tv prenos egipatskih revolucionara

Post Reply
Gat'Gor

#301 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Gat'Gor »

simpozijum delirijum wrote:opet propaganda , ove dogadjaje uopste ne vode 'muslimanska braca" ili slicne organizacija
cak sta vise drzali su se po strani tek juce kao pomalo su pozvali sljedbenike na ulice uzvikujuci parole a demonstranti su uzvratili jos glasnije ;" Egipcani i krscani i Muslimani zajedno "
to je ono sto tvrdim pozitiva velika ovih dogadjaja
i ako volja naroda bude da Islamske partije imaju vlast ?
pa neka bude , njihov izbor , zaboli me sto se USA i Evropa sekira oko toga
koliko su im zla nanijeli kroz istoriju a i danas Arapima ?
trebali bi im sve naftne pipe zavrnuti zauvijek
naprijed Egipcani !
i do sada niti jednom zapdnjaku ili Jevreju nije pala dlaka sa glave od strane demonstranata ili tacnije revolucionara
o tome zapadnjaci ne blebetaju a prebili su Mubarakove snage par stranih novinara
svaka cast Egipatskoj mladosti na borbenosti a kome se ne svidja neka pukne od muke :D

Koja budala je rekla da Muslim Brotherhood vodi proteste? Sve vijesti koje sam dosad vidio sa zapada govore da Muslim Brotherhood uopste ne igra veliku ulogu u ovome, nego da je volja naroda.

Slazem se, naprijed Egipcani.
simpozijum delirijum

#302 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by simpozijum delirijum »

jutarnji wrote:
bogoljub wrote:Moj savjet tebi.
Barem vikipediju procitaj o Iranu!
I da naucim sta? Da naprave neku ubij boze opasnu raketu koja je nista drugo nego modifikacija neke polovne
ruske krntije? Bjezi tamo, svako malo glavna vijest iz Irana trehn`o avion marke Tupolov napravljen 2000 BC.
zlocesto sa tvoje strane , kao prvo ruse im se avioni vecinom USA proizvodnje zato sto su pod sankcijama , sto je zlocinacki jer u pitanju su civilni avioni , ne daju im rezervne dijelove plus sabotaze , diverzije zapadnih agenata koje su Iranci pohapsili i cak su podnijeli tuzbu UN ali ih niko ne sljivi
ima tema o Iranu na ovome forumu , idi obrazuj se malo sta Iranci pod sankcijama prave i proizvode
zonbirile

#303 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:
jutarnji wrote:
I da naucim sta? Da naprave neku ubij boze opasnu raketu koja je nista drugo nego modifikacija neke polovne
ruske krntije? Bjezi tamo, svako malo glavna vijest iz Irana trehn`o avion marke Tupolov napravljen 2000 BC.
zlocesto sa tvoje strane , kao prvo ruse im se avioni vecinom USA proizvodnje zato sto su pod sankcijama , sto je zlocinacki jer u pitanju su civilni avioni , ne daju im rezervne dijelove plus sabotaze , diverzije zapadnih agenata koje su Iranci pohapsili i cak su podnijeli tuzbu UN ali ih niko ne sljivi
ima tema o Iranu na ovome forumu , idi obrazuj se malo sta Iranci pod sankcijama prave i proizvode
--------------------------------------------
znaš li podatke o Iračko-Iranskom ratu?
nellington

#304 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nellington »

jutarnji wrote:
Moraš priznati da se srušilo nažalost i par Tupoljeva 154 - zato ih Iranci i izbacuju iz službe.
jeza u ledja

#305 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jeza u ledja »

nellington wrote:Moraš priznati da se srušilo nažalost i par Tupoljeva 154 - zato ih Iranci i izbacuju iz službe.
To su oni sto su ih srusili Mossadovi agenti. :oops:

U Iranu avione ruse CIA i Mossad, isto kao i one u Njujorku. :oops:
bogoljub

#306 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:
michio wrote:Ako su prihodi od nafte mali onda i ne uticu na HDI vec neki drugi faktori.
--------------------------------------
ne prihodi su ogromni u odnosu na Šahovo vrijeme,jer su nacionalizovani,ne tale se.Zato su i uspjesi mali,spram tolikog priliva novca.
A kako tumačiš to da su jedina zemlja na bliskom istoku koja sama sebe hrani. tj. 95 % hrane sami proizvode.!_?
nellington

#307 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nellington »

jeza u ledja wrote:
nellington wrote:Moraš priznati da se srušilo nažalost i par Tupoljeva 154 - zato ih Iranci i izbacuju iz službe.

