Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
fc.velež-religija

#301 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by fc.velež-religija »

zović wrote:za velež

Šta ima u Mostaru i kako su ponijele trešnje?
:)
Svaka čast,stari :D
Jesmo izgubili danas ali nema veze,biće bolje.
Treba vjerovati u dobro,nadati se i stremiti boljem.

Što se tiče trešanja,znaš kakve su naše hercovačke,ko duša.
Znaš onu pjesmu od Jure Stublića,samo jedno mjesto na Svijetu se zove dom.
E,to ti je tako,lijepa moja BiH,lijepa moja Hercegovina.
Nigdje kao kod kuće,'teća' trešanja,noge u Neretvi,cvrči cvrčak...ma,život je lijep.
kv99

#302 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
kv99 wrote: Mrtvi se broje poslije bitke ali bitka je prosla:
Mozda je bitka prosla ali nije rat :(
Naravno, super vam ide ta ofanziva na forume, evo erceg crpske samo sto nije :lol:
prosla baka sa kolacima pa makar stajali financijski nikada jace.:
Kad vec spominjes babe, evo jedna vezana uz tvoje "vojne pobjede", "slamanje kicme neprijatelju" i "stajanje zmiji za vrat":

"Sta je babi milo to joj se i snilo"
To si potpuno u pravu, sta je babi milo to joj se i snilo pa vi jos sanjate bitke i ratove ..ali sada samo forumske jer za one prave treba imati ono sto nemate ;-)
Da nije tako ne bi ti dolazio na ovaj forum i trolao vec bi pregledao pasose kod Kiseljaka.
To je mozda prije bilo ali smo u medjuvremenu evoluirali. Sta bi mi u Hrvatskoj? Tamo su sve poziciije vec zauzete i bili bi samo prirepak. Nema nama do BiH, dobrih Bosnjana i jeftine radne snage.
Na pocetku se javljao " neutralan i dobonamjeran rvat iz rvacke " a sada nam postao zadrti kvisling iz zapadne ercegovine :thumbup: Sta je , jel te to bilo stid priznati ispod kojeg kamena viris pa si se pravio da si iz Zagreba :lol:
Ali kao i cetnicima iz RSK koji i dan-danas na forumima "samo sto nisu proglasili rsk u kninu " tako je i vama ostalo samo to.
Ajde dobro, mi smo cetnici. :mrgreen:
Ma kakvi cetnici , pravi rvacki domoljubi i sa poglavnikom koji izdaje certifikate ko je legitmni rvat a ko nije ...a poglavnik je milorad .
Od 1992 : Ovo je rvacka " pa do " 2012 : hajmo trolati po forumima ", od " ovdje ce biti erceg crpska " doslo se " dajte nam naseg legitimnog prestavnika" :lol:
Pa moramo zastiti svoje financijske interese i da se osigura kontinuitet iskoristavanja jeftine radne snage :mrgreen:
Koliki su vasi financijski interesi pokazuje cinjenica da vi molite tu jeftinu radnu snagu da vam pokloni oni sto sami ne smijete i ne mozete da uzmete :lol:
sana5

#303 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by sana5 »

fc.velež-religija wrote:
zović wrote:za velež

Šta ima u Mostaru i kako su ponijele trešnje?
:)
Svaka čast,stari :D
Jesmo izgubili danas ali nema veze,biće bolje.
Treba vjerovati u dobro,nadati se i stremiti boljem.

