Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#301 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Baltazar_khan »

gdje je članak na saxu hoću da čitam komentare protiv bht 1 kad budu pisali :mrgreen:
Sasvim_Obican

#302 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sasvim_Obican »

Manic Psycho wrote:Evo procedure za baraz
The first three teams have qualified for the European play-off matches as they bid to qualify for the 2013 World Championship in Spain: Austria, Montenegro and the Netherlands. The final four places in the next round will be decided after the final Round 6 group matches on Sunday.

The seven winners of the those qualification groups will meet those 11 non-qualifying teams from the 16 taking part in the EHF EURO 2012 in Serbia.

The teams which will automatically qualify for the final tournament in Spain are:

France (defending champions), Spain (host) and the three best ranked teams from the EHF EURO 2012.

The playing dates for the nine play-off matches are:
First leg: 9/10 June 2012
Second leg: 16/17 June 2012

The nine winners of the play-off matches will qualify for the 2013 Men's World Championship in Spain, where 14 European teams will battle among a total of 24 teams.

The draw for the play-off matches will take place on the final day of the EHF EURO 2012 on 29 January 2012 in Belgrade. The draw procedure will be published after the completion of the preliminary round.
Ne spominju se ovdje nosioci, već samo da se susreću.. A i nema jednak broj jednih i druigih.. Daj bože da nije ovo sa nosiocima.. A i kakve smo gubave sreće, fasovali bismo Makedonce, Šveđane, Dance i sl.
Manic Psycho

#303 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Manic Psycho »

Hvala momcima sto su se hrabro borili u Grckoj i pobijedili. A TV1 i BHT1 da Bog da propali kad su im preče serije i reprezentacije Srbije i Poljske od drzavne rukometne reprezentacije.

:bih: :bih: :bih:
Last edited by Manic Psycho on 15/01/2012 20:48, edited 1 time in total.
Manic Psycho

#304 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Manic Psycho »

Sasvim_Obican wrote: Ne spominju se ovdje nosioci, već samo da se susreću.. A i nema jednak broj jednih i druigih.. Daj bože da nije ovo sa nosiocima.. A i kakve smo gubave sreće, fasovali bismo Makedonce, Šveđane, Dance i sl.
nema potrebe da se spominje, to se zna. tako je uvijek u barazu. necemo mi igrati sa portugalom ili holandijom. pa da ispadne npr. madjarska. to bi bio skandal :roll:
Mustang1

#305 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Baltazar_khan wrote:gdje je članak na saxu hoću da čitam komentare protiv bht 1 kad budu pisali :mrgreen:
Dobra ideja :lol: Trenutno najbolji komentar :D
važno je da igor kukrić i ona maja troše pare, i šalju ublehe na eurosong. BHT PRAVA _..E..T..N...I..Č..K..A televizija!
El_comadante

#307 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

hajd dobro je za razliku od proslih kvalifikacija odlicno je sada i baraz. eh sad kad nebi izukli koga jacega pa da se i mi konacno negdje plasiramo
IlijaLadin

#308 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by IlijaLadin »

Na onom spisku igrača koji igraše ove kvalifikacije nedostaju neka bitna i značajna imena.

Ili mi se čini?
mistek

#309 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

Nije bilo Šarića, koji vuče povredu, i Marković nije htio rizikovati. Ispostavilo se sasvim ok odluka, jer je Enid i dalje vrhunski (a ni Grahovac ne zaostaje sigurno).
Terzić se povrijedio prije otprilike mjesec i po, i znam da je bilo riječi o težoj povredi. Mislim da je to razlog njegovog nedolaska.

Dalje, mislim da su svi tu, osim što nema nekih igrača koji su ranije bili standardni, a svakako nisu kvalitet (npr. Veselinov, Jaškić...).
cyprus

#310 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Bravo za momke :thumbup: pobjedit u gostima reprezentaciju sličnog kalibra nije mala stvar :) :thumbup:

A baraž, kako god dobićemo nekog jakog, u najpovoljnijem slučaju Makedoniju, Slovačku ili Češku... tako da, nisu nam baš velike šanse za plasman na SP... Al' ko zna... valjda ćemo nekad u nekom sportu napokon proć baraž :D
Sasvim_Obican

#311 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sasvim_Obican »

cyprus wrote:Bravo za momke :thumbup: pobjedit u gostima reprezentaciju sličnog kalibra nije mala stvar :) :thumbup:

A baraž, kako god dobićemo nekog jakog, u najpovoljnijem slučaju Makedoniju, Slovačku ili Češku... tako da, nisu nam baš velike šanse za plasman na SP... Al' ko zna... valjda ćemo nekad u nekom sportu napokon proć baraž :D
A Mađarsku ?!