Jah :oops: Evo i statistike u zadnjih 20 godina:

4 Tupoljeva 154, 3 Boeinga, 2 Iljušina, 2 Antonova, 3 Fokkera...
kamen spoticanja

#308 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by kamen spoticanja »

nellington wrote:
jeza u ledja wrote:

cuvaj ovo za kviza :D
simpozijum delirijum

#309 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

zonbirile
sta te interesira o Iracko-Iranskome ratu ?
znam avijaciju i podatak da su Iranci imali vise zracnih pobjeda od Iracana (pogotovo tada moderan F-14 isporucen bas pred Revoluciju , koji zajeb od strane Iranaca za USA , odmah su tadasnji SSSR poslao agente da ga rasklope do zadnjega sarafa :lol: u zamjenu za oruzje )

tacno , ruse im se i Tupoljevi koji su stari ko'Grcka , ne mogu nabaviti zbog sankcija nista novije pa se krpe

a sto se tice Egipcana ?
ponavljam ! samo naprijed , i bez daljnih zrtava , dobro je sto se za sada vojska suzdrzava od upotrebe sile i cak prelazi prema nezvanicnim informacijama na stranu revolucionara
valterbranisarajevo

#310 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by valterbranisarajevo »

simpozijum delirijum wrote:opet propaganda , ove dogadjaje uopste ne vode 'muslimanska braca" ili slicne organizacija
cak sta vise drzali su se po strani tek juce kao pomalo su pozvali sljedbenike na ulice uzvikujuci parole a demonstranti su uzvratili jos glasnije ;" Egipcani i krscani i Muslimani zajedno "
naprijed Egipcani !
i do sada niti jednom zapdnjaku ili Jevreju nije pala dlaka sa glave od strane demonstranata ili tacnije revolucionara
o tome zapadnjaci ne blebetaju a prebili su Mubarakove snage par stranih novinara
svaka cast Egipatskoj mladosti na borbenosti a kome se ne svidja neka pukne od muke :D

Pročitao sam na facebooku da dok muslimani klanjaju, kršćani na mnogim mjestima izlaze na ulicu i štite ih od policije. Vjerovatno naprave neku vrstu živog zida između klanjača i policajaca. :thumbup:
kamen spoticanja

#311 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

valterbranisarajevo wrote:
naprijed Egipcani !

Pročitao sam na facebooku da dok muslimani klanjaju, kršćani na mnogim mjestima izlaze na ulicu i štite ih od policije. Vjerovatno naprave neku vrstu živog zida između klanjača i policajaca. :thumbup:
dakle :thumbup:
zonbirile

#312 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

@bogoljub
ja imam drukčije podatke.Uz takav prihod od nafte za 31g malo učinjeno,definitivno.Stvar je izbora,odnosno moraš zanemariti uticaje,želje diktatora i diktature,pa skontaš u šta su sve spržene milijarde dolara.Naši su radili aerodrome u Iraku u kirkuku i podzemna skloništa po uzoru na Titova.A takvih ,plus rezidencije bilo je more.Iran je išao drugim putem,u osnovi sličnim,previše trošio u vojni kompleks,državnu strukturu,klerikalnu administraciju i sl.Zemlje zaliva ulažu u Ameriku i evropu,tek sada se okrenule sebi u smislu proizvodnje,desalinacije vode i sl.
nellington

#313 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nellington »

kamen spoticanja wrote:
nellington wrote:

cuvaj ovo za kviza :D
Tužna statistika, ni za kviza mi daBogda ne trebala... Posebno mi je žao jer smatram da su Tupoljevi bolji i od Boeinga - ne pada taj samolët lahko :)
jutarnji

