Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Evil_Inside
#301 Re: Miralem Pjanić
brao mali 
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#302 Re: Miralem Pjanić
ja sam citao nesto u nekom engleskom mediju o interesovanju arsenala za pjanica,cak i wenger je nesto o tom govorio, nije valjda da i oni lazu, a ipak treba imat u vidu da je mescini zabio 9 golova u tridesetak utakmica, sto je u njamanju ruku fantasitcion uzimajuci u obzir da je tek napunio 18 godina i da ne igra u napadu
- Evil_Inside
#303 Re: Miralem Pjanić
ne lažu,Wenger je rekao da bi želio da vidi Pjanića u Arsenalukarabaja-x wrote:ja sam citao nesto u nekom engleskom mediju o interesovanju arsenala za pjanica,cak i wenger je nesto o tom govorio, nije valjda da i oni lazu, a ipak treba imat u vidu da je mescini zabio 9 golova u tridesetak utakmica, sto je u njamanju ruku fantasitcion uzimajuci u obzir da je tek napunio 18 godina i da ne igra u napadu
-
Crvena Tifoza
#304 Re: Miralem Pjanić
Nagadjanja, pusta nagadjanja.karabaja-x wrote:ja sam citao nesto u nekom engleskom mediju o interesovanju arsenala za pjanica,cak i wenger je nesto o tom govorio, nije valjda da i oni lazu, a ipak treba imat u vidu da je mescini zabio 9 golova u tridesetak utakmica, sto je u njamanju ruku fantasitcion uzimajuci u obzir da je tek napunio 18 godina i da ne igra u napadu
Kad si citao te engleske medije, jesi mozda pogledao odakle je informacija preuzeta?
Iste te informacije lansirale su domace novine avaz i san par dana prije... i ovi samo preuzmu.
Tekst je bio da Pjanica prate skauti Arsenala, a netreba zaboravit da isto tako prate pola evrope.
Samo treba spustit loptu na zemlju. U ostalom znat ce se za koji mjesec gdje i šta.
- savrseni krug
#305 Re: Miralem Pjanić
al zato si ti talent umalo ti ne reko za sto!!!in33sa wrote:Zapazili ga strucnjaci nije isto sto i kakvim se Pjanic predstavlja od strane nekih medija i njegovog oca, menadjera u slobodno vrijeme.
Mali je ocito talenat, ali takvih imas na bacanje. Svaki brazilski klinac fudbaler pocetnik od 17 godina ima par video uradaka na internetu, takav vanzemaljac je na youtube bio i onaj Sammir iz Dinama, doveli ga ko veliko pojacanje kad tamo... zongler, ne fudbaler.
Hocu reci, mali je tek talenat i boga pitaj kada ce i hoce li biti realizovan igrac, a o njemu se vec govori kao o spasitelju BH nogometa. Cirkusijada.
Odmah se sjetim Alena Skore, otimaju se za njega po Francuskoj, menadzeri se stiskaju na tribinama Bezigrada da vide to cudo bosanskog nogometa, Baho mu pjesme spjevao, mali i potpisao za Marsej, i igrao je mali dobro... a danas.. nema potrebe da pisem sta je danas.
Ili onaj Ibisevic, kako se vec zove, Vaha ga doveo u PSG, nasi mediji o njemu pisu i govore kao o najvecem talentu juzno od Grenlanda, ja mislio mali ce ubijati po terenu...
utakmica lyon-metz
nabolji igrac utakmice miralem pjanic
zasto???
pogledati isjecak s predhodne stranice
-
in33sa
#306 Re: Miralem Pjanić
Wenger u Arsenalu zeli vidjeti svakog talentovanog klinca na planeti, on je takav tip trenera. Kupuje jeftino, talente, pa boluje od manije da od njih pravi igrace. Vec se sa tom politikom polako popeo na q navijacima Arsenala, jer dok on pravi igrace, Arsenal osvaja karinu, odnosno nemaju trofeja godinama.
Wenger je zelio dovesti onog panja Vukojevica iz Dinama, dovoljno je reci
trenutno je bacio udicu na Kuzmanovica iz Fiorentine, mladog reprezentativca Srbije. Htio je i Modrica, ali Arsenal ne moze platiti 20.000.000 funti koliko je izgleda danas platio Newcastle, ako je vjerovati engleskim medijima.
