malo sam se zezala.
ma nista se ne zezaj, nego kontaj kako cemo dobaciti to Tokya?!
eh, cim uganjam posao a posao bjezi od mene ko vampir od krsta
jel i ti zelis za Tokyo?
kazu da je skup grad ali ne moze biti skuplji od ovog u kojem sam trenutno
Moderator: anex
Provjeri kolika je bila cijena karte ... vjerujem da ces onda i saznati odgovor!Mjesanac wrote:NeyDan wrote: ma nista se ne zezaj, nego kontaj kako cemo dobaciti to Tokya?!
Imao je JAL prije nekoliko godina charter Tokyo - ZG - Tokyo. Al ne znam sta bi od toga
NeyDan wrote:Znam, zato sam i napisao to sto sam napisao. Toliko je potencijala koji nije iskoristen, ili nece da iskoriste!Vitezanin wrote:SA ima najviše takse od svih aerodroma ovdje.NeyDan wrote: Mislim da je problem u cijeni karti, kao i visokim taksama koje se placaju na nasem aerodromu! Ljudi nisu svjesni da bi sa manjim taksama imali i vise klijenata/putnika, a samim tim i povecan profit.
A s druge strane, ZG i BG su daleko bolje povezani s ostatkom Europe. Mah, nesposobni smo. Ne očekujem promet kao u Parizu ili Londonu- ali ako ne možemo prebaciti 1 milijun onda stvarno...
![]()
![]()
A da ne pominjem da je meni licno nas aerodrom bolji od onog u Beogradu.
Nagradsu su dobili prije 200 godina i kontaju svake godine će.Mjesanac wrote:Vitezanin wrote:
SA ima najviše takse od svih aerodroma ovdje.
A s druge strane, ZG i BG su daleko bolje povezani s ostatkom Europe. Mah, nesposobni smo. Ne očekujem promet kao u Parizu ili Londonu- ali ako ne možemo prebaciti 1 milijun onda stvarno...
![]()
![]()
Nije fazon, jer onda ne bi dobivali svake godine nagradu za najbolji aerodrom do milion putnika![]()
Oni na aerodromu deru na taksama nenormalno. Ko sto neko rece samo da smanje takse. Ali ko je vidio da nas covjek se zna baviti businessom
Vitezanin wrote: Nisam puno letio, ali sarajevski aerodrom je baš pristojan. Sređen je skroz, jeste minijaturan, ali kad se samo sjetim pariškog Charrles de Guella-muka mi.
Šteta što nema smajlija koji povraća.
Da, volio bih otici u Tokyo, ili opcenito Japan. Ima tu dosta historije i privlacnosti ... a sto se tice skupoce, Tokyo je svake godine medju top 5 najskupljih gradova na svijetu pa ti vidi dal' je bolje ovdje ili tamo.Soul_Sista wrote: eh, cim uganjam posao a posao bjezi od mene ko vampir od krsta![]()
![]()
![]()
jel i ti zelis za Tokyo?![]()
kazu da je skup grad ali ne moze biti skuplji od ovog u kojem sam trenutno
Mjesanac wrote:Vitezanin wrote: Nisam puno letio, ali sarajevski aerodrom je baš pristojan. Sređen je skroz, jeste minijaturan, ali kad se samo sjetim pariškog Charrles de Guella-muka mi.
Šteta što nema smajlija koji povraća.
Prije nekoliko godina zakasnim ti ja na konekciju na CDG za Zagreb i to ne svojom greskom. Ceko sam iduci avion za ZG oko 8 sati. Eto i sam znas kakav je aerodrom. Na citavom terminalu bile 3 klupeJa naso mermerni pod ispod jednih pokretnih stepenica
Kad sam doso kuci ja fino napisem u Air France sta i kako je bilo i oni mi poslali cek na 30 eura kao izvinjenje. Reko cigana
Odtad ne letim Air France.
Ono sto je u meni probudilo zelju da upoznam tu kulturu je red i disciplina, dojam da su tih narod...eto ne znam sad sto..i Haruki MarukamiNeyDan wrote:Da, volio bih otici u Tokyo, ili opcenito Japan. Ima tu dosta historije i privlacnosti ... a sto se tice skupoce, Tokyo je svake godine medju top 5 najskupljih godina na svijetu pa ti vidi dal' je bolje ovdje ili tamo.Soul_Sista wrote: eh, cim uganjam posao a posao bjezi od mene ko vampir od krsta![]()
![]()
![]()
jel i ti zelis za Tokyo?![]()
kazu da je skup grad ali ne moze biti skuplji od ovog u kojem sam trenutno![]()
Doduse, zaposlenost im je vjerovatno negdje oko 90%, ako ne i vise.
Znaci ti se ne moras brinuti za smjestaj ... valja samo naci tih nekih 3.000 - 4.000 KM za kartu i + dzeparac i druge nepredvidjene troskove ... samo!Soul_Sista wrote:
Ono sto je u meni probudilo zelju da upoznam tu kulturu je red i disciplina, dojam da su tih narod...eto ne znam sad sto..i Haruki Marukamii dopiska sa jednom Japankom koju sam upoznala u Njemackoj sasvim slucajno kad sam je zamolila da mi pricuva stvari dok odem u wc u jednom kaficu
...putevi otvaraju nove.
Pa sta ja znam, ja sam ti onako slobodna ptica i volim svrljati samaNeyDan wrote:Znaci ti se ne moras brinuti za smjestaj ... valja samo naci tih nekih 3.000 - 4.000 KM za kartu i + dzeparac i druge nepredvidjene troskove ... samo!Soul_Sista wrote:
Ono sto je u meni probudilo zelju da upoznam tu kulturu je red i disciplina, dojam da su tih narod...eto ne znam sad sto..i Haruki Marukamii dopiska sa jednom Japankom koju sam upoznala u Njemackoj sasvim slucajno kad sam je zamolila da mi pricuva stvari dok odem u wc u jednom kaficu
...putevi otvaraju nove.
fatamorgana wrote:Potvrdjujem, mraaaaak, u Delftu je rodjen slavni slikar Vermeer, ali njegove dvije predivne slike Pogled na Delft irealna do boli wrote:Ako idete u Holandiju..obavezno posjetite grad Delft.
Djevojka sa bisernom nausnicom se nalaze u Hagu, jedna prekoputa druge( ako nisu premjestili),
http://www.baroque.it/arte-barocca/Vermeer.php