#314 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jutarnji »

simpozijum delirijum wrote:zlocesto sa tvoje strane
Zasto? Gdje sam ja napisao da je meni drago sto se takve stvari desavaju? Ja ljudima zelim sve najbolje, da
naprave moderna drustva u kojima ce vladati prosperitet, ali sa njihovim koka mozgovima nacekace se oni
ohoho godina da se to desi. I evo, da ne bude vidi ga kako je zao i spominje avionsku industriju, ima li ista
pod milim Bogom da oni prave? Neki njihov proizvod koji mozes kupiti, televizor, pasta za zube, farmerke,
sporet...ista?
nellington

#315 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nellington »

jutarnji wrote:
Zasto? Gdje sam ja napisao da je meni drago sto se takve stvari desavaju? Ja ljudima zelim sve najbolje, da
naprave moderna drustva u kojima ce vladati prosperitet, ali sa njihovim koka mozgovima nacekace se oni
ohoho godina da se to desi. I evo, da ne bude vidi ga kako je zao i spominje avionsku industriju, ima li ista
pod milim Bogom da oni prave? Neki njihov proizvod koji mozes kupiti, televizor, pasta za zube, farmerke,
sporet...ista?
Samo da ti kažem da prave avione - IrAn 140.
kamen spoticanja

#316 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

nellington wrote:
jutarnji wrote:
sporet...ista?
Samo da ti kažem da prave avione - IrAn 140.
rade i automobile...mozes ih cak vidjeti i po bosanskim ulicama...sidzis je bio haman dobavljac
jutarnji

#317 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jutarnji »

nellington wrote:Samo da ti kažem da prave avione - IrAn 140.
Ima li gdje slika tog dvokrilca?
valterbranisarajevo

#318 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by valterbranisarajevo »

A što se tiče Mubaraka - na snimcima se jasno vidi da je najveći broj demonstranata uhapšen od strane osoba u civilu. Onaj ko koristi tajnu policiju (ko bi drugo mogao hapsiti u civilu) za obračun sa vlastitim narodom i ostanak na vlasti sigurno je osuđen na poraz. Nadam se da će tako i biti... :thumbup:
nellington

#319 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by nellington »

jutarnji wrote:
Image

Tehnički, to je Antonov 140, mi na zapadu ne znamo šta su Iranci čačkali u njemu, tako da svagdje specifikacije samo prepisuju iz datasheeta An-140.
veliki_fabio

#320 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by veliki_fabio »

jutarnji wrote:
sporet...ista?
pa kako bi kupio ako su pod sankcijama?
simpozijum delirijum

#321 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

jutarnji wrote:
cekaj malo stavicu ti linkove , bit cete ne malo zaprepasteni kada vidite sta Iranci prave od letjelica uz pomoc Rusije i pogotovo Kine
cuveni F-14 i dalje im leti ( guglajte malo "Iranian F-14") uz pomoc Ruskih motora od prosle godine zavrsili su remont oko 30 komada sa vrlo sofisticiranom opremom i raketama ( sverc-komerc radi punom parom, nabavise cak i od Francuza uz dobro mito modernu optoelektroniku , te su USA i Izraelci popizdili , i neka su vala :lol: )
a snalaze se svaka im cast , lukavi su ti Iranci i nimalo glupi
zonbirile

#322 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

jutarnji wrote:
cekaj malo stavicu ti linkove , bit cete ne malo zaprepasteni kada vidite sta Iranci prave od letjelica uz pomoc Rusije i pogotovo Kine
cuveni F-14 i dalje im leti ( guglajte malo "Iranian F-14") uz pomoc Ruskih motora od prosle godine zavrsili su remont oko 30 komada sa vrlo sofisticiranom opremom i raketama ( sverc-komerc radi punom parom, nabavise cak i od Francuza uz dobro mito modernu optoelektroniku , te su USA i Izraelci popizdili , i neka su vala :lol: )
a snalaze se svaka im cast , lukavi su ti Iranci i nimalo glupi
----------------------------------------------------------

