Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
sumirprimus

#301 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by sumirprimus »

madner wrote:Pravo pitanje je gdje su inzinjeri el. da majoriziramo ostale :D
evo jedan jo je i sda kadar.(ne bi narusili stranacki dogovor)
i.kapetanovic.za ove kralj šah idol..
znaci ostali su za njeg,podguzne muhe.al ne moze čojk bio fela nekih po godine i skinuli ga,kreno odma radit ne godi...
kakav ba trhulj,đe on šta on???cccc
tito dragi... :roll:
JBT

#302 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by JBT »

Neka mladih ljudi. Neka se kale. Ovo im je jako prvo vatreno krsenje. Za deset godina ce biti gromade od politicara. Nadam se europski orijentisanih.

Sto je covjek slabije pameti to je vise predrasuda.
srklet

#303 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by srklet »

Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...

OVO VAM JE SASTAV VLADE FBiH
-Premijer Nermin Nikšić (SDP)
-Zamjenik Premijera i Ministar prostornog uredjenja Desnica Radivojević (SDA)
-Zamjenik Premijera i Ministar finansija Ante Krajina (HSP)
-Ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj (SDA)
-Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović (SDA)
-Ministar razvoja, poduzetnistva i obrta Sanjin Halimović (SDA)
-Ministar unutrasnjih poslova Predrag Kurteš (SDP)
-Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata Zukan Helez (SDP)
-Ministar zdravstva Rusmir Mesihović (SDP)
-Ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić (SDP)
-Ministar kulture i sporta Samir Kaplan (SDA)
-Ministar trgovine Milorad Bahilj (NSRzB)
-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivankovic Lijanovic (NSRzB)
-Ministar okoliša i turizma Branka Djurić (SDP)
-Ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber (HSP)
-Ministar prometa i komunikacija Emir Bijedic (SDP)
-Ministar pravde Zoran Mikulic (SDP)
Mozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?
JBT

#304 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by JBT »

Da li je vrijedna svega ovoga moci cemo odgovoriti za neka tri-cetiri mjeseca. Danas to niko na svijetu ne moze reci jer ljudi nisu jos ni stupili na funkcije i time nisu imali sansu da opravdaju ukazano im povjerenje.

Vec receno, ali nekima izgleda treba ponoviti par puta prije nego im to dodje do mozga. :sad:
srklet

#305 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by srklet »

JBT wrote:Da li je vrijedna svega ovoga moci cemo odgovoriti za neka tri-cetiri mjeseca. Danas to niko na svijetu ne moze reci jer ljudi nisu jos ni stupili na funkcije i time nisu imali sansu da opravdaju ukazano im povjerenje.

Vec receno, ali nekima izgleda treba ponoviti par puta prije nego im to dodje do mozga. :sad:
Nije ovdje rijec o tome da ti meni PONAVLJAS sta si rekao.
Ovdje je rijec o neshvatljivom idiotluku i potrebi PONAVLJANJA pogresnih poteza.

Zar moramo svaki idiotluk realizirati da bi se ispostavilo da je to greska?
A idiotluk zvani postavljanje finih ljudi na pogresne pozicije i pogresnih ljudi na fine pozicije je nesto sto smo bas probali.

Zasto pitam se, zasto jebemumajku, konacno ne bi smo probali, cisto za promjenu, sa otrcanim varijantama: staviti agronma u ministarstvo poljoprivrede, energeticara u energiju, ekonomskog eksperta u finansije, iskusnog profesora u obrazovanje....šofera u autobus, pilota u avion, ljekara u bolnicu...

Vidi na sta se svede sva prica o borbi za GRADJANSKU drzavu - Damir masic, munistar obrazovanja i nauke!!!

Kog yebenog obrazovanja i koje yebene nauke moze biti ministar yebeni Masic ???

