rajvosa1 wrote:Moje lično iskustvo je bilo da do tada većih lopova od SBiH nije bilo. Kao i mnogi, 2010. glasao za crvene pa se uvjerio da je moguće da ima gorih od SBiH. To do 2010. nisam vjerovao.
Haretu će, ipak, ostati vječiti biljeg čovjeka koji rušenjem aprilca zaustavio sve reformske procese u BiH, omogućio Dodika i otuđio strance od Bosne i Bošnjaka. To je veća šteta od lopovluka SDA/SDP.
Ma da, a mi smo inace kao narod posteni svi.

Pa kod nas se ljudi jos i javno "pohvale" kako su maznuli nesto iz firme, isfolirali neko socijalno primanje, nisu platili kartu, zakinuli porez, sjekli sumu, prisvojili nadjeni mobitel, kupili nesto od sanera, prenijeli krisom nesto preko granice, vozili brzo, okoristili ili zloupotrijebili funkciju,.... i to bez osude. Volimo i viceve o nama gdje smo kradljivci.
99% nas bi iskoristio svaku mogucu priliku da sta jamimo, taman da sjedimo u nekom odboru u mjesnoj zajednici,...
I onda kada nemamo - kivni smo na politicare ne zbog nekog postenja - vec sto imaju vise. Pokazale su uostalom i demonstracije da je zavist i pljacka bila veci motiv od tobozeg postenja i teznje pravnoj drzavi.
Politicari su ukljucujuci i Harisa iz naseg naroda, nase gore list, nas mentalitet, nase postenje, i opcenito slika nas - tako da je prozivka kao u naslovu teme cist cinizam - svi politicari su lopovi i sve stranke su lopovske - prosto zato sto su iz naseg naroda.
Nije Haris proizveo Dodika niti je mogao - ne moze Sarajevo nicim i nikako uticati na procese u RS. Dodik je samo nastavak iste politike i ideologije od prije - a vidjeli smo kako taj fasizam nesmetano raste i djeluje i prije Hareta i poslije Hareta. Osim ako ne vjerujes u jeftine izgovore iz Banjaluke gdje je njihov separatizam i aparthejd kao posljedica ataka iz Sarajeva, sarajevskog hegemonizma,..

Ko biva bili su inace BiH patrioti dok nije brezobrazni Hare poceo da sere.
Takodjer aprilski paket i rusenje je kao biva osnovni razlog kocenja drzave i nedostatka reformi.

Pa jel treba crtati ovdje da je politika RS i opcenito srpskog nacionalizma od pocetka pa do kraja bila protiv bilo kakvog napretka BiH, da se sve svodi na podapinjanje stupica i separatizam,... to je alfa i omega svega,... kakav hebeni aprilski paket, imali smo masu nekakavih paketa, pa je i MZ pritiskala RS i prenosila nadleznosti i nametala stosta - jeli se sta promijenilo? Nema tog aprilskog paketa koji bi rijesio sustinu problema u BiH a to je Dejton.
Mozemo mi sada prozivati Hareta koliko hocemo - lopov je kao i ostali, korumiran kao i ostali,.. nista manje ili vise. Ali se zna ipak da nije nikada otvoreno suradjivao i koalirao sa cetnicima kao sto je radila SDA i da nije isao klecati u Laktasima zarad fotelje kao sto je radio SDP.
A ono sto je "srao" po domacim i stranim medijima, na tribinama svjetskih univerziteta i govornicama UN-a,... o genocidu i fasizmu je ustvari samo bilo i ostalo ono sto svi mi mislimo. Razlika je samo u tome sto neki radije nebi talasali,..