Pa da je opet bezočno prekinemo ?! :lol:
Meho Kodro

#312 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Meho Kodro »

Francuska kao svjetski prvak ide direktno na SP, jos tri najbolje ekipe s ovog EP idu direktno
Nek npr u polufinale ovog EP udju Francuska, Danska, Hrvatska, Srbija, onda bi u barazu igrali

Espana
Svedska
Poljska
Island
Madjarska
Ceska
Norveska
Njemacka
Makedonija

--------------------
Slovenija
Slovacka

BIH
Bjelorusija
Crna Gora
Portugal
Austrija
Litva
Holandija
-------------------------------------
Mozda nositelji ne budu svi pogodjeni, ali Slovacka i Slovenija nisu imali vecih rezultata u zadnje vrijeme pa pretpostavljam da oni ne bi bili nositelji

U svakom slucaju bice to tezak posao za BIH, ali sve je u zivotu moguce, pa i prolazak, mora jednom i to da se desi...
Mustang1

#313 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

France (defending champions), Spain (host) and the three best ranked teams from the EHF EURO 2012.
Znaci Espana ne moze biti tu
just principe

#314 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

cyprus wrote:Bravo za momke :thumbup: pobjedit u gostima reprezentaciju sličnog kalibra nije mala stvar :) :thumbup:

objasni mi to slicnog kalibra...Hoces reci da su grci na nasem nivou.. :-)

ne trebamo zaboraviti Terzica, valjda bi se trebao oporaviti do juna, bice on pravo pojacanje...

I da, utakmice baraza igrati u Sarajevu ili mozda Zenici, uglavnom u velikim dvoranama a ne po nekim vuko******..

p.s. da nam hoce opet doci Madjarska imamo nerasciscenih racuna, jos se nije odigrala zadnja trecina utakmice :x
luckylaka

#315 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

zoom66 wrote:
just principe wrote:ma bravo momci idemo u baraz :bih:

p.s.

Hvala Javnim servisima što su nam priuštili da gledamo uspjeh našeg nacionalnog tima. Hvala vam mnogo uz malo sarkazma.

zahvalnicu uputi tv1 koja ima prava na prenose :x jebale ih sapunice :x e moj baho :x perjanico :D
Zahvaljujuci Tv1 koja NEMA pravo prenosa
insertdelete

#316 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by insertdelete »

just principe wrote: I da, utakmice baraza igrati u Sarajevu ili mozda Zenici, uglavnom u velikim dvoranama a ne po nekim vuko******..
:x :x

Nema veze sto u Gorazdu i inim ''vukojebinama'' bolje prihvate rukometnu repku neg u SA il ZE gdje atmosfera bude za ku*ac, gdje se jedva napune dvorane, il ak se napune atmosfera ko u pozoristu..Pa*ak jedan otidji u Gorazde pa vidi kako ljudi ugoste reprezentaciju u ''vukojebini''..
just principe

#317 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

insertdelete wrote:
just principe wrote: I da, utakmice baraza igrati u Sarajevu ili mozda Zenici, uglavnom u velikim dvoranama a ne po nekim vuko******..
:x :x

Nema veze sto u Gorazdu i inim ''vukojebinama'' bolje prihvate rukometnu repku neg u SA il ZE gdje atmosfera bude za ku*ac, gdje se jedva napune dvorane, il ak se napune atmosfera ko u pozoristu..Pa*ak jedan otidji u Gorazde pa vidi kako ljudi ugoste reprezentaciju u ''vukojebini''..

pod tim sam mislio na dvoranu, vidis da sam napisao u velikoj dvorani...valjda je drugacije kad se napuni 5-6 hiljada i jedva hiljada :roll:
mistek

#318 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by mistek »

Ma u Skenderiju baraž i kraj priče. Najbolja atmosfera daleko, a i 6-7000 je sasvim ok.
Zenica je nerukometna, i to se onda potvrdilo protiv Rusa, ako se ne varam.
U Skenderiji eto u bližoj prošlosti bješe Mađarska, pa Srbija, i oba puta dupke puke, a bio sam još meščini protiv Finaca prije 3-4 godine i isto je bilo 4-5000 ljudi.

