e moji "navijači"
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Baudelaire
#301 Re: FK Željezničar
I ne bih da ulazim uopšte duboko u politiku, mada ju je jako teško izbjeći ovdje, nek narod vidi jasno ko ruši državu. Ova koalicija koja je trenutno na vlasti u Federaciji se tjera da uđe u koaliciju na državnom nivou sa istim ovima koji državu evo počinju i fizički rušiti, da se tako izrazim, i na njihov se račun sipa sva kritika, a ustvari, tek bi nastali problemi da se sa ovakvima uđe u koaliciju.
-
lerMa
#302 Re: FK Željezničar
Kakav masakr?! Odvadi malo... 9 povrjeđenih, od toga cetvorica iskrenula nogu...alphonse kauders wrote:U svakom slučaju ovdje se treba pozvati na odgovornost policijski komesar jer:
a) ništa nisu uradili da spriječe upad prve grupe huligana na jug; i
b) preko pola sata su nijemo posmatrali masakr kod Elektroprivrede
Normalno, nebi trebalo da ima ijedno,ali ovo zvati masakrom...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#303 Re: FK Željezničar
a navodno 4-5 buseva iz Splita zaustavljeni na IvanuMoguće je svašta... ali u tom slučaju su se loše koordinisali jer su ovi sa kombijima i privatnim autima uletjeli pravo u razjarenu rulju.
- tataćusak
#304 Re: FK Željezničar
Piše: M. Dautbegović
Četvrtak, 06.10.11. 23:09.
Nakon što je večeras na stadionu Grbavica došlo do sukoba većih razmjera između navijača Željezničara i Hajduka, policija je imala pune ruke posla.
Prema podacima sa kojima raspolažemo u ovom trenutku, privedeno je 50 osoba na ispitivanje, a većina njih će, najvjerovatnije, biti lišena slobode.
Također, očekuje se da sutra Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zatraži od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske procesuiranje hrvatskih državljana koji su učestvovali u večerašnjim neredima u i oko stadiona na Grbavici.
Uhapšeno 50 osoba, treba vidjeti koliko ih je uhapšeno u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu, Mostaru mi uvijek najbolji trebali bi ih još dobro istolehati pa se onda faliti vidi kako mi ove naše......
Četvrtak, 06.10.11. 23:09.
Nakon što je večeras na stadionu Grbavica došlo do sukoba većih razmjera između navijača Željezničara i Hajduka, policija je imala pune ruke posla.
Prema podacima sa kojima raspolažemo u ovom trenutku, privedeno je 50 osoba na ispitivanje, a većina njih će, najvjerovatnije, biti lišena slobode.
Također, očekuje se da sutra Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zatraži od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske procesuiranje hrvatskih državljana koji su učestvovali u večerašnjim neredima u i oko stadiona na Grbavici.
Uhapšeno 50 osoba, treba vidjeti koliko ih je uhapšeno u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu, Mostaru mi uvijek najbolji trebali bi ih još dobro istolehati pa se onda faliti vidi kako mi ove naše......
-
mikogoago
#305 Re: FK Željezničar
Koliko sam ja shvatio sva ova zbivanja,policija je obezbjedjivala sve ove grupe koje su organizovano dosle i ovaj sam iz mup-a rece da su ovi dosli neorganizovano to jest svako za sebe i policija niti je znala niti je mogla da ih zastiti.To objasnjava i zakasnjelu reakciju policije dok su se skupili sa raznih punktova.Bez obzira mislim da su dobro odradili posao i sprjecili da ne dodje do tezih posljedica.Zao mi je svih tih ljudi,a ovo je sve zalosno.Da covjek ne moze otici na jednu fudbalsku utakmicu da uziva u fudbalu i zeza se,zbog ovih kriminalaca.To jednostavno treba uvesti drakonske kazne i udarati po djepu i imovini pa ce se smiriti.Za ovakve ekcese i sl. ja bih davao i do 10 godina zatvora pa da vidimo bi li se smirilo. 
Last edited by mikogoago on 06/10/2011 23:44, edited 1 time in total.
- junkers
#306 Re: FK Željezničar
kome i zašto objašnjavati?velika razlika između splićana i ovih naših iz hercegovine u pmarmin071 wrote:Ne mogu da vjerujem sta citamPa kome je trebala ova "prijateljska utakmica" kad se znalo sta ovi kamenjari spremaju. Kako sad ljudima u Splitu objasniti ko je kriv za ove dogadjaje??
