Napravit ćemo mi svoju BANtU bazu radova, pikat će se i oni objavljeni u Preporodu.zonbirile wrote:hajmo ovako ,koliko CC imaju pojedini osnivači SANDŽU-nijedan.
BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
- nellington
#301 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
-
samo pitam
#302 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
zašto onda se uvijek diže prašina oko slobode govora kad govore vjernici ?? ili bi oni možda trebali da ušute čim izađu iz džamijske avlije ?gomilego wrote:samo pitam wrote: problema ne bi bilo da ti svoj stav zadržiš samo za sebe..kao što se i vjernicima svakodnevno sugeriše da učine isto, zar ne?![]()
![]()
a pravo na slobodu govora?
cuj sugerise im se... haha
znaci sto hodza kaze to je to ... amin
mislim da ovdje prestaje sva zdrava diskusija
a i onako nezelim vise da trosim vrijeme na ove propale ideje
zelim ugodan dan
i nastavite sa ganjanjem clanova po forumu i fejsbuku... cak predlazem da ponudite i novcanu nagradu (kao za zamotavanje)... uspjeh nece izostat![]()
over and out (citaj "allahimanet")
-
zonbirile
#303 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
@palestinac1
hvala bogu ,nije koliko je mogao i koliko jest,ali nastavili se ovako,hoće i to najprije samim muslimanima.
hvala bogu ,nije koliko je mogao i koliko jest,ali nastavili se ovako,hoće i to najprije samim muslimanima.
-
Palestinac1
#304 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Nije koliko je mogao i koliko jeste? ccczonbirile wrote:@palestinac1
Kako ako se nastavi i kako samo muslimanima?
- andromeda101
#305 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ma od njih, ni jedan nije pravi vjernik. To su gmazovi, hodze ko biva a zloupotrebljavaju religiju koji je jedan od najvecih grijehova u politicke svrhe.plain vanilla wrote:zaprijetio je fervom, a tekst je objavio rijaset.basamo pitam wrote: zašto sam imao predosjećaj da ćeš navesti ovaj Velićev tekst kao potvrdu ranije izrečenom![]()
dobro, a sad mi reci gdje je tu fetva? pojasni, ko ju je izdao? gdje u potpisu, ispod teksta u kojem se Suljagić proglašava heretikom kojeg treba kamenovati, bičevati, spaliti il što već,se nalaze imena tih islamskih učenjaka ili komisije za fetve koja je istu izdala ??
ili je rijaset nebitan?
-
samo pitam
#306 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
vjerovatno granice Subotica-Vršac-Nišpoznanik wrote:Šta je cilj osnivanja i djelovanja BANU?
-
samo pitam
#307 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
a to izgleda jedva i čekaš... pa onda bi treba dao podržiš ovu inicijativuzonbirile wrote:@palestinac1
- rogoz
#308 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Bosnjaci mogu i trebaju, da osnivaju sve sto ce neprijateljima dati jasan znak da se 90-e nece nikad ponovit!poznanik wrote:Šta je cilj osnivanja i djelovanja BANU?
Snaga je u udruzivanju.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#309 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Kad sam ja rekla da je IZ nebitna? Ajde nadji, pa me citirajPalestinac1 wrote:
Ako je više (ne znam sad šta to znači) neka se dižu i neka gaze, mijenjaju il šta već. Neka imami počnu odvajati džemate, neka se ukaže na greške, neka se raspiše referendum ... ima načina. Pusti ba fetvu, ne budali... i da je bila fetva, šta to briga suljagića ili tebe ako vam je ta institucija apsolutno relevantna ...?
Necu da pustim, napraviste me lazovom, a sad da pustim
Je li to izdajete sad certifikate? Wow, kako volite muslimane, necete odustati od borbe za njihovo dobro dok i zadnji ne odustane od IZ i islama, jel?
- Patron of Formello
#310 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Cilj je da Tunjo i ostali metuzalemi prodaju svoju pamet i da za 3 godine preporuce da glasamo za vrlog neimara.poznanik wrote:Šta je cilj osnivanja i djelovanja BANU?
