SFF 2011

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Comrad

#301 Re: SFF 2011

Post by Comrad »

Shvatam da je bucno, al brate nas covjek bi da ima stan u strogom centru grada i da mu bude mir i tisina, da nema motora, auta, ljudi... Pa gdje to ima u svijetu. Al et polako cemo i mi shvatiti da centar nije za neki porodicni zivot, sto su u stranim, razvijenim zemljama davno skontali... Sto neko rece sve ima svoju cijenu.

Uostalom, ako zelimo da razvijamo turizam, pa ne mozemo sad uvest policijski sat...do ponoci svi u kuce!
Eleonora

#302 Re: SFF 2011

Post by Eleonora »

Kakav je ovo biser Grasa da prorijede prevoz za vrijeme SFF-a?! Kakva je to logika...
madner

#303 Re: SFF 2011

Post by madner »

Protestuju protiv plana vlade.
karanana

#304 Re: SFF 2011

Post by karanana »

Eleonora wrote:Kakav je ovo biser Grasa da prorijede prevoz za vrijeme SFF-a?! Kakva je to logika...
nek i taksisti stagod zarade.
Eleonora

#305 Re: SFF 2011

Post by Eleonora »

Moraju me ova dvojica opet ''poklopit''. :| :mrgreen:
zonbirile

#306 Re: SFF 2011

Post by zonbirile »

Eleonora wrote:Kakav je ovo biser Grasa da prorijede prevoz za vrijeme SFF-a?! Kakva je to logika...
-----------------------
pa da je pameti,trebalo bi ih zatvoriti da niko ne vidi nakaradu grada,a raji platiti taxi.Kakve su šine,ne kontam kako uopšte tramvaj ide.A strancima namontirati priču,od rata,držimo za relikviju :D
Urban B.

#307 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

Dado dijasporitus wrote:
Urban B. wrote:
Dado dijasporitus wrote:Neznam da li jos iko ima problema sa papanlukom koji se svako vece desava pred Narodnim pozoristem. Vec trecu noc za redom na otvorenom se prave koncerti do iza ponoci. Prvu noc je trajalo do 5 ujutro, kontao sam, haj' dobro nek se raja proveseli za otvaranje, iako su iza sebe ostavili deponiju smeca. Sad vidim da se cirkus desava svaku noc uz napumpani euro-trash beat. Koliko znam, koncerti na otvorenom nisu dozvoljeni poslije 23:00 sata. Sto policija ne radi svoj posao?? Je li ovo sponzorise SFF ili su u pitanju lokalne gazde kafica.

Nisam protiv zurki i proslava ali nastojim da nikom ne idem pod prozor sa beat mashinom tri dana za redom, narocito ako jos imam i malu bebu koju svaku noc treba uspavati pored te halabuke :x

posto je mala beba u pitanju onda idi kod svojih,kod punice bilo gdje drugo ovih par dana do kraja festivala i bit ces miran,nista drugo ne mozes uciniti!
Ili cu ih gadjati flashama sa prozora. Ozbiljno mislim, nezajeba..m se , pa raja bujrum, navalite i veceras. :dance: :evil:
jesi ti onaj sto je prije nekih 20-25 dana bacao flase i case sa prozora ispod masha i sjekirom razvalio onaj kafic pink hudiny il tako nesto? :D

buraz strpi se 7 dana i onda uzivaj,al kad budes gadjao mojne po meni :thumbup:
Urban B.

#308 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

madner wrote:
Eleonora wrote:Jel ovdje iko prica o projekcijama ili samo - kritikujete sve okolo?!
Samo kritukujemo.

Nego gdje su najbolje strankinje? :D

u ovom djelu sto ovaj dado spominje,al cuvaj se flasa koje leze sa prozora! :D
ssmmiilleeyy

#309 Re: SFF 2011

Post by ssmmiilleeyy »

Prva noc SFF-a pucnjava,jucer na koridi 50.000 hiljada ljudi svr proslo bez incidenata (toliko sam ja procitao u novinama)

:lol: :lol: :lol: :lol:

:bih:
badb

#310 Re: SFF 2011

Post by badb »

....
zonbirile

#311 Re: SFF 2011

Post by zonbirile »

ssmmiilleeyy wrote:Prva noc SFF-a pucnjava,jucer na koridi 50.000 hiljada ljudi svr proslo bez incidenata (toliko sam ja procitao u novinama)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
da je naćerati Rudonju na crveni čilim,pardon tepih.Ja kreme,ja blaziranih faca,više nema ni holivudskih alkosa.
Jara

#312 Re: SFF 2011

Post by Jara »

ssmmiilleeyy wrote:Prva noc SFF-a pucnjava,jucer na koridi 50.000 hiljada ljudi svr proslo bez incidenata (toliko sam ja procitao u novinama)

Ha'j dobro, nisi bio nego si pročitao. I da jesi bio, šta koga briga...ha ja!
Urban B.

