VW animozitet all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#301 Re: VW animozitet all about
Da, zaboravila je navesti da su inace u Norveskoj automobili 2-3 x (puta) skuplji nego kod nas...
Ja kad ne padoh u nesvjest kad sam vidio auto iz Norveske, 2004/2005, Vectra 1991, u vrlo dobrom stanju, placena 18.000 KM... Skolska kolegica dosla s njim u SA, i jos se hvali kako je super prosla... Tako da primjer i nije bas najsretniji...
Ja kad ne padoh u nesvjest kad sam vidio auto iz Norveske, 2004/2005, Vectra 1991, u vrlo dobrom stanju, placena 18.000 KM... Skolska kolegica dosla s njim u SA, i jos se hvali kako je super prosla... Tako da primjer i nije bas najsretniji...
- fedor
#302 Re: VW animozitet all about
Ma nijeeee! Norveška je najmoćnija zemlja, samo mi obični smrtnici to još uvijek nismo skontali!drndalo wrote:Da, zaboravila je navesti da su inace u Norveskoj automobili 2-3 x (puta) skuplji nego kod nas...
- amrica
#303 Re: VW animozitet all about
fedor wrote:Ma nijeeee! Norveška je najmoćnija zemlja, samo mi obični smrtnici to još uvijek nismo skontali!drndalo wrote:Da, zaboravila je navesti da su inace u Norveskoj automobili 2-3 x (puta) skuplji nego kod nas...
"Otkriće nafte i gasa 60-tih godina u norveškim teritorijalnim vodama ovu zemlju je pretvorilo od najsiromašnije skandinavske zemlje u zemlju sa najvišim životnim standardom u Evropi."
-
Gost1515
#304 Re: VW animozitet all about
ma 'ta će oni ... da vidiš standarda u mene mi u mahali, ocam' ...amrica wrote:![]()
"Otkriće nafte i gasa 60-tih godina u norveškim teritorijalnim vodama ovu zemlju je pretvorilo od najsiromašnije skandinavske zemlje u zemlju sa najvišim životnim standardom u Evropi."
- citroen
#305 Re: VW animozitet all about
amrica wrote:fedor wrote:Ma nijeeee! Norveška je najmoćnija zemlja, samo mi obični smrtnici to još uvijek nismo skontali!drndalo wrote:Da, zaboravila je navesti da su inace u Norveskoj automobili 2-3 x (puta) skuplji nego kod nas...
Ja kad ne padoh u nesvjest kad sam vidio auto iz Norveske, 2004/2005, Vectra 1991, u vrlo dobrom stanju, placena 18.000 KM... Skolska kolegica dosla s njim u SA, i jos se hvali kako je super prosla... Tako da primjer i nije bas najsretniji...![]()
Neeeemojj
- fedor
#306 Re: VW animozitet all about
E jbmu vraga!amrica wrote:![]()
- drndalo
#307 Re: VW animozitet all about
@amrice
A sta si ti htjela reci time da je "gore" Golf i skuplji nego kod nas ? Da su oni jos gori od nas, ili...?
A sta si ti htjela reci time da je "gore" Golf i skuplji nego kod nas ? Da su oni jos gori od nas, ili...?
- fedor
#308 Re: VW animozitet all about
Ma nije, već je djevojka pogriješila temu. Mislila da piše Norveška all about!drndalo wrote:@amrice
- AmADin_gospo
#309 Re: VW animozitet all about
ja misim da ovaj wagenfan najbolje prestavlja onu vrstu papaka radi kojih dosta nas ispoljava gađenje i ima nagon za povračanje prema wagenu radi karikatura koji ih voze.
