Sporazumni razvod - prvo rociste
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
sumirprimus
#301 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
a ne, taj hickokov film necete gledat, pa da i ja budem subjekat ove teme 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#302 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Jok, on bi da gleda sa strane...Euridika wrote:Ma slatko i kafa uvijek može.SaraFina wrote:Imaš pravo bez diskusije ikakve, na onaj dugi post! A čokoladu trenutno bi mogla jedino uz kafu s tobom pojesti. Ona druga opcija došla bi u obzir mjesecima kasnije tek. Nemoćna sam trenutno za hrvanjeEuridika wrote:...![]()
@sumirprimus
Što te zanima, je l' to i ti hoćeš da se potučeš sa mnom?
-
sumirprimus
#303 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
neka hvala ne bih ja da dijelim imovinu 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#304 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Pa rekao sam gledaš, šta bi ti, da i pipaš 
-
sumirprimus
#305 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
vidis kakve su danas zene,i za gledanje izgubis i 100% a ne samo 50 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#306 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Nek mi onda izbije oba odmah, nema kompromisa 
-
sumirprimus
#307 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
sta oba, kredita jel? 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#308 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Jok, neće to, ne boj se
Otkud ti znaš da imam dva kredita, baba vanga
Oka, bolan, oka
Otkud ti znaš da imam dva kredita, baba vanga
Oka, bolan, oka
Last edited by Tomahawk11 on 09/05/2019 10:44, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#309 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
aa to, to moze nek cupa 
- SaraFina
#310 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Euridika wrote:Ma svega ima. To nešto je moglo biti samo ono beznačajno da su jedno drugom dosadili, a moglo je biti i nešto ozbiljnije - svađe, neslaganja, različiti karakteri, razdvojenost, utjecaj familije (njegove i/ili njene), ma svašta...CPT wrote:"bilo je nesto" se sigurno odnosi na snijeg, jel tako? bilo je nesto pa je ona (morala) naci drugog? sto sigurno ne znaci da je on za nesto kriv, zar ne?Euridika wrote:Ne, on je kriv što je živ.![]()
Gdje si pročitao iz mog posta išta o krivici? De ba, ne projicirajte svoje vizije na tuđe postove.
Bude tu ranjen ego, 30 i neka ledjima i neko pridje se pricom kako je najljepsa i najbolja... A ona odma u nebesima jer ima nesto frisko. Oko mene ima bar 10tak zena koje su na takav nacin unistile obitelj (i djecu). Sto je najgore, to urade zbog virtuelnih ljubavi koje traju mjesec ili dva. Da ne bude zabune, rade to i muskarci ali se radilo o njoj. I muskarac nakon 5 godina braka u slicnoj situaciji sigurno vec ima "rezervu" u igri.
Ne postoji nikad krivica samo jedne strane (osim u slučaju nasilja u porodici ili teških poroka). Ja ne branim ni nju ni njega, niti krivim ijedno od njih. Mi ovu konkretnu priču ne znamo, zapravo sam pokretač je rekao da nema uopće treće osobe u igri (forumaši koji su diskutovali su ubacili u igru treću osobu). Krivi su oboje u nekoj mjeri. Meni se recimo nije dopao moment da je ona njemu servirala papire pri prvom susretu/razgovoru. Ali nije ni on u toj prilici odreagovao primjereno (potpisao ih je, s mišlju da će ona promijeniti svoje mišljenje). Vidi se iz tog primjera da niko od njih nije jasno izgovorio ono što je mislio prije nego što je povukao svoj potez. A čim komunikacija nije dobra i otvorena, tu se svašta može provući.
U suštini, najgluplje od svega je da mi ovdje razglabamo o situaciji koju ne poznajemo.A niko nikad i ne poznaje tuđu situaciju dovoljno dobro - jedno je ono što vidiš u javnosti, a drugo je ono iza zatvorenih vrata.
Ja sam isto razmišljala da je možda čovjek bio tokom veze i braka nešto više posesivan prema supruzi. I onda ta osmomjesečna razdvojenost dovela je do ljubomore, nepovjerenja i smaranja koje njoj dosadilo i ubilo volju za životom.
Opisivao je depresivna razdoblja koja su ga pratila u tuđini, a inače tvrdi da je stabilna i uravnotežena osoba.
Pa sam savjetovala da popriča sa suprugom i prisjeti se sam preispitujući sebe je li ikada u životu imao povod s njene strane za ljubomoru.
Što kažeš može tu biti milion razloga. Ali nakon nekoliko godina veze i braka ja bi otkrila što je nju navelo na tako drastičan rez poput razvoda.
