dakle, rekla si upravo to sto kazes da nisi rekla.Stilicka wrote:Niko me nije ista bazalna potrosnja, nekom treba 2000 kalorija, a nekom 4000, nekom 1000, bazalnim kalkulatorom ne mozes izmjerit, najveca glupost koju sam culasve ovisi o metabolizmu, niko ne moze isto mrsat i istom brzinom, i da rezultati budu vidljivi svima isto, niko isto ne trosi kalorija pri usisavanju kuce, ili spremanju sobe(banalni primjer).Nije potrebno brojanje kalorija, iritira me to kad cujem, kad neko hoce da mrsa, pa broji svaku kaloriju koliko je pojeo
Vrsta namirnice je bitna i raspored kad i sta se treba jesti.Kombinacija aeorobnog i anaerodnog vjezbanje je pun pogodak
al to je danasnjim curama mrsko(cast iznimkama), pa se izgladnjuju, koje kakvim djetama, te kukaju.
brojanje kalorija ne mora biti i nije izgladnjavanje, ono je meni pomoglo da shvatim da sto pojedem kesu cipsa ili citavu cokoladu mogu pojesti pet citavih pilecih prsa (lupam primjer).
jednostavna je formula calories in<calories out. i to je sva pamet tu.
sad ako neko oce da jos pametnije odradi, onda ce se drzati toga ujutro UH navecer P+M i tako..
i slozicu se da su mi te slike malo je reci odbojne.
btw ja najvise volim kad mi neko kaze PROCITALA SAM 200 KNJIGA I ZNAM SVE O TOME. onda znam na kojem sam nivou u odnosu na osobu s kojom pricam.