PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post Reply
VjecitiStudent

#301 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

trhulj wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Ne mogu da vjerujem ... :mrgreen:
Uzimati naknadne Dodikove bombe i seoske ublehe kao argument u raspravi je zaista neozbiljno.
Nije problem imati pogrešnu procjenu, problem je, kad sve prođe, ne priznati da si je imao.
Kakogod, ostaje zapisano ko je bio za, ko protiv, ko je digao rukice, ko ne, eno ti gore imena.
Zaista ne mislim dalje o ovome, tačka i od mene.
Zbilja, ostaće zapisano da su SBiH i Šešeljeva Srpska radikalna stranka zajedno tada glasali protiv ustavnih promjena.
Protiv aprilskog paketa u skupstini je glasala NATPOLOVICNA VECINA, zato i nije prosao!
Netačno.
Pao je zbog Harisu omiljenog entitetskog glasanja, nije glasalo dovoljno poslanika iz FBiH.

Svjež komentar iz RS-a
http://pressrs.ba/sr/vesti/komentar_dan ... +haos.html
Kolega iz Beograda koji voli da vešto povlači paralele pitao me je pre nekoliko dana da li je Mladen Bosić novi Aleksandar Vučić, ali sa leve obale Drine. Odgovorih mu da s ovolikim brojem stranaka u Skupštini ni Vučić ne bi mogao da bude Vučić, a kamoli da to bude Bosić. Vučić iza sebe u parlamentu ima svoju stranku sa natpolovičnom većinom i privezak u vidu socijalista, pa mu nimalo nije lako. Bosić verovatno neće moći da bude premijer bez najmanje osam stranaka iza sebe. I ne treba zbog toga da likuje niko iz SNSD-a jer bi se u istom sosu mogao naći i nepotvrđeni premijerski kandidat Igor Radojičić. Važno je samo da se ne vrate pritisci, ucene i smene, a naročito aprilski paket.
Banksy

#302 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Tačka na ovu temu.
:wink:
VjecitiStudent

#303 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

Malo starije, ali na istom tragu ...
Primjedbe ima i Srpska radikalna stranka za koju je prvrenstveno neprihvatljiv naziv “Savezna republika BiH”. Predsjednik stranke Milanko Mihajljica traži da delegacija iz RS učestvuje u ustavnim promjenama a ne Milorad Dodik. “Da se ne bi desilo da se molimo Bogu ili da se pozivamo na sreću da nam propadne aprilski paket.
http://www.dw.de/neprihvatljiva-podjela-bih/a-4061366
VjecitiStudent

#304 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tačka na ovu temu.
Šta mogu, iznervira me tumačenje politike kroz umjetničke dojmove.
reis1

#305 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by reis1 »

Aprilski paket, sto je ustvari centralna tacka tog paketa bila integracija policije, odbijanje je bila dobra stvar.

Jer to ne bi znacilo samo ukidanje policije RS, vec i policije FBiH, a to bi bilo izuzetno opasno za pro-BiH snage.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#306 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by JoseMujica »

inače nam je bezopasno sa kurtonalnim policijama
duh_sa_sjekirom

#307 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by duh_sa_sjekirom »

VjecitiStudent wrote: "Ja ostajem trajno zahvalan gospodinu SIlajdžiću što je srušio Aprilski paket ...
Da se nije pojavio sam Silajdžić da to sruši da bi mi danas izgledali kao potpuni politički naivci. .. Zato sam ja duboko zahvalan ... On je srušio taj paket i otvorio neke drukčije perspektive uređivanju Bosne i Hercegovine"

Tačka na ovu temu.
Koja ložiona, jebote.
I još se neki prime na nju k'o saučešće :lol:
tvile

#308 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by tvile »

budza wrote:
Adriatic wrote:
budza wrote:haris silajdzic je jedini bosnjacki politicar sa vezom,mudima i karizmom bio nakon smrti a.iztbegovica.

a koliko su, i dali su krali, on i nejgovi, to vec ne znam.
:lol: :lol:
Njih dvojica i ne treba nam treći :lol:
Kud oni prođu tu trava ne raste.

