eno sad !ultima_palabra wrote:Ko o čemu - Zlata u prihvatanju "realnosti" i formiranju 3 naci-toraPrihvatite već jednom da taj film nećete gledati... kad nije moglo 1993., neće ni sada.
jos ce ispasti i da sam naci !
( pragmatican = naci ?!
eno sad !ultima_palabra wrote:Ko o čemu - Zlata u prihvatanju "realnosti" i formiranju 3 naci-toraPrihvatite već jednom da taj film nećete gledati... kad nije moglo 1993., neće ni sada.
To "djetinjasto" je nešto što je i najljepše i najčišće. Za to i vrijedi boriti se za njega svim svojim umijećem!Sve drugo je jednostavno - djetinjasto.
Realnost je da previse koristimo rijeci "ljubav" i "mrznja" na "Politici".plain vanilla wrote: a sta je realnost? da se svi mrzimo i zelimo razlaz? ocito da nije, o tome tema i govori..da oni najglasniji nisu najbrojniji..
'pravi covjek' je veoma subjektivna kategorija u ovom kontekstu.bogumil-8 wrote:Rješenja postoje, postoje i ljudi koji znaju rješenja, ali treba slijediti one prave ( i ljude i ideje).
Pročitaj još jednom, to nisam rekaoZlata M. wrote:eno sad !ultima_palabra wrote:Ko o čemu - Zlata u prihvatanju "realnosti" i formiranju 3 naci-toraPrihvatite već jednom da taj film nećete gledati... kad nije moglo 1993., neće ni sada.
![]()
jos ce ispasti i da sam naci !![]()
![]()
( pragmatican = naci ?!)
Postoje opšte ljudske vrijednosti, koje prevazilaze prostor i vrijeme ( univerzalne vrijednosti, jednakovaljane za sve ljude i sva vremena). Zalaganje za te vrijednosti je "mjera ljudskosti" i kriterija za vrednovanje "pravih ljudi".Zlata M. wrote:hmmm ... pravi covjek shvata da njegov 'pravi covjek' nije 'pravi covjek' nekom drugom.
opet ja-sto su ti dobre noge-valjda su takve i uzivoplain vanilla wrote:a sta je realnost? da se svi mrzimo i zelimo razlaz? ocito da nije, o tome tema i govori..da oni najglasniji nisu najbrojniji..Zlata M. wrote:... ko je ikad rekao da su svi isti ? ... u bilo kom smislu ... ? ja - ne !bogumil-8 wrote:Treba da prihvatimo činjenicu da NISU SVI ISTI i da se svim srcem i ličnim djelima zalažemo za pobjedu DOBRA nad ZLOM!
Al' ne radi se uopste o tome.
Sta je 'dobro' koje treba da pobijedi ?! ... vracanje na 'staro' ... pa u smak svijeta po staroj mustri ?!
... to nije dobro, to je glupo.
Dobro je prihvatiti realnost, pa se nekako kretati u njenim okvirima.
Sve drugo je jednostavno - djetinjasto.
Apsolutno. Ali rekoh vec - 'u ovom kontekstu'.bogumil-8 wrote:Postoje opšte ljudske vrijednosti, koje prevazilaze prostor i vrijeme ( univerzalne vrijednosti, jednakovaljane za sve ljude i sva vremena). Zalaganje za te vrijednosti je "mjera ljudskosti" i kriterija za vrednovanje "pravih ljudi".Zlata M. wrote:hmmm ... pravi covjek shvata da njegov 'pravi covjek' nije 'pravi covjek' nekom drugom.
a mi djeca, tita tiZlata M. wrote:Apsolutno. Ali rekoh vec - 'u ovom kontekstu'.bogumil-8 wrote:Postoje opšte ljudske vrijednosti, koje prevazilaze prostor i vrijeme ( univerzalne vrijednosti, jednakovaljane za sve ljude i sva vremena). Zalaganje za te vrijednosti je "mjera ljudskosti" i kriterija za vrednovanje "pravih ljudi".Zlata M. wrote:hmmm ... pravi covjek shvata da njegov 'pravi covjek' nije 'pravi covjek' nekom drugom.
A u ovom kontekstu mi nekako najrelevantniji odrasli ljudi ( emocionalno zreli, ratio-m vodjeni ... ) ... oni koji bez patetike brzo uvide, na nekom opstem planu, da je u konkretnoj situaciji sukob interesa toliko jak, da ne ostavlja puno prostora za filozofiranje.
