VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Cafe Camargue

#301 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

pa imaš i u Njemačkoj koliko hoćeš golfova dvojki koji koštaju preko 2 hiljade eura
hookah

#302 Re: VW Golf all about

Post by hookah »

Cafe Camargue wrote:pa imaš i u Njemačkoj koliko hoćeš golfova dvojki koji koštaju preko 2 hiljade eura
hahahahha imaš imaš, kako da ne :lol: :lol: imaš li ti? :D :D e moj gti
herbert mekfjuger

#303 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

Cafe Camargue wrote:pa imaš i u Njemačkoj koliko hoćeš golfova dvojki koji koštaju preko 2 hiljade eura
al u bosni nemaš dvojki od 100 eura... i de nam živ bio daj koji link za dvojku od 2000 eura :D možda se neki bošnjo dijasporaš zajebaje :D
hookah

#305 Re: VW Golf all about

Post by hookah »

aha jest jest
herbert mekfjuger

#306 Re: VW Golf all about

umalo ne reko :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#307 Re: VW Golf all about

Post by corolla02 »

bas ce ga prodatii..
Gost1515

#308 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

Znači vi da prodajete golfa stavili bi cijenu od 250 EUR jer ste fini i mislite da je to realno? A, shlaufe? Onda si sigurno i ti pojeftino dao svog golfa?

(ponuda-potražnja, ponuda-potražnja ... ponavljajte u sebi ...maknite se više iz tog socijalizma ...) :D
Blobi

#309 Re: VW Golf all about

Post by Blobi »

Gost1515 wrote:Znači vi da prodajete golfa stavili bi cijenu od 250 EUR jer ste fini i mislite da je to realno? A, shlaufe? Onda si sigurno i ti pojeftino dao svog golfa?

(ponuda-potražnja, ponuda-potražnja ... ponavljajte u sebi ...maknite se više iz tog socijalizma ...) :D
Sto bi se reklo u raji: 'lako je tudjim qr*** gloginje mlatit" :D :D :D
shlauf

#310 Re: VW Golf all about

Post by shlauf »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ima skupih 2-ica po Evropi samo što njihovi vlasnici previše ulažu u njih (zaljubljenici a ne materijalisti).
Može li se neko sjetiti kad je naš lola skoro prodavao 2-icu sa motorom od G4 i enterijerom od G3 za 10500,oo KM?? E ova svaka 2-ica vrijedi duplo više od te njegove. Ovim zaljubljenicima treba skinuti kapu.

@gost1515: ja sam svog G-2 platio 96 godine 4800,oo DEM a prodao ga kasnije za okruglo 5000,oo DEM. Napominjem da sam mu osvježio motor, promjenio sve tapacirunge, kupio alu BBS felgice i takoav je otišao na pijaci za cca 4 minute. Dodao još para i kupio G4.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeee :dance:
AmADin_gospo

#311 Re: VW Golf all about

Post by AmADin_gospo »

slušaj jarane, govorimo o autima koji nisu tunirani !

niko nije rekao da tunirano auto ne vrijedi 5-10 puta više para...

a da su im valjali stari motori i stara sjedišta, tapacirunzi, tabla... nebi ih raja mjenjala :lol:
Jimmy_The_Saint

#312 Re: VW Golf all about

Post by Jimmy_The_Saint »

Gost1515 wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Jah, bolje je FIAT Bravo za manje para, a nije bolje uzeti KOREJSKI GOLF ZA MANJE PARA. :razz:

Lancia zakon za golfa. Vazda bila. Osim možda druge polovine devedesetih.
Ma sjetio se diskusije kako neki ne bi uzeli audija jer dijeli tehniku sa škodom npr. pa rekoh da budemo dosljedni ...

Ili to ne važi ovaj put?