da nije bilo tog dvojca, danas bi ti isao u osnovnoj skoli sveti sava u sred bascarsije.
taj dvojac, ma koliko bio omrzen kod crvenih kmera, za lagumdziju, radoncica i ostale ficfirice, je zakon.
taj dvojac koliko je uradio za bosnjake i bosnu, svi skupa danas, da zive sa orlovima, nece uciniti.
njih su cenili i prijatelji i neprijatelji, a pogledaj danas ovo stanje jada kod bosnjaka.
:thumbup:
Možemo se slagati s njegovom nekadašnjom politikom ili ne ali za mene Silajdžić ostaje najugledniji političar ovih prostora...Dodala bih tu još i Josipovića
reis1

#309 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by reis1 »

JoseMujica wrote:inače nam je bezopasno sa kurtonalnim policijama
Bez obzira, policije u slucaju BiH nisu samo policije, vec vojske. A sad zamisli da se opremanje, obuka, itd itd policije moze blokirati kao sto se danas moze blokirati opremanje, obuka, OSBiH. Dok s druge strane u susjedstvu Hr i Srb to mogu raditi, ovdje te ovi nasi separatisti mogu blokirati.

Zato integracija policije moze doci samo sa ukidanjem veta, ili stvaranjem neke dodatne oruzane sile (karabinjeri, TO, i sl.) koja se ne bi mogla blokirati vetom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#310 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by hrasno38 »

trhulj wrote:
hrasno38 wrote: Jest jest zahvaljujuci toj dvojici nemamo skolu Sveti Sava na Carsiji a ne zahvaljujuci borcima A BiH. Kad cujem ovakve nebuloze zao mi je svakog dana provedenog u vojsci i u ratu i 10x mi je vise zao svakog poginulog borca jer ne zahvaljujuci njima nego Harisu i Aliji mi danas nemamo skolu Sveti Sava na Carsiji. Ali zato izmedju ostalih zahvaljujuci njima imamo mega mezarje u Srebrenici a Haris sa sestrom mega firmu u Kuvajtu!!!! Alije nema ali njegov podmladak ima mega hacijendu na Poljinama a borci uglavnom nemaju nista i u puno slucajeva ostali su im kontejneri!!!!!
Silajdzic je jednom izjavio da sa sestrom ima polovan naslijedjen od roditelja trosoban stan u Sarajevu, otkad to predje na mega firmu u Kuvajtu? Da nisu mjenjali sa kakvim Arapom, ono on njima mega firmu u Kuvajtu, ovi njemu polovan naslijedjen trosoban stan u Sarajevu?

Ima li slika ili cemo se baviti "radio Milevom"?
http://www.bosna-s.ba/en/

Raspitaj se malo ko je suvlasnik firme :mrgreen:

.....Da Haris ima moćne finansijere govori i podatak iz njegove imovinske karte od pre četiri godine, u kojem je naveo da je pozajmio 200.000 KM od Ismeta Hrnjića, generalnog direktora "Bosna-S Oil Services Company", uspješne naftne kompanije. Zanimljivo je da sestra Harisa Silajdžića, Sadžida Silajdžić, s nekoliko partnera u Libiji vodi privatnu kompaniju 'Bosna-S Oil Services'. Inače, jedno vreme nalazila se i na čelu odeljenja za ekonomsku bilateralu pri Ministarstvu inostranih poslova....

Izvinjavam se nije Kuvajt nego Libija mada bi se moglo dosta toga iskopati i iz Kuvajta gdje je ambasador bio njegov veliki drug kuvajcanin Jasin Ravazde a ambasadorica Silajdzic je nakon svog mandata u Pakistanu direktno preselila u Tripoli da bi vodila upravo gore navedenu firmu i druzila se sa nasim vrlim Jasinom!!!!
Banksy

#311 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Tačka na ovu temu.
Šta mogu, iznervira me tumačenje politike kroz umjetničke dojmove.
Pametnije bi bilo da si ostao pri ovome iznad. :wink:
Adriatic

