PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
- patkica
#301 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
SARAJEVO TAXI.. krajnja neljubaznost,drskost i omalozavanje musterija! nikad vise ja ne sjela u Sarajevo taxi
- fedor
#302 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
+1respo wrote:bh telecom
- alibaba_i_30_godina
#303 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Vecina firmi u drzavnom vlasnistvu!

-
Brus Lee
#304 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ni ja nisam bio zadovoljan uslugama Logosofta, pa sam presao BH telecom. Sto se kaze, pobjegao iz Hirosime u NagasakiThe Nightwatchman wrote:logosoft
- vesna555
#305 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Relax Tours, definitivno!
- Urban B.
#306 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
patkica wrote:SARAJEVO TAXI.. krajnja neljubaznost,drskost i omalozavanje musterija! nikad vise ja ne sjela u Sarajevo taxi
+1
-
kojeime
#307 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 14:06, edited 1 time in total.
-
Gospoda Ministarka
#308 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mene samo zanima ko je ta osoba koja prima zaposlenike u radni odnos za DP markete i kakve su njene kvalifikacije pa prima u radni odnos nesosobniju od nesposobnije uposlenice.
Imam osjecaj da tamo nema ni pravilnika ponasanja na radnom mjestu, da niti i jedna od njih ima kulturu ophodenja koja se nosi iz kuce a spojiti jednu smislenu recenici ili se ispricati je nemoguce.
U Konzumu cekam na red ja i jos 2 osobe da gospoda koja radi za kasom u vrecicu potrpa kupljene artikle u DPu glupaca otkuca, naplati i prekrizi ruke (nema vise musterija u redu) i gleda u mene kako trpam u vrecicu. Popizdila sam.
Imam osjecaj da tamo nema ni pravilnika ponasanja na radnom mjestu, da niti i jedna od njih ima kulturu ophodenja koja se nosi iz kuce a spojiti jednu smislenu recenici ili se ispricati je nemoguce.
U Konzumu cekam na red ja i jos 2 osobe da gospoda koja radi za kasom u vrecicu potrpa kupljene artikle u DPu glupaca otkuca, naplati i prekrizi ruke (nema vise musterija u redu) i gleda u mene kako trpam u vrecicu. Popizdila sam.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#309 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
vjerovatno "evropski folovi" kao u merkatoruGospoda Ministarka wrote:Mene samo zanima ko je ta osoba koja prima zaposlenike u radni odnos za DP markete i kakve su njene kvalifikacije pa prima u radni odnos nesosobniju od nesposobnije uposlenice.
imaju zabranu isprazniti kupcu korpu
- because_of_you
#310 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Urban B. wrote:patkica wrote:SARAJEVO TAXI.. krajnja neljubaznost,drskost i omalozavanje musterija! nikad vise ja ne sjela u Sarajevo taxi
+1
Gorih nema. Volim pozvati Žuti/Crveni/Šućmurasti njima ispred nosa više nego 100 km
Da ne spominjem kako su bezobrazni sa svojim naplaćivanjem prtljage itd.
-
Gospoda Ministarka
#311 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Ok. isprazniti korpu to mi je vec glupo ali potrpat u vrecice to vec smatram njihovom obavezom (koju ne ocukujem od njih u situaciji da ima jos neko iza mene) ali prekrizi ruke i gleda u mene, na sto ja naravno nisam ostala mrtva hladna vec sam joj rekla i ona smo mrtvo gleda i izignorisa me.plain vanilla wrote:vjerovatno "evropski folovi" kao u merkatoruGospoda Ministarka wrote:Mene samo zanima ko je ta osoba koja prima zaposlenike u radni odnos za DP markete i kakve su njene kvalifikacije pa prima u radni odnos nesosobniju od nesposobnije uposlenice.
- plain vanilla
#312 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Nije stvar u isprazniti/ne isprazniti, nego zabrana da to chine. Mozda im je zabranjeno i da pakuju, ne znam, to mogu nagadjati.Gospoda Ministarka wrote:Ok. isprazniti korpu to mi je vec glupo ali potrpat u vrecice to vec smatram njihovom obavezom (koju ne ocukujem od njih u situaciji da ima jos neko iza mene) ali prekrizi ruke i gleda u mene, na sto ja naravno nisam ostala mrtva hladna vec sam joj rekla i ona smo mrtvo gleda i izignorisa me.plain vanilla wrote:
vjerovatno "evropski folovi" kao u merkatoru
imaju zabranu isprazniti kupcu korpuPozdraviti se pri ulazu, pri izlazu, pomoci nesto to je za njih nepoznat pojam.