Nista ja licno nisam zakuhala.plain vanilla wrote:
a mi djeca, tita ti
e pa, dragi odrasli, povucite se, vi ste nam ovo i zakuhali i pustite nas
vi ste pokazali sta znate i kako znate
mi ne vidimo da je sukob interesa toliko jak, stoga dragi odrasli, mozda ste s godinama izgubili vid
posjetite svog opticara, a nas pustite da spasavamo ono sto se vi zas....![]()
![]()
e pa ne valja jedinica mjere, od razbijenog se ne pravi cijelo..Zlata M. wrote:Nista ja licno nisam zakuhala.plain vanilla wrote:
a mi djeca, tita ti
e pa, dragi odrasli, povucite se, vi ste nam ovo i zakuhali i pustite nas
vi ste pokazali sta znate i kako znate
mi ne vidimo da je sukob interesa toliko jak, stoga dragi odrasli, mozda ste s godinama izgubili vid
posjetite svog opticara, a nas pustite da spasavamo ono sto se vi zas....![]()
![]()
Meni je ovo sve servirano, kao i tebi, pretpostavljam.
I danas mi je Titova Jugoslavija - jedinica mjere ... ono, kad me preplave emocije.
Razlika je samo to, da ne dopustam emocijama da me vode, i da sam uspomene stavila u pretinac "Uspomene".
('sad i ovdje' ... o tome pricamo)
... hmmm ... koliko god mi tesko padalo, u pravu si.ultima_palabra wrote:Pročitaj još jednom, to nisam rekaoZlata M. wrote:eno sad !ultima_palabra wrote:Ko o čemu - Zlata u prihvatanju "realnosti" i formiranju 3 naci-toraPrihvatite već jednom da taj film nećete gledati... kad nije moglo 1993., neće ni sada.
![]()
jos ce ispasti i da sam naci !![]()
![]()
( pragmatican = naci ?!)
A lako je biti "pragmatičan" iz dijaspore...
Bloger wrote:BiH je najviše razvaljivao Haris Silajdžić, ali on je srećom već bivši. Sada će BiH, nakon poraza Silajdžića, biti jaka i stamena kano klisurina.No sikiriki.
Otkako je "zastitnik" ispusio, BiH je napokon sigurna...eurokrem wrote:Niko je ne razvaljuje. Tek sad ce da je razvaljuju, jer je vise nema ko stiti.
4000 je mjera?eurokrem wrote:O tom-po tom.nosara wrote:Otkako je "zastitnik" ispusio, BiH je napokon sigurna...eurokrem wrote:Niko je ne razvaljuje. Tek sad ce da je razvaljuju, jer je vise nema ko stiti.
Nije Zlaja dzaba onako ublijedio i propao za 14 dana. Juce na TV kad se ukaza, bolji se kopaju. Mozda je shvatio u sta se upleo, a ti vi necete jos zadugo. Ko ima preko 4.000 upisa na forume, taj ne zna gdje zivi, osim za virtuelni svijet.
eurokrem wrote:O tom-po tom.nosara wrote:Otkako je "zastitnik" ispusio, BiH je napokon sigurna...eurokrem wrote:Niko je ne razvaljuje. Tek sad ce da je razvaljuju, jer je vise nema ko stiti.
Nije Zlaja dzaba onako ublijedio i propao za 14 dana. Juce na TV kad se ukaza, bolji se kopaju. Mozda je shvatio u sta se upleo, sto vi necete jos zadugo. Ko ima preko 4.000 upisa na forumu, taj ne zna gdje zivi, osim za virtuelni svijet.
eurokrem wrote:O tom-po tom.nosara wrote:Otkako je "zastitnik" ispusio, BiH je napokon sigurna...eurokrem wrote:Niko je ne razvaljuje. Tek sad ce da je razvaljuju, jer je vise nema ko stiti.
Nije Zlaja dzaba onako ublijedio i propao za 14 dana. Juce na TV kad se ukaza, bolji se kopaju. Mozda je shvatio u sta se upleo, sto vi necete jos zadugo. Ko ima preko 4.000 upisa na forumu, taj ne zna gdje zivi, osim za virtuelni svijet.
jel to ti stvarno ozbiljnoBloger wrote:BiH je najviše razvaljivao Haris Silajdžić, ali on je srećom već bivši. Sada će BiH, nakon poraza Silajdžića, biti jaka i stamena kano klisurina.No sikiriki.
eVrokremu, hajde ti lijepo na svoju temu i kukaj kako su bosnjaci razjedinjeni jer nisu glasali za SDAeurokrem wrote:Tad si vec gotov, mozes slobodno nastaviti, vjerovatno te ni hirurski ne mogu odvojiti od stolice.plain vanilla wrote: 4000 je mjera?
znaci prije 4000 otvorite novi profil![]()
To daje BiH daje nadu za opstanak, more ideoloski obojenih forumasa sa hiljadama upisa o tome kako je nakad nesto bilo dobro, pa je onda sve bilo lose, pa ce sad opet sve biti dobro ...