:x
tulio

#306 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tulio »

Kadrovi ove još nelegalne vlade su naprosto smiješni. Od alkoholičara preko tv voditelja koji bi trebao brinuti za obrazovanje i znanost, do Desnice čovjeka za sve pozicije. Tragično. :-)
VjecitiStudent

#307 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

JBT wrote:Da li je vrijedna svega ovoga moci cemo odgovoriti za neka tri-cetiri mjeseca. Danas to niko na svijetu ne moze reci jer ljudi nisu jos ni stupili na funkcije i time nisu imali sansu da opravdaju ukazano im povjerenje.

Imas li kakvu ideju do kada ce ovi eksperimenti nad nama trajati?
Ovo je ko zna koja poslijeratna federalna vlada skrojena od diletanata - poslusnih partijskih kadrova i sve su zavrsile na isti nacin, sa punim mandatom i nikakvim rezultatima, niti jedna nije prestala raditi nakon tri-cetiri mjeseca.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#308 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Pera Trta »

tulio wrote:Kadrovi ove još nelegalne vlade su naprosto smiješni. Od alkoholičara preko tv voditelja koji bi trebao brinuti za obrazovanje i znanost, do Desnice čovjeka za sve pozicije. Tragično. :-)
Rusmir Mesihović-Šanko, koji taj nadimak sigurno nije dobio što je bio redovan na predavanjima ili uspješan u ordinaciji, već je radije posjećivao (i posjećuje i danas) jednu drugu "instituciju" :D
Kompletna njegova karijera, od srednje škole pa nadalje, je najeklatantniji primjer kako u onom sistemu "nije" bilo guzonjinih sinova (btw, i istoimena pjesma je navodno upravo njemu posvećena). Njegova predavanja studentima, na kojima su jedino što nije čitao sa grafoskopa bile njegove jalijaške upadice, predmet su šprdancije i danas. I pored očitog gelipterstva progurao se (i pored par starijih i akademski i po godinama) na mjesto šefa GEH klinike, pod mentorstvom svog prethodnika i dugogodišnjeg šefa iste, Mehmeda Gribajčevića. Sve ono što predstavlja kvalitet na datoj klinici su par izvanrednih doktora koji rade svoj posao, ne petljaju se u politiku, nema ih u bulevarskoj štampi, ali kajmak kao i obično kupe Šanko i ostali šankići.
Da je i kao političar jednako sposoban i uspješan, pokazuje i ocjena CCI:
Od 2006. je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije. Prema izvještaju Centara civilnih inicijativa (CCI), Mesihović je jedan od najneaktivnijih zastupnika. U 2007. i 2008. godini nije predložio niti jedan zakon ili amandman, nije pokrenuo niti jednu inicijativu ili postavio pitanje. U 2009. je pokrenuo samo jedno pitanje i predložio jedan amandman.
JBT

#309 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by JBT »

Mislim da nemate dovoljno ni kompetencije (jer da imate znali bi gdje su vam granice), a ni materijala da bi mogli procjenjivati te ljude na ovaj nacin na koji to radite.
Takodje, da znate kako ministarstva funkcionisu znali bi i da nije pitanje koje je struke ministar ili predsjednik, nego kakav strucni stab okuplja.
Svagdje u svijetu se vlada procjenjuje nakon nekog vremena, samo kod nas svi znaju sve i bez da su ljudi pomakli prsta, a kamoli da im je data prilika da se dokazu u povjerenim zadatcima. Osim toga, onaj ko formira vladu ce snositi posljedice onoga sto ta vlada (ne)uradi.
Ova vlada se moze okarakterisati svakako, ali samo ne kao ponavljanje. Prvi put imamo plan i program koji ta vlada treba sprovesti i ja sam optimist. pogotovo ako se odreknemo bacanja klipova u tockove istima. A kao sto vidimo Dodik i Covic su te klipove vec imali spremne.
Do nas je i do nase savjesti i interesa koga cemo podrzati.... ma ne podrzati..... pustiti na miru da se dokaze u nekom ogranicenom vremenu (a i to je nesto novo za nase podneblje). Kao sto bi mi to sami za sebe pojedinacno zeljeli kada se prihvatimo necega. Pa makar se radilo i o shtijanju bashte, a da ne govorim o necemu krupnijem.
al_akhisari

#310 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by al_akhisari »