SAD je u potpunosti zabranila prodaju svih komponenti aviona F-14. Kao uzrok zabrane se navodi namera da se Iran spreči da održava svoje avione u letnom stanju. Tako će sve komponente i svi rezervni delovi za ovaj tip aviona biti uništeni.
Veruje se da je Iran u poslednje vreme vratio u letno stanje 3 aviona F-14, a da se još četrnaestica očekuje u toku godine.
Samo još da se doda da je Iran sedamdesetih godina od SAD kupio 75 aviona F-14, ali nije poznato koliko je ovih aviona uopšte ostalo u iranskom vazduhoplovstvu - uzevši u obzir da je 2002. godine zbog nedostatka rezervnih delova sprovodjena kaniballizacija pojedinih aviona zarad održavanja drugih
Bosnolog

#323 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by Bosnolog »

Murat Sabanovic wrote:MUBARAK JEDNAKO VOJSKA !!!
Mubarak je najduzi i najveci diktator a ujedno i najvece zlo nakon Saudisjkog kraljevskog familijarnog smeca koje treba zgaziti zauvijek da se narod tog prostora oslobodi kraljevsko diktatorske tiranije,...Egipcani ce uspjeti svrgnuti najduzeg tiranina na svijetu i papet slugu anti egipatskog naroda i tog dijala Svijeta ciji sinovi bjeze tamo kod onih za koje su radili sve ove godine,...

Arapski svijet mora ustati i uvest demokratiju nakon visedecenijske tiranije diktatorsko kraljevskih marioneta kolonijalnih sila koje su ih dovele,odrzavaju na vlasti uz pomoc svojih i stranih tajnih sluzbi i vlada koje su ih podrzavale sve ove godine,.... ;-)

Vojska nece moci ugusiti pobunu jer je sve vise istih na strani demonstranata,...Generacije arapskih emigranata na zapadu je shvatil ko im vlada drzavama iz kojih su protjerani decenijama ili otisli zbog tih istih slugarsko diktatorskih rezima,....Jedino se bojim da radikalni elementi ne zamjeni ove diktatore sto bi bilo takode lose po taj region ali i za Svijet u cjelini,....

Ovo je pocetak domino efekta rusenja diktatorskih i antiarapsko muslimanskih rezima za vise od milijardu i pol ljudi tog prostora koji vapi za demokratijom i slobodama koje su i uskracene kao i privredni razvoj od cije ukrdene Nafte zive lagodno i luksuzno diktartorske sluge koje su prodale te drzave i narode.Sreo sam na sotine uglednih i obrazovanih ljudi na zapadu iz tih zemlja koji su gotovo jednoglasno protiv tih rezima pricajuci kako su politicki proganjani i kakvi su zlotvori,...Ocekivao sam ovaj scenario i nisam iznenaden jer svi ti ljudi zele da se sruse ti rezimi,jedino se plasim politickog vakuma i ko ce ga popuniti....Kakve promjene dolaze nakon sto sruse ove tiranine i njihove rezime,.

Po mom misljenju ovo je kopija Islamskih revolucija koja se desila po ugledu na rusenje Saha u Iranu,cega se zapad otvoreno pribojava.....

Sloboda za mlade generacije tih prostora nece moci biti zaustavljena Mubarakom i drugim krimo korumpiranim i izdajnickim rezimima,....Ulica ustaje misevi bjeze samo moraju znati da ih na zapdu cekaju disidenti koji su bili njihove zrtve,....gdje ce se misi kriti i ko ce ih cuvati nakon svih godina slugarstva protiv vlastitog naroda i drzave,.....Sve ima svoju cijenu,pa i slugarstvo protiv vlastitog naroda,..... ;-)

Za sada im je jos jedino sigurno da bjeze kod Saudijskog kraljevsko tiranijskog smeca,koliko dugo ce ostati oni kao posljednji bastion antiarapske i antimusimanske tiranije vidjet ce mo,ali oni su najvece zlo i sluge onih koji podrzavaju antiarapsko i antimuslimanske interese ukljucujuci vehabizam koji podrzavaju i finansiraju a koji je najvece zlo za muslimane i islam,.....

Promjene ce se desiti zasigurno,Amerika je jako zabrinut kojim smjerom ide ova anti diktatorska revolucija,.....
Scenarij iz pakla: Iz Egipta u London pobjegli i sinovi predsjednika Mubaraka
29. 01. 2011. • 19:54 A. K.
Sinovi egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, Gamal i Alaa, zajedno su sa svojim suprugama pobjegli iz Egipta i stigli danas poslijepodne u London. Doznao je to dopisnik Al Jazeere iz Londona iz povjerljivih izvora u egipatskoj zajednici u britanskoj prijestolnici.

