu i ubijaju ovakve teme. Valjda ih zato i plaćamo. Njima ni pod razno ne odgovaraju nikakvi protesti, jer zna se kako su došli do radnog mjesta, a ukoliko bi bilo nekih radikalnih poteza prvi bi "zaginuli" :roll:

Tako da mislim, dalja rasprava sa ovakvim likovima, kojima je sve super u našoj državi, nema smisla! 8-) :skoljka:
Leftist

#321 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Leftist »

Dobar je ovaj sistem, nista ne treba mijenjati. Ovih 150 sto su protestvovali su najveci problem ovog grada i ove drzave jer vidim da se prica uglavnom razvila oko ovih ljudi koji su se mrznuli 3 sata, utrosili vrijeme da naprave parole i koji su ulozili vlastiti novac da bi iskazali protest.
Pozivam vas da se pridruzite konstruktivnim i konkretnim savijetima ako vec nemate vremena ili vam je mrsko dici guzicu da izadjete na ulicu, da se pokazete kada treba uraditi nesto konkretno kao sto se ovdje isticete kada se treba nasladjivati i ismijavati ljude koji su marsirali gradom dok ih je hiljade gradjana ovog grada sa kafice gledalo kao kakve endemske vrste sa strane i sazalijevalo ih k'o da kugu imaju i uz to im se smijali.
Sta ste ocekivali? Da 150 ljudi uleti u vladu, centralnu banku, neko ministarstvo ? Samo se vi nasladjujte, kad-tad opalit ce vas sistem po glavi ako vec nije (sumnjam da ima neko koga nije). Nek se pridruzi 50tak ovih sto ovdje kritikuju i nek povede svako po 3-4 prijatelja i vec ce nas biti 300-400 a ne 150.

"NIZOZEMSKA tvrtka Philips Electronics ima namjeru otpustiti 4500 zaposlenika, što je dio kompanijinog plana da uštedi 800 milijuna eura kako bi podebljala profit i dohvatila svoje financijske ciljeve."

Vijest danas objavljena. Ovako ce biti sve dok svako moze raditi sta mu je k cejf i dok ne podlijeze nikakvoj odgovornosti zbog svojih postupaka kao sto je ostavljanje bez hljeba 13-14.000 ljudi (4500 zaposlenika x 2,3 ukucana).
Last edited by Leftist on 17/10/2011 09:20, edited 2 times in total.
delightful

#322 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by delightful »

Toto, opomena. Ako ne mozes diskutovati bez licnog pljuvanja, nemoj nikako. Hvala.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#323 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by antimobbing »

Želio bih dati komentar vezano za tekst koji se nalazi stranici JOSD-a a koji glasi:
http://www.josd.org/?p=157

JOSD reagovao na skrnavljenje Vječne vatre

Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokratiju preuzima odgovornost za postavljanje transparenta sa tekstom „Sarajevo su oslobodili partizani, a ne Allah!“. Članovi naše organizacije su postavili transparent sa istim tekstom i na most Skenderija.

JOSD je reagovao na skrnavljenje spomenika borcima NOB-a svih narodnosti od strane besprizornih vandala mozga ispranog islamizom. Radi se o odgovoru na vandalski grafit “Samo je allah vječan”, na sarajevskoj “Vječnoj vatri”, spomeniku antifašističkim oslobodiocima Sarajeva 1945.

Takav odnos prema NOB-u posljedica je višedecenijske izloženosti stanovništva BiH iracionalizmu klerikanih manipulacija. Iste organizacije koje uvode vjeronauku u državna obdaništa, osnovne i srednje škole, te od fakulteta pokušavaju napraviti tvornice vjerskih fanatika i nacionalista snose punu odgovornost za kreiranje atmosfere klerikalnog ludila, u kojoj se svaki ulični bandit može drznuti da oskrnavi antifašistički spomenik. Naša poruka je jednostavna i precizna. Po uzoru na oslobodioce Sarajeva 1945., za svoju slobodu se ne kanimo moliti nikome i ničemu, već je ostvariti sopstvenim snagama, sopstvenim zalaganjem i sopstvenom beskopromisnom borbom za prava radničke klase.

JOSD će se i ubuduće svim raspoloživim sredstvima reagovati na skrnavljenje spomena na najprogresivniji pokret koji je ikada postojao na tlu BiH.