Što se tiče trešanja,znaš kakve su naše hercovačke,ko duša.
Znaš onu pjesmu od Jure Stublića,samo jedno mjesto na Svijetu se zove dom.
E,to ti je tako,lijepa moja BiH,lijepa moja Hercegovina.
Nigdje kao kod kuće,'teća' trešanja,noge u Neretvi,cvrči cvrčak...ma,život je lijep.
:thumbup:
wgo

#304 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Da nije tako ne bi ti dolazio na ovaj forum i trolao vec bi pregledao pasose kod Kiseljaka.
To je mozda prije bilo ali smo u medjuvremenu evoluirali. Sta bi mi u Hrvatskoj? Tamo su sve poziciije vec zauzete i bili bi samo prirepak. Nema nama do BiH, dobrih Bosnjana i jeftine radne snage.
Na pocetku se javljao " neutralan i dobonamjeran rvat iz rvacke " a sada nam postao zadrti kvisling iz zapadne ercegovine :thumbup: Sta je , jel te to bilo stid priznati ispod kojeg kamena viris pa si se pravio da si iz Zagreba :lol:
Pa nije samo u Hercegovini na djelu "slamanje kicme neprijatelju" dok taj "neprijatelj" drma ekonomijom. Isto je i u srednjoj Bosni - Hrvati trgovackim "marifetlucima" a neki drugi bombama :lol:

Ali kao i cetnicima iz RSK koji i dan-danas na forumima "samo sto nisu proglasili rsk u kninu " tako je i vama ostalo samo to.
Ajde dobro, mi smo cetnici. :mrgreen:
Ma kakvi cetnici , pravi rvacki domoljubi i sa poglavnikom koji izdaje certifikate ko je legitmni rvat a ko nije ...a poglavnik je milorad .

S obzirom da se skupilo nekoliko stotina sranica teksta o Miloradu na ovom forumu samo sam cekao kad ce i ta opsesija izac na vidjelo. Milorad je ocito jako popularan pa nemoj biti ljubomoran :lol:
Od 1992 : Ovo je rvacka " pa do " 2012 : hajmo trolati po forumima ", od " ovdje ce biti erceg crpska " doslo se " dajte nam naseg legitimnog prestavnika" :lol:
Pa moramo zastiti svoje financijske interese i da se osigura kontinuitet iskoristavanja jeftine radne snage :mrgreen:
Koliki su vasi financijski interesi pokazuje cinjenica da vi molite tu jeftinu radnu snagu da vam pokloni oni sto sami ne smijete i ne mozete da uzmete :lol:
Tu jeftino radnu snagu molimo samo da bude pazljiva kod okopavanja. U Bosni se pitaju stranci - oni su gospodari a cini se da vise ne padaju toliko na "heljp baznija" kmecanje :mrgreen:
fc.velež-religija

#305 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Eno u Kninu,Udbini,Gospiću...sve hrvatska radna elita iz susjedne ali prijateljske BiH :D
Sirotinja na kvadrat.Oni na Tromeđi rade za veće dnevnice,provjereno.
wgo

#306 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

fc.velež-religija wrote:Eno u Kninu,Udbini,Gospiću...sve hrvatska radna elita iz susjedne ali prijateljske BiH :D
Sirotinja na kvadrat.Oni na Tromeđi rade za veće dnevnice,provjereno.

To najbolje znaju pripadnici slavne lilehamerske brigade...

A normalno da imaju vece dnevnice. Hrvati BiH su velikodusni i dobri :D
wgo

#307 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Superhik_ wrote: tako je, i zbog toga cemo vam dati treci entitet, pa mozda i cak da sami birate precednika..........

O tome ne odlucuujete vi (koji god da jeste) nego stranci. Hans Christian, postavili ga ratni pobjednici :mrgreen:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#308 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by anthraxQ »

hehe... eno i precjednika zeljka smo vam izabrali. Vidis da mozemo. :lol:
kv99

#309 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:

Pa nije samo u Hercegovini na djelu "slamanje kicme neprijatelju" dok taj "neprijatelj" drma ekonomijom. Isto je i u srednjoj Bosni - Hrvati trgovackim "marifetlucima" a neki drugi bombama :lol:
I nisi odgovorio , jel te stid bilo reci ispod kojega se kamena krijes pa si tvrdio da si iz Zagreba :lol:

S obzirom da se skupilo nekoliko stotina sranica teksta o Miloradu na ovom forumu samo sam cekao kad ce i ta opsesija izac na vidjelo. Milorad je ocito jako popularan pa nemoj biti ljubomoran :lol:
Nekome opsesija, nekome poglavnik.

