najljepsi gradovi ex-yu
- nineinchnails
#303 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Kotor
Pocitelj
Tesanj
Beograd
Zagreb
Split
Rijeka
Pula
Ljubljana
Mostar
Novi Sad
Banja Luka
Pocitelj
Tesanj
Beograd
Zagreb
Split
Rijeka
Pula
Ljubljana
Mostar
Novi Sad
Banja Luka
-
Una ragazza
#305 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Tesanj jedan od najljepsih gradova Ex Juge????
A gdje nadje Slavonski brod??? Ajd Osijek i Varazdin, al Slavonski brod je slatko mjesto al da je vala najljepse, pa i u Hr...
A gdje nadje Slavonski brod??? Ajd Osijek i Varazdin, al Slavonski brod je slatko mjesto al da je vala najljepse, pa i u Hr...
- vox-populi
#306 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Ljepote je subjektivna kategorija. Ne mozes se cuditi ljudima ako im se svidja neki grad koji se tebi ne svidja. Meni je Beograd naljepsi grad u ex-Yu, nekima je sivi betonski grad...Una ragazza wrote:Tesanj jedan od najljepsih gradova Ex Juge????![]()
-
Una ragazza
#307 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Nisi shvatio uopste, svidjaju mi se oba grada, slatki gradovi al da su najljepsi u Jugi, jesu malo sutra...vox-populi wrote:Ljepote je subjektivna kategorija. Ne mozes se cuditi ljudima ako im se svidja neki grad koji se tebi ne svidja. Meni je Beograd naljepsi grad u ex-Yu, nekima je sivi betonski grad...Una ragazza wrote:Tesanj jedan od najljepsih gradova Ex Juge????![]()
Ja se bar ogradjujem, nisam jos vdjela Novi sad i Ohrid recimo, al od ovoga sto sam vidjela (a obisla sam bas dosta):
1. ZAGREB
2. DUBROVNIK
3. ZADAR/LJUBLJANA
4. ŠIBENIK/BUDVA
.....
BANJA LUKA
BEOGRAD
SARAJEVO
.....
-
Sarajevski_Marlboro
#308 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Je li ovo ono biješe najmanja udaljenost u BiH za 3 bogomolje velikih monoteistickih religija?nuraH wrote:Bosanska Krupa:
- Hajvan
#309 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Moguce, ako se izuzme katolicka crkva i dzamija pod istim krovom koje su dugo (ko)egzistirale u Jajcu.Sarajevski_Marlboro wrote:Je li ovo ono biješe najmanja udaljenost u BiH za 3 bogomolje velikih monoteistickih religija?nuraH wrote:Bosanska Krupa:
-
mig
- vox-populi
#311 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Naravno, i treba samo objektivno.mig wrote: Aha...
Zemun je duša Beograda. Nesto kao grad za sebe. Ima onaj vic:
Znas kako Zemunci pevaju Cecu? "Znam za jedan grad, pored je Beograd...."![]()
Ja sve ovo kazem objektivno, naravno![]()
Nista ovako online, moram da probammig wrote: Zemun je.... Zemun![]()
I.... Jesi li ga vec zavoleo?![]()
-
mig
- vox-populi
#313 Re: najljepsi gradovi ex-yu
mig wrote: Ja sam mislila da ti meni verujes na rec
pa vjerujem ja tebi, nego bolje kad i probam...
-
mig
- vox-populi
#315 Re: najljepsi gradovi ex-yu
is that an invitation?mig wrote: Bujrum, Zemun ima isti pozivni....
-
CungaLunga
#316 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Trogir - mnogo ljeta sam proveo ovdje