#312 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Adriatic »

budza wrote:
Adriatic wrote:
:lol: :lol:
Njih dvojica i ne treba nam treći :lol:
Kud oni prođu tu trava ne raste.

da nije bilo tog dvojca, danas bi ti isao u osnovnoj skoli sveti sava u sred bascarsije.
taj dvojac, ma koliko bio omrzen kod crvenih kmera, za lagumdziju, radoncica i ostale ficfirice, je zakon.
taj dvojac koliko je uradio za bosnjake i bosnu, svi skupa danas, da zive sa orlovima, nece uciniti.
njih su cenili i prijatelji i neprijatelji, a pogledaj danas ovo stanje jada kod bosnjaka.

imate sansi ovog puta u moru nista da izaberete mustafu cerica. covek je na dobrom glasu kako na istoku, tako i na zapadu. kapira str. jezike. patriota je i zna sa ljudima. retorika mu je na vrlo visokoj razini, tako da ce dodik, nakon silajdzica tada, dobiti napokon sagovornika po meri.
:-) :-)
Taj dvojac je dijelio Bosnu u Dejtonu, dijelio je na Bošnjačkom saboru 1993g, taj dvojac je opljačkao milijarde pomoći, opljačkao i poslije rata sve što je ostalo od privrede, jedan od njih je priznao RS pa je onda ukinuo ( :lol: ), borcima su dali certifikate a sebi vile na Poljinama, Al šidije, BBI-je i ostale grandiozne projekte.
Hvala im.
Adriatic

#313 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Adriatic »

tvile wrote:
budza wrote:
:thumbup:
Možemo se slagati s njegovom nekadašnjom politikom ili ne ali za mene Silajdžić ostaje najugledniji političar ovih prostora...Dodala bih tu još i Josipovića
I Hamzaliju Ibrića :skoljka:
dustaban

#314 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by dustaban »

Znate sta cu ja vama sad reci...

Dakle Haris i po mom misljenju, cisto vizuelno gledajuci, izgleda kao jedan privlacan politicar. Medjutim, to je samo maska, radi se o shefu jedne mafijaske stranke, dakle radi se o mafijasu.
I s tim u vezi hocu da kazem da bih ja sada najradije glasao za Kristijana Golubovica! On je to sto jeste, dakle kriminalac,ali bez imalo licemjerja. Ova gospoda koja ima jedan imidz a sasvim drugaciji karakter, e oni su nasa najveca nesreca.

Shvatite jednom da je lijepi Hare nokat-i-meso za kriminalcem Jatom, Alijin Bakir pod Sajinim kisobranom, genijalac Lagumdzija u talu sa prascicem Fazlicem (koji mu je cak zenin rodjak)...

Kristijana Golubovica za predsjednika !
hrasno38

#315 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by hrasno38 »

dustaban wrote:Znate sta cu ja vama sad reci...

Dakle Haris i po mom misljenju, cisto vizuelno gledajuci, izgleda kao jedan privlacan politicar. Medjutim, to je samo maska, radi se o shefu jedne mafijaske stranke, dakle radi se o mafijasu.
I s tim u vezi hocu da kazem da bih ja sada najradije glasao za Kristijana Golubovica! On je to sto jeste, dakle kriminalac,ali bez imalo licemjerja. Ova gospoda koja ima jedan imidz a sasvim drugaciji karakter, e oni su nasa najveca nesreca.

Shvatite jednom da je lijepi Hare nokat-i-meso za kriminalcem Jatom, Alijin Bakir pod Sajinim kisobranom, genijalac Lagumdzija u talu sa prascicem Fazlicem (koji mu je cak zenin rodjak)...

ako nista onda mu ne bi trebalo osiguranje heheheheh
Paranoid

#316 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Paranoid »