JBT wrote:Mislim da nemate dovoljno ni kompetencije (jer da imate znali bi gdje su vam granice), a ni materijala da bi mogli procjenjivati te ljude na ovaj nacin na koji to radite.
Takodje, da znate kako ministarstva funkcionisu znali bi i da nije pitanje koje je struke ministar ili predsjednik, nego kakav strucni stab okuplja.
Svagdje u svijetu se vlada procjenjuje nakon nekog vremena, samo kod nas svi znaju sve i bez da su ljudi pomakli prsta, a kamoli da im je data prilika da se dokazu u povjerenim zadatcima. Osim toga, onaj ko formira vladu ce snositi posljedice onoga sto ta vlada (ne)uradi.
Ova vlada se moze okarakterisati svakako, ali samo ne kao ponavljanje. Prvi put imamo plan i program koji ta vlada treba sprovesti i ja sam optimist. pogotovo ako se odreknemo bacanja klipova u tockove istima. A kao sto vidimo Dodik i Covic su te klipove vec imali spremne.
Do nas je i do nase savjesti i interesa koga cemo podrzati.... ma ne podrzati..... pustiti na miru da se dokaze u nekom ogranicenom vremenu (a i to je nesto novo za nase podneblje). Kao sto bi mi to sami za sebe pojedinacno zeljeli kada se prihvatimo necega. Pa makar se radilo i o shtijanju bashte, a da ne govorim o necemu krupnijem.
...slazem se sa napisanim, ali ( ivijek ono ali :D )...sjetimo se rasprave o nekim, sad vecim bivsim vladama u nasoj zemlji, i salvi uvreda, frustracija, napada na iste te bivse ministre i sastave njihovih kabineta; na brojnost njihovih savjetnika ( a moraju ih imati, jer nisu dovoljno strucni )...je l se ( nazalost ) nesto ipak ponavlja...

...na kraju, zelim jasno kazati da izabranima zaista treba dati vremena, pa tek pricati i suditi, ali mislim da su mogli bolje :dance:
srklet

#311 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by srklet »

JBT wrote:Mislim da nemate dovoljno ni kompetencije (jer da imate znali bi gdje su vam granice), a ni materijala da bi mogli procjenjivati te ljude na ovaj nacin na koji to radite.
Ma koje, JeBoTe, kompetencije neko treba imati da bi imao pravo da kaze da je bruka ovaj i ovakav sastav svlade ???

I kakav strucni stab moze imati gofno ?
Gofnu savjetnik moze samo neko ko je vece gofno.

Nikad mi necemo izici iz gofana.
nosara

#312 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

Vlada nisu ljudi, vec program... Ako ga ne pocnu ispunjavat, postavice se drugi... To je sva filozofija...
tulio

#313 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tulio »

nosara wrote:Vlada nisu ljudi, vec program... Ako ga ne pocnu ispunjavat, postavice se drugi... To je sva filozofija...
Vlada nisu ljudi? Dobra provala. Dakle vlada su Lagumdžija i Tihić koji će igrom eksperimenta postavljati ljude i smijenjivati ako ne valjaju? U kojoj ti bajci živiš? Inače, ako Vlada nisu ljudi nego program zašto se ovoliko pregovaralo oko dvije ministarske pozicije iako je program usuglašen? :-D
JBT

#314 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by JBT »

srklet wrote:
Ma koje, JeBoTe, kompetencije neko treba imati da bi imao pravo da kaze da je bruka ovaj i ovakav sastav svlade ???

I kakav strucni stab moze imati gofno ?
Gofnu savjetnik moze samo neko ko je vece gofno.

Nikad mi necemo izici iz gofana.

Pa ako ne znas te ljude o kojima govoris, ako ih analiziras samo na osnovu rekla-kazala, ako cijenis njihov jos neuradjeni angazman onda ti treba komptencija najmanje na nivou vidovite Azire i njenih kasika.

