Radi ok cujes sve bez problema, ok bude onih klasicnih internet/zauzeti serveri/igras sa delegatom iz Brazila pa malo prekida glas dok pricas situacija ali ima i svakakve koristi recimo mozes napraviti chat party pozoves do 8 prijatelja i pricate normala a svaki od vas moze raditi/igrati skroz razlicite igrice ili nesto deseto ima raje nakaci se samo da pricaju sa prijateljima i vise na dashborduEborg wrote:Pa kako to ide, čuje li se dobro? Ima li koristi od toga?
I je li onda zvuk iz igre preusmjeren i na te slušalice ili moram slušati i slušalice za komunikaciju i TV za zvukove iz igre?
Xbox 360
Moderator: Benq
-
Thug...
#301 Re: Xbox 360
-
Eborg
#302 Re: Xbox 360
Hvala! 
-
zaritisinebrute
#303 Re: Xbox 360
e ovako ... ponosan sam vlasnik xbox260gb slim ... danas frisko kupljen ...
rekli su mi da je flashovan ... kupio batmana novog (naravno piratskog) i radi ... to je sve 5
e sada ... zanimaju me neke stvari ... posto sam presao sa ps3 na xbox ...
1. podrzava li xbox homebrew aplikacije (nesto poput showtime-a na ps3) ... posto bi volio da mi pored igrace konzole bude i medija centar
2. prilikom postavljanja wireless konekcije pitao me je za update kako bi provjerio konekciju (ja sam to otkazao) a prilikom pustanja .m4a pjesma obavjestio me je da moram ici online ... e sada sta da radim da li da odem on line pa da dodajem te podrske ili da ne diram nista ...
3. ili ja nisam nasao ili ne znam ... ali vidim da xbox nema internet browser ????
eto to je za sada ... pa ako je neko raspolozen sve da mi objasni sta ne smijem sta smijem prilikom prikljucivanja na net da mi kaze ...
unaprijed hvala
ps. nemam namjeru da igram online nego bi cisto da mogu kakvu aplikaciju skinuti (ako postoji) ili otici na net i slicno (posto sam to mogao na ps3)
rekli su mi da je flashovan ... kupio batmana novog (naravno piratskog) i radi ... to je sve 5
e sada ... zanimaju me neke stvari ... posto sam presao sa ps3 na xbox ...
1. podrzava li xbox homebrew aplikacije (nesto poput showtime-a na ps3) ... posto bi volio da mi pored igrace konzole bude i medija centar
2. prilikom postavljanja wireless konekcije pitao me je za update kako bi provjerio konekciju (ja sam to otkazao) a prilikom pustanja .m4a pjesma obavjestio me je da moram ici online ... e sada sta da radim da li da odem on line pa da dodajem te podrske ili da ne diram nista ...
3. ili ja nisam nasao ili ne znam ... ali vidim da xbox nema internet browser ????
eto to je za sada ... pa ako je neko raspolozen sve da mi objasni sta ne smijem sta smijem prilikom prikljucivanja na net da mi kaze ...
unaprijed hvala
ps. nemam namjeru da igram online nego bi cisto da mogu kakvu aplikaciju skinuti (ako postoji) ili otici na net i slicno (posto sam to mogao na ps3)
-
Vertig0
#304 Re: Xbox 360
Ja cu ti odgovoriti samo na ovo 3 pitanje posto sam i ja tek nedavno kupio xbox. Nazalost nemas web brosera na xboxu.
-
landlord
#305 Re: Xbox 360
Kod mene je original pa ne znam ti reci sta smijes a sta ne smijes updateovati.
Sto se tice multimedijalnog centra, ja sam je spajao sa kompjuterima koje imam u lokalnoj mrezi i sa windows 7 je izuzetno lako.
P.S. Gdje si kupio konzolu i koja je cijena? Hvala.
Sto se tice multimedijalnog centra, ja sam je spajao sa kompjuterima koje imam u lokalnoj mrezi i sa windows 7 je izuzetno lako.
-
zaritisinebrute
#306 Re: Xbox 360
Malo sam sada cackao i bas sam primjetio. Steta.Vertig0 wrote:Ja cu ti odgovoriti samo na ovo 3 pitanje posto sam i ja tek nedavno kupio xbox. Nazalost nemas web brosera na xboxu.
Hvala na odgovoru.