Soul_Sista wrote:Geiranger, zapadna Norveska - ljepota, cista priroda, fjordovi, planine...malo poskupo ali opet krcato turistima iz zapadne Evrope a naleti se i na Cehe, Izraelca, Poljake..preporucujem dobre patike za hodanje.![]()
![]()
..hitchhiking recommended!
Prijateljica (couchsurferka iz Novog Sada, udata žena, ima ćerku) stopom se vratila u Novi Sad kad je bila kod nas.Soul_Sista wrote:..e hvala, to mi je druga sa kojom sa stopirala![]()
![]()
ona me zapravo i naucila tome jer je to vec radila od ranije.
mada, treba biti oprezan, bez daljnjeg.
E i ja sam couchsurferkaSinjaD wrote:Prijateljica (couchsurferka iz Novog Sada, udata žena, ima ćerku) stopom se vratila u Novi Sad kad je bila kod nas.Soul_Sista wrote:..e hvala, to mi je druga sa kojom sa stopirala![]()
![]()
ona me zapravo i naucila tome jer je to vec radila od ranije.
mada, treba biti oprezan, bez daljnjeg.
Ja joj se divim i ne znam da li bih se usudila sama stopati.
Imam još jednu prijateljicu couchsurferku koja (ukoliko ima dovoljno vremena) uvijek ide stopom na svoje couchsurferske pohode.
U društvu bih se i ja možda, ali samo možda, usudila stopirati.

(baš kao Holanđani i Belgijanci, i stanovnici Graza se služe biciklima kao svakodnevnim prevoznim sredstvom)

I ja pauziram ima već više od godinu dana.Soul_Sista wrote: E i ja sam couchsurferkadoduse propala couchsurferka jer dvije godine unazad nemam kaucha da ponudim
ali svakako imam iskustva sa tom vrstom putovanja, ali to je druga podtema.
Da skupimo još 2-3 pa da se utalimo i put pod točkovedebela wrote:sinja divnoja bih iz ovih stopa tamo da se popnem na ovaj schlossberg.