Ako povratka nema, okrenula bi novi list.
- SaraFina
#311 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Tomahawk11 wrote:
Jok, on bi da gleda sa strane...
Tomo đavole!!!
-
sumirprimus
#312 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
dok ona ne smije cokolade, 
-
moonca
#313 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Nije bas da joj je ubijena volja za zivotom -dok se razvodi ----I onda ta osmomjesečna razdvojenost dovela je do ljubomore, nepovjerenja i smaranja koje njoj dosadilo i ubilo volju za životom.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#314 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Euridika wrote:A propos teme, osim one klasične ograde da niko od nas ne zna šta je u pozadini ovog slučaja pa stoga ne može dati ni mjerodavan sud, neke preporuke bi bile da pokušate razgovarati. Bez obzira na ishod razgovora, razgovor je bitan. I kad se ljudi razvode, opet moraju razgovarati. Natjeraće vas sud da se izjašnjavate ako vi sami nećete. Bračni savjetnik nije loša ideja, opet nebitno kako će se stvari okončati. Bitno je da vas dvoje otvoreno jedno drugom iznesete sve misli i emocije, i pozitivne i negativne. Bitno je i vrijeme, ne žurite nigdje. Pretpostavljam da ste mladi, nećete puno izgubiti ako sačekate koji mjesec. Potrebno je da se malo smirite i razmislite o svemu hladne glave, sad ste previše uzrujani svime.
i ja sam to napisala.
i kad-tad, javit će se potreba za razgovorom da se situacija "raščisti"...ne valja ostavljati nedovršene i nejasne priče iza sebe.
-
moonca
#315 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Bitno je dok je sve ok, opet i ne moraju biti sve misli.Bitno je da vas dvoje otvoreno jedno drugom iznesete sve misli i emocije, i pozitivne i negativne.
U ovoj situaciji, nemaju djece nista ih ne veze u buducnosti.
-
todd_smith
#316 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
nemas sta pricati, djevojka blokirala i njega i porodicu i ne benda 1%lmo wrote:Euridika wrote:A propos teme, osim one klasične ograde da niko od nas ne zna šta je u pozadini ovog slučaja pa stoga ne može dati ni mjerodavan sud, neke preporuke bi bile da pokušate razgovarati. Bez obzira na ishod razgovora, razgovor je bitan. I kad se ljudi razvode, opet moraju razgovarati. Natjeraće vas sud da se izjašnjavate ako vi sami nećete. Bračni savjetnik nije loša ideja, opet nebitno kako će se stvari okončati. Bitno je da vas dvoje otvoreno jedno drugom iznesete sve misli i emocije, i pozitivne i negativne. Bitno je i vrijeme, ne žurite nigdje. Pretpostavljam da ste mladi, nećete puno izgubiti ako sačekate koji mjesec. Potrebno je da se malo smirite i razmislite o svemu hladne glave, sad ste previše uzrujani svime.![]()
i ja sam to napisala.
i kad-tad, javit će se potreba za razgovorom da se situacija "raščisti"...ne valja ostavljati nedovršene i nejasne priče iza sebe.
moze biti samo jedan razlog za to
najpametnije mu je da se izvuce kako treba i zna iz situacije, koliko finanijski tako i emotivno
-
sumirprimus
#317 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
al sta ova njemacka u zadnje vrijeme unisti brakova cudo 
- GandalfSivi
#318 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Raspisaste se vi ovdje, momak napisao par postova o svojoj situaciji i pobjegao od vasih prepucavanja. Anyhow, nazalost sam expert u ovim stvarima, koji je minimalno dva puta prosao kroz tu papirologiju, a i jos barem jednom kroz izlazak iz ozbiljne dugogodisnje veze (mada na kraju se sve dobro zavrsi, samo treba vjerovati u to), pa ono mogu baciti par savjeta.
1. Po meni je sporazumni razvod (naslov teme) kada oboje kazu da prihvataju samovoljno razvod, a ne kada se prijeti advokatom.
2. Koliko ja vidim iz uvodnog posta, ovdje nije poenta razvoda nego slomljenog srca.
3. Sta god uradis, nemoj na silu traziti da ti se vrati, tipa potpisao sam, ali sam se zajebao, necu ti dati razvod. Samo ces je jos vise otjerati.
4. Znam da je tesko, ali prvo i osnovno, voli i postuj sebe, pa ce onda i drugi da se bolje ponasaju prema tebi. Nije problem ni moliti, ni plakati, ali sve to ima svoj vijek trajanja.