A za Pjanica bi odlazak u Arsenal bio najbolja opcija, bas iz razloga koje navedoh, Wenger obozava takve, talentovane mlade igrace neopterecene slavom i zeljne dokazivanja. Plus po stilu igre (bar ovo sto vidim na youtube) Pjanic bi se svojim zonglerskim stilom uklopio u Arsenalov stil igre, kombinatorika do besvjesti, beze neke pretjerane koristi od svega toga
Wenger je zelio dovesti onog panja Vukojevica iz Dinama, dovoljno je reci
A za Pjanica bi odlazak u Arsenal bio najbolja opcija, bas iz razloga koje navedoh, Wenger obozava takve, talentovane mlade igrace neopterecene slavom i zeljne dokazivanja. Plus po stilu igre (bar ovo sto vidim na youtube) Pjanic bi se svojim zonglerskim stilom uklopio u Arsenalov stil igre, kombinatorika do besvjesti, beze neke pretjerane koristi od svega toga
-
stabolansviras
#307 Re: Miralem Pjanić
Ma lazu, eno se prica da ni pasos nije nas dobio, prevara, kazu mali sandzaklija...tobe jarabi...
- savrseni krug
#308 Re: Miralem Pjanić
jest kazu da je i iz sdastabolansviras wrote:Ma lazu, eno se prica da ni pasos nije nas dobio, prevara, kazu mali sandzaklija...tobe jarabi...
-
radijator
#309 Re: Miralem Pjanić
Crvena Tifoza wrote:muskox wrote:Neznam sta hoces da kazes, da smo trebali njegove odlicne partije u dresu Metza ignorirati ili... ?? Ovdje se vodi diskusija o tome da je Barcelona zainteresovana za Pjanica(kao i mnogi velikani evropskog fudbala) i da je dobio nekakvu ponudu sto je i on sam potvrdio... E sad ako su ga zapazili svjetski fudbalski strucnjaci, jel mi treba da sutimo i govorimo ma nevalja on nista, ko ga hebe??in33sa wrote:U najmanju ruku da je novi Maradona![]()
Pola mladih igraca ima nekakve filmice na youtube gdje izgledaju kao vanzemaljci.
Eto, sad ce Barsa u rat za Pjanicapolako pocinjemo liciti na hrvatske medije, "navijaci Chelsea bjesne, necemo Kaku hocemo Modrica"
na kvadrat
Daj boze da smo mi poput hrvata, oni znaju svoje hvaliti (jes da znaju biti nekad previse ekstremni), nama (pojedincima) je sve tudje bolje dok nase nista nevalja ...
Nije da nevalja, nego sve te ponude je lafo potvrdio Pjanic i list SAN. Nigdje ni na jednoj zvanicnoj stranici bilo kojeg evropskog "velikana" ne piše bilo šta da su zainteresovani za Pjanica. Znaš šta je realnost - Pjanic trenutno igra za klub koji je vec ispao iz prve francuske lige, i samo broji dane do kraja prvenstva da bude punopravni clan druge lige.
Pjanic je perspektivan igrac, al' dok on ne predje u neki bolji klub i tamo ne dobije dobru minutazu, vecina ovog se moze objesiti macku o rep.
A što se tice Hrvata, njihove se zvijezde prodaju iz HNL u klubove kakvi su Arsenal, Portsmouth sa milionske ugovore, a naši kad dobiju 100 hiljada KM od nekog kluba iz Slovacke, Rumunije pa i Rusije budu prezadovoljni. Prema tome....
Pa gdje si ti to prije čitao na zvaničnim sajtovima klubova da su zainteresovani za neke druge igrače?
-
Crvena Tifoza
#310 Re: Miralem Pjanić
Sad lijepo otidji na website od A.C. Milan-a i lijepo procackaj šta ima novo za prelazak Ronaldinha u taj klub.radijator wrote:![]()
![]()
Pa gdje si ti to prije čitao na zvaničnim sajtovima klubova da su zainteresovani za neke druge igrače?
Vazno je prvo pljunut, pa onda kasnije kontat što si pljuno, jel' tako?
Ogranicenost na nivou.
- muskox
#311 Re: Miralem Pjanić
Pa dobro niko nekaze da je sad Pjanic Ronaldinho... Uostalom prica oko prijestupa Ronaldinha u Milan je haman zavrsena, a i Ronaldinho je javno izjavio da zeli preci u Milan, tako da nije cudno sto se ta vijest pojavila na njihovoj stranici. A slazem se sa ovim sto kaze radijator, rijetko se moze procitati na stranicama nekog kluba da su zainteresovani za nekog igraca... tako nesto bi mogao procitati mozda na stranicama klubova iz Premijer lige posto zele da se isti transfer kojeg navodno zele nikad ne realizuje, toga u evropi nema...Crvena Tifoza wrote:Sad lijepo otidji na website od A.C. Milan-a i lijepo procackaj šta ima novo za prelazak Ronaldinha u taj klub.radijator wrote:![]()
![]()
Vazno je prvo pljunut, pa onda kasnije kontat što si pljuno, jel' tako?![]()
Ogranicenost na nivou.