http://www.pik.ba/artikal/793052/corrad ... ta=pitanja
al sve i nekako bi možda mogao progutati da nije ovih jednakosti

pocjepah se ko Oslobođenje, od smijeha
http://www.pik.ba/artikal/793052/corrad ... ta=pitanja
al sve i nekako bi možda mogao progutati da nije ovih jednakosti

pocjepah se ko Oslobođenje, od smijeha
- sheikh
#310 Re: VW animozitet all about
ah procitah komentare sa corrada 
tobejarabi
ahahhaaaahahahahahahah
likara neki lud majke mi

tobejarabi
ahahhaaaahahahahahahah
likara neki lud majke mi
- slobodni armirach
#311 Re: VW animozitet all about
sad procitah 78 komentara na stranici,sheikh wrote:ah procitah komentare sa corrada
tobejarabi
ahahhaaaahahahahahahah
likara neki lud majke mi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cak ga je onaj 'dinamo_zg' lik iz Kiseljaka ili Busovace postavio na forum.hr
- Korisnicko ime
#312 Re: VW animozitet all about
Ne bih imao nista protiv VW vozila da nema onih "golfadzija" koji ih hvale kao da na svijetu ne postoji nista bolje...
OK, dvojka iz 1990. je bolja od Peugeota iz 1990., ali sigurno nije od 306-ice iz 2007. Ali ce te "golfadzija" do iznemoglosti ubjedjivati da jeste...
OK, dvojka iz 1990. je bolja od Peugeota iz 1990., ali sigurno nije od 306-ice iz 2007. Ali ce te "golfadzija" do iznemoglosti ubjedjivati da jeste...
- Jimmy_The_Saint
#313 Re: VW animozitet all about
Zašto je molim te Pug 309 iz 1990 slabiji od g2? U čemu i po čemu? Ovdje ga je teže održavati nego g2, to bi bilo sve.
- Korisnicko ime
#314 Re: VW animozitet all about
Po meni, i ne mora biti...ali iz razloga koji navodis bih jedino i prihvatio golfadzijinu teoriju da je u 2010. g2 iz 1990. bolji od 309-ke iz iste godine....moje se vise odnosilo na njihovu (meni neshvatljivu) ubjedjenost da je g2 star 20 i vise godina bolji od svih aurta te klase koja su 10-15 godina mladja...Jimmy_The_Saint wrote:Zašto je molim te Pug 309 iz 1990 slabiji od g2? U čemu i po čemu? Ovdje ga je teže održavati nego g2, to bi bilo sve.
- Jimmy_The_Saint
#315 Re: VW animozitet all about
Ah, joj. I meni je moj rižojed mercedes ako se toga igramo.
-
detroit-mercy
#316 Re: VW animozitet all about
VW trenutacno a i u buducnosti najveca svjetska kompanija u autoindustriji. Presisali su Toyotu, veoma dobro pozicionirani na emerging markets, u bliskoj buducnosti ocekuje se jos veci bum VWa.
Rade pametno, imaju za svakog po nesto od jeftisa do visoke klase. Uzgred receno u luksuznom segmentu uzeli su prilicno trzista BMW i Mercedesu sa svojim Audi brandom.
I da, ne vozim VW vozila ali im skidam kapu za ono sto rade.
Rade pametno, imaju za svakog po nesto od jeftisa do visoke klase. Uzgred receno u luksuznom segmentu uzeli su prilicno trzista BMW i Mercedesu sa svojim Audi brandom.
- johntra
#317 Re: VW animozitet all about
jesi li siguran da su prešišali Toyotu? 
- citroen
#318 Re: VW animozitet all about
Odlicno recenodetroit-mercy wrote:VW trenutacno a i u buducnosti najveca svjetska kompanija u autoindustriji. Presisali su Toyotu, veoma dobro pozicionirani na emerging markets, u bliskoj buducnosti ocekuje se jos veci bum VWa.
-
detroit-mercy
#319 Re: VW animozitet all about
Prilicno, radim za auto industriju, plus vidimo o kojoj se expanziji radi u iducih par godina, dobijamo dosta informacija o njima i o njihovom sirenju. Za par godina ce biti jos veci nego sto su sada, imaju jako dobre pozicije svugdje u svijetu posebno emerging markets kao sto su Azija (Kina) i Juzna Amerika.johntra wrote:jesi li siguran da su prešišali Toyotu?
Voli ih il ne volio, mora im se priznati da sistemski rade.
- johntra
#320 Re: VW animozitet all about
haj nađi prodajne podatke za ovu godinu, kad već radiš u autoindustriji...na kraju krajeva, nisu jedini koji rade tako sistemski...svi to rade, ali što je još bitnije, mnogi rade i na udruživanju i rezanju troškova, gdje VW poprilično zaostaje...
