take any new song out these days, this shit slays it.
World Hip Hop
Moderator: _BataZiv_0809
- Saian
#302 Re: World Hip Hop
-
iSwagga
#307 Re: World Hip Hop
Sta je ovo, svi fol slusaju old school. Zar je moguce da niko ne slusa L. Waynea, 50, Tech N9ne, TI, Game, Eminem, itd.. ili se pretvaramo??
- BlueBlood
#308 Re: World Hip Hop
Eminem moze proci a za ove ostale drago mi je da je takoiSwagga wrote:Sta je ovo, svi fol slusaju old school. Zar je moguce da niko ne slusa L. Waynea, 50, Tech N9ne, TI, Game, Eminem, itd.. ili se pretvaramo??
-
iSwagga
#309 Re: World Hip Hop
Ne slusam ja nikoga sa ove liste sto sam nabrojao (osim Eminem i T9). Nadam da si svatio sta sam htio s ovom listom reci. Fol svi slusaju old school a udji im u playlistu ili u autu je pitbull, wayne, itd itd.. i onda sam htio reci da pola raju ovdje ne vjerujem da samo to slusajuBlueBlood wrote:Eminem moze proci a za ove ostale drago mi je da je takoiSwagga wrote:Sta je ovo, svi fol slusaju old school. Zar je moguce da niko ne slusa L. Waynea, 50, Tech N9ne, TI, Game, Eminem, itd.. ili se pretvaramo??
- KPNCTNJAH
#310 Re: World Hip Hop
A vi, kako te ?
Ti nabrojao te repercice i onda kazes da ih ne slusas... ne vjerujem ti
prelistaj malo temu, vidjet ces da je pola postavljenih linkova upravo od tih izvodjaca
na ovoj temi pise desetak ljudi, cita je mozda dvadesetak... ne kontam koga bi lagali i zasto bi nekog bilo stid reci sta slusa... Eminema sam slusao kad se tek pojavio, cak i kupio par prvih albuma i onaj s D12, waynea nikad nisam slusao, 50 centa sam slusao malo prije nego sto je izresetan, poslije toga 5-6 stvari koje su mi bile ok, ostalo ignorisao... Gamea isto neke stvari mogu slusati, vecinu ne... od tog TI sam slusao samo onu pjesmu za Paca i mogu reci da sam gledao vise filmova u kojim se pojavio, nego sto sam preslusao njegovih pjesama... Techa nikad nisam slusao...
-
todd_smith
#311 Re: World Hip Hop
ti si jedan od onih "fanova" koji preskoce albume/pjesme samo tako sto vide ime raperaBlueBlood wrote:Eminem moze proci a za ove ostale drago mi je da je takoiSwagga wrote:Sta je ovo, svi fol slusaju old school. Zar je moguce da niko ne slusa L. Waynea, 50, Tech N9ne, TI, Game, Eminem, itd.. ili se pretvaramo??
jos i ovaj iznad govori da ne slusa TI-aja
- KPNCTNJAH
#312 Re: World Hip Hop
ali kad vidim sta si sve ovdje postavljao i ne cudi me taj komentar
jucer slusam pjesme na youtube, jednu za drugom i zalutam do dijela gdje mi se na desnoj strani pojavila pjesma Elitnog Odreda koja ima 13 miliona pregleda
-
todd_smith
#313 Re: World Hip Hop
Kakve veze popularnost ima sad ovdje
Zato sto je uspjesan sa prodajom albuma, ti odmah mislis da je sranje od MC-ija? Po tome bi onda Eminem trebao biti Vanilla Ice, jer je njegov svaki video preko 100mil hitova na YouTube-u
Zato sto je uspjesan sa prodajom albuma, ti odmah mislis da je sranje od MC-ija? Po tome bi onda Eminem trebao biti Vanilla Ice, jer je njegov svaki video preko 100mil hitova na YouTube-u
- BlueBlood
#314 Re: World Hip Hop
NE ! Nego hocu da kazem da trenutno ove stvari sto se pojavljuju nisu nu blizu onog pravog Hip-Hopa a da ne govorim o Rapu! Sad je izgleda najvaznije da se u spotu vidi da ima nekoliko skupocijenih auta,vile, bazene, 10 kg zlata na sebi, bundu neku skupu.... FUJ !