Takodje te iste ljude nazivati kako ih ti nazivas (gofno!?) dovoljno govori da su ti mjerila vrijednosti prilicno primitivna i nisu za 21-vijek po pitanju politickih diskusija.
To su mi, onako, vise huskacke metode koje pripadaju jednom davnom proslom vremenu u normalnim sredinama koje znaju sta znaci sloboda govora i diskusija izmedju normalnih i pismenih ljudi.
tulio

#315 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tulio »

JBT wrote:Pa ako ne znas te ljude o kojima govoris, ako ih analiziras samo na osnovu rekla-kazala, ako cijenis njihov jos neuradjeni angazman onda ti treba komptencija najmanje na nivou vidovite Azire i njenih kasika.
Ne trebaju ti kašike da bi znao da Radivojević, Čamber, Lijanović, Krajina i slični neće biti dobri ministri. Ti su već odavno u vlasti na raznim nivoima i vidimo njihove rezultate. Također, ne trebaju ti kašike da bi znao da alkoholičar neće biti dobar ministar ili da propali tv voditelj neće biti dobar ministar obrazovanja i znanosti, isto kao što nikada dijete ne bi odveo na liječenje čovjeku koji je završio upravnu večernju školu.
nosara

#316 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

tulio wrote:
nosara wrote:Vlada nisu ljudi, vec program... Ako ga ne pocnu ispunjavat, postavice se drugi... To je sva filozofija...
Vlada nisu ljudi? Dobra provala. Dakle vlada su Lagumdžija i Tihić koji će igrom eksperimenta postavljati ljude i smijenjivati ako ne valjaju? U kojoj ti bajci živiš? Inače, ako Vlada nisu ljudi nego program zašto se ovoliko pregovaralo oko dvije ministarske pozicije iako je program usuglašen? :-D
Da, program je bio usaglasen, ali covic nije mogao prihvatiti ukidanje monopola na svete sakramente...

Prednost programa se ogleda upravo u tome da mozes micat ljude koji ne rade svoj posao i dovodit nove, koji imaju agendu i samo treba po njoj da postupaju...
tulio

#317 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tulio »

nosara wrote:Da, program je bio usaglasen, ali covic nije mogao prihvatiti ukidanje monopola na svete sakramente.
Pa vidiš kako si kontradiktoran. Ako su usaglasili program onda nije važno tko je u foteljama, zar ne? Kakav program kakvi bakraći, ne budi naivan. Naravno da je bitno tko je ministar i kako to ministarstvo vodi. Samo se zapitaj bi li ti dao da tvoj biznis vodi sposobni dokazani menadžer ili Ante Krajina, skakavac koji je sa Lijanovićem opustošio već jedan kanton.
GOLFER

#318 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by GOLFER »

Da se razumijemo ja sam glasac SDA, i potpuno mi je razumljivo da SDA i SDP koaliraju kako bi formirali vlast, ali ocekivao sam vise.
Kontao sam da ce SDP nakon dugotrajne opozicije napokon pokazati kako se biraju STRUCNI ljudi na odgovorna mjesta, a i da ce SDA vodjena tim primjerom kao i uceci na greskama iz proslosti dati prednost STRUCNOSTI i Iskustvu ali od toga nista nije bilo, nego su napravili KOMEDIJU... Izabrase ljude koji nemaju ni dana ISKUSTVA, ni autoriteta, ni nicega sto bi im dalo bar 1% opravdanja za izbor njih na ta odgovorna mjesta...
Ne treba biti nikakav ni prorok ni ekspert da bi se zakljucilo da ti ljudi jednostavno nisu ustanju napraviti korak naprijed... kao sto Stochar rece, mi nemamo vremena na bacanje, naravno da vec sada mozemo biti nezadovoljni jer jasno je da ovo nigdje ne vodi.