Istovremeno, iz Egipta bježe svi bogataši, te važniji biznismeni, a prema zadnjim informacijama koje donosi portal Al Kuds al Arabi, preko zračne luke u Kairu Egipat je napustio i ministar unutrašnjih poslova Habib al-Adili.

Uprkos policijskom satu i velikom broju pripadnika vojnih postrojbi na ulicama Kaira i drugih egipatskih gradova, demonstranti ni jučer, petog dana pobune, nisu odustajali od prosvjeda. Posve su ignorisali policijski sat, čak su napali i pokušali zauzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova. Islamski klerici jučer su putem televizije odaslali poruku da je prolijevanje krvi u suprotnosti sa islamskim zakonima. Egipatska revolucija, naročito ako završi raspadom režima Hosnija Mubaraka, imat će vrlo snažan uticaj na stanje u regiji, ali i na međunarodne odnose.

U delikatnoj poziciji su Sjedinjene Države koje su sa raznim režimima na Bliskom istoku isplele vrlo neprincipijelnu mrežu partnerstava. Tako Washington Post poziva Baracka Obamu da prekine sve veze sa represivnim Mubarakovim režimom i da svu podršku da Mohamedu El Baradeiju, kojega vide kao figuru koja bi Egipat mogla povesti u dobrom smjeru. Iako postoji strah da će ekstremni islamisti (Muslimansko bratstvo) pokušati iskoristiti proteste u svoju korist, mnogi komentatori tvrde da se to neće dogoditi zato što taj pokret nema karizmatičnog vođu (kao što je bio Homeini u Iranu) koji bi narod mogao pridobiti na svoju stranu, pa su vrlo male šanse da vlast u Egiptu preuzmu ekstremistinavodi večernji. Štoviše, raspad represivnog režima mogao bi Al-Qa’idi, koja pokušava u Egiptu regrutirati ljude, izbiti argumente iz ruku upravo zbog činjenice da je nestao režim koji je tlačio (muslimanski) narod.

Ako se ovakva vrsta pobune i dalje bude širila arapskim svijetom, moglo bi doći do vrlo velikih političkih, ali i ekonomskih potresa.

Za SAD najstrašniji bi scenarij mogao biti izbijanje pobune u Saudijskoj Arabiji, gdje je ekstremni vahabistički pokret vrlo jak i uticajan. Washingtonu je vjerovatno nezamislivo da u njihovim rukama završi sve najsofisticiranije naoružanje koje je Amerika prodala toj zemlji. Zato nije čudno da tamošnji kralj Abdullah vrlo otvoreno podržava Mubaraka. Sa otvorenim palestinskim pitanjem i ustancima u arapskim zemljama diplomatija SAD-a u regiji bit će puno komplikovanija i sporija.

Izraelska vlada još nije reagovala, a ministri imaju zabranu komuniciranja sa javnošću. Padom Mubaraka Izrael će izgubiti jednog od vrlo rijetkih partnera u arapskom svijetu. Najviše se strahuje od jačanja Muslimanskog bratstva, prema nekim izvorima, jedino što izraelski premijer Netanyahu priziva jest da Mubarak ostane na vlasti.
zonbirile

#324 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by zonbirile »

obama još nije zaspao,neće mu san na oči,Mišel mu kuha kakao.Hilari budna ionako,čeka Bila iz švalerancije.Elem Amerika na nogama,pred njima je još jedna duga,neizvjesna noć.
jutarnji

#325 Re: tv prenos egipatskih revolucionara

Post by jutarnji »

simpozijum delirijum wrote:cekaj malo stavicu ti linkove
Ma u redu je, eno nellington je postavio sliku. Kao sto sam i pretpostavljao, radi se opet o kopiji, sto je najzalosnije
kopija necega prevazidjenog i apsolutno nekonkurentnog. Onaj avion bi mozda bio nesta posebno da je 1935 a ne 2011.
Post Reply