-
LSD
#307 Re: FK Željezničar
Pa citavo vrijeme pišemo o tome...zaista kome je ovo sve trebalo?? bojim se da je ovo danas bila jedna majstorska režija, da se opet po ko zna koji put i zadnjem hrvatu objasni da je nemoguc suživot sa ostalim, da je "Teheran" ponovo pokazao svoje lice, da su povampireni islamisti željni necije krvi i slicne price.armin071 wrote:Ne mogu da vjerujem sta citamPa kome je trebala ova "prijateljska utakmica" kad se znalo sta ovi kamenjari spremaju. Kako sad ljudima u Splitu objasniti ko je kriv za ove dogadjaje??
Konkretno Žujo, a i policija trebaju da odgovaraju za ovo današnje sranje....kome je ovo trebalo?? i zašto se nije suzbilo današnje nasilje u sred grada...pola sata je bilo progananje i natezanje sa murijom oko strojorada
Dobro ona budala na Indexu lupa i preuvelicava ,ali je zaista bilo krvavo i zayebano pravo....razbijene glave splicana sam licno vidio i jesu bježali u korito miljacke i to nije izmislio (pa ko nebi kad te masa napadne...nema tu heroja u tim situacijama, vec spašavaj živu glavu)...vrlo lako je moglo biti mrtvih i sva sreca da nije jer ništa nije vrijedno ljudskog života.
E sve to ne može biti slucajno...neciji je propust bio i mora neko za to položiti racun...kad su ostali derbiji u pitanju, mnogo ozbiljnije je policija bila pripremljena i nije se moglo doci do belaja (sve i da se htjelo).
Najlakše je okriviti neke huligane i tako sebe oprati preko navijaca....e tu foru i takva "službena obavještenja" pušimo vec godinama...i nikad nije murija kriva, nikad...nikad niko da prizna svoj sopstveni propust jer valja onda polagati racune za to što povlaci i kazne uz to.
Ja tvrdim, da je ovo danas sve bio jedan veeeliki propust policije....jesu li oni podcijenili situaciju misleći što je u pitanju prijateljska utakmice ili nešto drugo - to nije ni bitno sad nakon svega.
Neko od policije mora odgovarati za današnji niz propusta o organizaciji javnog reda i mira....dosta je više bilo sakrivanja iza navijaca.
Last edited by LSD on 07/10/2011 01:21, edited 1 time in total.
- armin071
#308 Re: FK Željezničar
Ne znam haveru samo mislim da ovo nije trebalo nikome osim kamenjarima koji ce sad na sav glas da kazu eto vam multietnicko Sarajevo a svi mi znamo da to nije tako. Al de facto oni hoce da od Sarajeva naprave prciju kao sto je Listica. A znalo se unaprijed na sta ce ovo izaci zato kazem kome je uopste trebala ova tekma???junkers wrote:kome i zašto objašnjavati?velika razlika između splićana i ovih naših iz hercegovine u pmarmin071 wrote:Ne mogu da vjerujem sta citamPa kome je trebala ova "prijateljska utakmica" kad se znalo sta ovi kamenjari spremaju. Kako sad ljudima u Splitu objasniti ko je kriv za ove dogadjaje??
- junkers
#309 Re: FK Željezničar
e sad idemo u ot,ali i ovi iz dalmacije isto furaju fašizam,rasizam,hajduk jugend,tako da nema bitne razlike izmedju kamenjara i kamenjaraarmin071 wrote:Ne znam haveru samo mislim da ovo nije trebalo nikome osim kamenjarima koji ce sad na sav glas da kazu eto vam multietnicko Sarajevo a svi mi znamo da to nije tako. Al de facto oni hoce da od Sarajeva naprave prciju kao sto je Listica. A znalo se unaprijed na sta ce ovo izaci zato kazem kome je uopste trebala ova tekma???junkers wrote:kome i zašto objašnjavati?velika razlika između splićana i ovih naših iz hercegovine u pmarmin071 wrote:Ne mogu da vjerujem sta citamPa kome je trebala ova "prijateljska utakmica" kad se znalo sta ovi kamenjari spremaju. Kako sad ljudima u Splitu objasniti ko je kriv za ove dogadjaje??
a poslije tekme borac željo sam napisao na nekoj drugoj temi da ovo nema veze sa fudbalom,navijačkim fazonom pa ni huliganstvom.politika,nastavak rata drugim sredstvima,trening paravojnih formacija.
