Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Duge

#301 Re: Android OS

Post by Duge »

strong69 wrote:
Duge wrote: Koje su razlike izmedju ovih 2.3.3 firmware-a?
Na koje razlike konkretno mislis?
Vidim da su ovi zadnji svi 2.3.3 ali razlicit csc i razlicita imena. Posto sam ja zadnjih par godina koristio iPhone ovo mi je malo novo. Od custom romova sam probao darky ali mi se bas i ne svidja, zatim sam probao MIUI i odlican je ali mi ne radi sim toolkit na njemu tako da ni njega ne mogu da koristim. Sada hocu da probam sa nekim stock firmwareom i vidim da preporucujes I9000XWJVH i CSC = I9000NEEJV3. Taj sam probao ali ne radi tj. desi se boot loop ili kako se vec to zove na android jeziku :) Mene interesuje koja je razlika izmedju ovih stock firmwarea i zasto bas taj preporucujes. Izvini ako te peglam :D
Rauber

#302 Re: Android OS

Post by Rauber »

strong69 wrote:
Rauber wrote: Uradio po uputstvu, sve fercera za 10, osjeti se razlika a i vidim da mi sad defaultni player cita titlove...
:thumbup:
Odlicno druze. Ako zelis jos bolji ugodaj dok koristis telefon onda probaj sljedece dvije preporuke s moje strane:

1. Voodoo Kernel. Nadi tamo "Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar" na http://dl.project-voodoo.org/
Instaliraj ovaj .tar file preko Odina. Dobices rootovan telefon tako. Instaliraj "Superuser" sa marketa i "Busybox" ako ti aplikacije to budu trazile a onda potrazi na marketu aplikaciju Voodoo sound i dobices nevjerovatan zvuk 8-) Prilikom instalacije ovog kernela cuces robotski neki glas. To je OK.

2. Darky´s ROM. Sjajan ROM.
Hocu drug, probat cu, i ovako super sljaka ali android je to i treba da se cacka :)
Sutra cu se zadati.
I da, bilo je price o Skype-u kako ne moze da se instalira, uspio sam ga instalirati, prvo se skine aplikacija "1Mobile Market" i tu ima masa aplikacija izmedju ostalih i Skype kao i Google Earth koje nisam mogao naci na onom obicnom Marketu.
Alkos

#303 Re: Android OS

Post by Alkos »

Rauber wrote:
strong69 wrote:Ja sam bratu update-ovao Galaxy S sa BHTelecoma na 2.3.3 verziju. Sam postupak traje 5 min. Sve o tome kako to mozete uraditi pronadite ovdje:

Code: Select all

http://www.samfirmware.com/android.htm
Treba vam Odin i odgovarajuca verzija softvera. Preprucujem I9000XWJVH i CSC = I9000NEEJV3.

Prethodno nije potrebno root-anje niti bilo sta. Samo PAZLJIVO citajte instrukcije.
Uradio po uputstvu, sve fercera za 10, osjeti se razlika a i vidim da mi sad defaultni player cita titlove...
Mozes li napisati kakve su razlike i po cemu je bolji od nase verzije, isplati li se flashovati?!
Citam da Samsung uskoro izbacuje oficijalni update - Gingerbeard, iako se vec na internetu moze naci beta verzija koja kako kazu radi besprijekorno!!

Sada sam u dilemi da li cekati taj oficijalni update ili da sam cackam prckam :D
strong69

#304 Re: Android OS

Post by strong69 »

Rauber wrote: Hocu drug, probat cu, i ovako super sljaka ali android je to i treba da se cacka :)
Sutra cu se zadati.
I da, bilo je price o Skype-u kako ne moze da se instalira, uspio sam ga instalirati, prvo se skine aplikacija "1Mobile Market" i tu ima masa aplikacija izmedju ostalih i Skype kao i Google Earth koje nisam mogao naci na onom obicnom Marketu.
Rootuj telefon i kad to uradis instaliraj aplikaciju market access. Ona simulira da je sim kartica npr njemacka pa ces imati dostupne sve aplikacije.
Rauber

#305 Re: Android OS

Post by Rauber »

Odlicno strong69 :thumbup:
Tnx ;)
@alkos
Iako sam u pocetku govorio da mob radi besprijekorno, poslije sam osjetio lag koji me bas nervirao, sad ga uopste nema tako da mi je to najbitnije.
Kazu i da baterija duze traje mada je meni baterija inace bila odlicna tak oda ne znam jel sad sta bolja.
Uglavnom ako te nervira lag i da ti zastajkuje kad scroolas imenik onda uradi ovo sto i ja :)
strong69