Sto se tice nekih komentara da ima talenata poput Pjanica na bacanje, stvarno neznam jesu li ti koji to izjavljuju ikad pogledali neku utakmicu Metza... Ja mislim da je dovoljan argumenat da je Pjanic iznad tih sto "su za bacanje" to sto ga je Figo pozvao da odigra humanitarnu utakmicu na kojoj ce igrati sva svijetska fudbalska krema.
ako i to nekima nije dovoljno onda
-
radijator
#312 Re: Miralem Pjanić
Baš si našao poređenje, o Ronaldinhu u Milanu pričaju i djeca na rižnim poljima. Klubovi nikada ne otkrivaju sa kojim igračima su u kontaktima, to se uvijek drži u tajnosti, demantira, i sl.
- max_power
#313 Re: Miralem Pjanić
Varaju je oni koji kazu da ovakvih kao Pjanic ima mnogo.
Ima na youtube pun k. zonglera i madjionicara sa loptom ali Pjanic ne zonglira na nekom sporednom igralistu vec na utakmicama protiv jakih protivnika. To je velika razlika. A momak je tek napunio 18 godina, prije dvadesetak dana.
Najbolje bi mu bilo da ga kupi neki veliki klub iz Spanije ili Engleske i posalje na posudbu u neki francuski klub tipa Monaco ili Marseille. Tako bi ispunio uslove za Francuski pasos da moze postati EU igrac.
Sto se tice reprezentacije, bice veliki dobitak za nas ali ne znaci da cemo automatski igrati kao Brazil
Ima na youtube pun k. zonglera i madjionicara sa loptom ali Pjanic ne zonglira na nekom sporednom igralistu vec na utakmicama protiv jakih protivnika. To je velika razlika. A momak je tek napunio 18 godina, prije dvadesetak dana.
Najbolje bi mu bilo da ga kupi neki veliki klub iz Spanije ili Engleske i posalje na posudbu u neki francuski klub tipa Monaco ili Marseille. Tako bi ispunio uslove za Francuski pasos da moze postati EU igrac.
Sto se tice reprezentacije, bice veliki dobitak za nas ali ne znaci da cemo automatski igrati kao Brazil
-
stabolansviras
#314 Re: Miralem Pjanić
Eto vidis...Treba mu zabraniti ulazak u drzavu...i njemu i familiji citavoj...pa nismo na te grane spali da nas ovi kvazi fudbaleri izvlace iz govana... osim toga ovaj video protiv Lyona je ocigledno manipuliran...Reklama za Najk...cuce se..savrseni krug wrote:jest kazu da je i iz sdastabolansviras wrote:Ma lazu, eno se prica da ni pasos nije nas dobio, prevara, kazu mali sandzaklija...tobe jarabi...
- abondanzieri
#315 Re: Miralem Pjanić
To je svakome ko se imalo razumije u fudbal i vise nego dovoljnomuskox wrote:
Sto se tice nekih komentara da ima talenata poput Pjanica na bacanje, stvarno neznam jesu li ti koji to izjavljuju ikad pogledali neku utakmicu Metza... Ja mislim da je dovoljan argumenat da je Pjanic iznad tih sto "su za bacanje" to sto ga je Figo pozvao da odigra humanitarnu utakmicu na kojoj ce igrati sva svijetska fudbalska krema.
-
Crvena Tifoza
#316 Re: Miralem Pjanić
abondanzieri wrote:To je svakome ko se imalo razumije u fudbal i vise nego dovoljnomuskox wrote:
Da, da. "Najbolji" protiv Lyon-a, i onda iduca tekma u Auxerau...klupa.
Vjerovatno zbog taktike.
-
palermo
#317 Re: Miralem Pjanić
Od neumjerenih pohvala nekome jedino je gore neumjerena potreba da se bude u pravu po svaku cijenu pa makar i lupao.De, bolan ohani malo, mali je vrhunski talenat,da li će biti vrhunski igrač će da vidimo................Crvena Tifoza wrote:abondanzieri wrote:To je svakome ko se imalo razumije u fudbal i vise nego dovoljnomuskox wrote:
Da, da. "Najbolji" protiv Lyon-a, i onda iduca tekma u Auxerau...klupa.
Vjerovatno zbog taktike.
- Luke Perry
#318 Re: Miralem Pjanić
Ah Boze moj, kod Halihodzica je i Ronaldinho bio na klupiNajbolji" protiv Lyon-a, i onda iduca tekma u Auxerau...klupa.
Vjerovatno zbog taktike.
