BRAK

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply

Moje bracno ne/iskustvo

U braku sam i sretan/sretna sam
60
27%
Bio/bila sam u braku i razocaran/a sam
6
3%
U braku sam i nisam sretan/sretna
13
6%
Razveden/a sam, zelim novi brak
10
4%
Planiram brak - nadam se najboljem
89
39%
Ne planiram brak
48
21%

Total votes: 226

Wutkica

#301 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Wutkica »

komi wrote:što me provociraš :D vaku ljudinu
čiji si klon :mrgreen: :razz:
sad mi i ne vjeruje :roll:
inspektorica javert

#302 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by inspektorica javert »

minjonja wrote:ja bi najradije da se udam, rodim troje djece, odgajam ih i po kuci radim.
treba nekad i na pijacu otić :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#303 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Truba »

trojke.... osnovna teroristička jedinica :mrgreen:
LONGMAN

#304 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

Ne znam zasto svi bjeze od braka jer tad dolaze djeca, raditi po kuci, ici na pijacu :D i sl.
Moja mama zivi tako divan zivot, a odgajala je troje djece, i sve navedeno gore. To je lijepo, kad bih ja mogla tako.
Ali danasnji brakovi su ko na baterije, ne mozes biti siguran (kao nekad), doslo vrijeme da mora i zensko raditi jer nije dovoljna jedna plata za sve danasnje uvjete (il ako ne radis nisi IN), djecu daju u vrtic koja mamu il babu vide kad krenu spavati, itd.
Zato ja se necu ni udati, uzivacu ovako, pomagati kome mognem, al necu ni biti "mama na baterije".
Truba

#305 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Truba »

ne samo mama na baterije
nego i suprug i supruga na baterije

niko ti ništa ne može garantovati a na riječi se više ne smiješ oslanjati

čudna vremena dođoše
Filter

#306 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Filter »

LONGMAN wrote:Ne znam zasto svi bjeze od braka jer tad dolaze djeca, raditi po kuci, ici na pijacu :D i sl.
Moja mama zivi tako divan zivot, a odgajala je troje djece, i sve navedeno gore. To je lijepo, kad bih ja mogla tako.
....
Zato ja se necu ni udati, uzivacu ovako, pomagati kome mognem, al necu ni biti "mama na baterije".

mislim da je potpuno pogresan pristup samoj ideji zivota sa nekim... koliko mnogo postova sam ovdje procitao kao da su vezani za nabavku novog automobila. koliko trosi, koliko ce mi trajati, da li ce mi se svidjeti neki drugi/druga, sta ako se pokvari... posmatrajuci kroz tu prizmu niko od nas ne bi se trebao ni pomaci iz kuce...
uvijek se ospem kad cujem, prvo dobar posao, pa ustedjevina, pa stan, pa kao, onda cu razmisljati o braku! ma daj, to ne pali ni u americkim filmovima i onda kukaju o losem kvalitetu zivota... demagogija... cinjenica je da ne treba ici grlom u jagode, ali... prvo moras sebi dopustiti da stanes na ludi kamen... onda se herojski odronis :lol:

PS ovo je nakon 11 godina (traje i dalje, da ne bude zabune) iskustva i jednog predivnog bica, a bilo bi ih i jos da nije doktora eminentnih strucnjaka :(
LONGMAN

#307 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

Svaka cast ko se odluci stati na "ludi kamen", i zelim srecu svim osobama koji urade taj korak.
Ali svako ima svoje, tako da i ja imam to da ne zelim probavati, pa ako ne bude vrati se nazad, jer pojam brak mi je nesto veliko, i sto se desava jednom, a kako je danas krenulo, mnogi zaboravljaju na prave vrijednosti braka i olahko ga shvataju. Kao sto mi prijateljica (koja se udala neki dan) rece, "pa to je samo brak", zgrozih se :sad:
Truba

#308 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Truba »

ajde ima vremena promijenit ćeš ploču do 31. :mrgreen:
LONGMAN

#309 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

komi wrote:ajde ima vremena promijenit ćeš ploču do 31. :mrgreen:
to mi svi govore :x Dosta vise :lol:
I necu, meni je super ovako.

(iako volim da kuham, perem, PEGLAM, cistim, uzivam u tome :O)
Gospoda Ministarka

#310 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Gospoda Ministarka »

LONGMAN wrote:

Znam ja tu pricu. :D
Na tu pricu ih namamis i uhvatis nespremne i razoruzane. :lol: :lol:
LONGMAN

#311 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

Gospoda Ministarka wrote:
LONGMAN wrote:

Znam ja tu pricu. :D
Na tu pricu ih namamis i uhvatis nespremne i razoruzane. :lol: :lol:
:?

Nesto sam poplavila dana :D
Gospoda Ministarka

#312 Re: BRAK - DA ILI NE?

Zar je tako tesko provaliti da je sala u pitanju?
LONGMAN

#313 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

Gospoda Ministarka wrote:Zar je tako tesko provaliti da je sala u pitanju?
pa znam da je sala, al je l se odnosila na moje kuhanje i peglanje ili na sta predhodno
Gospoda Ministarka

#314 Re: BRAK - DA ILI NE?

LONGMAN wrote:
pa znam da je sala, al je l se odnosila na moje kuhanje i peglanje ili na sta predhodno
Pa na sve :D
Volim kuhati, volim prati, peglanjem smirujem zivce :lol:, a nemam se namjeru udavat. :lol: :lol:
(sala je majke mi, nemoj se sta uvrijediti )
*mima*

#315 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by *mima* »

u sali pa privali
Gospoda Ministarka

#316 Re: BRAK - DA ILI NE?

