Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wex.alpha

#301 Re: Bosanska dolina piramida

Post by wex.alpha »

Ne zaboravi da je bilo i orbova u tunelima.

Ta abominacija u vezi piramida je uvreda za normalnu i zdravu inteligenciju. Jedan degenerik poput Semira, da ljude i dan danas zavlaci???
Opametite se vise jednom :)
VjecitiStudent

#302 Re: Bosanska dolina piramida

Post by VjecitiStudent »

buksna wrote: ja sam iznad napisao da ne tvrdim ni da postoje ni da ne postoje piramide, ali mislim da nešto ima, na osnovu onog što sam lično vidio... al moje mišljenje nije ništa i nek stoji... nebitno... Međutim bitniji je doprinos turizmu, bez obzira na to da li ima nešto ili nema, nek se o BiH pričaju i malo vedrije priče u svijetu osim jebenih ratova, genocida, vehabija i sl. gluposti :D

i nazvat degenerikom nekog ko je PhD i ko je predavač u USA i ko je obišo više svijeta nego što ćemo mi ikad vidjet na internetu... nemam pojma... kako hoćeš Mr. Inteligentni :dance:
Tek je taj PhD smijurija.
Da, Semir ima PhD, na temu Maja, stecen na referentnom centru u svjetskim okvirima za istrazivanje majanske civilizacije, sarajevskom FPN-u.
http://www.semirosmanagic.com/en/maya.html
Mentor mu je bio Hidajet Repovac, ekspert za Maje svjetskog glasa, sa brojnim knjigama napisanim na tu temu, nabrojacemo samo one najvaznije:
MARKSIZAM MISAO SAVREMENE EPOHE, Antologija moderne misli, tri toma /koautor/, NIP Službeni list, Beoghrad 1976.

MARKSIZAM I SAMOUPRAVLJANJE, Antologija jugoslovenske misli u dva toma, /koautor/. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd 1977.

KLASNE PROTIVRJEČNOSTI KULTURE, Veselin Masleša, Sarjevo 1983.
http://www.penbih.ba/kojeko/repovac.htm
psydelija

#303 Re: Bosanska dolina piramida

Post by psydelija »

VjecitiStudent wrote:Nauka je svoje davno rekla,
http://www.archaeology.org/online/featu ... pdate.html
http://www.robertschoch.net/bosnia%20ea ... l%20ct.htm

i na sarlatanstvo ovog tipa ocito vrijeme svoje trositi vise nece, tacka je odavno stavljena i kod kuce i vani.
A glede zatvaranja, i enterprise Medjugorje neometano radi vec trideset godina, radice neometano i "Piramida", dok god pravi kakav takav novac za likove upetljane u projekat.

Nego, kada ce ova tema na podforum "Religija"?
koliko si ti naivan i ne cudi me da si v(j)eciti student... status ce ti uv(j)ek isti biti!

zar je moguce da ljudi koji dole nisu ni bili utvrde da necega nema, a masa arheologa, geologa, tv stanica, egiptologa i 100-tinjak hiljada turista i radno akcijasa u zabludi citavo vreme bude...

u visokom necega ima, a da li su piramide, pecine, podzemni tuneli ili stari grad, jako nebitno.... bitno je da se radi!
wex.alpha

#304 Re: Bosanska dolina piramida

Post by wex.alpha »

Sto se tice turisticke eksploatacije, to 100% podrzavam.
Kako stvari stoje, tako nesto ce i biti. Semiru je zabranjeno daljnje kopanje, koliko sam razumio i to je taj magicni dio.
Ovo ce prerasti u legendu, jer kako ce Visocaci uvijek govoriti... ima piramida, samo dusmani ne daju da se kopa.

Moje misljenje je da nema nista dole, osim Kraljevskog grada koji je na vrhu brda (otud i poneki predmet koji nadju).
Takodjer je moje misljenje, da te piramide treba turisticki iskoristiti na bilo koji nacin.

eto... :)
Hipatija

#305 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

"PIRAMIDA ISTINE" NAGRAĐENA ZLATNIM ASOM U LAS VEGASU

Dokumentarni film “Piramida istine” nagrađen “Zlatnim asom“ na filmskom festivalu u Las Vegasu, premijera u Njemačkoj 14. jula u Kelnu Dugometražni dokumentarni film “Piramida Istine” ili “Finding the Truth” autora Saida Sefe dobitnik je “Golden Ace“ nagrade na filmskom Festivalu u Las Vegasu.
Film se bavi civilizacijskim razvojem čovjeka na području centralne Bosne u prahistoriji i kontraverznom tematikom bosanskih piramida. Da li su civilizacija i piramide u Bosni zabluda ili istina?
zonbirile

#306 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Hipatija wrote:"PIRAMIDA ISTINE" NAGRAĐENA ZLATNIM ASOM U LAS VEGASU