:D

(p.s. ne znam jesi to bio konkretno ti, al sjećam se da je velika diskusija bila ...)
Nije što se mene tiče važilo ni tada. VW i Škoda na jednu stranu, Audi na drugu. Audi je ipak kuća koja parira BMW-u i Mercu. Negdje između ova dva ponešto različita koncepta luksuza. Lično nikad ne bih izlopat'o pare za nov Audi, ali ne zato što ne vrijedi nego zato što nemam potrebu za tom vrstom luksuziranja.
vukojebina

#313 Re: VW Golf all about

Post by vukojebina »

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1224615

VW - Golf
Golf 91 TD
Preis: € 2.000
Erstzulassung: 05/1991
Kilometerstand: 276.888 km
Leistung: 80 PS (59 KW)
Treibstoff: Diesel
Farbe: Blau, metallic

shlaufe jel ono 2 milje ojra bi 4 milje maraka??
skoro je moj punac prodo jednu takvu trojku za 300 eura, ni na slepu je nisu mogli naatjerat, raspala se..
shlauf

#314 Re: VW Golf all about

Post by shlauf »

vukojebina wrote:http://www.gebrauchtwagen.at/detailansi ... ug=1224615

VW - Golf
Golf 91 TD
Preis: € 2.000
Erstzulassung: 05/1991
Kilometerstand: 276.888 km
Leistung: 80 PS (59 KW)
Treibstoff: Diesel
Farbe: Blau, metallic

shlaufe jel ono 2 milje ojra bi 4 milje maraka??
skoro je moj punac prodo jednu takvu trojku za 300 eura, ni na slepu je nisu mogli naatjerat, raspala se..
Haman taliko, a ako ćeš preciznije onda je 2000 € = 3.910.oo KM

:mrgreen:

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Sarajevski

#315 Re: VW Golf all about

Post by Sarajevski »

AUTOMOBILI: HYUNDAI-KIA GRUPA 'SVRGNULA' TOYOTU

SEUL, 23. studenoga (FENA) - Pritisnuta brojnim opozivima svojih automobila te snažnim padom prodaje unatoč ‘’dumpingu’’ cijena gotovo svih modela, Toyota je počela gubiti poziciju lidera, barem što se europskog tržišta tiče, javljaju hrvatski mediji.

Prema posljednjem istraživanju, u prvih 10 mjeseci ove godine tijesnu utrku s Toyotom vodili su VW grupacija i Hyundai-Kia grupa, no dominaciju je u konačnici preuzeo korejski dvojac, prodavši ukupno 521.369 svojih automobila. Toyota je s 511.754 prodana vozila ipak ostala ispred VW-a. Najveći dio kolača, pojedinačno gledano, nose Hyundai i30 i Kia Cee’d (Pro Cee’d), a odlične rezultate već bilježe Hyundaijev ix35, ali i tek pristigla Kia Sportage čije vrijeme tek dolazi.

Još veći odmak od konkurencije očekuje se i tijekom iduće godine zahvaljujući plasiranju nekoliko modela napravljenih isključivo po ukusu europskih kupaca, poput Azere, nove Elantre i malenog coupea Veloster.
dottore

#316 Re: VW Golf all about

Post by dottore »

kult auto bilo gdje u svijetu....a vi serite koliko god hocete... :razz:
Gost1515

#317 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

Sarajevski wrote:AUTOMOBILI: HYUNDAI-KIA GRUPA 'SVRGNULA' TOYOTU

SEUL, 23. studenoga (FENA) - Pritisnuta brojnim opozivima svojih automobila te snažnim padom prodaje unatoč ‘’dumpingu’’ cijena gotovo svih modela, Toyota je počela gubiti poziciju lidera, barem što se europskog tržišta tiče, javljaju hrvatski mediji.

Prema posljednjem istraživanju, u prvih 10 mjeseci ove godine tijesnu utrku s Toyotom vodili su VW grupacija i Hyundai-Kia grupa, no dominaciju je u konačnici preuzeo korejski dvojac, prodavši ukupno 521.369 svojih automobila. Toyota je s 511.754 prodana vozila ipak ostala ispred VW-a. Najveći dio kolača, pojedinačno gledano, nose Hyundai i30 i Kia Cee’d (Pro Cee’d), a odlične rezultate već bilježe Hyundaijev ix35, ali i tek pristigla Kia Sportage čije vrijeme tek dolazi.