- junkers
#310 Re: FK Željezničar
LSD wrote:Pa citavo vrijeme pišemo o tome...zaista kome je ovo sve trebalo?? bojim se da je ovo danas bila jedna majstorska režija, da se opet po ko zna koji put i zadnjem hrvatu objasni da je nemoguc suživot sa ostalim, da je "Teheran" ponovo pokazao svoje lice, da su povampireni islamisti željni necije krvi i slicne price.armin071 wrote:Ne mogu da vjerujem sta citamPa kome je trebala ova "prijateljska utakmica" kad se znalo sta ovi kamenjari spremaju. Kako sad ljudima u Splitu objasniti ko je kriv za ove dogadjaje??
Konkretno Žujo, a i policija trebaju da odgovaraju za ovo današnje sranje....kome je ovo trebalo?? i zašto se nije suzbilo današnje nasilje u sred grada...pola sata je bilo progananje i natezanje sa murijom oko strojorada...pola sata anarhije u 21 vijeku....gdje je tu uloga policije?? i gdje je ona uopšte.
Dobro ona budala na Indexu lupa i preuvelicava ,ali je zaista bilo krvavo i zayebano pravo....razbijene glave splicana sam licno vidio i jesu bježali u korito miljacke i to nije izmislio (pa ko nebi kad te masa napadne...nema tu heroja u tim situacijama, vec spašavaj živu glavu)...vrlo lako je moglo biti mrtvih i sva sreca da nije jer ništa nije vrijedno ljudskog života.
E sve to ne može biti slucajno...neciji je propust bio i mora neko za to položiti racun...kad su ostali derbiji u pitanju, mnogo ozbiljnije je policija bila pripremljena i nije se moglo doci do belaja (sve i da se htjelo).
Najlakše je okriviti neke huligane i tako sebe oprati preko navijaca....e tu foru i takva "službena obavještenja" pušimo vec godinama...i nikad nije murija kriva, nikad...nikad niko da prizna svoj sopstveni propust jer valja onda polagati racune za to što povlaci i kazne uz to.
Ja tvrdim, da je ovo danas sve bio jedan veeeliki propust policije....jesu li oni podcijenili situaciju misleći što je u pitanju prijateljska utakmice ili nešto drugo - to nije ni bitno sad nakon svega.
Neko od policije mora odgovarati za današnji niz propusta o organizaciji javnog reda i mira....dosta je više bilo sakrivanja iza navijaca.
Vedran,Aner,Sarajevo-lištica(premlaćivanje običnih gledalaca),danas...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#311 Re: FK Željezničar
Izgleda da je @Creasy na poslu...kad dođe brzo ce oprati sebe i kolege jer oni sigurno nisu krivi, oni su tu da "zastite" građane...
- junkers
#312 Re: FK Željezničar
a i akcija "pojas" je u tokurashtiman wrote:Izgleda da je @Creasy na poslu...kad dođe brzo ce oprati sebe i kolege jer oni sigurno nisu krivi, oni su tu da "zastite" građane...
- armin071
#313 Re: FK Željezničar
LSD wrote:Gdje u svijetu ima da prvo ulaze na stadion gostujuci navijaci (ko da na svoj stadion ulaze jbt) umjesto domacih?? katastrofalan propust policijei to je bio detonator svih kasnije dešavanja.
Ma normala ba. To ti samo govori da je kamenjar naisao na "podrsku" i sa ove strane. Samo da se narod sto vise razdvoji i da se dokaze da je suzivot nemoguc. Ovce su pocele bjezati iz svojih "torova" pa krenuli psi da ih vrate. To je samo dokaz da je bagra i sa ove strane jednaka kao i ona i sa one. Jadan samo narod. Ja samo kazem ako ovo zavrsi jos jednom mrtvom glavom a sve su prilike da hoce ja bih ove glavne iz policije za damu objesio na Skenderiju.
- zli_hordas
#314 Re: FK Željezničar
Sta ocekujete od redara da rizikuju zivot za 6 glava,murija je ovde skroz zakazala i treba traziti njihovu odgovornost od komesara do nacelnika policije u opstini u kojoj se ovo desilo jer su trebali osigurati da ne dodze do ovih nemilih scena a tu i je i naravno primitivnost Hajdukovih navijaca koji su trebali da dodzu na jednu prijateljsku utakmicu a evo sta se desilo,opet ce biti pojeo vuk magarca i dizat se buka ugrozeni ovi ugrozeni oni,umjesto da policija koja se prejeda pecenjima pohvata sve ovo prebije u muriji da im vise nikad ne naumpadne da pokusaju nesto ovako.
- zli_hordas
#315 Re: FK Željezničar
sve se ovo desava jer nam je drzava ku.rac realno.