-
todd_smith
#315 Re: World Hip Hop
Pa normalno da ces tako misliti, kada si jos uvijek u 1994-toj i samo slusas 2Paca
I dalje ima odlicnih albuma/pjesama/repera, ne postoji NITI JEDAN zanr muzike koji je ostao isti od pocetka pa sve do danasnjeg dana, zasto bi rep bio drukaciji? Isto sranje pricaju i danas o rocku, jazzu i slicno. Muzika oznacava vrijeme, 1990te su bile prije 20 godina, malo je naivno ocekivati da ce se iz dana u dan praviti jedan te isti rep, pogotovo kada je sada rep postao ono sto su prije bili rock/pop i slicno.
I dalje ima odlicnih albuma/pjesama/repera, ne postoji NITI JEDAN zanr muzike koji je ostao isti od pocetka pa sve do danasnjeg dana, zasto bi rep bio drukaciji? Isto sranje pricaju i danas o rocku, jazzu i slicno. Muzika oznacava vrijeme, 1990te su bile prije 20 godina, malo je naivno ocekivati da ce se iz dana u dan praviti jedan te isti rep, pogotovo kada je sada rep postao ono sto su prije bili rock/pop i slicno.
- KPNCTNJAH
#316 Re: World Hip Hop
Povlacim sve sto sam rekao, sad sam ovo preslusao... genijalno... jos kako su odlicno umiksali zvuk tetrisa i Super Maria u pozadini...
-
todd_smith
#317 Re: World Hip Hop
Da, jer Eminem nikada nije imao singl (nesto sto se izbaci za radio da se proda album) tipa Shake That ili Jay Z sa Sunshine ili Biggie sa Hypnotize ili 2Pac sa I Get Around ili LL Cool J sa I need Love
U pravu si, ovo su sve bili hardcore rep pjesme sa najboljim rimama i underground zvukom
btw prvi singl sa tog albuma: http://www.youtube.com/watch?v=ASeEkYY9plk
U pravu si, ovo su sve bili hardcore rep pjesme sa najboljim rimama i underground zvukom
btw prvi singl sa tog albuma: http://www.youtube.com/watch?v=ASeEkYY9plk
- BlueBlood
#318 Re: World Hip Hop
Evo daj mi nesto slicno, ako si procitao moj post znas otprilike sta volim slusati i ja cu demantovati ovo sto sam rekao, moze i na pm da ne gusimo temu...todd_smith wrote:Pa normalno da ces tako misliti, kada si jos uvijek u 1994-toj i samo slusas 2Paca
I dalje ima odlicnih albuma/pjesama/repera
maloprije napisah da me nerviraju ovi sadasnji pederi sa skupim autima vilama itd itdKPNCTNJAH wrote: Povlacim sve sto sam rekao, sad sam ovo preslusao... genijalno... jos kako su odlicno umiksali zvuk tetrisa i Super Maria u pozadini...TI ftw
-
todd_smith
#319 Re: World Hip Hop
Odmah sa vrha glave imas Kendrick Lamar, Reks, Cobe Obeah koji prave West/East coast muziku za one koji su jos uvijek izgubljeni u 90tim
- KPNCTNJAH
#320 Re: World Hip Hop
Ima i dalje odlicnih repera, ali to nisu oni s liste koja je pokrenula raspravu... pored njih tu je jos desetak repera koji su najslusaniji medju omladinom i imaju spotove koji su pregledani milion+ puta na youtube... nije mi jasno sta tacno privlaci ljude da to slusaju, tekst nije sigurno... naravno tekst nije jedino sto je vazno u repu, ali da je Pac repao kao ovi danas o glupostima, nikad ga ne bih slusao...todd_smith wrote:Pa normalno da ces tako misliti, kada si jos uvijek u 1994-toj i samo slusas 2Paca
DMX, Immortal Technique, Killah Priest, Jedi Mind Tricks, Snowgoons, Reks, Onyx, Army of the Pharaohs, Outerspace, Planet Asia, Das EFX, R-Mean, Beneficence, Black Moon, Dilated Peoples, Celph Titled, Reef The Lost Cauze, Ill Bill, JR & PH7 itd... ima jos stotinu manje poznatih repera koji su aktivni i imaju odlicne stvari, ali ljudi nikad nisu culi za njih... to je moje misljenje, slusajte i dalje sta god hocete, mozda ja grijesim...