Last edited by Patron of Formello on 10/06/2011 11:37, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#311 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
-------------------------------------------------------Palestinac1 wrote:Nije koliko je mogao i koliko jeste? ccczonbirile wrote:@palestinac1
Kako ako se nastavi i kako samo muslimanima?
e moj akademiče,hajde pročitaj običnu rečenicu,ili da se prevede na Čejenski sa Šošonskog?
-
samo pitam
#312 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
@ "plain vanilla"
veliš ''il' ćeš 'vako ko što mi želimo il' ćemo te fetvom pretvoriti u žabu '' ?
rijaset.ba je samo prenio info jednog novinara koji je iznio svoje mišljenje..nego, ne navede ti meni zvanični tekst fetve, komisiju koja ju je izdala i proglasila važećom sve dok se optuženi ili ne pokaje i ''dođe tobe'' ili dok se ne ulovi i kazni ...
zaprijetio fetvom ?zaprijetio je fervom, a tekst je objavio rijaset.ba
ili je rijaset nebitan?![]()
rijaset.ba je samo prenio info jednog novinara koji je iznio svoje mišljenje..nego, ne navede ti meni zvanični tekst fetve, komisiju koja ju je izdala i proglasila važećom sve dok se optuženi ili ne pokaje i ''dođe tobe'' ili dok se ne ulovi i kazni ...
-
Palestinac1
#313 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ajde reci konkretno šta je problem?plain vanilla wrote:Kad sam ja rekla da je IZ nebitna? Ajde nadji, pa me citirajPalestinac1 wrote:
Ako je više (ne znam sad šta to znači) neka se dižu i neka gaze, mijenjaju il šta već. Neka imami počnu odvajati džemate, neka se ukaže na greške, neka se raspiše referendum ... ima načina. Pusti ba fetvu, ne budali... i da je bila fetva, šta to briga suljagića ili tebe ako vam je ta institucija apsolutno relevantna ...?
Necu da pustim, napraviste me lazovom, a sad da pustim
Je li to izdajete sad certifikate? Wow, kako volite muslimane, necete odustati od borbe za njihovo dobro dok i zadnji ne odustane od IZ i islama, jel?
Ok, Islamska zajednica je i tvoja zajednica. Šta je problem, šta ti je nažao uradila, šta joj zamjeraš i što to ne mijenjaš? Šta hoćeš da kažeš, ne razumijem?
Reis je problem, zukorlić, udruživanje bošnjaka, govor u Blagaju?
BANU je problem i ljudi koji su osnovali isti?
Moraš reći šta te muči, ako te nešto fakat muči pa da vidimo, ako ima masla, da se to mijenja. Al, ako je standardna lafina, bez ideje, svrhe, odnosno samo u svrhu podjebavanja i izgledanja cool pred nekom rđanskom rajom, šta se ima diskutovati?
Navikli svi da kad kažu bošnjaku da ima grbu da on odma govori, ma nemam, ma nisam htio, ma joooj, ma ne smijem, ma ne znam, ma kako ću, ma smijem li, ma joj šta će reć ...
-
zonbirile
#314 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
hoće li ta HANU u Širokom? 
- nellington
#315 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Biće HAZU, nema da nemazonbirile wrote:hoće li ta HANU u Širokom?
Rektor Sveučilišta u Mostaru Vlado Majstorović posebno se osvrnuo na nužnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta u BiH, u čemu bi veliku ulogu trebalo imati i obrazovanje, odnosno Sveučilište. Novu nadu u tom smjeru daje formiranje svehrvatske koalicije, naglasio je Majstorović, koji inače smatra da je konačno vrijeme i za utemeljenje hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u BiH.
-
Palestinac1
#316 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
zonbirile wrote: e moj akademiče,hajde pročitaj običnu rečenicu,ili da se prevede na Čejenski sa Šošonskog?
- rogoz
#317 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
To @Palestinac,tako samo kez...Palestinac1 wrote:zonbirile wrote: e moj akademiče,hajde pročitaj običnu rečenicu,ili da se prevede na Čejenski sa Šošonskog?
- Sasvim_Obican
#318 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Zukorlić je definitivno bošnjački Dodik, a njegovo djelovanje bi se moglo okrarakterizirati kao kudikamo opasnije od Dodoikovog djelovanja po sigurnost i stabilnost regiona. Ali - ko sa vragom tikve sadi, od glavu mu se razbijaju !