Dokumentarni film “Piramida istine” nagrađen “Zlatnim asom“ na filmskom festivalu u Las Vegasu, premijera u Njemačkoj 14. jula u Kelnu Dugometražni dokumentarni film “Piramida Istine” ili “Finding the Truth” autora Saida Sefe dobitnik je “Golden Ace“ nagrade na filmskom Festivalu u Las Vegasu.
Film se bavi civilizacijskim razvojem čovjeka na području centralne Bosne u prahistoriji i kontraverznom tematikom bosanskih piramida. Da li su civilizacija i piramide u Bosni zabluda ili istina?
------------------------------
moj hipatija,đaba ne ide pa ne ide,mislim oko fame,sad da se okolo hapa na račun piramide,pa to je normala.
Atticus Finch

#307 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Atticus Finch »

psydelija wrote:
koliko si ti naivan i ne cudi me da si v(j)eciti student... status ce ti uv(j)ek isti biti!

zar je moguce da ljudi koji dole nisu ni bili utvrde da necega nema, a masa arheologa, geologa, tv stanica, egiptologa i 100-tinjak hiljada turista i radno akcijasa u zabludi citavo vreme bude...

u visokom necega ima, a da li su piramide, pecine, podzemni tuneli ili stari grad, jako nebitno.... bitno je da se radi!
Pa valjda onaj ko insistira na piramidama treba i da jasnim dokazima pokaže da je upravu? Ili tvoj mentalni sklop drugačije rezonuje stvari? I mani se te priče ''nečega ima, bitno je da se radi'', jer je potpuno deplasirana i u javnom, a naročito u naučnom diskursu. Konsultuj Arheološki leksikon Bosne i Hercegovine, pa ćeš valjda konačno doznati da je to ''nečega ima'' već davno utvrđeni fakt, stručno obrađen i zaveden kako u pomenutom leksikonu, tako i u nizu drugih stručnih radova koji su već poodavno nezaobilazno štivo svim koji se ozbiljno bave starijom historijom ovoga područja.
zonbirile

#308 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Atticus Finch wrote:
psydelija wrote:

Pa valjda onaj ko insistira na piramidama treba i da jasnim dokazima pokaže da je upravu? Ili tvoj mentalni sklop drugačije rezonuje stvari? I mani se te priče ''nečega ima, bitno je da se radi'', jer je potpuno deplasirana i u javnom, a naročito u naučnom diskursu. Konsultuj Arheološki leksikon Bosne i Hercegovine, pa ćeš valjda konačno doznati da je to ''nečega ima'' već davno utvrđeni fakt, stručno obrađen i zaveden kako u pomenutom leksikonu, tako i u nizu drugih stručnih radova koji su već poodavno nezaobilazno štivo svim koji se ozbiljno bave starijom historijom ovoga područja.
--------------------------------------------
znaju oni to vrlo dobro i stalno su igrali na priču o dobrobiti Bosne.pa bujrum,niko to ne spori,imali su svu materijalnu i nematerijalnu pomoć.Lomato se gore i Reis i Lepi Hari i vodali ambasadore i čuškali lovu,ali opet truba.Očito fol ne fercera,e sad što par glodavaca sisa sisu na tu priču,halal im bilo dok traje,ali olabaviti i mjenjajte priču.
Hipatija

#309 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

@zonbirile, nisu imali "svu materijalnu i nematerijalnu pomoć"!
Pozvan si da svoja istraživanja i argumentaciju izneseš ovdje:
"
“ICBP 2011”

Second International Scientific Conference on Bosnian Valley of the Pyramids

September 4-11, 2011

Sarajevo/Visoko, Bosnia-Herzegovina".
----
Dovedi i svoje "pomagače"!
zonbirile

#310 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Hipatija wrote:@zonbirlie, nisu imali "svu materijalnu i nematerijalnu pomoć"!
"
“ICBP 2011”

September 4-11, 2011

----
--------------------------
dobro druže komesare,po onoj staroj,lako je kritikovati daj riješenje.Smiješni ste,a ovo Second,znači da je tradicionalna :lol: .Još je Čerčil tvrdio,kada hočeš da ne riješiš problem samo osnuj komisiju.Komesare nema tih konferencija u projektima koji ferceraju i vidim inn si,kako se finansira ta nebuloza?
VjecitiStudent

#311 Re: Bosanska dolina piramida

Post by VjecitiStudent »

Hipatija wrote:@zonbirile, nisu imali "svu materijalnu i nematerijalnu pomoć"!
"
“ICBP 2011”

September 4-11, 2011

----
Da nesto ko fol istrazujes, pa onda to prezentujes na "medjunarodnoj konferenciji" koju sam sebi organizujes, to moze samo u Bosni.
dibidus

#312 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dibidus »

simpozijum delirijum wrote: ... pljuju po njemu 5 godina a niko ne daje konkretan odgovor da ga pobije u njegovim tvrdnjama i mnogo stranaca ukljuceno ?
postaje suludo ili je prevarant ili je istina ?
ovo dugo vec traje , prevare se otkriju uz danasnju tehnologiju u dan-dva
KLASIKA !

Dokazite da nema piramide !!!

