Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cls wrote:Pa realno nema licemjernijeg prijateljstva od prijateljstva dvoje koji su nekad bili u vezi. Tu uvijek neko ceka iz prikrajka, ili da se pokusa pomiriti jer nakon nekog vremena samo lijepog se svi sjecamo, a ono ruzno zaboravimo ili da se pokusa pohvaliti necim , a i kakvo je to prijateljstvo ako su neke teme zabranjene, realno u odnosu dvoje bivsih, sve je dozvoljeno pa tako i ignorisanje na ulici...Pobornik sam ideje ako smo raskinuli nema potrebe da se nesto navodno lizemo kao prijatelji, puno srece u zivotu i dovidjenja
Znaci i ignorisao i mene su ignorisale tako da je to sastavni dio tihog rata kojeg vode bivsi
Ahhhhhhhhhhh, rata???? Pa...možda je to tako ako se s nekim rastaneš na ratnoj stazi....ne znam...Ima ljudi koje zaista rado sretnem i s kojima se čak i našalim na račun prošlosti a kad pitam : kako si?...onda to pitam jer me zaista zanima, ne iz kurtoazije, ne da bi se on ili ja pohvalili jedno drugom i slično...
jel to mozes 100% tvrditi da je obostrano ??
1000% Vjeruj mi...bar kod ovih koje ne izbjegavam...
@malaplavooka ah fino za te koje ne izbjegavas, a ocito ima i tih koje izbjegavas
P.S.
za te koje ne izbjegavas, znam da je privatno pitanje ali eto kada si otvorila ta vrata, jesu to bile "velike" ljubavi i duge veze ili nesto kratko kao "ljetne" zezancije i ako su bile duge veze i ako je bilo ljubavi tu, nakon koliko vremena si postala dobra sa njima ?
cls wrote:@malaplavooka ah fino za te koje ne izbjegavas, a ocito ima i tih koje izbjegavas
P.S.
za te koje ne izbjegavas, znam da je privatno pitanje ali eto kada si otvorila ta vrata, jesu to bile "velike" ljubavi i duge veze ili nesto kratko kao "ljetne" zezancije i ako su bile duge veze i ako je bilo ljubavi tu, nakon koliko vremena si postala dobra sa njima ?
Iskreno...dobra sam ja sa svima...jednostavno-takva sam a i ne volim iza sebe ostavljati nerazjašnjene stvari...možda je i to tako zbog toga.I ja ne izbjegavam nikog, ali zna se desiti da vidim da me neko primjetio i prešao na drugu stranu, skrenuo pogled i sl...Ja to ne radim nikada iz prostog razloga što sam uvijek nastojala biti fer i korektna...oni koji me izbjegnu treba da se stide i vjerovatno to zbog toga i rade...Ja ne! Ja uvijek ostajem na svojoj strani ulice...
U subotu sam imala situaciju da sretnem nekog ko me povrijedio...jako...i još je sve friško, ali...nisam pobjegla..stala sam jer je on to prvi učinio, pitala ga kako je i tako te obične uljudne fraze...Poslije toga sam se osjećala nekako lijepo...poravnaš valjda u sebi neke stvari...iako da je neko drugi na mom mjestu ne bi ga ni pogledao...ne znam..ja to tako radim a kad nekog stavim na ignore to je onda do sudnjeg dana.Imam malo prijek karakter pa se trudim da to kontrolišem i da ne radim stvari zbog kojih bih se eventualno nakon nekog vremena kajala ili se stidila same sebe.
ah fino je to nisam iskreno nikad prelazio cestu radi nekoga nema potrebe za tim....znaju svi koji su dobri samnom da ako bas ne ides tacno u susret meni da postoji velika sansa da te necu ni primjetiti pogotovo kada sam hodam jer sam uvijek zadubljen u neka svoja misli, tako da znam nekad i ako primjetim da iskuliram da nisam, cisto onako da odrzim reputaciju a i propotentan sam svakako
a ako stvarno ne zelim da se pozdravim, mislim da sa dovoljno velike daljine ako skontam nekoga onda uzmem mob u ruke i listam po njemu dok hodam ili ako sjedim negdje u nekoj basti i skontam iz daljine nekog onda ne skidam pogled sa osobe sa kojom pricam tako da uvijek sebi dam opravdanje
cls wrote:ah fino je to nisam iskreno nikad prelazio cestu radi nekoga nema potrebe za tim....znaju svi koji su dobri samnom da ako bas ne ides tacno u susret meni da postoji velika sansa da te necu ni primjetiti pogotovo kada sam hodam jer sam uvijek zadubljen u neka svoja misli, tako da znam nekad i ako primjetim da iskuliram da nisam, cisto onako da odrzim reputaciju a i propotentan sam svakako
a ako stvarno ne zelim da se pozdravim, mislim da sa dovoljno velike daljine ako skontam nekoga onda uzmem mob u ruke i listam po njemu dok hodam ili ako sjedim negdje u nekoj basti i skontam iz daljine nekog onda ne skidam pogled sa osobe sa kojom pricam tako da uvijek sebi dam opravdanje
Ja bogami jok! Ja pravo sredinom i glavu gore, nos do neba! Boli me briga...Ko je kriv i nažao učinio onom drugom, rekao ružnu riječ...nek u zemlju propadne ali ja ne skrećem s puta!
heheheh ma nekada me jednostavno mrzi da piricam, a nekada se i pitam gdje su mi oci bile , a za pamet to je stalno pitanje, jednio sto me vadi u toj situaciji sto sam muskarac, pa mi mozemo dozvoliti sebi veci broj gluposti u nasim zivotima
cls wrote:Pa realno nema licemjernijeg prijateljstva od prijateljstva dvoje koji su nekad bili u vezi. Tu uvijek neko ceka iz prikrajka, ili da se pokusa pomiriti jer nakon nekog vremena samo lijepog se svi sjecamo, a ono ruzno zaboravimo ili da se pokusa pohvaliti necim , a i kakvo je to prijateljstvo ako su neke teme zabranjene, realno u odnosu dvoje bivsih, sve je dozvoljeno pa tako i ignorisanje na ulici...Pobornik sam ideje ako smo raskinuli nema potrebe da se nesto navodno lizemo kao prijatelji, puno srece u zivotu i dovidjenja
Znaci i ignorisao i mene su ignorisale tako da je to sastavni dio tihog rata kojeg vode bivsi
Ahhhhhhhhhhh, rata???? Pa...možda je to tako ako se s nekim rastaneš na ratnoj stazi....ne znam...Ima ljudi koje zaista rado sretnem i s kojima se čak i našalim na račun prošlosti a kad pitam : kako si?...onda to pitam jer me zaista zanima, ne iz kurtoazije, ne da bi se on ili ja pohvalili jedno drugom i slično...
ok to, sretnes nakon duzeg vremena, pa ispricas se, djes, kako si, sta novo ? mozda cak i kafa, jer fkt se niste dugo vidjeli, ali sto cls kaze, ti ako podjes cesce izlazit na kafe, lafo odjednom poslije veze smo sad jarani nema od tog nis, kad tad ce jednom od to dvoje doci da sta pokusa vise.
Uz ovo izbjegavanje na ulici mrzim kad dobijem neku čestitku za praznik ili rođendan ali ono striktno poslovnu, radije bih da mi je nikako ni ne šalje...