5. Apsolutno ne mora biti treca osoba u pitanju, pogotovo ako su neke teske rijeci pale u tih osam mjeseci, ali nemoj ni to iskljuciti, mada je to realno skoro uvijek posljedica, a rijetko uzrok.
6. Sada ti ne postoje velike rijeci, ni velika djela, postoji samo zivot i lagani napredak dan po dan. Znam da je nemoguce u to vjerovati sada, ali svaki dan ce pomalo biti bolji od prethodnog.
7. Ne vjerujem u isprazne parole psihologa i zivotnih trenera, ali velika je istina da sreca dolazi iznutra, da si ti prva osoba koja sebe moze napraviti sretnim, pa onda dodju svi ostali.
8. Kada god ti je tesko, sjeti se sranja kroz koja si prolazio (prolazis) i skontaj da ce ti mozda biti bolje bez toga.
9. Ovo je skoro pa ponovljanje, ali mora se jos jednom reci, samopostovanje je najbitnija stvar, vjeruj u sebe, a ako ona nece, to je njen problem.
Eto, to je u kratkim crtama, ako imas ikakvih pitanja, slobodno ih postavi, tu smo da se pomazemo...
1. Po meni je sporazumni razvod (naslov teme) kada oboje kazu da prihvataju samovoljno razvod, a ne kada se prijeti advokatom.
2. Koliko ja vidim iz uvodnog posta, ovdje nije poenta razvoda nego slomljenog srca.
3. Sta god uradis, nemoj na silu traziti da ti se vrati, tipa potpisao sam, ali sam se zajebao, necu ti dati razvod. Samo ces je jos vise otjerati.
4. Znam da je tesko, ali prvo i osnovno, voli i postuj sebe, pa ce onda i drugi da se bolje ponasaju prema tebi. Nije problem ni moliti, ni plakati, ali sve to ima svoj vijek trajanja.
5. Apsolutno ne mora biti treca osoba u pitanju, pogotovo ako su neke teske rijeci pale u tih osam mjeseci, ali nemoj ni to iskljuciti, mada je to realno skoro uvijek posljedica, a rijetko uzrok.
6. Sada ti ne postoje velike rijeci, ni velika djela, postoji samo zivot i lagani napredak dan po dan. Znam da je nemoguce u to vjerovati sada, ali svaki dan ce pomalo biti bolji od prethodnog.
7. Ne vjerujem u isprazne parole psihologa i zivotnih trenera, ali velika je istina da sreca dolazi iznutra, da si ti prva osoba koja sebe moze napraviti sretnim, pa onda dodju svi ostali.
8. Kada god ti je tesko, sjeti se sranja kroz koja si prolazio (prolazis) i skontaj da ce ti mozda biti bolje bez toga.
9. Ovo je skoro pa ponovljanje, ali mora se jos jednom reci, samopostovanje je najbitnija stvar, vjeruj u sebe, a ako ona nece, to je njen problem.
Eto, to je u kratkim crtama, ako imas ikakvih pitanja, slobodno ih postavi, tu smo da se pomazemo...
- ho oponopono
#319 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Only_4Kids wrote:Moze li mi neko objasniti sta mogu uciniti u slijedecoj situaciji:
Moja zena i ja i dok smo u vezi bili zivjeli smo zajedno 4 i po godine + godinu i po braka.
Uglavnom smo apsolutno kompatibilni i imali smo i vezu i brak bez ikakvih gluposti i raspravljanja o npr. kafama, izlascima sa rajom, podjelama musko/zenskim, podrsci i svemu ostalom. Apsolutno svemu, bez ikakvog pretjerivanja.
Bilo je svadja i uvreda sa obje strane, ali jbga za ovih 5 i nesto godina i 2 kamena bi se posvadjala.
Odlucili da cemo vani, i radili smo na tome. Ja sam otisao prije nekih 8 mjeseci dok je ona cekala svoju vizu.
Dugo bi bilo da pisem sta i kako se desilo, uglavnom masu masu depresije sa moje strane i doslo je do pucanja veze njenom odlukom.
Ja sam ucinio sve apsolutno da pokusam da razgovaram sa njom i da nekako probamo da to rijesimo pricom, sto je na kraju rezultiralo blokom na svemu.
Prijatelji, porodica, poznanici i svi ostali, niko apsolutno ne moze da vjeruje da je kraj i svi su nekako pokusali da dopru do nje.
Odmah sam nekako uzeo let nazad, jedva nekako kafu izmolio, i ona jedva nekako na nagovor 100 prijatelja odlucila da dodje.
Na kafi sam dobio odmah (2 sedmice nakon svadje) i papire da potpisem za razvod.