Tu jeftino radnu snagu molimo samo da bude pazljiva kod okopavanja. U Bosni se pitaju stranci - oni su gospodari a cini se da vise ne padaju toliko na "heljp baznija" kmecanje :mrgreen:
[/quote]

Sada su stranci gospodari ?Super onda , nadajte se da ce vam oni dati ono sto sami ne smijete ili ne mozete da uzmete. Vidis kako se promjenilo , od "ovo je rvacka " do " heljp milorade i stranci da barem imamo tv i legitimnog predstavnika" :thumbup:

I drago mi je da vam je tako dobra ekonomija, treba para da se kupuju bojice i crtaju zamisljene granice erceg crpske. I kada smo vec kod granica , jeste li se vec odlucili gdje ce biti :lol:
wgo

#310 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

anthraxQ wrote:hehe... eno i precjednika zeljka smo vam izabrali. Vidis da mozemo. :lol:
Ionako predsjednistvo nema ovlasti...

Pogledaj samo sta vam napravismo od platforme :mrgreen:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#311 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by anthraxQ »

wgo wrote:
anthraxQ wrote:hehe... eno i precjednika zeljka smo vam izabrali. Vidis da mozemo. :lol:

sta? nista znacajno.

a nema ovlasti, da. A ko kod vas ima ovlasti ikakve?
wgo

#312 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:

I nisi odgovorio , jel te stid bilo reci ispod kojega se kamena krijes pa si tvrdio da si iz Zagreba :lol:
Imas moderatora pa ga pitaj otkud se javljam

Nekome opsesija, nekome poglavnik.
Nemam nista protiv dok se stvari odvijaju kako treba

Sada su stranci gospodari ?Super onda , nadajte se da ce vam oni dati ono sto sami ne smijete ili ne mozete da uzmete. Vidis kako se promjenilo , od "ovo je rvacka " do " heljp milorade i stranci da barem imamo tv i legitimnog predstavnika" :thumbup:
Pa ja navijam da pijani ja-sam-se-borio Komsic ostane sto duze tamo. Ovlasti ceremonijalne,nikakve, a otkad je gore Hrvati su najvise dobili a prica "heljp baznija" je prozreta od stranaca.
I drago mi je da vam je tako dobra ekonomija, treba para da se kupuju bojice i crtaju zamisljene granice erceg crpske. I kada smo vec kod granica , jeste li se vec odlucili gdje ce biti :lol:
Ma granice su nuzno zlo, ionako se ide u EU i jednom ce granice nestati :mrgreen:
wgo

#313 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

anthraxQ wrote:
wgo wrote:

sta? nista znacajno.

a nema ovlasti, da. A ko kod vas ima ovlasti ikakve?
Otkad je ja-sam-se-borio Zeljac gore, Hrvatima nikad bolje.

Nema vise "heljp Baznija" nego se mora ici na "arkadaš Turkija"
wgo

#314 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Superhik_ wrote:
wgo wrote:[

Pa ja navijam da pijani ja-sam-se-borio Komsic ostane sto duze tamo. Ovlasti ceremonijalne,nikakve, a otkad je gore Hrvati su najvise dobili a prica "heljp baznija" je prozreta od stranaca.

Ma granice su nuzno zlo, ionako se ide u EU i jednom ce granice nestati :mrgreen:
a sta ste tacno dobili, osim ugodne lokacije za alpinizam?

:dance:
:lol:
Zasto ne pitas Sulejmana Tihica? On je to izjavio a usput ce ti moci objasniti i na bosanskom :mrgreen:
wgo

#315 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Superhik_ wrote: zasto njega kad si ti tu. valjda ti bolje znas sta si tacno dobio........
-novog saveznika
-promijenjenu percepciju medj. danguba
-otvorenu pricu o promjeni izbornih jedinica i uspostavi kanala na HR jeziku
wgo

#316 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Superhik_ wrote:
wgo wrote: -novog saveznika
da, kao sto rekoh, on vam jedino moze posluziti za alpinizam
wgo wrote:-promijenjenu percepciju medj. danguba
:-)
wgo wrote:-otvorenu pricu o promjeni izbornih jedinica i uspostavi kanala na HR jeziku
golemo, strasno ste napredeovali.......
:lol: :lol: :lol: :lol:
da, a to je tek samo pocetak... bitno da je prozreta "heljp baznija" prica. Na osnovu te humanitarne pomoci je i nastala cijela zbrka :bih:
kv99

#317 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
Ne treba moderator kada se sam provaljujes.