Kao sto vec rekose, kada neko na mjesto DOKTORA postavi stolara i onda mene uvjerava da eto dam tom stolaru PRILIKU da se dokaze dok meni radi operaciju srca, sve govori gdje smo mi...
nosara

#319 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

tulio wrote:
JBT wrote:Pa ako ne znas te ljude o kojima govoris, ako ih analiziras samo na osnovu rekla-kazala, ako cijenis njihov jos neuradjeni angazman onda ti treba komptencija najmanje na nivou vidovite Azire i njenih kasika.
Ne trebaju ti kašike da bi znao da Radivojević, Čamber, Lijanović, Krajina i slični neće biti dobri ministri. Ti su već odavno u vlasti na raznim nivoima i vidimo njihove rezultate. Također, ne trebaju ti kašike da bi znao da alkoholičar neće biti dobar ministar ili da propali tv voditelj neće biti dobar ministar obrazovanja i znanosti, isto kao što nikada dijete ne bi odveo na liječenje čovjeku koji je završio upravnu večernju školu.
Livanjska županija pozitivni primjer u vremenima recesije
Objavljeno: Četvrtak, 10. veljača 2011
Autor: Manager.ba / Srna
Share |

Veći rast prihoda županijskog proračunu u odnosu na rashode u Livanjskoj županiji u 2010. godini pokazatelj je oporavka od recesije i postupnog izlaska iz krize, jer su zabilježeni pozitivni trendovi u odnosu na 2009. godinu, izjavio je ministar financija ove županije u tehničkom mandatu Ante Krajina.

Krajina je rekao novinarima da je prošla godina za Livanjsku županiju u financijskom smislu bila “relativno uspješna”, jer su i pored krize i problema sa punjenjem proračuna na svim razinama, ostvareni prihodi županijskog proračuna bili veći od rashoda, što će omogućiti pozitivan financijski rezultat po završnom proračunu za 2010. godinu.

Prema njegovim riječima, ukupni ostvareni prihodi županijskog proračuna u 2010. godini iznosili su 61,7 milijuna maraka i bili su veći za 1,5 posto u odnosu na planirane, dok su izvršeni rashodi iznosili 60,7 milijuna maraka ili oko milijun maraka manje u odnosu na prihode.

Krajina je rekao da je županijska Vlada u tehničkom mandatu u protekle dvije godine uspjela značajno smanjiti i naslijeđeni proračunski manjak koji je 31. prosinca 2009. godine iznosio više od 25 milijuna maraka, te da će po završnom računu za 2010. godinu taj deficit biti značajno ispod 10 milijuna maraka.
Da jos jednom ponovim, mada znam da je uzalud...

Ovo je ujedno i najbolji pokazatelj kompetencije ovih kriticara nove vlade... Jedan provuce dezinformaciju, a ostali nastave njakat u glas...

Naravno, ne dajte se omesti... :D
nosara

#320 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

tulio wrote:
nosara wrote:Da, program je bio usaglasen, ali covic nije mogao prihvatiti ukidanje monopola na svete sakramente.
Pa vidiš kako si kontradiktoran. Ako su usaglasili program onda nije važno tko je u foteljama, zar ne? Kakav program kakvi bakraći, ne budi naivan. Naravno da je bitno tko je ministar i kako to ministarstvo vodi. Samo se zapitaj bi li ti dao da tvoj biznis vodi sposobni dokazani menadžer ili Ante Krajina, skakavac koji je sa Lijanovićem opustošio već jedan kanton.
Stvar je u principu etnickog eksluzivizma... Ali, necu te s tim smarat... Ne bih da se pregrijes... :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#321 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by plain vanilla »

srklet wrote:Ma pustite pricu o ugrozenosti Hrvata, o opstrukciji drzave, o licnom sukobu stranackih lidera...

OVO VAM JE SASTAV VLADE FBiH
-Premijer Nermin Nikšić (SDP)
-Zamjenik Premijera i Ministar prostornog uredjenja Desnica Radivojević (SDA)
-Zamjenik Premijera i Ministar finansija Ante Krajina (HSP)
-Ministar energetike, rudarstva i industrije Erdal Trhulj (SDA)
-Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović (SDA)
-Ministar razvoja, poduzetnistva i obrta Sanjin Halimović (SDA)
-Ministar unutrasnjih poslova Predrag Kurteš (SDP)
-Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilackog rata Zukan Helez (SDP)
-Ministar zdravstva Rusmir Mesihović (SDP)
-Ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić (SDP)
-Ministar kulture i sporta Samir Kaplan (SDA)
-Ministar trgovine Milorad Bahilj (NSRzB)
-Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivankovic Lijanovic (NSRzB)
-Ministar okoliša i turizma Branka Djurić (SDP)
-Ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber (HSP)
-Ministar prometa i komunikacija Emir Bijedic (SDP)
-Ministar pravde Zoran Mikulic (SDP)
Mozemo li onako kao ljudi i razumna bica, nevezano za nase politicke afinitete, mozemo li reci da je sva ova gungula i sva ova kriza vrijedna ovakvog sastava ? ? ?