-
Crvena Tifoza
#319 Re: Miralem Pjanić
Niko nije rekao da mali nije talenat. Ali to je problem sa svim našim igracima. Ostanu vjeciti talenti.palermo wrote:
Od neumjerenih pohvala nekome jedino je gore neumjerena potreba da se bude u pravu po svaku cijenu pa makar i lupao.De, bolan ohani malo, mali je vrhunski talenat,da li će biti vrhunski igrač će da vidimo................
Malom zelim sve naj, ali trnovit je put do zvijezda.
A što se tice pohvala, malo manje citati novine SAN, da bi spoznali javu.
-
Crvena Tifoza
#320 Re: Miralem Pjanić
Luke Perry wrote:Ah Boze moj, kod Halihodzica je i Ronaldinho bio na klupiNajbolji" protiv Lyon-a, i onda iduca tekma u Auxerau...klupa.
Vjerovatno zbog taktike.
Ronaldinha je prodao PSG kada je Vaha došao na klupu.
- Luke Perry
#321 Re: Miralem Pjanić
U pravu si. Ono imali su zategnute odnose, moja greska. Ali ne brini bice mjesta i za Spahica u reprezentaciji.
-
amarpitar
#322 Re: Miralem Pjanić
Pjanić je protiv Auxerra bio na klupi, kao i pola standardne postave, jer je trener jednostavno odmarao tim i već se polahko uigrava za sljedeću sezonu, koju će Metz provesti u drugoj lizi. A Pjanić je imao i manji probema sa povredom. Što se tiče SANa, je li Le Monde, Le Parisien, L'equipe isto ko San. Ove novine kao i masa raznih francuskih medija donose ogromne intervjue sa Pjanićem i reportaže o bosanskom wunderkindu preko čitave stranice. Ali džaba, Bošnji nikada dokazati, lupa li lupa...svoje ne cijeni, a Modrića diže u nebesa ko da je Zidane.
PS. Sutra na pregovore oko Pjanićevog transfera u Metz stižu Real i Arsenal.
-
emchoz
#323 Re: Miralem Pjanić
Svi koji serete protiv Pjanića izdvojite talentovanijeg osamnaestogodišnjaka... ko da imamo igrače za bacanje pored ovako bijedne lige...
-
Crvena Tifoza
#324 Re: Miralem Pjanić
Znaš šta je fazon kad prodavaš igraca, staviš ga u izlog, da ga svi vide, mozda se nekoamarpitar wrote:Pjanić je protiv Auxerra bio na klupi, kao i pola standardne postave, jer je trener jednostavno odmarao tim i već se polahko uigrava za sljedeću sezonu, koju će Metz provesti u drugoj lizi. A Pjanić je imao i manji probema sa povredom. Što se tiče SANa, je li Le Monde, Le Parisien, L'equipe isto ko San. Ove novine kao i masa raznih francuskih medija donose ogromne intervjue sa Pjanićem i reportaže o bosanskom wunderkindu preko čitave stranice. Ali džaba, Bošnji nikada dokazati, lupa li lupa...svoje ne cijeni, a Modrića diže u nebesa ko da je Zidane.
potegne za šlajpek i kupi ga.
Ne ne, Bošnjo uci na greškama poslije silnih Ibiševica, Skora, Kucukovica i ostalih vjecitih talenata.
Da ne zaboravim Harisa Medunjanina kojeg je trazilo "pola Evrope" takodje.
Treba spustiti loptu na zemlju, još malo pa ce ljeto, i vidjet ce se ko, gdje i šta.
Do tad... Da Bog da....
Modrica niko ne dize u nebesa, ali znaš šta je realnost, ljetos ce Modric igrati na EURO, a mi samo mozemo
zijevati i hvatati kapi kiše.
-
palermo
#325 Re: Miralem Pjanić
ma kojim našim igračima, o kojim ti to još igračima govoriš.............ti bogami upoređuješ kao da smo imali hiljade ovakvih, nismo, ................a što si se ti upeo da srozaš dečka, dobro kažu ljudi, jadni bošnjo, ne može ni vjerovati da u njega se može roditi talenat.............jebo te, ti kao da smo izrod nekakav....Crvena Tifoza wrote:Niko nije rekao da mali nije talenat. Ali to je problem sa svim našim igracima. Ostanu vjeciti talenti.palermo wrote:
Od neumjerenih pohvala nekome jedino je gore neumjerena potreba da se bude u pravu po svaku cijenu pa makar i lupao.De, bolan ohani malo, mali je vrhunski talenat,da li će biti vrhunski igrač će da vidimo................
Malom zelim sve naj, ali trnovit je put do zvijezda.
A što se tice pohvala, malo manje citati novine SAN, da bi spoznali javu.