Kao ranije navedeno :
- 1992/93 : ovo je rvacka pa do 2012 : " heljp milorade i stranci " pokazuje kako se stvar odvijaju :lol:

Bas mi je drado da ti navijas , ut kukanje o pomoci od stranaca to vam je jedino i ostalo. Vidis kako to ide: od "legitimnog prava " preko argumenta sile do stranca i navijanja :thumbup:

U pravu si , granice ce nestati pa vise nece pomoci ni bjezanje u rvacku jer kao sto ti je sigurno poznato u EU je na snazi mogucnost hapsenja i izrucenja u svim njenim zemljama. Tako da se danas ne moze ostati ni u Grudama jer nema granica a sutra ni u Zagrebu. Gdje ce onda bjezati svi oni rvacki rodoljubi / lopovi / ubice ?
kv99

#318 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

Superhik_ wrote:

da, a to je tek samo pocetak... bitno da je prozreta "heljp baznija" prica. Na osnovu te humanitarne pomoci je i nastala cijela zbrka :bih:
a kraj bi bio hb na steroidima i do pacifika. :lol: :lol: :lol:
Kraj bi bio vec spremna ofanziva i rat preko interneta :thumbup:
wgo

#319 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Superhik_ wrote:

Ma dovoljno je do Neuma. :lol:
wgo

#320 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:
Ne treba moderator kada se sam provaljujes.
Tebi tko god se usprotivi se "provaljuje". Ako ti je utjeha, svaki forum ima svog ridikula pa nisi ni ti prvi ni zadnji koji misli da utjelovljuje savjest foruma koji dijeli etikete.

Kao ranije navedeno :
- 1992/93 : ovo je rvacka pa do 2012 : " heljp milorade i stranci " pokazuje kako se stvar odvijaju :lol:
Ma dobro ajde bitno da vama drzava i vlast nisu nikad bolje stajali :lol: A za "heljp Baznija" ipak vama idu lovorike kao originalni autori

Bas mi je drado da ti navijas , ut kukanje o pomoci od stranaca to vam je jedino i ostalo. Vidis kako to ide: od "legitimnog prava " preko argumenta sile do stranca i navijanja :thumbup:
Ma ostalo je nama puno toga vise. Zaboravljas se... Samo da te podsjetim da su skutori lovatori a ratni "pobjednici" zavrsise na okopavanju vinograda kod onih kojima su "kicmu slomili" :lol:

U pravu si , granice ce nestati pa vise nece pomoci ni bjezanje u rvacku jer kao sto ti je sigurno poznato u EU je na snazi mogucnost hapsenja i izrucenja u svim njenim zemljama. Tako da se danas ne moze ostati ni u Grudama jer nema granica a sutra ni u Zagrebu. Gdje ce onda bjezati svi oni rvacki rodoljubi / lopovi / ubice ?
U prijateljsku Tursku :lol:
wgo

#321 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

Superhik_ wrote:
wgo wrote:
Superhik_ wrote:
Ma dovoljno je do Neuma. :lol:
pa kako idu pripreme za ofanzivu? :lol:
A cuj, odolijevamo napadima visestruko brojnijeg neprijatelja koji navaljuje a more vidi kao nepresusan resurs za - podapiranje :mrgreen:
i da, u medjuvremenu morate pripraziti sta mico jede, ako naleti na sta pokvareno odose svi alpinisti u helac....... :lol: :lol:
Imas pravo :thumbup:
kv99

#322 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by kv99 »

wgo wrote:
Tebi tko god se usprotivi se "provaljuje". Ako ti je utjeha, svaki forum ima svog ridikula pa nisi ni ti prvi ni zadnji koji misli da utjelovljuje savjest foruma koji dijeli etikete.

