Ta abominacija u vezi piramida je uvreda za normalnu i zdravu inteligenciju. Jedan degenerik poput Semira, da ljude i dan danas zavlaci???
Opametite se vise jednom
Tek je taj PhD smijurija.buksna wrote: ja sam iznad napisao da ne tvrdim ni da postoje ni da ne postoje piramide, ali mislim da nešto ima, na osnovu onog što sam lično vidio... al moje mišljenje nije ništa i nek stoji... nebitno... Međutim bitniji je doprinos turizmu, bez obzira na to da li ima nešto ili nema, nek se o BiH pričaju i malo vedrije priče u svijetu osim jebenih ratova, genocida, vehabija i sl. gluposti
i nazvat degenerikom nekog ko je PhD i ko je predavač u USA i ko je obišo više svijeta nego što ćemo mi ikad vidjet na internetu... nemam pojma... kako hoćeš Mr. Inteligentni
MARKSIZAM MISAO SAVREMENE EPOHE, Antologija moderne misli, tri toma /koautor/, NIP Službeni list, Beoghrad 1976.
MARKSIZAM I SAMOUPRAVLJANJE, Antologija jugoslovenske misli u dva toma, /koautor/. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd 1977.
KLASNE PROTIVRJEČNOSTI KULTURE, Veselin Masleša, Sarjevo 1983.
http://www.penbih.ba/kojeko/repovac.htm
koliko si ti naivan i ne cudi me da si v(j)eciti student... status ce ti uv(j)ek isti biti!VjecitiStudent wrote:Nauka je svoje davno rekla,
http://www.archaeology.org/online/featu ... pdate.html
http://www.robertschoch.net/bosnia%20ea ... l%20ct.htm
i na sarlatanstvo ovog tipa ocito vrijeme svoje trositi vise nece, tacka je odavno stavljena i kod kuce i vani.
A glede zatvaranja, i enterprise Medjugorje neometano radi vec trideset godina, radice neometano i "Piramida", dok god pravi kakav takav novac za likove upetljane u projekat.
Nego, kada ce ova tema na podforum "Religija"?
------------------------------Hipatija wrote:"PIRAMIDA ISTINE" NAGRAĐENA ZLATNIM ASOM U LAS VEGASU
Dokumentarni film “Piramida istine” nagrađen “Zlatnim asom“ na filmskom festivalu u Las Vegasu, premijera u Njemačkoj 14. jula u Kelnu Dugometražni dokumentarni film “Piramida Istine” ili “Finding the Truth” autora Saida Sefe dobitnik je “Golden Ace“ nagrade na filmskom Festivalu u Las Vegasu.
Film se bavi civilizacijskim razvojem čovjeka na području centralne Bosne u prahistoriji i kontraverznom tematikom bosanskih piramida. Da li su civilizacija i piramide u Bosni zabluda ili istina?
Pa valjda onaj ko insistira na piramidama treba i da jasnim dokazima pokaže da je upravu? Ili tvoj mentalni sklop drugačije rezonuje stvari? I mani se te priče ''nečega ima, bitno je da se radi'', jer je potpuno deplasirana i u javnom, a naročito u naučnom diskursu. Konsultuj Arheološki leksikon Bosne i Hercegovine, pa ćeš valjda konačno doznati da je to ''nečega ima'' već davno utvrđeni fakt, stručno obrađen i zaveden kako u pomenutom leksikonu, tako i u nizu drugih stručnih radova koji su već poodavno nezaobilazno štivo svim koji se ozbiljno bave starijom historijom ovoga područja.psydelija wrote:
koliko si ti naivan i ne cudi me da si v(j)eciti student... status ce ti uv(j)ek isti biti!
zar je moguce da ljudi koji dole nisu ni bili utvrde da necega nema, a masa arheologa, geologa, tv stanica, egiptologa i 100-tinjak hiljada turista i radno akcijasa u zabludi citavo vreme bude...
u visokom necega ima, a da li su piramide, pecine, podzemni tuneli ili stari grad, jako nebitno.... bitno je da se radi!