#313 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

prodajem kartu za veceras (timo maas)ako kome treba nek pozuri i nek se javi :D
karanana

#314 Re: SFF 2011

Post by karanana »

svega 50.000? zabrinut sam, ta je korida ranijih godina imala preko 100.000 posjetilaca. doduse, nikad nije isla u isto vrijeme kao i SFF pa se mozda raja razvodnila na dvije strane.
poznanik

#315 Re: SFF 2011

Post by poznanik »

karanana wrote:
svega 50.000? zabrinut sam, ta je korida ranijih godina imala preko 100.000 posjetilaca. doduse, nikad nije isla u isto vrijeme kao i SFF pa se mozda raja razvodnila na dvije strane.
@karanana, želiš li da pomislimo da SFF i "Čevljanoviči" imaju zajedničkih 50.000 posjetilaca?
karanana

#316 Re: SFF 2011

Post by karanana »

ipak ne.
ali me brine drastican pad posjetilaca koride. nadam se da je zbog loseg vremena.
ssmmiilleeyy

#317 Re: SFF 2011

Post by ssmmiilleeyy »

@Karanana vjerovatno je zbog loseg vremena a i recesija je tako da je bilo ocekivano da korida bude manje posjecena nego ranijih godina ;-)

@jara Ma upravu si sta ima veze ako je neko malkice pucao u zrak (pa mi smo fina gradska raja),sta ima veze ako ostane ¨malkice¨smeca pa to je jela fina gradska raja. Ko smije da zabrani da mi Fine urbane Sarajlijice pjevamo Do zore vama obicnim smrtnicima koji sutra ranite na posao,koji hranite djecu od mukotrpnog rada :-D
Troll_Happens

#318 Re: SFF 2011

Post by Troll_Happens »

imal kakvih slika da ko postavi da vidimo tu ljepotu i junacke grudi rudonje... :D
zonbirile

#319 Re: SFF 2011

Post by zonbirile »

Severina je stala iza svojih grudi,može li to i Rudonja,pitanje sad.
Tsubasa

#320 Re: SFF 2011

Post by Tsubasa »

Prodaju se dvije karte za Ninu Badrić večeras. Obje za 20km. Kontakt na 061 866171
zonbirile

#321 Re: SFF 2011

Post by zonbirile »

karanana wrote:ipak ne.
ali me brine drastican pad posjetilaca koride. nadam se da je zbog loseg vremena.
------------------------
KOLIKO JE POSJETILACA GRADA ZBOG sff,GOSTIJU,NE KINO GLEDALACA.
Urban B.

#322 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

mislim da se ovom dadi zelja ispunila,sinoc oko ponoci nije bilo muziku ispred narodnog,ocito je purivatra odradio svoje hebo ga otac! :)
punjach

#323 Re: SFF 2011

Post by punjach »

maximilijana wrote:
armin.i.am wrote: kad ces shvatiti da mi nismo kao druge zemlje i da nema grada koji se moze porediti sa rajvosom? :roll:
tu si u pravu nema GRADA ali razna sela mozemo porediti sa "rajvosom" (?)
a i nismo kao druge zemlje (mada kako smo krenuli bit cemo u rangu sa africkim zemljama)
ugl nije bitno..
tema je SFF
maximilijana, sto me tvoj nick podsjeca na milijaaaaanu iz dzekne xD
lutko lijepa, posto bi ti poredila moje rajvosa sa selima....onda sarajevo zapravo ispada selo....
nemoj srce ti kao velika gradjanka iz donjih mostra, sa trenutnom adresom u sarajevu da zivis u selendri.....evo skupit cemo na forumu pare za autobus....pa ti srce hajde jal u mostre, jal u pariz, pocesi se po dupencetu pa smisljaj razno razne komparacije......
i da, to sto se pomjera zbog ramazana je najnormalnija i najpametnija stvar na svijetu.......o sekularizaciji ne treba pricati, ali realno gledano na sarajevo, vecinsko stanovnistvo je muslimansko....nije pomjeranje zbog heinekena, nije ni zbog sarajevskog....
pomjera se ocito zbog onog lijepog osjecaja, zvuka ezana i mirisa sAmuna koje nista ne remeti...onog istog osjecaja koji moji prijatelji, pravoslavci i katolici vole skoro isto kao i ja.....
a vi neki novi, sto ne znate ni svoje, pa tudje ne trpite iz frustracija i stida.....lagano jednokratnom kartom iz sarajeva....nas pustite da budemo zatupljeni papci iz rajvosa selendre......ne MOREMO se mi emancipovati, beznadezan slucaj.....
Urban B.