Mozda ih vec sutra poniste, mozda ipak HDZ udje u vladu i imenuje svoje strucnjake tj ministre, pa ce da nam svane.
Posto ne znam ove ljude, ja ih kritikovati ne mogu, evo neki znaju, pa nek izvole..
Moja zamjerka je da ima malo zena..samo jedna od njih ovoliko je malo :oops:
tulio

#322 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tulio »

nosara wrote:Stvar je u principu etnickog eksluzivizma... Ali, necu te s tim smarat... Ne bih da se pregrijes... :wink:
Stvar je u tome da je jadna ova država kada su ovo na listi "najbolji od najboljih". Sramota, ali dobro, valjda će biti bolje za godinu dana. Ne može gore. Iako, ovo "ne može gore" sam mislio i prije izbora ove vlade. :-?
tulio

#323 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by tulio »

plain vanilla wrote:Mozda ih vec sutra poniste, mozda ipak HDZ udje u vladu i imenuje svoje strucnjake tj ministre, pa ce da nam svane.
Lako za nekoliko hrvatskih ministara, od Lijanovića ne može gori, ali što sa ovim jadom od bošnjačkih i srpskih ministara. Ajme, to se izgleda neće mijenjati. :-)
palermo

#324 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by palermo »

Ngedje sredinom devdesetih bio ja neko vrijeme u Danskoj, i taman se potrefilo post-izborno vrijeme i imenovanje valde, i u nekom njihovm listu, čitam ja imena za vladu i njihove biografije. Sve čitam i ne mogu vjerovati. jedan poštar, drugi poljopirvredni tehničar, treći isto tako nešto. Zamisli, u bogatoj Danskoj.

Dakle, uspjeh ove vlade neće zavisiti od kompetencije ministara, nego prije svega od političke volje svih aktera koji su na vlasti, da li zaista svi žele da ostvare uspjeh, i da le će interes Bosne i Hercegovine staviti ispred svega. Odnosno, za uspjeh ili neuspjeh vlade najodgovorniji su Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, Zvonko Jurišić i Ivankovići.
Ukoliko oni uspiju ostvariti konsenszus između sebe što je to uspjeh, i kojim putem ići, pitanje kompetencije ministara je mnogo manje bitno. Ono što oni ne znaju, znat će netko drugi, ukoliko ne budu znali i ne budu spremni da čuju šta kažu i oni pametniji od njih, onda ih mijenjati.
Koliko god mi smatrali da su prethodni ministri bili nekompetenti, ipak osnovni razlog neuspjeha nije bio u njima, nego u potpuno oprečnim željama glavnih aktera politčke scene. Ako su neki tu bili postavljeni samo iz razloga da blokiraju bilokakav napredak (a takvih je bilo) onda je priča o nekompetenciji prilično naivna.

Uostalom, ja od ovih novih minstara znam samo za Šanku :D , birvaktile smo par puta lozu zajedno ljuštili, bio je dobar u tome :D :D
Last edited by palermo on 20/03/2011 12:38, edited 1 time in total.
zonbirile

#325 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by zonbirile »

e lako je bilo Šabanu izabrati svoju vladu i komitet.Njegova i lijeva i desna ruka i pomoćnici istih s njim prošli sve ofanzive zna ih čovjek u dušu,kada se ginulo,sada jebeno povezati udarnu minhensku za lopovskom stambolskom brigadom.O brdskim i motorizovanim iz Zagreba i Splita ovde nije riječ,to je kantonalni nivo.
Post Reply