--------------------------------------------Atticus Finch wrote:Pa valjda onaj ko insistira na piramidama treba i da jasnim dokazima pokaže da je upravu? Ili tvoj mentalni sklop drugačije rezonuje stvari? I mani se te priče ''nečega ima, bitno je da se radi'', jer je potpuno deplasirana i u javnom, a naročito u naučnom diskursu. Konsultuj Arheološki leksikon Bosne i Hercegovine, pa ćeš valjda konačno doznati da je to ''nečega ima'' već davno utvrđeni fakt, stručno obrađen i zaveden kako u pomenutom leksikonu, tako i u nizu drugih stručnih radova koji su već poodavno nezaobilazno štivo svim koji se ozbiljno bave starijom historijom ovoga područja.psydelija wrote:
koliko si ti naivan i ne cudi me da si v(j)eciti student... status ce ti uv(j)ek isti biti!
zar je moguce da ljudi koji dole nisu ni bili utvrde da necega nema, a masa arheologa, geologa, tv stanica, egiptologa i 100-tinjak hiljada turista i radno akcijasa u zabludi citavo vreme bude...
u visokom necega ima, a da li su piramide, pecine, podzemni tuneli ili stari grad, jako nebitno.... bitno je da se radi!
--------------------------Hipatija wrote:@zonbirlie, nisu imali "svu materijalnu i nematerijalnu pomoć"!
Pozvan si da svoja istraživanja i argumentaciju izneseš ovdje:
"
“ICBP 2011”
Second International Scientific Conference on Bosnian Valley of the Pyramids
September 4-11, 2011
Sarajevo/Visoko, Bosnia-Herzegovina".
----
Dovedi i svoje "pomagače"!
Da nesto ko fol istrazujes, pa onda to prezentujes na "medjunarodnoj konferenciji" koju sam sebi organizujes, to moze samo u Bosni.Hipatija wrote:@zonbirile, nisu imali "svu materijalnu i nematerijalnu pomoć"!
Pozvan si da svoja istraživanja i argumentaciju izneseš ovdje:
"
“ICBP 2011”
Second International Scientific Conference on Bosnian Valley of the Pyramids
September 4-11, 2011
Sarajevo/Visoko, Bosnia-Herzegovina".
----
Dovedi i svoje "pomagače"!
KLASIKA !simpozijum delirijum wrote: ... pljuju po njemu 5 godina a niko ne daje konkretan odgovor da ga pobije u njegovim tvrdnjama i mnogo stranaca ukljuceno ?
postaje suludo ili je prevarant ili je istina ?
ovo dugo vec traje , prevare se otkriju uz danasnju tehnologiju u dan-dva
Otiđi, provjeri i vjeruj svojim očima, a ne vjeruj riječima @zonbirlie, ili bar pogledaj jedan od dva ponuđena promotivna priloga.dibidus wrote:
E bas se pitam cemu uopste pokusaj da se raspravlja sa nekim ko ne vjeruje svojim ocima.
Odakle ti ova lažna, kriva, misao (da "nije pronađen ni jedan ćošak piramide")?!To sto za pet godina kopanja nije pronadjen nijedan cosak piramide
Hipatija wrote: ...Odakle ti ova lažna, kriva, misao (da "nije pronađen ni jedan ćošak piramide")?!To sto za pet godina kopanja nije pronadjen nijedan cosak piramide
-----------------------------Hipatija wrote:Otiđi, provjeri i vjeruj svojim očima, a ne vjeruj riječima @zonbirlie, ili bar pogledaj jedan od dva ponuđena promotivna priloga.dibidus wrote:
E bas se pitam cemu uopste pokusaj da se raspravlja sa nekim ko ne vjeruje svojim ocima.Odakle ti ova lažna, kriva, misao (da "nije pronađen ni jedan ćošak piramide")?!To sto za pet godina kopanja nije pronadjen nijedan cosak piramide
------------------------Hipatija wrote:Pogledaj link u prethodnoj poruci, pa i onoj ispred, i...?!
Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"!zonbirile wrote:------------------------Hipatija wrote:Pogledaj link u prethodnoj poruci, pa i onoj ispred, i...?!
pa zar te nije stid kao argumentaciju postati zapise Ludog šeširđije?
---------------------Hipatija wrote:Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"!zonbirile wrote:------------------------Hipatija wrote:Pogledaj link u prethodnoj poruci, pa i onoj ispred, i...?!
Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"![/quote]simpozijum delirijum wrote:------------------------
---------------------zonbirile wrote:Jest, evo sav sam se zacrvenio od stida! Baš ta kamera slika i prikazuje ono čega nema!? "Luda kamera"!simpozijum delirijum wrote:------------------------