Još veći odmak od konkurencije očekuje se i tijekom iduće godine zahvaljujući plasiranju nekoliko modela napravljenih isključivo po ukusu europskih kupaca, poput Azere, nove Elantre i malenog coupea Veloster.
Sarajevski ... ne kontam članak. Toyota, kia&hyundaji nikad i nisu bili lideri u evropi ... neko ovo nije dobro napisao. Evo brojki za evropu:

Oktobar '10 ; Jan-Okt '10

VW Group 230.869 ; 2.400.311
Toyota Group 43.696 ; 484.326
Hyundai 25.315 ; 291.781
Kia 21.116 ; 216.513
Sarajevski

#318 Re: VW Golf all about

Post by Sarajevski »

ne kontam ni ja, pa sam zato stavio da se razjasni
Jimmy_The_Saint

#319 Re: VW Golf all about

Ovo je super, Golf ima duuušu, ocam'..... :-)

Podsjećaš me na tipa koji je iš'o na sedam braće "uplatiti" jer mu se G2 kvari. :D
Gost1515

#320 Re: VW Golf all about

Post by Gost1515 »

Sarajevski wrote:ne kontam ni ja, pa sam zato stavio da se razjasni
:) tako je to kad "novinari" nabrzinu prevode tekstove. U originalu stoji:
I’ve been banging on lately about Hyundai and their coming from behind to overtake Toyota as Europe’s largest Asian car manufacturer pretty much proves me right.
http://www.automotorblog.com/hyundai-ta ... in-europe/

(I nigdje se i ne spominje VW ...)

;-)
herbert mekfjuger

#321 Re: VW Golf all about

dottore wrote:kult auto bilo gdje u svijetu....a vi serite koliko god hocete... :razz:
jasno je ko ovdje sere, al nećeš kolko hoćeš :D Gdje u svijetu života ti? Jel to za tebe svijet Bosna i zemlje njemačkog govornog područja?
Gdje je Francuska, Italija, Engleska, Norveška, Švedska, Danska, SAD? I tu golf kult? Daj ba ne provaljuj se il što bi ti reko, ne seri :D
herbert mekfjuger

#322 Re: VW Golf all about

golfista wrote:
herbert mekfjuger wrote:
dottore wrote:kult auto bilo gdje u svijetu....a vi serite koliko god hocete... :razz:
jasno je ko ovdje sere, al nećeš kolko hoćeš :D Gdje u svijetu života ti? Jel to za tebe svijet Bosna i zemlje njemačkog govornog područja?
Gdje je Francuska, Italija, Engleska, Norveška, Švedska, Danska, SAD? I tu golf kult? Daj ba ne provaljuj se il što bi ti reko, ne seri :D
e nek si mu kazao globalni čovječe, ko kad mi znas te mkulteve i ostalo po vas cijelom svijetu..oklen li si ..
jak argument, nema šta, ono baš golfovski tipično :D najbolji al ne znam što, tako mi rekli :D
Qler

#323 Re: VW Golf all about

Post by Qler »

u velikoj britaniji Ford i vauxall su kao golf ovdje, to ih ne cini najboljim autima.

Tako da za neko relevantnije poredjenje treba gledati van granica EU, pa i dalje...
Jimmy_The_Saint

#324 Re: VW Golf all about

golfista wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Ovo je super, Golf ima duuušu, ocam'..... :-)

Podsjećaš me na tipa koji je iš'o na sedam braće "uplatiti" jer mu se G2 kvari. :D
ne imaš ljude koji imaju i znaju prepoznati onaj drugi dio koji nije matelijariziran u odnosu na one druge koji žive u 3D svijetu i samo ono što se može čbrsto uhvatiti u to i vjeruju, takvi su bili, nekada davno i idolopoklonici...ali doći će to i tim drugm iz gujice u glavu, nek0om prije, a nekom kasnije svejedno je doci ce..
OVO JE VRH! Znači, mumini voze isključivo hairli Golf. Kafiri i mušrici voze sve ostalo. :evil:
herbert mekfjuger

#325 Re: VW Golf all about

Qler wrote:u velikoj britaniji Ford i vauxall su kao golf ovdje, to ih ne cini najboljim autima.

Tako da za neko relevantnije poredjenje treba gledati van granica EU, pa i dalje...
ma pusti to, britanci žive u socijalizmu, nemaju slobodno tržište :D inače sve zemlje u kojima golf nije glavni su socijalističke i nemaju slobodno tržište, inače bi bili sve golfovi :D
Locked