-
mig
-
samo malo
#318 Re: najljepsi gradovi ex-yu
e kad cemo se slikama gadjati

Zvornik Tuzla Zvornik Tuzla Kalesija bliiizuuu Kalesija bliiiizuuu

Zvornik Tuzla Zvornik Tuzla Kalesija bliiizuuu Kalesija bliiiizuuu
- psydelija
#319 Re: najljepsi gradovi ex-yu
bas tako... ako aludiras sa boldiranim na negaciju, moracu koji redak da ostavim...Tijana_NS wrote:ukusi su zaista razlicitipsydelija wrote:ja sam obisao dobar deo bifse drzave, znaci, od djevdjelije do maribora... generalno, svaka republika i "pokrajine" su imale svoje bisere... rat, politicke krize i losa tranzicija su ucinile svoje da ti biseri pomalo s`vremena "pocrne", nazalost... tesko je u takvoj riznici gradova iz ex-yu napraviti top 3 ili top 5, stvarno nemoguce, i zato cu ja napraviti (svoju) malutop listu gradova koji su mi se na ovaj ili onaj nacin dopali:
![]()
1. mkd- skopje, ohrid, debar, bitola, ...
2. ks- prizren, pristina, pec, mitrovica, ...
3. budva, bar, podgorica, tivat, ...
4. nis, n.sad, vrsac, subotica, , b.crkva, kragujevac, beograd, becej, smederevo, n.pazar, subotica, ...
5. sarajevo, visoko, mostar, b.luka, tuzla, jajce, gracanica, gradacac, zenica, bihac, trebinje, ...
6. dubrovnik, opatija, rijeka, zagreb, osijek, vukovar, porec, split, sibenik, zadar, pula, ....
7. ljubljana, celje, maribor, nova gorica, rogaska slatina, kopar, ...
ps: posle ovih redaka, malo sam u bedaku pao...
ne znam ja sta ti podrazumevas pod lepotom, ali kod mene je to citava paleta "necega": starina, noviteti, kult.-istorija, religija, desavanje, kuhinja-klopa, ljudi...
pristina- ne znam kakvu ti pristinu poznajes, ali, ako dole nisi bila duze, sokiraces se! neverovatna transformacija... za deset godina (`99 -`09)... pristina postaje cudo(viste) od grada.., pristina ima luksuzna naselja, tj., vise dedenja, ali u XX formatu (ala holivud)... umivene ulice, moderne saobracajnice (veci deo u izgradnji), opera se u centru gradi (slicna onoj u astani)... ma, jednom recju ludilo... nocu sa veternika pogled na grad je nesto neopisivo... ja sam deo vojnog roka sluzio u PR, ali sam se u gradu letos pogubio.
mitrovica- moja treca adresa VP... to je kosovski mostar
b.crkva... obuku sam imao gore, moja prva V.P. adresa... malo, ali simpa vojvodjansko mestasce... prizemnih kuca i sirokih ulica... cist gradic koji lezi na 7 (sedam) jezera i u kome zive 27 (dvadeset i sedam) nacija i nacionalnosti! u blizini je i drakulin zamak
podgorica, grad(ic) polako gubi komunisticki duh i izrasta u moderan evropski, mediteranski grad... cist i dosta sadrzajan... klopa OK.., u blizini more kulturno istorijskih objekata.
n.pazar ima nesrecu sto se u srbiji nalazi
visoko... meni jedno od lepsih varosi u bosni... ekstra ljudi i klopa... super ducani, arheologija....
rijeka... sorry, da li si ti bila u rijeci? meni su oci stale gde je taj grad gradjen i gde se jos uvek siri... rijeka ostavlja bez daha... grad ima apsolutno sve, i puno toga neobicnog...
ps: da najzad, ima jedna poslovica: 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 *isa! sala mala
-
Una ragazza
#320 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Ama covjece pa Visoko nije grad, ne mozes ga stavljat u isti kos sa Rijekom, Sarajevom, Bg-om
Jao Visoko, varosica mala slatka...ovu su naj gradovi ex juge, ne varosice i mjestasca...mogao si i Brezu dodat ili Kakanj
Pa kako Olovo niko nije spomenuo do sad??
Jao Visoko, varosica mala slatka...ovu su naj gradovi ex juge, ne varosice i mjestasca...mogao si i Brezu dodat ili Kakanj
- psydelija
#321 Re: najljepsi gradovi ex-yu
cao bella regazzina...Una ragazza wrote:Ama covjece pa Visoko nije grad, ne mozes ga stavljat u isti kos sa Rijekom, Sarajevom, Bg-om![]()
Jao Visoko, varosica mala slatka...ovu su naj gradovi ex juge, ne varosice i mjestasca...mogao si i Brezu dodat ili Kakanj![]()
sta je to "grad"?! ukratko za tvoj info, status grada u bifsoj drzavi je imalo 6-7 gradova (u bih samo sarajevo)... znaci, bez banjaluke, n.sada, rijeke, tuzle, pristine, podgorice... ali i visokog, kaknja i breze!
haj, buona notte.
-
Una ragazza
#322 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Mozda mislis na glavne gradove republika bivsih...psydelija wrote:cao bella regazzina...Una ragazza wrote:Ama covjece pa Visoko nije grad, ne mozes ga stavljat u isti kos sa Rijekom, Sarajevom, Bg-om![]()
Jao Visoko, varosica mala slatka...ovu su naj gradovi ex juge, ne varosice i mjestasca...mogao si i Brezu dodat ili Kakanj![]()
sta je to "grad"?! ukratko za tvoj info, status grada u bifsoj drzavi je imalo 6-7 gradova (u bih samo sarajevo)... znaci, bez banjaluke, n.sada, rijeke, tuzle, pristine, podgorice... ali i visokog, kaknja i breze!![]()
haj, buona notte.
Ali Banjaluka i Visoko, i Rijeka u istoj recenici...daj se uzbilji
- psydelija
#323 Re: najljepsi gradovi ex-yu
curo, curice, zeno..., tema je "najlepsi ex-yu gradovi".., a, gradova je malo, znaci pisemo u kontekstu najlepsa "mesta" u ex-yu.. status grada je u bifsoj jugoslaviji imalo samo nekoliko gradova, a banjaluka i visoko su opstine bile!da li sada kapiras?!Una ragazza wrote:Mozda mislis na glavne gradove republika bivsih...
Last edited by psydelija on 09/03/2011 23:00, edited 1 time in total.
- vox-populi
#324 Re: najljepsi gradovi ex-yu
Pa evo, dogovorimo se svi da je Beograd (sa Zemunom) najljepsi i moze tema pod kljuc.Una ragazza wrote: Mozda mislis na glavne gradove republika bivsih...
- psydelija
#325 Re: najljepsi gradovi ex-yu
BG, havox-populi wrote:Pa evo, dogovorimo se svi da je Beograd (sa Zemunom) najljepsi i moze tema pod kljuc.Una ragazza wrote: Mozda mislis na glavne gradove republika bivsih...
zemun je real lep i sadrzajan.., a beograd moze uci u top 15... sa jedno 15 milijardi eura investicija, mozda i u top 5...
ako stignem ovih dana, postavicu nekoliko slika (iz 2010) kako polako, ali sigurno propada biser bifse jugoslavije.