#324 Re: SFF 2011

Post by Urban B. »

punjach wrote:
maximilijana wrote:
armin.i.am wrote: kad ces shvatiti da mi nismo kao druge zemlje i da nema grada koji se moze porediti sa rajvosom? :roll:
tu si u pravu nema GRADA ali razna sela mozemo porediti sa "rajvosom" (?)
a i nismo kao druge zemlje (mada kako smo krenuli bit cemo u rangu sa africkim zemljama)
ugl nije bitno..
tema je SFF
maximilijana, sto me tvoj nick podsjeca na milijaaaaanu iz dzekne xD
lutko lijepa, posto bi ti poredila moje rajvosa sa selima....onda sarajevo zapravo ispada selo....
nemoj srce ti kao velika gradjanka iz donjih mostra, sa trenutnom adresom u sarajevu da zivis u selendri.....evo skupit cemo na forumu pare za autobus....pa ti srce hajde jal u mostre, jal u pariz, pocesi se po dupencetu pa smisljaj razno razne komparacije......
i da, to sto se pomjera zbog ramazana je najnormalnija i najpametnija stvar na svijetu.......o sekularizaciji ne treba pricati, ali realno gledano na sarajevo, vecinsko stanovnistvo je muslimansko....nije pomjeranje zbog heinekena, nije ni zbog sarajevskog....
pomjera se ocito zbog onog lijepog osjecaja, zvuka ezana i mirisa sAmuna koje nista ne remeti...onog istog osjecaja koji moji prijatelji, pravoslavci i katolici vole skoro isto kao i ja.....
a vi neki novi, sto ne znate ni svoje, pa tudje ne trpite iz frustracija i stida.....lagano jednokratnom kartom iz sarajeva....nas pustite da budemo zatupljeni papci iz rajvosa selendre......ne MOREMO se mi emancipovati, beznadezan slucaj.....
punjach ostro i na prvu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
punjach

#325 Re: SFF 2011

Post by punjach »

pa da se covjek na glavu nasadi ne mozes im valjati:D
sve bi ja to na goli otok poslo :PP pa tucaj kamen po citav dan, ha ja (sad ce prozivanje zbog komunisticke svijesti hhahaha)
Znaci, u Jugi smo imali radne akcije, deri, pravi prugu, sadi brda.....
sto ne bi i sada imali sff radnu akciju da omladina radi nesto za svoj grad, za bolji osjecaj
radio sam na sffu tri godine, dobio veoma sitnu lovu, ali nikad boljih druzenja nisam dozivio, nikad bolje zajebancije i jacih derneka........tacno covjeku dodje da plati pa da ga zovnu da radi......
i to za nosanje akreditacija, ja sam je u dzepu nosao......ali znam da cista ljubomora progovara iz svih kad kazu da ih akreditasi nerviraju...
i da, offtopic je, ali....volio bih cuti za samo jednuu pojavu u GRADU( da milijana, GRADU!) SARAJEVU koja nekome ne smeta, koju neko nece popljuvati....u svemu vidite lazni jet set, u svemu vidite neku teoriju zavjere, kradju para.....
hajmo malo uzivati u vlastitim zivotima, i realnije se gledati u ogledalo....svi smo mi svojoj mami najpametniji.....al nam to ne daje za pravo da iz kuce svoju pamet iznosimo kad god nam je cejf.......a da im presjeku zicu u glavi, usi bi im otpale...kompleksasi:D
sve najbolje.....i veceras i po kisi i po snijegu, mecavama, vjetru, na plus 30 i minus 5 - provodimo se u Sarajevu......i nek nicija djeca ne spavaju, jednom ni moja nece spavati zbog tih sto sada ne mogu zaspati......zato ovo i jeste Sarajevo....selo s trolejbusom i McDolaldosm......a kome se ne svidja, ne mora iz travnika upisati politicke nauke.....moze i u travniku studirati:D

(svima sve najbolje)
Locked