Kakva dijabola moras biti pa napraviti poredjenje Golubović-Silajdzić. Hajde evo i da se složimo po pitanju kriminala, ali "pravo" je zeznuta stvar i dok sudija ne udari čekićem i kaže KRIV JE, sve je lupetanje i pucnji u prazno. Nego, sreća je da sve što imaš pobrojano ne prelazi dvocifreni broj, a zamisli da je BiH imala umjesto Alije jednog Miloševića, a bošnjaci oružje kao JNA....papuča od srbina ne bi ostala na ovim prostorima.
Zahvali Bogu što živiš kraj evropskih Bošnjaka i moli Ga da ti komšije ne polude bar upola kao Srbin 90te...
dustaban

#317 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by dustaban »

Paranoid wrote:
Kakva dijabola moras biti pa napraviti poredjenje Golubović-Silajdzić. Hajde evo i da se složimo po pitanju kriminala, ali "pravo" je zeznuta stvar i dok sudija ne udari čekićem i kaže KRIV JE, sve je lupetanje i pucnji u prazno. Nego, sreća je da sve što imaš pobrojano ne prelazi dvocifreni broj, a zamisli da je BiH imala umjesto Alije jednog Miloševića, a bošnjaci oružje kao JNA....papuča od srbina ne bi ostala na ovim prostorima.
Zahvali Bogu što živiš kraj evropskih Bošnjaka i moli Ga da ti komšije ne polude bar upola kao Srbin 90te...
Mislim da je krajnje vrijeme da prestanete tepati sami sebi. Niko meni nije valja vise nego ja njemu (njima).
A kad me vec vuces za jezik, 90-ih su svi poludili samo sto su neki ludjaci imali oruzje a neki ne. Ovi sto nisu imali oruzje uz sve to nisu imali ni pameti ("za rat je potrebno dvoje"). A kad se spoji odsustvo snage sa odsustvom pameti, neprijatelj ti i ne treba.

No to nije tema. Hare je fin onoliko koliko su fini oko njega. A ja ga vidim samo u drustvu sa olosom.
Paranoid

#318 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Paranoid »

Nema bolan tepanja, nego ti ukazujem da Silajdzic nije kriminalac dok se nedokaže i neprocesuira, a 90tih je poludio samo...znaš već.

Nego... obzirom da si ljubitelj Kristijana Golubovića, zar nije pametnije da se posvetiš njegovom radu, a akademika ostaviš sa strane.. ionako je nebitan.
SA 071

#319 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by SA 071 »

trhulj wrote:Gluposti, taj link nista ne dokazuje, osim da je sjediste toj kompaniji u Sarajevu kako pise u kontaktu. Nigdje se ne spominju ni Silajdzic ni njegova sestra, a i da je ona radila za tu kompaniju, pa sta, Niksicev brat radi u JP Autoceste FBIH, Grabovac zaposlio pola famiglije u EP BIH, pa nikom nista?

Taj link ti nije nikakav dokaz, a pogotovo to nije "raspitaj se o suvlasniku te kompanije"?

Inace zar je toliko tesko i skupo otici nekom novinaru sa fotoaparatom do Istanbula ili vec gdje u Tursku i uslikati sta to Silajdzic ima, ako vec ima mucke?

Osim toga i tad to ne znaci nista, tip je vise decenija obavljao visoke funkcije, ne govorimo o Lagumdziji i Izetbegovicu, nego o Silajdzicu koji moze i napolju uzeti lovu nevezano sa funkcije koje je obavljao. Ako pogledamo Clintona i Blaira, oni su zgrnuli desetine miliona eura nakon mandata, pa ih to ne cini korumpiranima. Silajdzic govori vise stranih jezika, osim toga i arapski, njemu zaraditi pare na govorima nece biti tesko, pogotovo kad ima retoriku dosta dobru.

Ono sto se ovdje nastoji nama prezentirati, vecinom od SDA (i SBB) kao i SDP (i DF) kadra je da su Silajdzic i SBIH korumpiraniji od SDA (i SBB) i SDP (i DF) kadrova, sto apsolutno nije istina. Sigurno jesu korumpirani, medjutim ni priblizno kao SDA (i SBB) i SDP (i DF) kadrovi.

Pa samo na Energopetrolu i Zeljeznicima FBIH, kadrovi SDA i HDZ su ukrali hrpu puta vise nego SBIH u paketu. Ista stvar sa autocestama i SDP.