Citao sam o tom spajanju sa kompom ... moram potraziti tutorial za to ...landlord wrote:Kod mene je original pa ne znam ti reci sta smijes a sta ne smijes updateovati.
Konzola kupljena u BBI za 670
- plejka2
#307 Re: Xbox 360
Evo jedno laicko pitanje za ljude koji su presli sa ps3 na xbox 360....zbog cega prelazite bas me zanima posto vidim da se mnogi na to odlucuju.Nemojte se samo raspravljat jer me ne interesuje sta je bolje za koga a sta losije...ukusi su naravno razliciti ali me samo pravi razlog zanima ako postoji jel.
danke
danke
-
zaritisinebrute
#308 Re: Xbox 360
Ja sam presao (iako jos uvijek imam ps3) zbog toga sto mi je dosadilo da cekam a hocu da igram nove naslove ... plejka mi sada (trenutno) sluzi kao medija centar (dvd, bluray i ostalo) ... xbox samo za igranje ...
- dzeno123
#309 Re: Xbox 360
Koji je zadnji LT, nekako sam presto igrat od ap 2.5 zastite pa sam ispo iz toga.
Last edited by dzeno123 on 15/01/2012 19:18, edited 1 time in total.
- rajv0sa
#310 Re: Xbox 360
Iskreno vecina je presla jer je lakse piratizirati,dok je na ps3 komplikacija nevidjenaplejka2 wrote:Evo jedno laicko pitanje za ljude koji su presli sa ps3 na xbox 360....zbog cega prelazite bas me zanima posto vidim da se mnogi na to odlucuju.Nemojte se samo raspravljat jer me ne interesuje sta je bolje za koga a sta losije...ukusi su naravno razliciti ali me samo pravi razlog zanima ako postoji jel.
danke
-
zaritisinebrute
#311 Re: Xbox 360
citam izasao je LT 3.0 za slim xbox ... e sada pitanje ...
posto trenutno sa ovim LT 2.0 ne mogu na net ... jer ce mi updateovati dashbord ... sta mi je bolje da nosim da mi ''strucni'' ljudi to odrade ili da ja to pokusam u kucnoj radinosti ... sta mi je lakse ??????
posto trenutno sa ovim LT 2.0 ne mogu na net ... jer ce mi updateovati dashbord ... sta mi je bolje da nosim da mi ''strucni'' ljudi to odrade ili da ja to pokusam u kucnoj radinosti ... sta mi je lakse ??????
- rajv0sa
#312 Re: Xbox 360
Ma strucni ljudi nek' to obave.Ja sam pokusao u kucnoj radinosti pa sam da izvines, usrao stvar.zaritisinebrute wrote:citam izasao je LT 3.0 za slim xbox ... e sada pitanje ...
- House
#313 Re: Xbox 360
dzeno123 wrote:Koji je zadnji LT, nekako sam presto igrat od ap 2.5 zastite pa sam ispo iz toga.
Treba ti minimalno LT+ 2.0 za XGD3 format igrica
- House
#314 Re: Xbox 360
zaritisinebrute wrote:citam izasao je LT 3.0 za slim xbox ... e sada pitanje ...
Ako planiras staviti LT+ 3.0 onda moras kupiti novi przac Liteon IHAS , jer novi dashboard i XGD3 igre ne podrzavaju staru metodu przenja dual layer diskova ....
-
bosniamaj
#315 Re: Xbox 360
Dobio sam svoj xbox 360 s sa wireless kontrolerom.
Imam jedno pitanje u vezi baterije. Dosle su dvije AA baterije, a mene zanima ovo oko punjive baterije.
Da li se tu smatra punjenje punjivih AA baterija, ili treba uzeti punjivu bateriju (kao kod mobitela)?
Imam jedno pitanje u vezi baterije. Dosle su dvije AA baterije, a mene zanima ovo oko punjive baterije.
Da li se tu smatra punjenje punjivih AA baterija, ili treba uzeti punjivu bateriju (kao kod mobitela)?
- fatality
#316 Re: Xbox 360
pa moze puniti i te AA baterije ( ukoliko to dopustaju) a takodjer postoji i baterija kao kod mobitelabosniamaj wrote:Dobio sam svoj xbox 360 s sa wireless kontrolerom.