- BHF_Manijak
#316 Re: FK Željezničar
Haj ti tamo pa komentarisi odnose vi-Dresden, ne znam koji qrac dolazis i komentarises, fakat vise postajes patetican ba, ohladi malo, smaras!The 51st State wrote:debilne odnose, realno.Sasvim_Obican wrote:Ovo je žalosno... Željo i Hajduk godinama njeguju dobre odnose i ovakvo zaoštravanje pred vrlo bitne reprezentativne utakmice je bilo zadnje šta nam treba.. Sad ide desetodnevno medijsko "rasvjetljavanje" slučaja... Žao mi je što se ovo desilo i što smo, u medijima susjednih i evropskih država, već dvije sedmice jedino u kontekstu navijačkih nereda, sukoba i nemilih scena...
-
ortega
#317 Re: FK Željezničar
ljudi ne treba likovat previse, sreca je da je sve ovako zavrsilo, jos je veca sreca da onih 5 buseva nije pusteno preko ivana, jer bi tada nastao mnogo veci metez, nista manijaci nisu ovdje pokazali splicanima, jer dozvolite gadjanje kamenjem nije dokaz moci, niko nije usao u otvoreni fight sa njima, nego su sa sigurne udaljenosti gadjali ljude i razbijali ih na manje grupice, sva je sreca da ostali autobusi nisu stigli, jer bi torcida tada sigurno naletila na manijake u otvoreni sukob, ovako je rijec o gadjanju kamenjem izmedju dvije skupine, ali u sarajevu, sto je automatski veci bed za manijake, jer je ipak njihov grad, zamislite da je bilo u splitu, oni se sigurno ne bi gadjali kamenjem nego bi usli u direktan okrsaj..
- kurty
#318 Re: FK Željezničar
ortega wrote:ljudi ne treba likovat previse, sreca je da je sve ovako zavrsilo, jos je veca sreca da onih 5 buseva nije pusteno preko ivana, jer bi tada nastao mnogo veci metez, nista manijaci nisu ovdje pokazali splicanima, jer dozvolite gadjanje kamenjem nije dokaz moci, niko nije usao u otvoreni fight sa njima, nego su sa sigurne udaljenosti gadjali ljude i razbijali ih na manje grupice, sva je sreca da ostali autobusi nisu stigli, jer bi torcida tada sigurno naletila na manijake u otvoreni sukob, ovako je rijec o gadjanju kamenjem izmedju dvije skupine, ali u sarajevu, sto je automatski veci bed za manijake, jer je ipak njihov grad, zamislite da je bilo u splitu, oni se sigurno ne bi gadjali kamenjem nego bi usli u direktan okrsaj..
Druze...fajta je bilo... sto se kaze prsa u prsa...
-
LSD
#319 Re: FK Željezničar
Kljucni dio...a jel ti zaista vjeruješ da ce neko polagati racune od murije, za ovo današnje sranjezli_hordas wrote:Sta ocekujete od redara da rizikuju zivot za 6 glava,murija je ovde skroz zakazala i treba traziti njihovu odgovornost od komesara do nacelnika policije u opstini u kojoj se ovo desilo jer su trebali osigurati da ne dodze do ovih nemilih scena a tu i je i naravno primitivnost Hajdukovih navijaca koji su trebali da dodzu na jednu prijateljsku utakmicu a evo sta se desilo,opet ce biti pojeo vuk magarca i dizat se buka ugrozeni ovi ugrozeni oni,umjesto da policija koja se prejeda pecenjima pohvata sve ovo prebije u muriji da im vise nikad ne naumpadne da pokusaju nesto ovako.
Pricat ce se dva dana i nikom ništa...pojeo vuk magarca, baš tako što kažeš...i sve tako, dok neko opet ne zagine...a ni tad niko od murije nece odgovarati, to smo uvjerili u slucaju Anera i Vedrana.
-
The 51st State
#320 Re: FK Željezničar
moram priznati da je veliki talenat u pitanju kad je covjek u stanju kvotati i nista ne odgovoriti na prosto prosirenu recenicu.
Haj ti tamo pa komentarisi odnose vi-Dresden, ne znam koji qrac dolazis i komentarises, fakat vise postajes patetican ba, ohladi malo, smaras!
- Creasy
#321 Re: FK Željezničar
rashtiman wrote:Izgleda da je @Creasy na poslu...kad dođe brzo ce oprati sebe i kolege jer oni sigurno nisu krivi, oni su tu da "zastite" građane...
U pravu si, i jesam bio na poslu, ali nemam namjeru da iznosim svoje vidjenje desavanja na Grbavici. I naravno da nisu krivi policajci... Mozda neki policijski rukovodioci snose dio odgovornosti, ali policajci sigurno ne. Valjda ti to ne trebam pojasnjavati.