-
samo pitam
#319 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
sumnjam, oni su majorizirani do bola..zonbirile wrote:hoće li ta HANU u Širokom?
čak toliko majorizirani da su prinuđeni otpuštati isključivo Bošnjake iz Vitezita...o Mostarskom aluminijumu da ne govorimo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#320 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
je li se reis oglasio povodom toga?samo pitam wrote:@ "plain vanilla"
veliš ''il' ćeš 'vako ko što mi želimo il' ćemo te fetvom pretvoriti u žabu '' ?
![]()
sto rijaset ne prenese druge tekstove?
ma hajde ba
-
Palestinac1
#321 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Vidiš poltronstva. Ne možemo čak ni reći da je on samo vrlo zajeban bošnjak, nego kažemo da je on bošnjački dodik. Da zukorlic ima ono što ima dodik iza sebe, srbija bi se krila iza MZ ko što se bošnjaci kriju danas...Sasvim_Obican wrote:Zukorlić je definitivno bošnjački Dodik, a njegovo djelovanje bi se moglo okrarakterizirati kao kudikamo opasnije od Dodoikovog djelovanja po sigurnost i stabilnost regiona. Ali - ko sa vragom tikve sadi, od glavu mu se razbijaju !
- andromeda101
#322 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Bosnjaci,
molite se Bogu, kod kuce, u dzamiji, ali vjeru ne mjesajte u vlast, politiku i sudstvo.
Od danasnjih muslimanskih zemalja navedite mi jednu, koja ima "znanje" ("know how") da makar napravi pistolj, a da to nije Turska (sucur Allahu za Kemala Ataturka, koji je isto uklonio vjeru s vlasti)
Vidite da muslimanske zemlje imaju novaca, (ko ima masla i muda maze s njim) a nemaju svoju industriju, ili industrijsku tradiciju da naprave bilo sta ozbiljno. A gledajte slucaj Kine, koja nema nafte a sta je stvorila od sebe, mukotrpnim radom.
Da vi odete u neku arapsku zemlju, pa da vidite kako oni "bacaju" lovu i kako bacaju pare na bezvezne gradjevine, a ovi stranci ih saltaju ko golfic dvojku i podvaljuju im posto ovi pojma nemaju.
Bosnjak
molite se Bogu, kod kuce, u dzamiji, ali vjeru ne mjesajte u vlast, politiku i sudstvo.
Od danasnjih muslimanskih zemalja navedite mi jednu, koja ima "znanje" ("know how") da makar napravi pistolj, a da to nije Turska (sucur Allahu za Kemala Ataturka, koji je isto uklonio vjeru s vlasti)
Vidite da muslimanske zemlje imaju novaca, (ko ima masla i muda maze s njim) a nemaju svoju industriju, ili industrijsku tradiciju da naprave bilo sta ozbiljno. A gledajte slucaj Kine, koja nema nafte a sta je stvorila od sebe, mukotrpnim radom.
Da vi odete u neku arapsku zemlju, pa da vidite kako oni "bacaju" lovu i kako bacaju pare na bezvezne gradjevine, a ovi stranci ih saltaju ko golfic dvojku i podvaljuju im posto ovi pojma nemaju.
Bosnjak
- nellington
#323 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Brojiš li Iran?andromeda101 wrote:Bosnjaci,
-
samo pitam
#324 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
jah, negira genocid, ponižava žrtve, stalno prijeti referendumima, secesiom, čak je negdje izjavio da će za sljedeći bajram jesti halvu i baklavu u isključivo muslimanskom BeograduSasvim_Obican wrote:Zukorlić je definitivno bošnjački Dodik, a njegovo djelovanje bi se moglo okrarakterizirati kao kudikamo opasnije od Dodoikovog djelovanja po sigurnost i stabilnost regiona. Ali - ko sa vragom tikve sadi, od glavu mu se razbijaju !
-
Palestinac1
#325 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Iskuliraj bona dok možeš, nemoj se više zavlačiti s tom fetvom. Vrati se na temu ako imaš nešto konkretno.plain vanilla wrote:je li se reis oglasio povodom toga?samo pitam wrote:@ "plain vanilla"
![]()
sto rijaset ne prenese druge tekstove?
ma hajde ba