#306 Re: Android OS

Post by strong69 »

Na Darky´s ROM-u baterija bez problema traje 2-3 dana.
Rauber

#307 Re: Android OS

Post by Rauber »

A znas li clockuje li ga Darky i ako clockuje koliko je to, jer sam negdje procitao da ga MIUI clockuje i da se puno vise grije... predpostavljam da mu onda i MIUI smanjuje vijek trajanja.
sarajev_o

#308 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

HomeArt wrote:Koji telefon sa androidom kupiti do 350KM, ima li ista da valja?
:) htc wildfire mozda i wildfire s
samsung galaxy 3 i 5
lg ima isto par modela
LordRaven

#309 Re: Android OS

Post by LordRaven »

Oficijelni romovi kao i svi modovani imaju problem sa baterijom i to zbog toga sto proces Android OS ide nekad i na 60% battery usage a trebao bi biti max 10%. Tako da se treba pratiti stanje ako neko boluje od slabe baterije te u slučaju povećane vrijednosti restartovati mobitel svaki put. Nadam se da će biti popravljeno u nekom novom firmware-u, ako ih uopšte bude za ove malo starije mobove (u mom slučaju galaxy s). Inače trenutno mi je darky's rom i zadovoljan sam, baterija je ok uz medium korištenje.
strong69

#310 Re: Android OS

Post by strong69 »

Rauber wrote:A znas li clockuje li ga Darky i ako clockuje koliko je to, jer sam negdje procitao da ga MIUI clockuje i da se puno vise grije... predpostavljam da mu onda i MIUI smanjuje vijek trajanja.
Darky ne OC-uje. Njegov kernel baziran je na konverziji RFS u EXT4 a modifikovao je Voodoo kernel i lagfix. Nema pregrijavanja mobitela, sve je potpuno ok.
sarajlija_11

#311 Re: Android OS

Post by sarajlija_11 »

Pozz svima, imam par pitanja
Imam SAMSUNG Galaxy 3 ili i5800, kupio sam u bhtelecomu na otplatu 12 mjeseci po 30 maraka, pitao sam ih odmah ko servisira kazu kimtec, nazovem ih i pitam o updajtu na 2.2 kazu moze al trebam im donijeti u nedjarice, i oni ce to srediti, pitam mogu li to ja odraditi, mozete al sve sto uradite ide na vasu odgovornost (mozda mislio da gubim garanciju)

Pitanje jel meni garancija na softver ko u onom imamexu sto sam cuo ili kako vec???

Jel postoji neko uputstvo uradi sam ili slicno da ja sam updajtujem na 2.2 verziju??

P.S.
jel ima kakva mogucnost da sve nove aplikacije instaliram na sd karticu da ne ide na mem telefona??

P.S.S.
ANDROID ROCKS xD
Rauber

#312 Re: Android OS

Post by Rauber »

strong69 wrote:
Rauber wrote: Uradio po uputstvu, sve fercera za 10, osjeti se razlika a i vidim da mi sad defaultni player cita titlove...
Odlicno druze. Ako zelis jos bolji ugodaj dok koristis telefon onda probaj sljedece dvije preporuke s moje strane:

1. Voodoo Kernel. Nadi tamo "Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar" na http://dl.project-voodoo.org/
Instaliraj ovaj .tar file preko Odina. Dobices rootovan telefon tako. Instaliraj "Superuser" sa marketa i "Busybox" ako ti aplikacije to budu trazile a onda potrazi na marketu aplikaciju Voodoo sound i dobices nevjerovatan zvuk 8-) Prilikom instalacije ovog kernela cuces robotski neki glas. To je OK.

2. Darky´s ROM. Sjajan ROM.
Drug malo sam zapeo. Skinuo sam taj Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar (predpostavljam da ga ne treba otpakovati) i kako ga instaliram preko ODIN-a , jel opet gasim telefon i dizem ga u download mode i onda radim instalaciju ili ga ne moram gasiti...
Usput u ODIN-u jel taj file instaliram preko PIT-a, trebam li jos sta strihirati.... Za ovo vidim nema uputstvo pa da sta ne zajebucnem :)
HomeArt

#313 Re: Android OS

Post by HomeArt »

sarajev_o wrote:
samsung galaxy 3 i 5
lg ima isto par modela
Samo da javim da je "lego" Samsung Galaxy Ace S5830, 370KM. Sad jos da skontam: gdje, sta, kako... :)
sarajev_o