Neke stvari su jednostavno osnovna kultura koja se uci kod kuce, a druga poslovna politika. Nazalost, kod nas je i jedno i drugo na vrlo niskom nivou.
Kad mi se u prodavnici u koju prvu put udjem obrati sa "kono"
- fedor
#313 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
plain vanilla wrote: Kad mi se u prodavnici u koju prvu put udjem obrati sa "kono"ne zna covjek sta bi rekao dalje
- kjafiraginica
#314 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
dobra tema, mada malo deprimira...
Moji favoriti - bh telecom i gras...
i one tete na pijaci koje uvaljuju trulo voce...
Moji favoriti - bh telecom i gras...
i one tete na pijaci koje uvaljuju trulo voce...
- kjafiraginica
#315 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ah, da, zaboravila sam AK market - tu sam jednom kupila toalet papir i jos neke stvarcice, platila i izasla i taman da otkljucam haustor (nekih 100 metara dalje) kad neko vice zamnom:
"Djevojko, djevojko, uzeli ste tudji toalet papir!!!"
Okrenem se, kad zena u radnom odjelu trci preko parkinga zamnom. Pogleda mi racun - stvarno nisu ukucalie pair, ali to je njihova greska, i oduzme mi papir na stubistu i ode natrag...
A komsije prolaze i gledaju me... zvuci glupo, ali je veoma ruzna situacija...
"Djevojko, djevojko, uzeli ste tudji toalet papir!!!"
Okrenem se, kad zena u radnom odjelu trci preko parkinga zamnom. Pogleda mi racun - stvarno nisu ukucalie pair, ali to je njihova greska, i oduzme mi papir na stubistu i ode natrag...
A komsije prolaze i gledaju me... zvuci glupo, ali je veoma ruzna situacija...
-
Gospoda Ministarka
#316 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Oni da imaju neku poslovnu politiku koju uvazavaju prvo bi im bilo da nauce da se pozdrave, sto ne cine... mada bih ja volila da nam se javi neko ko zna da li im je zabranjeno da pakuju. Licno smatram da je Konzum milju svjetlosnih milja ispred njih pa i kad mi se obrati sa "Kono" i pozdravi se nego ona sutnja i tupi pogledi u prazno, prekrstene ruke i uvijek ali uvijek jedan artikal ima drugaciju naznacenu cijenu od one koja se otkuca na kasi.plain vanilla wrote:Nije stvar u isprazniti/ne isprazniti, nego zabrana da to chine. Mozda im je zabranjeno i da pakuju, ne znam, to mogu nagadjati.Gospoda Ministarka wrote:Ok. isprazniti korpu to mi je vec glupo ali potrpat u vrecice to vec smatram njihovom obavezom (koju ne ocukujem od njih u situaciji da ima jos neko iza mene) ali prekrizi ruke i gleda u mene, na sto ja naravno nisam ostala mrtva hladna vec sam joj rekla i ona smo mrtvo gleda i izignorisa me.plain vanilla wrote:
vjerovatno "evropski folovi" kao u merkatoru
imaju zabranu isprazniti kupcu korpuPozdraviti se pri ulazu, pri izlazu, pomoci nesto to je za njih nepoznat pojam.
Neke stvari su jednostavno osnovna kultura koja se uci kod kuce, a druga poslovna politika. Nazalost, kod nas je i jedno i drugo na vrlo niskom nivou.
Kad mi se u prodavnici u koju prvu put udjem obrati sa "kono"ne zna covjek sta bi rekao dalje
- plain vanilla
#317 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Kod nas je Bingo specijalac za pogresne cijene..ispod jednog artikla 3-4 cijene, pa moras biti Vidovita Dzemila da odgonetnes na koji se prizvod koja odnosi.
Najgora mi je situacija bila u jednom marketu (sve su ih zatvorili, hvala) gdje su radnice koje bi inace trebale izlagati robu, bile na zadatku da prate musterije. Ali bukvalno..u stopu, da prate da sta ne ukrades. Koji je to ruzan osjecaj kupovati tamo
Prijateljica koja je radila tamo pricala je da poslove izlaganja robe, slaganja i sl. rade nakon radnog vremena, a u radno vrijeme MORAJU samo pratiti musterije
Najgora mi je situacija bila u jednom marketu (sve su ih zatvorili, hvala) gdje su radnice koje bi inace trebale izlagati robu, bile na zadatku da prate musterije. Ali bukvalno..u stopu, da prate da sta ne ukrades. Koji je to ruzan osjecaj kupovati tamo
Prijateljica koja je radila tamo pricala je da poslove izlaganja robe, slaganja i sl. rade nakon radnog vremena, a u radno vrijeme MORAJU samo pratiti musterije
- lejlamo
#318 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
onoga ko mi ne odgovara zaobiđem..