-
Blobi
#321 Re: VW animozitet all about
Cinjenica je da VW ne mora raditi na udruzivanju radi rezanja troskova, cisto zbog toga sto pod svojom kapom imaju toliko brendova, i tehnologija koje su prisvojili kupovinom istih, itd, itd. Mogu se udruziti sami sa sobom, tj. VW i Skoda, ili Skoda i Seatjohntra wrote:haj nađi prodajne podatke za ovu godinu, kad već radiš u autoindustriji...na kraju krajeva, nisu jedini koji rade tako sistemski...svi to rade, ali što je još bitnije, mnogi rade i na udruživanju i rezanju troškova, gdje VW poprilično zaostaje...
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#322 Re: VW animozitet all about
sefedetroit-mercy wrote:Prilicno, radim za auto industriju, plus vidimo o kojoj se expanziji radi u iducih par godina, dobijamo dosta informacija o njima i o njihovom sirenju. Za par godina ce biti jos veci nego sto su sada, imaju jako dobre pozicije svugdje u svijetu posebno emerging markets kao sto su Azija (Kina) i Juzna Amerika.johntra wrote:jesi li siguran da su prešišali Toyotu?
Voli ih il ne volio, mora im se priznati da sistemski rade.
- citroen
#323 Re: VW animozitet all about
Mislim da ce se to desiti i ranije definitivnocorolla02 wrote:sefedetroit-mercy wrote:Prilicno, radim za auto industriju, plus vidimo o kojoj se expanziji radi u iducih par godina, dobijamo dosta informacija o njima i o njihovom sirenju. Za par godina ce biti jos veci nego sto su sada, imaju jako dobre pozicije svugdje u svijetu posebno emerging markets kao sto su Azija (Kina) i Juzna Amerika.johntra wrote:jesi li siguran da su prešišali Toyotu?
Voli ih il ne volio, mora im se priznati da sistemski rade.jest u pravu si, al tamo negdje 2018 imaju to u planu; ovi podatci su iz samog VW tabora, ako ne vjerujes pretrazi po netu; dalje, s obzirom koliko se trude oko auta sustice ih vec 2015, tj. putem primjene poznate VW reciklaze
- johntra
#324 Re: VW animozitet all about
i jači se od VW-a udružuju, barem da naprave nove tehnologije...BMW i PSA, BMW i SAAB, Mercedes i Toyota, Toyota i Tesla, Chrysler i FIAT...ode lista u nedogled...Blobi wrote:Cinjenica je da VW ne mora raditi na udruzivanju radi rezanja troskova, cisto zbog toga sto pod svojom kapom imaju toliko brendova, i tehnologija koje su prisvojili kupovinom istih, itd, itd. Mogu se udruziti sami sa sobom, tj. VW i Skoda, ili Skoda i Seatjohntra wrote:haj nađi prodajne podatke za ovu godinu, kad već radiš u autoindustriji...na kraju krajeva, nisu jedini koji rade tako sistemski...svi to rade, ali što je još bitnije, mnogi rade i na udruživanju i rezanju troškova, gdje VW poprilično zaostaje...![]()
![]()
- citroen
#325 Re: VW animozitet all about
na zalost,nema jaceg od volkswagena.svi ovi koje si nabrojao ni blizujohntra wrote:i jači se od VW-a udružuju, barem da naprave nove tehnologije...BMW i PSA, BMW i SAAB, Mercedes i Toyota, Toyota i Tesla, Chrysler i FIAT...ode lista u nedogled...Blobi wrote:Cinjenica je da VW ne mora raditi na udruzivanju radi rezanja troskova, cisto zbog toga sto pod svojom kapom imaju toliko brendova, i tehnologija koje su prisvojili kupovinom istih, itd, itd. Mogu se udruziti sami sa sobom, tj. VW i Skoda, ili Skoda i Seatjohntra wrote:haj nađi prodajne podatke za ovu godinu, kad već radiš u autoindustriji...na kraju krajeva, nisu jedini koji rade tako sistemski...svi to rade, ali što je još bitnije, mnogi rade i na udruživanju i rezanju troškova, gdje VW poprilično zaostaje...![]()
![]()