*mima* wrote:u sali pa privali
Ne zakuhavaj mimo :D :lol:
Vec sam djevojci objasnila.
LONGMAN

#317 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

LONGMAN wrote:
Pa na sve :D
Volim kuhati, volim prati, peglanjem smirujem zivce :lol:, a nemam se namjeru udavat. :lol: :lol:
Ma ne zamjeram :D
Al fkt volim to, al brak i ja :oops: :lol:
Gospoda Ministarka

#318 Re: BRAK - DA ILI NE?

LONGMAN wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Pa na sve :D
Uvjerljivo nema sta, jos kad dodam prikladan osmjeh koji bi mogao ici uz tu pricu.... ubrzo ces pitati ima li gdje da se kupi kvalitetnije odjelo za mladozenju jer ono sto ste kupili za pratnju nemoze na svadbu. :lol: :lol:
ladyada

#319 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by ladyada »

kad vidim brakove oko sebe nemam volje da imam vezu a kamoli brak .......... jer se samo svadjaju oko gluposti , djecu ne odgajaju nego samo da se kaze imaju 2 djece obucene u neke marke ko adiadas , puma , esprit itd ........
innovision

#320 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by innovision »

dobro ne treba prigovarati a sta ako radi nesto sto vas nervira konstantno a vi molite i molite da to promjeni
i kako se neko moze zeliti 20-30 godina da je najljepotica ili ljepotan prodje zelja za sexom kad tada zar ne?
AmADin_gospo

#321 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by AmADin_gospo »

jebo brak, bolje s tuđom ženom u mrak :evil:
LONGMAN

#322 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

LONGMAN wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Pa na sve :D
Uvjerljivo nema sta, jos kad dodam prikladan osmjeh koji bi mogao ici uz tu pricu.... ubrzo ces pitati ima li gdje da se kupi kvalitetnije odjelo za mladozenju jer ono sto ste kupili za pratnju nemoze na svadbu. :lol: :lol:
A zasto su svi tako zlobni po tom pitanju :lol:
Svi me zezaju da cu se udati ubrzo :skoljka:
Al ima ona opcija, kad ostaris da imas nekoga s kim mozes prohaberiti koju, al treba ostariti sa tim insanom, i s tom pitanjem onda se pobije prvo mastanje, uvijek ima staracki dom :mrgreen:
Filter

#323 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by Filter »

LONGMAN wrote:Svaka cast ko se odluci stati na "ludi kamen", i zelim srecu svim osobama koji urade taj korak.
Ali svako ima svoje, tako da i ja imam to da ne zelim probavati, pa ako ne bude vrati se nazad, jer pojam brak mi je nesto veliko, i sto se desava jednom, a kako je danas krenulo, mnogi zaboravljaju na prave vrijednosti braka i olahko ga shvataju. Kao sto mi prijateljica (koja se udala neki dan) rece, "pa to je samo brak", zgrozih se :sad:

100 ljudi 100 cudi... po svim mjerilima ja nisam bio za brak, dva puta se iz opasnih makaza izvukao... dok nije naletila (ili dok ja nisam naletio :-D ), poslije je sve islo nekako spontano (da, draga :-D ),
ma brak je cudo i prepun je finesa. u stvari, sve je u finesama. pocetna pozicija (ah, ta ljubav :-) ) uopste ti ne garantuje srecu i zadovoljstvo. paznja i volja i dosta "kvalitetnog" vremena, (kvalitetnog velikim slovima, da se ne lazemo :-D ) ce odrzati brak.
Last edited by Filter on 10/01/2011 15:33, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#324 Re: BRAK - DA ILI NE?

LONGMAN wrote:A zasto su svi tako zlobni po tom pitanju :lol:
Svi me zezaju da cu se udati ubrzo :skoljka:
Al ima ona opcija, kad ostaris da imas nekoga s kim mozes prohaberiti koju, al treba ostariti sa tim insanom, i s tom pitanjem onda se pobije prvo mastanje, uvijek ima staracki dom :mrgreen:
(Salim se majke mi, jos jednom da utvrdim :D )

Nemam pojma, pogotovo nakon one teme sto je otvorio @zvornicanin i nakon sto sam cula onoliko zivotnih prica i misljenja :-) , tesko je... ali valjda je stvar u tome da prihvatis stvari onako kako dolaze u zivotu i da se ponasas u skladu sa njima. U stvari otkud ja znam... :)
LONGMAN

#325 Re: BRAK - DA ILI NE?

Post by LONGMAN »

Filter wrote:
LONGMAN wrote:Svaka cast ko se odluci stati na "ludi kamen", i zelim srecu svim osobama koji urade taj korak.

100 ljudi 100 cudi... po svim mjerilima ja nisam bio za brak, dva puta se iz opasnih makaza izvukao... dok nije naletila (ili dok ja nisam naletio :-D ), poslije je sve islo nekako spontano (da, draga :-D ),
ma brak je cudo i prepun je finesa. u stvari, sve je u finesama. pocetna pozicija (ah, ta ljubav :-) ) uopste ti ne garantuje srecu i zadovoljstvo. paznja i volja i dosta "kvalitetnog" vremena, (kvalitetnog velikim slovima, da se ne lazemo :-D ) ce odrzati brak.
To je ono cega se najvise bojim, da cu naletiti (da ce naletiti) pa ode sve moje, al NECE :D
Post Reply