#314 Re: Android OS

Post by sarajev_o »

HomeArt wrote:
sarajev_o wrote:
samsung galaxy 3 i 5
lg ima isto par modela
Samo da javim da je "lego" Samsung Galaxy Ace S5830, 370KM. Sad jos da skontam: gdje, sta, kako... :)
:skoljka: aj taj sam zaboravio dobar telefon ,nisam ga drzao u ruci ali gledao sam review neka je sa srecom:D i fino si ga platio :)
rider155

#315 Re: Android OS

Post by rider155 »

sarajlija_11 wrote:Pozz svima, imam par pitanja
Imam SAMSUNG Galaxy 3 ili i5800, kupio sam u bhtelecomu na otplatu 12 mjeseci po 30 maraka, pitao sam ih odmah ko servisira kazu kimtec, nazovem ih i pitam o updajtu na 2.2 kazu moze al trebam im donijeti u nedjarice, i oni ce to srediti, pitam mogu li to ja odraditi, mozete al sve sto uradite ide na vasu odgovornost (mozda mislio da gubim garanciju)

Pitanje jel meni garancija na softver ko u onom imamexu sto sam cuo ili kako vec???

Jel postoji neko uputstvo uradi sam ili slicno da ja sam updajtujem na 2.2 verziju??

P.S.
jel ima kakva mogucnost da sve nove aplikacije instaliram na sd karticu da ne ide na mem telefona??

P.S.S.
ANDROID ROCKS xD
Pa zar ti nije došao sa 2,2 verzijom Froyo ,kad si kupovao od BhTelecoma,u mene je od nih barem je tako došlo jer telefon sam kupio u trgovinu Kam Connectiong sad neznam jesu li oni stavili 2,2 verziju ili ovi iz BhTelecoma,ma imaš na internetu potraži rootovanje kako se radi šta trebaš od programa imati mislim da čan na YouTube-u ima video za Samsung Galaxy i5800 3 ili Galaxy 3 :run: :bih:
strong69

#316 Re: Android OS

Post by strong69 »

Rauber wrote: Drug malo sam zapeo. Skinuo sam taj Gingerbread-GT-I9000-XWJVH-stock-kernel+hacks.tar (predpostavljam da ga ne treba otpakovati) i kako ga instaliram preko ODIN-a , jel opet gasim telefon i dizem ga u download mode i onda radim instalaciju ili ga ne moram gasiti...
Usput u ODIN-u jel taj file instaliram preko PIT-a, trebam li jos sta strihirati.... Za ovo vidim nema uputstvo pa da sta ne zajebucnem :)
Otvori ODIN, dodaj u PDA ovaj .tar file. Nema potrebe da ga otpakujes. Ne treba ti .pit fajl. Ne strihiraj nista dodatno, neka ostane samo ono sto je po defaultu.Telefon stavi u download mode i spoji ga zatim USB kablom sa racunarom. Kada ga prepozna klikni start i to je to. Kada se telefon restartuje cuces zenski robotski glas koji te obavjestava da je konverzija u toku. Naime, RFS sistemski fajlovi prelaze u operativnije i brze EXT4.

Sretno
febo_acm

#317 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Da ne otvaram novu temu... Zna li ko ima li Galaxy na stanju u BHT? :-D
Rauber

#318 Re: Android OS

Post by Rauber »

@strong69
odradio sam onako kako si rekao, a vec sad sam u dilemi da stavim Darky's ROM :) mislim morat cu jer izgleda da mi ni baterija ne drzi kao sto sam mislio.
Sinoc odradim taj ROOT, poslije nesto cackao mobitel i ostalo mi sigurno pola baterije puno, jutros se probudim i vidim mobitel ne radi, prvo sam se sokirao i kontam nesto se zaebalo, vec mi u glavi kako cu ici i ganjati garanciju i hoce li mi je priznati... ukljucim ga u punjac kad krenu sa punjenjem...
Uglavnom ne mogu da vjerujem da mi se pola baterije ispraznilo u toku noci :run:
Ako sta zapnem sa Darky-em dozivat cu te na forumu :D

@AMD
Raspitaj se na 1444, pokusaj rezervisati ako ne bude.
neo7

#319 Re: Android OS

Post by neo7 »

Ima li neko ideju zasto nece da mi skida sa androdi marketa :S i sta da uraidm da pocne ? Do sada je skidalo a sada nece...sa drugih aplikacija skidanje ide normalo (APGET)
rider155