Ne oni koji se usprotive vec oni koji sami pojma nemaju odakle se javljaju pa prvo tvrde kako su iz rvacke a onda se izviri ispod kamena

Ma dobro ajde bitno da vama drzava i vlast nisu nikad bolje stajali :lol: A za "heljp Baznija" ipak vama idu lovorike kao originalni autori
Autori ili ne stvari idu u takvom pravcu da je sva ona "sila i legalno pravo" spalo na "heljp milorade i stranci". Dok se vi nadate da ce vam milorad i stranci dati ono sto sami ne smijete vidi se koji je pravac :lol:
Ma ostalo je nama puno toga vise. Zaboravljas se... Samo da te podsjetim da su skutori lovatori a ratni "pobjednici" zavrsise na okopavanju vinograda kod onih kojima su "kicmu slomili" :lol:
Lovatori koji se nadaju da ce im stranci i mile dati ono sto sami ne smiju da uzmu.

Sta ces, krv nije voda, 500 godina je ostavilo traga :lol:
fc.velež-religija

#323 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Što se tiče nadničara,ah ti bošnjaci,pritom još i teroristi

Tolić :"Napravit ću u Međugorju ono što je onaj u Norveškoj, pobit ću 80-90 ljudi!"

Mirko Tolić, 47-godišnjak iz Kreševa, jučer je ujutro telefonom nazvao redakciju "Dnevnog lista" u Mostaru te zaprijetio da će pobiti 80-90 ljudi u Međugorju...

...ako ga policija i “crkveni zaštitari” nastave bez ikakva razloga maltretirati.

“Legitimirali su me i pitali što radim u Međugorju. Odgovorio sam da tražim posao. Tada su me pustili da idem svojim putem dalje, da bi nešto kasnije došli po mene dok sam stajao na kružnom toku na Tromeđi čekajući kakav posao”, prepričava Tolić...
wgo

#324 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

kv99 wrote:
wgo wrote:

Ne oni koji se usprotive vec oni koji sami pojma nemaju odakle se javljaju pa prvo tvrde kako su iz rvacke a onda se izviri ispod kamena
Nemam pametnijeg posla nego tebe kroz nekoliko postova uvjeravati odakle se javljam. S obzirom koliko si do sad pokazao sposobnosti kompromisa i prihvacanja tudjeg misljenja to bi bio uzaludan posao.

Autori ili ne stvari idu u takvom pravcu da je sva ona "sila i legalno pravo" spalo na "heljp milorade i stranci". Dok se vi nadate da ce vam milorad i stranci dati ono sto sami ne smijete vidi se koji je pravac :lol:
To ti je kao ona prica u Bibliji. Covjek pozvao prijatelje na slavlje, ovi se nisu pojavili na kraju pozvao one na koje je prve naisao na ulici.
Lovatori koji se nadaju da ce im stranci i mile dati ono sto sami ne smiju da uzmu.
Pa barem se u tome ne razlikujemo od vas. I vama su stranci a bome i HV vodili vase bitke. Sad je gotovo sa tim.
Nema vise "heljp Baznija"
Sta ces, krv nije voda, 500 godina je ostavilo traga :lol:
Barem nismo odbacili svoju kulturu, plesove, pjesme, nosnje, imena kao neki... Nek se sami prepoznaju. :D
wgo

#325 Re: Video: Tuđman i Milošević - Dogovoreni rat?

Post by wgo »

fc.velež-religija wrote:Što se tiče nadničara,ah ti bošnjaci,pritom još i teroristi

Tolić :"Napravit ću u Međugorju ono što je onaj u Norveškoj, pobit ću 80-90 ljudi!"

Taj je "domaći" zato je i drčan, ovi drugi nesmiju pisnut a "slomili im kičmu" :mrgreen:
Locked