Svinjsko meso
- statix
#302 Re: Svinjsko meso
Da je Torabi rekao da crpi energiju od zelenih svinja sa planete x, niko mu ne bi otisao... 
- Traktor`
#303 Re: Svinjsko meso
djesi, kako si?? da je Torabi postavio Lijanovica da prodaje prsut umjesto Hilmo vodu, svi ovi sto kao ne jedu klempu, jeli bi je tad i to s osmijehom...statix wrote:Da je Torabi rekao da crpi energiju od zelenih svinja sa planete x, niko mu ne bi otisao...
- Ridjobrki
#304 Re: Svinjsko meso
Fino ja kažem da je današnja sekularna i građanska Bosna daleko nehumanija, netolerantnija i isključivija od one vjerske i ''seljačke''. Paradoksalno i žalosno ali istinito. Ko ne vjeruje nek samo prelista ovu temu pa pogleda nivo kulture dijaloga, uključivosti i tolerancije kod zagovornika konzumacije svinjetine i sve će mu biti jasno. Jadno, prijezira i gađenja vrijedno i nedostojno bilo kakve smislene diskusije.
Da sam zlurad možda bih pomislio da je to od krmetine ali ne bih išao tako daleko...
Da sam zlurad možda bih pomislio da je to od krmetine ali ne bih išao tako daleko...
-
nista novo
#305 Re: Svinjsko meso
Pa mozda i jeste, ali procitaj prve postove sta su oni prvi napisali svega ruznog o svinji, moras ocekivati i protureakciju...Ridjobrki wrote:Fino ja kažem da je današnja sekularna i građanska Bosna daleko nehumanija, netolerantnija i isključivija od one vjerske i ''seljačke''. Paradoksalno i žalosno ali istinito. Ko ne vjeruje nek samo prelista ovu temu pa pogleda nivo kulture dijaloga, uključivosti i tolerancije kod zagovornika konzumacije svinjetine i sve će mu biti jasno. Jadno, prijezira i gađenja vrijedno i nedostojno bilo kakve smislene diskusije.
- arzuhal
#306 Re: Svinjsko meso
U sljedećih par mjeseci predviđam ovakve teme:
- ''Razlozi zabrane alkohola u islamu?''
- ''Šta kaže islam o zimskim sportovima?''
- ''Jel Kur'an stvarno Božija riječ!?''
- ''Vjerujete li u hadise?''
- ''Obilježavanje Nove godine je grijeh za muslimane ili?''
- ''Zašto se, uopće, klanja?''
-...
- ''Razlozi zabrane alkohola u islamu?''
- ''Šta kaže islam o zimskim sportovima?''
- ''Jel Kur'an stvarno Božija riječ!?''
- ''Vjerujete li u hadise?''
- ''Obilježavanje Nove godine je grijeh za muslimane ili?''
- ''Zašto se, uopće, klanja?''
-...
- Ridjobrki
#307 Re: Svinjsko meso
...a potom i prijedloge o uvođenju odredbe 0.5 promila u Islam, uvođenju namaza na bosanskom, prilagodbi gregorijanskom kalendaru...
- HAVANA
#308 Re: Svinjsko meso
A valjda ce i kotromanich smanjit dozivljaj. 
- arzuhal
#309 Re: Svinjsko meso
Nešto ovako sam već čuo od jednog kronera koji nam reče, dok smo izlazili iz jedne birtije u kojoj popismo nakav tanak espreso (da ne ispadne štaRidjobrki wrote:...a potom i prijedloge o uvođenju odredbe 0.5 promila u Islam, uvođenju namaza na bosanskom, prilagodbi gregorijanskom kalendaru...
- bogoljub
#310 Re: Svinjsko meso
A da li je dozvoljeno meso slona? 
- bijela
#311 Re: Svinjsko meso
ako ga moš' priklat jednim potezom.bogoljub wrote:A da li je dozvoljeno meso slona?
- arzuhal
#312 Re: Svinjsko meso
bijela wrote:ako ga moš' priklat jednim potezom.bogoljub wrote:A da li je dozvoljeno meso slona?
-
Agic Nurija
#313 Re: Svinjsko meso
Ljudi ili ljudske kulture koje su gradile Piramide, pronašle su i pojam monoteizma, dakle jednog Uzvišenog Zakona za sve ljude podjednako, ali i srodnost svinje sa čovjekom (genetika). Jevreji su svojim bijegom iz Egipta ponijeli mnogo toga ukradenog, tuđeg blaga i običaja i preinatili sve u vlastitu religiju (porijeklo božanstvenog naroda), a Arapi opet mnogo toga uvrstili u svoju vjeru, kako bi pridobili bogate jevrejske trgovci i izvore finansiranja svetih ratova i tako dalje i tako u nedogled. Jesti svinjetinu znači biti u neku ruku i kanibal!stetoskop wrote:U prijašnje doba nije postojala mogucnost da veterinar pregleda meso, niti je postojala mogucnost da se cuva u frižideru, pa su ljudi dosta oboljevali. Bez obzira što su sada ta oboljenja dosta sprijecena, zabranjeno je iz više razloga.
Zabranjeno je kao i što je ljudsko meso zabranjeno, jer znamo da od svinje organi dosta slice našim.
Jedan od mogucih razloga jeste velika bol i strah te životinje prilikom klanja, to se vidi po jezivoj vriski, za razliku od goveda, ovaca i sl...
Jednostavno ta životinja nije stvorena da je ljudi kolju i jedu, stvorena je da živi svoj život, kao i druge životinje koje ne jedemo.
- bogoljub
#314 Re: Svinjsko meso
A jesti slona? 
- bijela
#315 Re: Svinjsko meso
ako ga možeš stavit na ražanj.bogoljub wrote:A jesti slona?
mi muslimani samo takvo meso pikamo
- bogoljub
#316 Re: Svinjsko meso
jooooj koji bi to razanj bio , ha bijela? 
-
theTruePath
#317 Re: Svinjsko meso
nisam nikad probao svinjetinu i bas me zanima,how does it taste?? jel ko piletina otprilike?
a jel ko probao konjetin?