#320 Re: Android OS

Post by rider155 »

neo7 wrote:Ima li neko ideju zasto nece da mi skida sa androdi marketa :S i sta da uraidm da pocne ? Do sada je skidalo a sada nece...sa drugih aplikacija skidanje ide normalo (APGET)
Pa mislim da bi ti na market-u pored svake aplikacije trebali pisati je li free ili moraš buy i mislim za one free da bi trebao pored slike imati dugme install,barem je tako kod mene i onda uređaj sam počne skidati i instalira,samo javi kad završi,btw da vas pitam imam problem kod launcher pro aplikacije kad sam je prvi put skinuo radila je dobro sad kad je skinem i pokrenem kao javi neki error i nemogu je pronaći u meni-u neće više da radi,pa ako itko zna bio bi zahvalan? :?
neo7

#321 Re: Android OS

Post by neo7 »

Ma krene da skida i kaze download unsuccessful a ja na netu, pun signal bezicnog neta :S
neo7

#322 Re: Android OS

Post by neo7 »

Ludim, cijeli dan izgubih :lol: :lol: Ma sve pokusao, cisti cooke, cisti cache, factory reset ama nema sanse da krene download...sada cu jedino pokusati sa novom gmail adresom :S
strong69

#323 Re: Android OS

Post by strong69 »

Duge wrote: Vidim da su ovi zadnji svi 2.3.3 ali razlicit csc i razlicita imena. Posto sam ja zadnjih par godina koristio iPhone ovo mi je malo novo. Od custom romova sam probao darky ali mi se bas i ne svidja, zatim sam probao MIUI i odlican je ali mi ne radi sim toolkit na njemu tako da ni njega ne mogu da koristim. Sada hocu da probam sa nekim stock firmwareom i vidim da preporucujes I9000XWJVH i CSC = I9000NEEJV3. Taj sam probao ali ne radi tj. desi se boot loop ili kako se vec to zove na android jeziku :) Mene interesuje koja je razlika izmedju ovih stock firmwarea i zasto bas taj preporucujes. Izvini ako te peglam :D
@ Duge,
Izvini, kasno sam vidio pitanje. Preporucujem ovaj ROM jer sam ga i sam imao instaliranog i nisam imao problema. Ovaj CSC sam preporucio jer ima nasu verziju jezika i šđčćž slova.
Razlika je u jezickim varijantama i regijama za koju izlaze (JVH je Skandinavija ako se dobro sjecam, JVO je UK itd...)

Nisam siguran zasto ti se desio boot loop ali pokusaj pratiti pazljivo instrukcije i pazi na .pit fajl da bude ispravan a takoder i da stavis kvacice u ODINU tamo gdje treba.

Ja inace preporucujem svima Darky´s ROM jer je zaista odlican.

Pozdrav

@Rauber, nema frke, ako sta zatreba samo pitaj.
inSighT
Vozim: na guranje

#324 Re: Android OS

Post by inSighT »

neo7 wrote:Ima li neko ideju zasto nece da mi skida sa androdi marketa :S i sta da uraidm da pocne ? Do sada je skidalo a sada nece...sa drugih aplikacija skidanje ide normalo (APGET)
Isti problem imao kada sam uzeo svoj android fontel prosle godine! Svasta sam pokusavao (ukljucujuci i novi gmail acc, login na youtube account preko istoimenog app-a, pa na google talk itd.), nista nije pomoglo i bio sam gotovo poludio dok slucajno nisam kod havera, koji je tada tek zbavio wireless router, mahinalno isprobao i CUDO SE DESILO, app-ovi su se skidali i instalirali bez ikakvih problema! :run:
Ubrzo nakon toga sam takodjer zbavio isti wireless router (TP-Link) i dok sam ga prikljucio (ide "izmedju" modema za net i racunara) i upalio - sve je perfektno radilo! App-ovi su se skidali, azurirali i sve je radilo i radi do danasnjeg dana! Znaci, moja preporuka: Resetuj wireless modem, tj. vrati ga na fabricke postavke ili isprobaj na 5-6 drugih wireless mreza da bi bio siguran 100%! Sretno! :thumbup:
neo7

#325 Re: Android OS

Post by neo7 »

Hvala na odgovoru vezano za moj problem..inace djelomicno sam uspio tako sto sam restartovao na fabricke postavke i napravio novi account i aplikacije se skidaju, sve super radi ALI na https://market.android.com/ ne vidim svoj uredjaj jer je "prikacen" na drugu email adresu. Da li postoji mogucnost da mobitel prebacim na ovu novu email adresu pa da mi se mob pojavi i na novoj adresi.
Post Reply