- DaysleepeR
#322 Re: FK Željezničar
nije mi stvarno kako vam se vise da prepucavat ko je jaci
nije niko jaci niti ce iko ikad pobijediti, samo ce stradati momci koji se ne znaju snaci u guzvi
kakvi su to pravi navijaci koji ce upropastiti slavlje kluba za koji navijaju radi unistene koreografije
"organizirane navijacke skupine" a tu najmanje ima skupine i organizacije, moze 5 maloljetnika napravit belaj da se ne odrzi tekma
ne kontam do kad nasjedati na provokacije i sam sebi skakati u usta i kasnije se nasladjivati na forumima kako je neko nekom jebo majku
ovdje je pao ugled grada i to je puno vaznije od kluba i od navijackih skupina, nacionalizma, vjere i ostalog
nije niko jaci niti ce iko ikad pobijediti, samo ce stradati momci koji se ne znaju snaci u guzvi
kakvi su to pravi navijaci koji ce upropastiti slavlje kluba za koji navijaju radi unistene koreografije
"organizirane navijacke skupine" a tu najmanje ima skupine i organizacije, moze 5 maloljetnika napravit belaj da se ne odrzi tekma
ne kontam do kad nasjedati na provokacije i sam sebi skakati u usta i kasnije se nasladjivati na forumima kako je neko nekom jebo majku
ovdje je pao ugled grada i to je puno vaznije od kluba i od navijackih skupina, nacionalizma, vjere i ostalog
- snaga_znanja
#323 Re: FK Željezničar
I jos price o nesposobnosti policije...
sportsport.ba
Naime, prema informacijama koje stižu iz Konjica, konvoj autobusa, kombija i automobila sa navijačima spolistkog Hajduka, koji se sa Ivan Sedla kretao prema Splitu, kamenovan je tokom prolaska kroz Konjic.
"Kolona autobusa, kombija i automobila sa navijačima Fudbalskog kluba Hajduk iz Splita kamenovana je tokom prolaska kroz Konjic, ali vozila se nisu zaustavljala", kazao je komesar policije Hercegovačko-neretvanskog kantona Amir Begić.
sportsport.ba
Naime, prema informacijama koje stižu iz Konjica, konvoj autobusa, kombija i automobila sa navijačima spolistkog Hajduka, koji se sa Ivan Sedla kretao prema Splitu, kamenovan je tokom prolaska kroz Konjic.
"Kolona autobusa, kombija i automobila sa navijačima Fudbalskog kluba Hajduk iz Splita kamenovana je tokom prolaska kroz Konjic, ali vozila se nisu zaustavljala", kazao je komesar policije Hercegovačko-neretvanskog kantona Amir Begić.
- velikibrnjo
#324 Re: FK Željezničar
JE li ti ovo nama nesto o tehnici ratovanja izmedju huligana, nisu se trebali je li kamenjem nego onako direktno sakama palicama bokserima jedni po drugima obrusiti pa da vidimo ko je jaciortega wrote:ljudi ne treba likovat previse, sreca je da je sve ovako zavrsilo, jos je veca sreca da onih 5 buseva nije pusteno preko ivana, jer bi tada nastao mnogo veci metez, nista manijaci nisu ovdje pokazali splicanima, jer dozvolite gadjanje kamenjem nije dokaz moci, niko nije usao u otvoreni fight sa njima, nego su sa sigurne udaljenosti gadjali ljude i razbijali ih na manje grupice, sva je sreca da ostali autobusi nisu stigli, jer bi torcida tada sigurno naletila na manijake u otvoreni sukob, ovako je rijec o gadjanju kamenjem izmedju dvije skupine, ali u sarajevu, sto je automatski veci bed za manijake, jer je ipak njihov grad, zamislite da je bilo u splitu, oni se sigurno ne bi gadjali kamenjem nego bi usli u direktan okrsaj..
JAo ovih danasnjih mozgova, jao nama s ovakvom pametnom i perspektivnom omladinom
Ja sebi prvo ne mogu doci od ovih prizora dole, od potrebe za nekakvim tucama, razbijanjem i onda jos dodjes ovdje i citas ovakve stvari ili ono sto su pisali ovi banovani
Mi bi smo se svi trebali kolektivno zapitati 'DOKLE VISE'!
- velikibrnjo
#325 Re: FK Željezničar
DaysleepeR wrote:nije mi stvarno kako vam se vise da prepucavat ko je jaci