Jeste onima koji bi da gledaju svake godine jedne te iste ekipe. I u CL i u EL.just principe wrote:kako koje godine ovo takmicenje sve gore i gore...ne treba ovo ni pratiti do eliminacione faze
UEFA Europa League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#301 Re: UEFA Europa League 2011/12
- BHF_Manijak
#302 Re: UEFA Europa League 2011/12
I ja sam iznenadjem prolaskom Hannovera, posebno jer su igrali sa spanskom ekipom koja je godinama u Evropi, ali sa bilo kim drugim da su igrali van liga petice opet bi glat prosli, Hannover zadnje dvije godine je u uzlaznoj putanji, kako ih je Slomka preuzeo igraju pravo fino, imaju nekoliko soldinih pojedinaca no jak su kolektiv pravo, napatice bilo koga u El, mozda nece grupu proci no bit ce tezak protivnik!
Zao mi Seville zbog Spahe!
-
bosnovizija
#303 Re: UEFA Europa League 2011/12
Izvučene grupe Evropske lige
Okršaj Begovića i Medunjanina u grupi E
Piše: A. Kerić
Petak, 26.08.11. 14:25.
Održano je izvlačenje grupa Evropske lige u Monte Carlu. Nama će biti najzanimljivija grupa E u kojoj će okršaj imati dva naša reprezentativca, Asmir Begović i Haris Medunjanin.
Žrijeb je odlučio da se u grupi E sastanu Stoke City Asmira Begovića i Maccabi Tel Aviv Harisa Medunjanina. Naši preprezentativci će igrati još sa Dinamo Kijevom i Bešiktašom.
Senad Lulić neće iamti toliko težak posao, kao Begović i Medunjanin. Lazio se našao u grupi D sa Sporting Lisabonom, Zurichom i Vlasuijem. Naš reprezentativac je proveo jedan dio karijere u Švicarskoj i odlično poznaje Zurich.
Lokomotiv Moskva našeg Senijada Ibričića našao se u grupi L sa Anderlechtom, AEK-om i Šturmom Samira Muratovića. I u ovoj skupini imat ćemo okršaj dva naša igrača.
Grupa A: Tottenham, Rubin, PAOK, Shamrock
GrupaB: Kopenhagen, Standard, Hannover, Vorskla
Grupa C: PSV, Hapoel Tel Aviv, Rapid, Legia
Gurpa D: Sporting, Lazio, Zurich, Vaslui
Grupa E: Dinamo Kijev, Bešiktaš, Stoke, Maccabi Tel Aviv
Grupa F: PSG, Athletic Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava
Grupa G: Alkmaar, Metalist, Austria Beč, Malmo
Grupa H: Braga, Clib Brugge, Birmingham, Maribor
Grupa I: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, Sion
Grupa J: Schalke, Steaua, Maccabi Haifa, AEK Larnaca
Grupa K: Twebte, Fulham, OB, Wisla Krakow
Hrupa L: Anderlecht, AEK, Lokomotiv Moskv, Šturm
Okršaj Begovića i Medunjanina u grupi E
Piše: A. Kerić
Petak, 26.08.11. 14:25.
Održano je izvlačenje grupa Evropske lige u Monte Carlu. Nama će biti najzanimljivija grupa E u kojoj će okršaj imati dva naša reprezentativca, Asmir Begović i Haris Medunjanin.
Žrijeb je odlučio da se u grupi E sastanu Stoke City Asmira Begovića i Maccabi Tel Aviv Harisa Medunjanina. Naši preprezentativci će igrati još sa Dinamo Kijevom i Bešiktašom.
Senad Lulić neće iamti toliko težak posao, kao Begović i Medunjanin. Lazio se našao u grupi D sa Sporting Lisabonom, Zurichom i Vlasuijem. Naš reprezentativac je proveo jedan dio karijere u Švicarskoj i odlično poznaje Zurich.
Lokomotiv Moskva našeg Senijada Ibričića našao se u grupi L sa Anderlechtom, AEK-om i Šturmom Samira Muratovića. I u ovoj skupini imat ćemo okršaj dva naša igrača.