Smrt fašizmu! Smrt klerikalizmu! Smrt nacional-šovinizmu!
Ne bih želio da ulazim u porive onoga ko je prvi pisao po spomeniku mrtvim borcima NOB-a svih narodnosti, smatrajući neumjesnim.

Međutim, lično kao čovjeka koji je preživio najdužu opsadu u povijesti 20 stoljeća, duboko me je potreslo stavljanje u sjenu od strane JOSD-a jedne mega-herojske borbe ''Davida sa Golijatom'' bošnjačkog naroda iz prošlog rata u periodu 1992-1995, a isticanje i veličanje borbe partizana što je po težini i važnosti prvenstveno za bošnjački narod neusporedivo!

Pogotovo što je ta borba i period od 1992-1995 vezan za GOLI FIZIČKI OPSTANAK bošnjačkog naroda kojem je prijetio potpuni nestanak sa ovih prostora!

Primjera radi, partizani su samo jednom prešli preko Igmana i snimili su film o tom famoznom prelasku koji smo gledali 40 godina.

Sa druge strane, Sarajlije su od 1992 do 1995 prešli preko Igmana jedno 1.000 puta gdje su svakodnevno gubili svoje živote i nema niti jednog filma koji govori o tom mega-herojstvu!?

Kakve bi tek mi onda trebali da snimamo filmove?

Stoga, smatram kao uvredu svako stavljanje u sjenu mega-herojske borbe bošnjačkog naroda i isticanje bilo koga ili čega poslije onakvog rata u periodu 1992-1995, genocida i svega onoga što su bošnjaci preživjeli na ovim prostorima.

Toliko …
Last edited by antimobbing on 17/10/2011 10:24, edited 2 times in total.
Toto

#324 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Toto »

A jedan wrote:
Toto wrote:
A jedan wrote:bio sam na protestima, vama koji niste neka je na cast. ne da mi se naprdjivat bla bla, da ste svi dosli, nesto bi i bilo. ovako prdite i smijite se nama jer nas je malo, jer smo neorganizovani, jer smo hashishari, komunjare, neradnici, jer je tu bila zastava che-a, jer su vecinom studenti u pitanju jer je jer je jer je bla bla bla...
bolje nemojte ni pisat, ja bi bar sutio ako nista.
ps. pozdrav za Amru sa okupljanja, ako je tu :D
jah pateticna revolucionara Tito dragi ... ni Amri nisi znao na prvom mitingu pokupit broj telefona a ne da skargas drzavu i revoluciju ...
revolucionara?? haha. sto izadjem da podrzim nesto sa cime se slazem, onda sam pateticni revolucionar.
cisto sumnjam da bi iko trazio broj, bar dok joj je momak tu :oops:
i nismo tema ja i amra, pa sam te malo prijavio moderaciji, otkaci tralalalallaaaa 8-)
ti nazoves prdonjam sve one koji nisu dosli ili se ne slazu sa tvojim stavovima ..provalis Amru u postu, iako ni ona ni ti niste tema topika i kad ti neko skrene paznju na to ti se iz revolucionara odmetnes u tuzibabe ...
enx

#325 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by enx »

poznanik wrote:
Znam ja da bi ti volio Cecu! ;)

MI smo ljudi koje OVI?! pozivaju da dođemo na proteste, a pri tome nam ništa ne objašnjavaju i ne nude konkretno.
(Konkretno bi bilo što kaže ovaj forumaš da sjednemo na ulicu i bunimo se zato što vlast koju smo izabrali nije ispunila predizborna obećanja i garantujem da bi došlo hiljade ljudi). Znači reci mi konkretan razlog i ETO ME.
A OVI što neće da se predstave (kako mogu ići na proteste kad ne znam KO ih organizuje), pokušavaju da nas "okupiraju" iz sigurne udaljenosti, čitaj dijaspore. Ako te interesuje pročitaj diskusiju od početka pa ćeš znati o čemu pričam, ne da mi se ponovo objašnjavati.
A Ceca arkanovka u moj grad sigurno neće doći, kao što nije mogao ni anamo onaj njen 92 a ako pokuša onda ćeš da vidiš prave proteste. Mislim da ti je s ovim sve rečeno. Pozdravi raju na Vratniku!
Post Reply