sto se tice Ti meni je tu prvu pjesmu izbacilo kad sam upisao njegovo ime... eto postavi ti ovdje par njegovih najboljih da vidim na sta to lici
-
todd_smith
#321 Re: World Hip Hop
Za nekoga ko slusa 2Paca, neko bi rekao da nikada nisi vidio jedan njegov spotBlueBlood wrote: maloprije napisah da me nerviraju ovi sadasnji pederi sa skupim autima vilama itd itd
![]()
![]()
![]()
-
todd_smith
#323 Re: World Hip Hop
Ako iskreno mislis da bi 2Pac i do dan danas pravio pjesme tipa Dear Mama onda imas pogresnu perspektivu o repu, slusaj razliku izmedju njegovog prvog i zadnjeg albuma, slicno sa Biggijem isao je od Juicy do Hypnotize u roku od 2 albuma, treci album bi glavni singl imao tipa LollipopKPNCTNJAH wrote:Ima i dalje odlicnih repera, ali to nisu oni s liste koja je pokrenula raspravu... pored njih tu je jos desetak repera koji su najslusaniji medju omladinom i imaju spotove koji su pregledani milion+ puta na youtube... nije mi jasno sta tacno privlaci ljude da to slusaju, tekst nije sigurno... naravno tekst nije jedino sto je vazno u repu, ali da je Pac repao kao ovi danas o glupostima, nikad ga ne bih slusao...todd_smith wrote:Pa normalno da ces tako misliti, kada si jos uvijek u 1994-toj i samo slusas 2Paca
DMX, Immortal Technique, Killah Priest, Jedi Mind Tricks, Snowgoons, Reks, Onyx, Army of the Pharaohs, Outerspace, Planet Asia, Das EFX, R-Mean, Beneficence, Black Moon, Dilated Peoples, Celph Titled, Reef The Lost Cauze, Ill Bill, JR & PH7 itd... ima jos stotinu manje poznatih repera koji su aktivni i imaju odlicne stvari, ali ljudi nikad nisu culi za njih... to je moje misljenje, slusajte i dalje sta god hocete, mozda ja grijesim...
sto se tice Ti meni je tu prvu pjesmu izbacilo kad sam upisao njegovo ime... eto postavi ti ovdje par njegovih najboljih da vidim na sta to licimozda se prijatno iznenadim...
Reperi koji su poceli raspravu:
L. Waynea, 50, Tech N9ne, TI, Game, Eminem,
Svi osim Lil Waynea i dalje prave dobru muziku, 50 Cent je u roku od 2003 tj "prvog" albuma do 2008 tj za 5 godina izbacio 90% prejebene muzike(albumi, tejpovi, G unit tj negdje oko 5-6 albuma,Freeway-ov projekat), ali naravno lakse se latiti onog 10% sranja sto je morao da snimi da proda albume
Tech N9ne evo 10 godina gradi samo 10% svoje fan baze u SAD-u i napokon mu se vraca, jer je jedan od jedinih repera koji danas u SAD-u rasprodaje koncerte na sedmicnoj bazi
T.I. od 2000-te gradi svoj status legende u Southu, ja sada tebi trebam ovdje da ti dokazem da je dobar dok legende tipa Scarface, Killer Mike, Outkast prepoznaju da je T.I jedan od najboljih repera danasnjice
Game koliko god bio opsjednut Dr.Dre-om i 50 Centom, i dalje zna praviti dobru muziku, zadnji album je cist primjer toga
Eminem nemam sta pricati, Elvis nije mrtav, Elvis zivi u Detroitu
-
newera86
-
SaPnA
#325 Re: World Hip Hop
evo jedna od ti
ja i ne ocekujem da se vrati hip hop iz vremena tupaka ili bigia, prihvatio sam to i gotovo. kad mi se slusa oldsql pustim sebi drea i tupaka i uzivam, ne idem okolo i serem kako danas nije rep kvalitetan kao prije, svi imaju dobre stvari koje su vrijedne slusanja ali i sranja koje treba u sto sirem luku zaobici, i lil wayne i 50 i snoop i game.
vi sto ste otkrili lil wayna tek kad je izasao iz zatvora i poslusali ili procitali da je rebirth ili im not a human being sranje ne morate srati po svemu njegovom, carter 1, 2 500 degreez tha block, dedication ili tha drought no ceilings is hot su idalje predobri albumi i mixtejpi bez obzira sto danas pravi sranje od repa.