a jel ko probao konjetin?
- bijela
#318 Re: Svinjsko meso
khm. samo malo, da skočim nešto provjeriti u frižideru..bogoljub wrote:jooooj koji bi to razanj bio , ha bijela?
- bogoljub
#319 Re: Svinjsko meso
A tako, sve se nema.....bijela wrote:khm. samo malo, da skočim nešto provjeriti u frižideru..bogoljub wrote:jooooj koji bi to razanj bio , ha bijela?
A pun frizider messsine!
- bogoljub
#320 Re: Svinjsko meso
A pecena surla na zzaru? (Halal naravno)lilla wrote:poslije ove teme, ne preostaje mi ništa drugo do postat' vegetarijanac/ vegetarijanka![]()
- mali Ninja
#321 Re: Svinjsko meso
theTruePath wrote: a jel ko probao konjetin?
![]()
![]()
![]()
rekoše da je za vrijeme rata u bih bilo konjetine u ikaru, a dobro znamo da je po islamu zabranjeno konjsko meso, tj meso životinja koje se jašu i koje vuku
nemojte navoditi neke hadise gdje je dozvoljeno konjsko meso, postoje određena pravila, a ja samo kažem
- zambaklija
#322 Re: Svinjsko meso
ovo je zakon
normala na Grmeču

normala na Grmeču

- arte.fakt
#323 Re: Svinjsko meso
nisam probao lava al sto se mene tice ovca je kralj zivotinja 
- zambaklija
#324 Re: Svinjsko meso
evo upravo na TVu Holanđani razvijaju umjetno meso,hoćel se to smijeti jesti?
-
theTruePath
#325 Re: Svinjsko meso
sve sto nije spomenuto ,,dozvoljeno jezambaklija wrote:evo upravo na TVu Holanđani razvijaju umjetno meso,hoćel se to smijeti jesti?