O mrtvima sve najbolje, medjutim na Brankovicu i Hadzipasicu su se kola slomila i ako nije tajna da je iza operacije Energopetrol stojao licno rahmetli Sulejman Tihic, a vjerovatno i Bakir Izetbegovic.

Pogledajte snimke 60 minuta kad je Bakir Hadziomerovic bio urednik FTV, izborne debate, pa ono ni najmracniji umovi onako ne bi nedemokratski radili, pa ono je Risto Djogo "novinarstvo" i Zeljko Komsic je uzeo puno ucesce u tome, bez rijeci toga da je rekao, "cekajte ljudi, ovo nije demokratski i fer, nemojte mene mjesati u to"?

Pogledajte sad sta rade SDP u sklopu autocesta, kako trose kreditna sredstva koja ce vracati pokoljenja BiH, vatrometi, bikeri, muzika, ice i pice, reklamiranje drzavne firme iz kojeg razloga, kao da imaju konkurenta, nedovrsene dionice se otvaraju iskljucivo iz potrebe SDP-a da se reklamira drzavnim novcem itd itd. Sramotno. Kriminal SBIH, kojeg svakako ima, medjutim za bosanske koruptivne standard je nista, sta sve drugi rade.

I takvi kadrovi dodju ovdje i kazu "drz'te lopova"?

SBIH, a pogotovo SIlajdzic je smijenjen ne zato sto su krimosi, nego sto nisu zeljeli plesati kako im se sviralo, a muzika bas nije bila ugodna bosanskom uhu.
Sve je ovo dobro napisano.

Zanimljivo je i to da su demonizirali i Silajdžića i SBiH od izbora 2006. do izbora 2010. godine i predstavljali ih mafijom i krimosima i onda kada su "uzjahali" na vlast a SBiH se skoro pa raspala i nije nigdje bila u vlasti oni nikog ni ne uhapsiše, ni ne optužiše, a kamoli osudiše. Ako su ikome to mogli uraditi mogli su Silajdžiću, Heći, Jerlagiću... I šta se desilo? Ništa! Da je bilo elemenata, optužili bi oni njih i "pokazivali pravnu državu". Na kraju krajeva, nisu pokušali ni pakovati kao što su pokušali Budimiru...

Ali, nepobitna činjenica je da je "združeni zločinački poduhvat" Tihića, Lagumdžije (zajedno sa Komšićem) i Radončića kroz medijsko demoniziranje Silajdžića i njegove stranke doveo do uništavanja imidža stranke i medijskog etiketiranja Silajdžića kao nečeg što je zlo. Na žalost Bošnjaka, koji nisu ni svjesni svoje "nesvjesti"...
rajvosa1

#320 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by rajvosa1 »

Moje lično iskustvo je bilo da do tada većih lopova od SBiH nije bilo. Kao i mnogi, 2010. glasao za crvene pa se uvjerio da je moguće da ima gorih od SBiH. To do 2010. nisam vjerovao.
Haretu će, ipak, ostati vječiti biljeg čovjeka koji rušenjem aprilca zaustavio sve reformske procese u BiH, omogućio Dodika i otuđio strance od Bosne i Bošnjaka. To je veća šteta od lopovluka SDA/SDP.
mirsek

#321 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by mirsek »

Ne nego je dodik svojim odbijanjem reforme policije poceo orgijanje po BIH i blokadom njenog napretka a stranci su imali "cudno" strpljenje na sva ta njegova ponasanja i destrukcije a gdje je ceh na kraju platio Haris kojeg su izjednacavali sa dodikom a samo zato sto je htio sustinske promjene i stvarnu reformu koja ce stvoriti funkcionalnu drzavu bez mogucnosti da je blokiraju oni koji su joj najveci dusmani bili i ostali i tog se stava drzao do kraja .
Sva prica o kriminalu u stranci je drugi par opanaka.
hAZNADAR