Grupa A: Tottenham, Rubin, PAOK, Shamrock
GrupaB: Kopenhagen, Standard, Hannover, Vorskla
Grupa C: PSV, Hapoel Tel Aviv, Rapid, Legia
Gurpa D: Sporting, Lazio, Zurich, Vaslui
Grupa E: Dinamo Kijev, Bešiktaš, Stoke, Maccabi Tel Aviv
Grupa F: PSG, Athletic Bilbao, Salzburg, Slovan Bratislava
Grupa G: Alkmaar, Metalist, Austria Beč, Malmo
Grupa H: Braga, Clib Brugge, Birmingham, Maribor
Grupa I: Atletico Madrid, Udinese, Rennes, Sion
Grupa J: Schalke, Steaua, Maccabi Haifa, AEK Larnaca
Grupa K: Twebte, Fulham, OB, Wisla Krakow
Hrupa L: Anderlecht, AEK, Lokomotiv Moskv, Šturm
- zecko_kupuz
#304 Re: UEFA Europa League 2011/12
Spaha nema sreće baš. Prošle sezone je ispao s Montpellierom protiv neke jednofazne ekipe, a sada stade i sa "super ambicioznom" Sevillom.
Ja pikam na M.Tel Aviv da će proći, nekako mi djeluju pouzdano.
Bešiktaš bi mogao biti zadnji, Stoke vjerovatno treći. Moja prognoza.
Ja pikam na M.Tel Aviv da će proći, nekako mi djeluju pouzdano.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#305 Re: UEFA Europa League 2011/12
Gledao sam utakmicu, igraju baš onaj pravi njemački nogomet, i s lošijom ekipom od Španjolaca pritisli su ih i nisu im dali prenijeti loptu, solidna ekipa... Ipak mislim da će oni proći grupu, čak biti i prvi i njoj.BHF_Manijak wrote:I ja sam iznenadjem prolaskom Hannovera, posebno jer su igrali sa spanskom ekipom koja je godinama u Evropi, ali sa bilo kim drugim da su igrali van liga petice opet bi glat prosli, Hannover zadnje dvije godine je u uzlaznoj putanji, kako ih je Slomka preuzeo igraju pravo fino, imaju nekoliko soldinih pojedinaca no jak su kolektiv pravo, napatice bilo koga u El, mozda nece grupu proci no bit ce tezak protivnik!
- Jack Be Nimble
#306 Re: UEFA Europa League 2011/12
Celtic se vratio nazad u Europu 
- jeza u ledja
#307 Re: UEFA Europa League 2011/12
Sranje. Sionu su zabranili da registruje nove igrace, medjutim oni su se zalili sudu (svicarskom) i dobili. Medjutim sad se spore sa FIFAom u vezi toga. U medjuvremenu su igrali sa 5 valjda neregistrovanih igraca, i UEFA ih izbacila. Ovi u Sionu bjesni. UEFA isto pizdi jer ne zele da se sudovi mijesaju u fudbal. Kazu ako ovo prodje bice vrlo bitna prekretnica sto se tice nekih pravila u buducnosti.Jack Be Nimble wrote:Celtic se vratio nazad u Europu
No jedino mi nije jasno, zasto je Sionu zabranjena registracija novih igraca uopste? Jel to mozda ono pravilo ako nisi fiskalno stabilan ne mozes trositi na nove?
- art vandeley
#308 Re: UEFA Europa League 2011/12
Tottenham je nezainteresovan ove sezone za Europa League.
U Solunu ce igrati sa drugim timom jer Redknapp smatra da je nemoguce biti uspjesan na dva fronta.
"Evropska liga je samo utješna nagrada i to ne baš dobra".
U timu Spursa neće večeras biti Modrića, Kranjčara, Balea, Dowsona, Defoea... Jer, Redknappu je važniji Premiership.
U Solunu ce igrati sa drugim timom jer Redknapp smatra da je nemoguce biti uspjesan na dva fronta.
"Evropska liga je samo utješna nagrada i to ne baš dobra".
U timu Spursa neće večeras biti Modrića, Kranjčara, Balea, Dowsona, Defoea... Jer, Redknappu je važniji Premiership.
- Point.
#309 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ne razumijem ovaj danasnji, moderni fudbal. Prije su i igraci i treneri krv pisali da osvoje UEFA Kup ili Kup Pobjednika Kupova. Sad se i neki klubovi poput Tottenhama ponasaju kao da su veliki pa im EL nista ne znaci. Eto oni su navikli igrati CL iz godine u godinu. 
- ganjeta
#310 Re: UEFA Europa League 2011/12
Lulić od prve minute za Lacio 
-
hali gali halid
#311 Re: UEFA Europa League 2011/12
Gleda li iko Lazio, kako igra Lulić?