Ja priželjkujem Janeze, ako budu u opticaju.
USAblues

#319 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by USAblues »

bravo rukometasi....cestitke :thumbup:
cyprus

#320 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

just principe wrote:objasni mi to slicnog kalibra...Hoces reci da su grci na nasem nivou.. :-)
Eto mi smo klasa za njih... :-) Inače, ne pratim toliko klupski rukomet pa ne mogu uporediti igrački kadar nas i Grka, ali eto pretpostavljam da smo tu nešto bolji... Međutim, ravnajući se prema rezultatima ove dvije reprezentacije u zadnjih 10-tak godina, mi nismo ništa više pokazali nego oni (oni čak imaju i jedan solidan nastup na nekom prvenstvu, ako se ne varam). Također, ako se ne varam, Grci su bili nosioci ove naše minigrupe. Osim toga, dueli između nas i njih su vazda bili napeti, tako da definitivno stoji moja tvrdnj da se radi o selekcijama sličnog kalibra...

Ili ćemo i u rukometu ići u precjenjivanje naših, kao u fudbalu recimo? :-)
Sasvim_Obican

#321 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sasvim_Obican »

cyprus wrote:
just principe wrote:objasni mi to slicnog kalibra...Hoces reci da su grci na nasem nivou.. :-)
Eto mi smo klasa za njih... :-) Inače, ne pratim toliko klupski rukomet pa ne mogu uporediti igrački kadar nas i Grka, ali eto pretpostavljam da smo tu nešto bolji... Međutim, ravnajući se prema rezultatima ove dvije reprezentacije u zadnjih 10-tak godina, mi nismo ništa više pokazali nego oni (oni čak imaju i jedan solidan nastup na nekom prvenstvu, ako se ne varam). Također, ako se ne varam, Grci su bili nosioci ove naše minigrupe. Osim toga, dueli između nas i njih su vazda bili napeti, tako da definitivno stoji moja tvrdnj da se radi o selekcijama sličnog kalibra...

Jedino pojavljivanje Grka je,koliko se ja sjećam, na Olimpijskim igrama u Ateni. A i onda su ih bušili sa svih strana. Uglavnom, konstatacija stoji - tu smo negdje.
cyprus

#322 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

Sasvim_Obican wrote:
cyprus wrote:

Jedino pojavljivanje Grka je,koliko se ja sjećam, na Olimpijskim igrama u Ateni. A i onda su ih bušili sa svih strana. Uglavnom, konstatacija stoji - tu smo negdje.
Ja mislim da su igrali i na SP u Tunisu (ne znam koja ono godina bi)... Tamo su bili prilično solidni.

edit: evo nađoh:

http://en.wikipedia.org/wiki/2005_World ... ampionship

završili šesti, malo im falilo da uđu u polufinale (trebala im pobjeda protiv Češke, a oni zijanili)
just principe

#323 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

da, igrali su 2005 ali to je vec bilo davno..
Dovoljno je danas samo pogledati gdje njihovi igraci igraju, izuzev 3-4-ice koji su po prosjecnim bundesligaskim klubovima, ostatak cine igraci iz njihove lige ako je uopste imaju...
Ne moze me niko ubjediti da mi nismo igracki najmanje 3 puta jaci od njih, naravno tu dodajem i igrace koji nisu igrali ove utakmice..
cyprus

#324 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by cyprus »

just principe wrote:da, igrali su 2005 ali to je vec bilo davno..
Dovoljno je danas samo pogledati gdje njihovi igraci igraju, izuzev 3-4-ice koji su po prosjecnim bundesligaskim klubovima, ostatak cine igraci iz njihove lige ako je uopste imaju...
Ne moze me niko ubjediti da mi nismo igracki najmanje 3 puta jaci od njih, naravno tu dodajem i igrace koji nisu igrali ove utakmice..
Ja vjerujem da nešto jači jesmo... ali tri puta... ma daaaj, kad ćemo postat realni jbt?
just principe

#325 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by just principe »

zao mi je, ali to je surova realnost..To sto imamo gubitnicki mentalitet je drugo i ne bih u njeg ulazio..
kad se sjetim prosle godine kad nas je jedna Estonija deklasirala...ali danas je vec drugacije jer imamo reprezentaciju
Post Reply