To sto za pet godina kopanja nije pronadjen nijedan cosak piramide koja je velika kao brdo (ako vec nije brdo)...to biva nije nikakav dokaz o njenom NEPOSTOJANJU.

E bas se pitam cemu uopste pokusaj da se raspravlja sa nekim ko ne vjeruje svojim ocima.
Hipatija

#313 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

dibidus wrote:
E bas se pitam cemu uopste pokusaj da se raspravlja sa nekim ko ne vjeruje svojim ocima.
Otiđi, provjeri i vjeruj svojim očima, a ne vjeruj riječima @zonbirlie, ili bar pogledaj jedan od dva ponuđena promotivna priloga.
To sto za pet godina kopanja nije pronadjen nijedan cosak piramide
Odakle ti ova lažna, kriva, misao (da "nije pronađen ni jedan ćošak piramide")?!
VjecitiStudent

#314 Re: Bosanska dolina piramida

Post by VjecitiStudent »

Hipatija wrote: ...
Odakle ti ova lažna, kriva, misao (da "nije pronađen ni jedan ćošak piramide")?!

:lol: :lol: :lol:
zonbirile

#315 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Hipatija wrote:
dibidus wrote:
Otiđi, provjeri i vjeruj svojim očima, a ne vjeruj riječima @zonbirlie, ili bar pogledaj jedan od dva ponuđena promotivna priloga.
-----------------------------
pa nema čovjek para do Egipta,a u Visokom reci nam šta treba gledati.One kamenčine u borovoj šumi.Pa ono ni štičenika psihijatrijskog sanitorijuma ne bi ubijedio da je zid piramide.
The 51st State

#316 Re: Bosanska dolina piramida

Post by The 51st State »

moze li link na pp gdje se moze pogledati ili skinuti film?
Hipatija

#317 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

Pogledaj link u prethodnoj poruci, pa i onoj ispred, i...?!
zonbirile

#318 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Hipatija wrote:Pogledaj link u prethodnoj poruci, pa i onoj ispred, i...?!
------------------------
pa zar te nije stid kao argumentaciju postati zapise Ludog šeširđije?
Irvinovo stado

#319 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Irvinovo stado »

Kakva ba piramida... Gomila kamenja!
macan prvi

#320 Re: Bosanska dolina piramida

Post by macan prvi »

Image
Hipatija

#321 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Hipatija »

zonbirile wrote:
------------------------
Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"!
zonbirile

#322 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

Hipatija wrote:
zonbirile wrote:
------------------------
Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"!
---------------------
pročitaj propratni infatilni tekst,a onakvih slika imaš svugdje-zašiljeno brdo.
simpozijum delirijum

#323 Re: Bosanska dolina piramida

Post by simpozijum delirijum »

------------------------
pa zar te nije stid kao argumentaciju postati zapise Ludog šeširđije?[/quote]
Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"![/quote]
---------------------
pročitaj propratni infatilni tekst,a onakvih slika imaš svugdje-zašiljeno brdo.[/quote]

ponavljam ; zasto jos niko nije raskrnkao 'sesirdziju"?
zasto strani ambasadori i helikotpteri EUROFORA lete naokolo ?
zasto se hiljade stranaca ( ukljucujuci i odvaljene face , razne avanturiste i profitere ) ali i profesinalce sa najmodernijom opremom se vrzma naoolo?
i to traje vec 5 godina
ja samo pitam
dajte mi odgovor
zonbirile

#324 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:------------------------
Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"![/quote]
---------------------
pročitaj propratni infatilni tekst,a onakvih slika imaš svugdje-zašiljeno brdo.[/quote]

zasto se hiljade stranaca ( ukljucujuci i odvaljene face , razne avanturiste i profitere ) ali i profesinalce sa najmodernijom opremom se vrzma naoolo?
i to traje vec 5 godina
ja samo pitam
dajte mi odgovor[/quote]
------------------------
od svega nabrojanog 10-ti dio je bio prve godine,sada tu i tamo navrati autobus dječice iz nedođije z.p. Maglaj i bogobojažljivo luta okolo.Daj boga ti,dođi pa kakaj o turizmu i ostalom u Visokom.
simpozijum delirijum

#325 Re: Bosanska dolina piramida

Post by simpozijum delirijum »

zonbirile wrote:
simpozijum delirijum wrote:------------------------
---------------------

i to traje vec 5 godina
ja samo pitam
dajte mi odgovor[/quote]
------------------------
od svega nabrojanog 10-ti dio je bio prve godine,sada tu i tamo navrati autobus dječice iz nedođije z.p. Maglaj i bogobojažljivo luta okolo.Daj boga ti,dođi pa kakaj o turizmu i ostalom u Visokom.[/quote]
ne govorim o turizmu , vec face kake poput tebe okolo a niko da ga pobije argumentnima
do sada nisam vidjeo ikoga ko se usudio suociti sa sesirdzijiom facom u facu
pa ti trabunjaj koliko oces ' :mrgreen:
Post Reply