#322 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by hAZNADAR »

rajvosa1 wrote:Moje lično iskustvo je bilo da do tada većih lopova od SBiH nije bilo. Kao i mnogi, 2010. glasao za crvene pa se uvjerio da je moguće da ima gorih od SBiH. To do 2010. nisam vjerovao.
Haretu će, ipak, ostati vječiti biljeg čovjeka koji rušenjem aprilca zaustavio sve reformske procese u BiH, omogućio Dodika i otuđio strance od Bosne i Bošnjaka. To je veća šteta od lopovluka SDA/SDP.
Ma da, a mi smo inace kao narod posteni svi. :D Pa kod nas se ljudi jos i javno "pohvale" kako su maznuli nesto iz firme, isfolirali neko socijalno primanje, nisu platili kartu, zakinuli porez, sjekli sumu, prisvojili nadjeni mobitel, kupili nesto od sanera, prenijeli krisom nesto preko granice, vozili brzo, okoristili ili zloupotrijebili funkciju,.... i to bez osude. Volimo i viceve o nama gdje smo kradljivci.

99% nas bi iskoristio svaku mogucu priliku da sta jamimo, taman da sjedimo u nekom odboru u mjesnoj zajednici,...

I onda kada nemamo - kivni smo na politicare ne zbog nekog postenja - vec sto imaju vise. Pokazale su uostalom i demonstracije da je zavist i pljacka bila veci motiv od tobozeg postenja i teznje pravnoj drzavi.

Politicari su ukljucujuci i Harisa iz naseg naroda, nase gore list, nas mentalitet, nase postenje, i opcenito slika nas - tako da je prozivka kao u naslovu teme cist cinizam - svi politicari su lopovi i sve stranke su lopovske - prosto zato sto su iz naseg naroda.

Nije Haris proizveo Dodika niti je mogao - ne moze Sarajevo nicim i nikako uticati na procese u RS. Dodik je samo nastavak iste politike i ideologije od prije - a vidjeli smo kako taj fasizam nesmetano raste i djeluje i prije Hareta i poslije Hareta. Osim ako ne vjerujes u jeftine izgovore iz Banjaluke gdje je njihov separatizam i aparthejd kao posljedica ataka iz Sarajeva, sarajevskog hegemonizma,.. :D Ko biva bili su inace BiH patrioti dok nije brezobrazni Hare poceo da sere.

Takodjer aprilski paket i rusenje je kao biva osnovni razlog kocenja drzave i nedostatka reformi. :D Pa jel treba crtati ovdje da je politika RS i opcenito srpskog nacionalizma od pocetka pa do kraja bila protiv bilo kakvog napretka BiH, da se sve svodi na podapinjanje stupica i separatizam,... to je alfa i omega svega,... kakav hebeni aprilski paket, imali smo masu nekakavih paketa, pa je i MZ pritiskala RS i prenosila nadleznosti i nametala stosta - jeli se sta promijenilo? Nema tog aprilskog paketa koji bi rijesio sustinu problema u BiH a to je Dejton.

Mozemo mi sada prozivati Hareta koliko hocemo - lopov je kao i ostali, korumiran kao i ostali,.. nista manje ili vise. Ali se zna ipak da nije nikada otvoreno suradjivao i koalirao sa cetnicima kao sto je radila SDA i da nije isao klecati u Laktasima zarad fotelje kao sto je radio SDP.
A ono sto je "srao" po domacim i stranim medijima, na tribinama svjetskih univerziteta i govornicama UN-a,... o genocidu i fasizmu je ustvari samo bilo i ostalo ono sto svi mi mislimo. Razlika je samo u tome sto neki radije nebi talasali,..
Dr. Kuca

#323 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by Dr. Kuca »

Haris, faro, zeljko sve ih ista sudbina ceka.
spreca

#324 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by spreca »

hAZNADAR wrote:
rajvosa1 wrote:Moje lično iskustvo je bilo da do tada većih lopova od SBiH nije bilo. Kao i mnogi, 2010. glasao za crvene pa se uvjerio da je moguće da ima gorih od SBiH. To do 2010. nisam vjerovao.
Ma da, a mi smo inace kao narod posteni svi. :D Pa kod nas se ljudi jos i javno "pohvale" kako su maznuli nesto iz firme, isfolirali neko socijalno primanje, nisu platili kartu, zakinuli porez, sjekli sumu, prisvojili nadjeni mobitel, kupili nesto od sanera, prenijeli krisom nesto preko granice, vozili brzo, okoristili ili zloupotrijebili funkciju,.... i to bez osude. Volimo i viceve o nama gdje smo kradljivci.