- Mikado
#312 Re: UEFA Europa League 2011/12
Dobar Maccabi 
- Mikado
#313 Re: UEFA Europa League 2011/12
Solidan. Sad Kozak promasio prazan gol glavom sa 3 metra, tačnije pogodio prečku. 2:2 je u sudijskom vremenu. Lazio vec pola sata igra sa igračem manje.hali gali halid wrote:Gleda li iko Lazio, kako igra Lulić?
- ganjeta
#314 Re: UEFA Europa League 2011/12
Nije ko Sparta ali se boriMikado wrote:Dobar Maccabi
Nek je vala neko natrpao ove naše krvnike tako mi je godra, to je nevjerovatno.
- Mikado
#315 Re: UEFA Europa League 2011/12
Lazio - Vaslui 2:2 završeno.
Lazio vodio do 60. minute i onda neshvatljiv pad i prvo iz prekida primaju gol, ubacivanje sa 30-ak metara iskosa u njihov kazneni, a onda i odbrana katastrofalno griješi i Zauri pravi penal i dobiva crveni karton. Ipak do kraja su uspjeli izjednačit, da bi se Kozak obrukao u sudijskom vremenu.
Reja je podcijenio rumune i to mu se obilo o glavu.
Lulic odigrao korektno bez grešaka.
Lazio vodio do 60. minute i onda neshvatljiv pad i prvo iz prekida primaju gol, ubacivanje sa 30-ak metara iskosa u njihov kazneni, a onda i odbrana katastrofalno griješi i Zauri pravi penal i dobiva crveni karton. Ipak do kraja su uspjeli izjednačit, da bi se Kozak obrukao u sudijskom vremenu.
Reja je podcijenio rumune i to mu se obilo o glavu.
Lulic odigrao korektno bez grešaka.
-
Corola
#316 Re: UEFA Europa League 2011/12
Zeljo sigurno nece.U stvari hoce ali u obrnutom smjeru.ganjeta wrote:Nije ko Sparta ali se boriMikado wrote:Dobar Maccabi![]()
Nek je vala neko natrpao ove naše krvnike tako mi je godra, to je nevjerovatno.
P.S Nego i ovaj Hapoel jak,al iz nosa baciti.
- art vandeley
#317 Re: UEFA Europa League 2011/12
Nakon 15 godina igranja u CL, veceras Raul za Schalke po prvi put upisuje nastup i u Europa League 
- JThomas
#318 Re: UEFA Europa League 2011/12
nisam ni ja upratio sa kim sparta igra, u kojoj je grupi 
- art vandeley
#319 Re: UEFA Europa League 2011/12
Razigrali se Dirar i Odjidja.
Brugge uzima lagano
Brugge uzima lagano
- jeza u ledja
#320 Re: UEFA Europa League 2011/12
Sparta je ispala, mislim bas od ovog Vasluija. Ili nekih tako Rumuna.JThomas wrote:nisam ni ja upratio sa kim sparta igra, u kojoj je grupi
- art vandeley
#321 Re: UEFA Europa League 2011/12
Od Vasluija, tako je.jeza u ledja wrote:Sparta je ispala, mislim bas od ovog Vasluija. Ili nekih tako Rumuna.JThomas wrote:nisam ni ja upratio sa kim sparta igra, u kojoj je grupi
- JThomas
#322 Re: UEFA Europa League 2011/12
stvarno?jeza u ledja wrote:Sparta je ispala, mislim bas od ovog Vasluija. Ili nekih tako Rumuna.JThomas wrote:nisam ni ja upratio sa kim sparta igra, u kojoj je grupi
- Mikado
#323 Re: UEFA Europa League 2011/12
Baš od njih. 2:0 u Rumuniji za Vaslui i 1:0 za Spartu u Češkoj.jeza u ledja wrote:Sparta je ispala, mislim bas od ovog Vasluija. Ili nekih tako Rumuna.JThomas wrote:nisam ni ja upratio sa kim sparta igra, u kojoj je grupi
- jeza u ledja
#324 Re: UEFA Europa League 2011/12
Stvarno.JThomas wrote:stvarno?jeza u ledja wrote:Sparta je ispala, mislim bas od ovog Vasluija. Ili nekih tako Rumuna.JThomas wrote:nisam ni ja upratio sa kim sparta igra, u kojoj je grupi
- neo7
#325 Re: UEFA Europa League 2011/12
Koje su vase prognoze oko ponistavanja rezultata od strane Svicarskog suda ?