Ja sam ih potpisao, jer sam dobio prijetnje "ako ne potpises, ja odoh advokatu", a iskreno mislio sam "ako potpisem, dat cu joj vremena da se ohladi". Glup potez sada kad skontam, ali helem.
Uglavnom, otisao sam predaleko sa pricom, na poentu:
Imam rociste nekad krajem Juna, ja ne zelim da se razvedem jer mislim da bi uz pomoc neke vrste savjetnika ili psihologa mogli da ovo rascistimo. Glupo je i zalio bi citav zivot da ne pokusam sve, jer je to osoba sa kojom "znam zivot".
Sa druge strane isto tako sam svjestan da ja nju ne mogu natjerati da bude samnom u braku. (nije zagondzija u pitanju, znao bi)
Koliko je moguce na tom brakorazvodnom rocistu predloziti nesto ovako sudiji?
Koliko bi to sve promijenilo stvari i sl?
...meni bi bilo ispod časti, razuma, htjenja, volje, želje... da nekoga molim i vučem za rukav da bude i dalje sa mnom
- pustopoljina
#320 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Ne molis NEKOGA
nekad s tom osobom imas i dijete.
nekad s tom osobom imas i dijete.
- ho oponopono
#321 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
...i šta kinder je neka smetnja, on čuva ko fol vašu malu hepi zajednicu...da ne lajem...
...a ovamo se persone ne mogu organski ili jedna veremi drugu boli kara...ili su dopizdili jedno drugome Bože moj smak svijeta, govna će da padaju...
...druga strana napravila odveć izbor, a isti je da ne bude sa mnom i imamo mi tri kindera može i pet, jooooj nemoj, kinderi nas vežu, pokušajmo iznova...ne moli se za ljubav...nikad i niko niti se tjera nešto nazor ... ustvari, ne volim te nisam te nikad ni volio, na tvoje omiljeno pitanje eto ti odgovor...
...druga strana napravila odveć izbor, a isti je da ne bude sa mnom i imamo mi tri kindera može i pet, jooooj nemoj, kinderi nas vežu, pokušajmo iznova...ne moli se za ljubav...nikad i niko niti se tjera nešto nazor ... ustvari, ne volim te nisam te nikad ni volio, na tvoje omiljeno pitanje eto ti odgovor...
- pustopoljina
#322 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Nije to kinder.ho oponopono wrote:...i šta kinder je neka smetnja, on čuva ko fol vašu malu hepi zajednicu...da ne lajem......a ovamo se persone ne mogu organski ili jedna veremi drugu boli kara...ili su dopizdili jedno drugome Bože moj smak svijeta, govna će da padaju...
Nije kinder kao vaza na stolu.
To je neko koga nisi slucajno napravio sa slucajnim prolaznikom.
Ne veze te kinder ko fakt oko kojeg se glodjes oko alimentacije, nego citav zivot koji je kinderovom zivotu prethodio.
Neki od vas kao da nisu spojili duze od tri mjeseca sa drugim ljudskim bicem.
- pustopoljina
#323 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Ako za nesto vrijedi tupiti zube, onda je to za porodicu i ljubav, ako je jos ima.
Ako je nema, gotovo, prezivjeces...ali ni ne pokusati rastabiriti kad se duhovi smire, to je u najmanju ruku asocijalno.
Ako je nema, gotovo, prezivjeces...ali ni ne pokusati rastabiriti kad se duhovi smire, to je u najmanju ruku asocijalno.
- ho oponopono
#324 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
...ne bi ja mogla sa njime u istu postelju leći, ja to presječem, nema zlatne sredine, šta ću takva sam...pustopoljina wrote:Ako za nesto vrijedi tupiti zube, onda je to za porodicu i ljubav, ako je jos ima.
...šta imam tabiriti, odveć je tabirio sam sa sobom, ako je nešto takvo već prezentovano, nema tu smiraja, duhova, samo čista promaha... pokušaću da te poljubim, a ti se pravi luda...ne ide...
- pustopoljina
#325 Re: Sporazumni razvod - prvo rociste
Aha.ho oponopono wrote:...ne bi ja mogla sa njime u istu postelju leći, ja to presječem, nema zlatne sredine, šta ću takva sam...pustopoljina wrote:Ako za nesto vrijedi tupiti zube, onda je to za porodicu i ljubav, ako je jos ima.
...šta imam tabiriti, odveć je tabirio sam sa sobom, ako je nešto takvo već prezentovano, nema tu smiraja, duhova, samo čista promaha... pokušaću da te poljubim, a ti se pravi luda...ne ide...
Lako je sa figom u dzepu.