99% nas bi iskoristio svaku mogucu priliku da sta jamimo, taman da sjedimo u nekom odboru u mjesnoj zajednici,...

I onda kada nemamo - kivni smo na politicare ne zbog nekog postenja - vec sto imaju vise. Pokazale su uostalom i demonstracije da je zavist i pljacka bila veci motiv od tobozeg postenja i teznje pravnoj drzavi.

Politicari su ukljucujuci i Harisa iz naseg naroda, nase gore list, nas mentalitet, nase postenje, i opcenito slika nas - tako da je prozivka kao u naslovu teme cist cinizam - svi politicari su lopovi i sve stranke su lopovske - prosto zato sto su iz naseg naroda.

Nije Haris proizveo Dodika niti je mogao - ne moze Sarajevo nicim i nikako uticati na procese u RS. Dodik je samo nastavak iste politike i ideologije od prije - a vidjeli smo kako taj fasizam nesmetano raste i djeluje i prije Hareta i poslije Hareta. Osim ako ne vjerujes u jeftine izgovore iz Banjaluke gdje je njihov separatizam i aparthejd kao posljedica ataka iz Sarajeva, sarajevskog hegemonizma,.. :D Ko biva bili su inace BiH patrioti dok nije brezobrazni Hare poceo da sere.

Takodjer aprilski paket i rusenje je kao biva osnovni razlog kocenja drzave i nedostatka reformi. :D Pa jel treba crtati ovdje da je politika RS i opcenito srpskog nacionalizma od pocetka pa do kraja bila protiv bilo kakvog napretka BiH, da se sve svodi na podapinjanje stupica i separatizam,... to je alfa i omega svega,... kakav hebeni aprilski paket, imali smo masu nekakavih paketa, pa je i MZ pritiskala RS i prenosila nadleznosti i nametala stosta - jeli se sta promijenilo? Nema tog aprilskog paketa koji bi rijesio sustinu problema u BiH a to je Dejton.

Mozemo mi sada prozivati Hareta koliko hocemo - lopov je kao i ostali, korumiran kao i ostali,.. nista manje ili vise. Ali se zna ipak da nije nikada otvoreno suradjivao i koalirao sa cetnicima kao sto je radila SDA i da nije isao klecati u Laktasima zarad fotelje kao sto je radio SDP.
A ono sto je "srao" po domacim i stranim medijima, na tribinama svjetskih univerziteta i govornicama UN-a,... o genocidu i fasizmu je ustvari samo bilo i ostalo ono sto svi mi mislimo. Razlika je samo u tome sto neki radije nebi talasali,..
:thumbup: :thumbup:
hrasno38

#325 Re: PROPAST HARISA SILAJDŽIĆA I NJEGOVE LOPOVSKE STRANKE!!!

Post by hrasno38 »

llll wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/amer-jer ... /140930104

Kantonalni odbor SDA je za sutra najavio konferenciju za medije na kojoj će, kako su naveli, predstaviti članstvo i čelnike općinskih savjeta Stranke za BiH Vogošće, Novog Grada, Starog Grada, Ilidže i Ilijaša, koje je prešlo u SDA. O čemu se radi?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zvizdic- ... /141001076
Oko 700 istaknutih funkcionera Stranke za BiH prešlo je u posljednjih deset dana u Stranku demokratske akcije (SDA) - kazao je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Denis Zvizdić.
Svi bježe od egomanijaka na tabletama čak i Haris ne želi sa njim da surađuje ...
Vracaju se odakle su i dosli u S BiH ili u prevodu "Lesi se vraca kuci".
Post Reply