-
bosniamaj
#317 Re: Xbox 360
Hvalafatality wrote:pa moze puniti i te AA baterije ( ukoliko to dopustaju) a takodjer postoji i baterija kao kod mobitelabosniamaj wrote:Dobio sam svoj xbox 360 s sa wireless kontrolerom.
Bas sam to sad vidio i na netu negdje. Bas su papci, sto ne stave tu bateriju kao default
- fatality
#318 Re: Xbox 360
moram priznati da sam se i ja razocarao kad sam vidio da su mi "uvalili" AA baterijebosniamaj wrote:Hvalafatality wrote:pa moze puniti i te AA baterije ( ukoliko to dopustaju) a takodjer postoji i baterija kao kod mobitelabosniamaj wrote:Dobio sam svoj xbox 360 s sa wireless kontrolerom.
Da li se tu smatra punjenje punjivih AA baterija, ili treba uzeti punjivu bateriju (kao kod mobitela)?![]()
Bas sam to sad vidio i na netu negdje. Bas su papci, sto ne stave tu bateriju kao default
-
bosniamaj
#319 Re: Xbox 360
Basfatality wrote:moram priznati da sam se i ja razocarao kad sam vidio da su mi "uvalili" AA baterije
A nisu im jeftine ove baterije i punjaci, posebno dodatni kontroler
-
Eborg
#320 Re: Xbox 360
Ma ne treba vam to. Može vam pakovanje Vartinih baterija od 1,5 KM trajati komotno 2-3 sedmice i to ako intenzivno igrate.
-
bosniamaj
#321 Re: Xbox 360
A, pa onda je to finoEborg wrote:Ma ne treba vam to. Može vam pakovanje Vartinih baterija od 1,5 KM trajati komotno 2-3 sedmice i to ako intenzivno igrate.
- House
#322 Re: Xbox 360
Kupite punjac i duracell punjive baterije 
-
zaritisinebrute
#324 Re: Xbox 360
e ovako ... jedno pitanje ... posto sam skontao iz predhodnih odgovora da ispade sa lt 3 skuplja pita neg tepsija ... em sto moram nositi da mi ''strucnjak'' ugradi ilitga snimi ... em sto moram kupovati novi burner jer lt 3 igrice traze drugaciji burning ... em sto bi ove koje imam ponovo morao re-burn ...
pa da pitam ako ja ostanem na ovom lt 2 hocu li moci igrati sada novije igrice koje planiraju izaci ... tj do sada kada skinem igrice za lt 2 sve imaju iso fajl i dvd fajl (koji se koristi prilikom przenja) a sada skoro svi izbacuju za lt 3 sa tim dvd fajlom ... hocu li sada morati priliko mskidanja da taj iso fajl obradim u onom programu x-nesto kako bi dobio dvd faj za lt 2 ... zbunjen sam malko ?????????
pa da pitam ako ja ostanem na ovom lt 2 hocu li moci igrati sada novije igrice koje planiraju izaci ... tj do sada kada skinem igrice za lt 2 sve imaju iso fajl i dvd fajl (koji se koristi prilikom przenja) a sada skoro svi izbacuju za lt 3 sa tim dvd fajlom ... hocu li sada morati priliko mskidanja da taj iso fajl obradim u onom programu x-nesto kako bi dobio dvd faj za lt 2 ... zbunjen sam malko ?????????
- House
#325 Re: Xbox 360
zaritisinebrute wrote:e ovako ... jedno pitanje ... posto sam skontao iz predhodnih odgovora da ispade sa lt 3 skuplja pita neg tepsija ... em sto moram nositi da mi ''strucnjak'' ugradi ilitga snimi ... em sto moram kupovati novi burner jer lt 3 igrice traze drugaciji burning ... em sto bi ove koje imam ponovo morao re-burn ...
Sve je isto (iso i dvd fajl) za LT+ 2.0 i 3.0 osim przenja , kod LT+ 3.0 ISO moras provuci kroz novi Abgx pa nakon toga pomocu Xbox backup creator-a ubaciti topology zbog sigurnosti LIVE ... Ne postoje igre za LT+ 3.0 sve je to ista stvar samo je poenta u przenju ISO fajla , metro dashboard jebe stvar jer bez novog przaca ne mozes instalirati igru na HDD ako przis truncate (starom) metodom . Ostani na LT+ 2.0 i nemoj se konektovati na LIVE ! przi truncate metodom dok igre ne pocnu traziti novi dashboard ...