...barem u danasnji vakat u svemu ima konkurencija...pa od dva zla odaberes manje 
- lejlamo
#319 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
a, ti fino, ako imas vremena, za sve te proizvode na kasu...pa ..."izvinite, provjerite mi cijenu ovoga, i ovoga i ovoga,"plain vanilla wrote:Kod nas je Bingo specijalac za pogresne cijene..ispod jednog artikla 3-4 cijene, pa moras biti Vidovita Dzemila da odgonetnes na koji se prizvod koja odnosi.
- fedor
#320 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mora da si iz Hadžića!plain vanilla wrote:Kod nas je Bingo specijalac za pogresne cijene..ispod jednog artikla 3-4 cijene, pa moras biti Vidovita Dzemila da odgonetnes na koji se prizvod koja odnosi.
-
drekalica28
#321 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Mislim da nije to u pitanju.plain vanilla wrote:vjerovatno "evropski folovi" kao u merkatoruGospoda Ministarka wrote:Mene samo zanima ko je ta osoba koja prima zaposlenike u radni odnos za DP markete i kakve su njene kvalifikacije pa prima u radni odnos nesosobniju od nesposobnije uposlenice.
Meni recimo u 90% slučajeva potrpaju stvari u kesu, i u Konzumu i u DP marketima.
Više me smeta određena gđa. u Konzumu koja uredno baca stvari nakon što ih otkuca.
Više puta sam joj skrenula pažnju, no ona svaki put isto odgovori: ih, ja se zamislila.
- plain vanilla
#322 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
ma imaju oni kodovi, pa lijepo bistris..i opet na kasi pratis cijene, ako trepnes, gotovo jelejlamo wrote:a, ti fino, ako imas vremena, za sve te proizvode na kasu...pa ..."izvinite, provjerite mi cijenu ovoga, i ovoga i ovoga,"plain vanilla wrote:Kod nas je Bingo specijalac za pogresne cijene..ispod jednog artikla 3-4 cijene, pa moras biti Vidovita Dzemila da odgonetnes na koji se prizvod koja odnosi.
A otakako imam u blizini Tus, ne idem u Bingo..nije ni Tus idealan, ali bolji je od ova dva Binga u blizini
@fedor, nisam ja iz KS
- fedor
#323 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
plain vanilla wrote:
@fedor, nisam ja iz KS
-
milojicabrzi
#324 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
Off topic
Heh, ja se uvijek sjetim one scene iz flima "Klopka", kad bankarski cinovnik Nebojsi Glogovcu objasnjava i sve se kezi :"Vasa firma je pred stecajem, primanja su neredovna, tako da vi ne da ne mozete dobiti veliki kredit, vec ne ispunjavate ni uslove za obicni potrosacki kredit od 5000 Eur"...pita ga ovaj- "Izvinite, a sta je tu smesno?". Bankar odgovara-"Ovo je strana banka i mogu da dobijem otkaz ako me neko vidi da se ne smeskam dok pricam sa klijentom, takva su pravila"
:):)
Heh, ja se uvijek sjetim one scene iz flima "Klopka", kad bankarski cinovnik Nebojsi Glogovcu objasnjava i sve se kezi :"Vasa firma je pred stecajem, primanja su neredovna, tako da vi ne da ne mozete dobiti veliki kredit, vec ne ispunjavate ni uslove za obicni potrosacki kredit od 5000 Eur"...pita ga ovaj- "Izvinite, a sta je tu smesno?". Bankar odgovara-"Ovo je strana banka i mogu da dobijem otkaz ako me neko vidi da se ne smeskam dok pricam sa klijentom, takva su pravila"
-
zonbirile
#325 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!
--------------------------------------------------------------------milojicabrzi wrote:Off topic
Heh, ja se uvijek sjetim one scene iz flima "Klopka", kad bankarski cinovnik Nebojsi Glogovcu objasnjava i sve se kezi :"Vasa firma je pred stecajem, primanja su neredovna, tako da vi ne da ne mozete dobiti veliki kredit, vec ne ispunjavate ni uslove za obicni potrosacki kredit od 5000 Eur"...pita ga ovaj- "Izvinite, a sta je tu smesno?". Bankar odgovara-"Ovo je strana banka i mogu da dobijem otkaz ako me neko vidi da se ne smeskam dok pricam sa klijentom, takva su pravila":):)
jebo film,vani svi bankari na šalteru stoje!!