''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Moderator: anex
-
Richard Peti
#301 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Al Jazeera Balkans Channel Coming Soon
Al Jazeera Network has announced that it will launch a new channel, Al Jazeera Balkans, in early 2011. Based in Sarajevo, the channel will broadcast news and current affairs programming to audiences across the Balkans region in the regional language. Al Jazeera Balkans will be available on major cable services as well as satellite across the Balkans region.
Continuing in the tradition of Al Jazeera's groundbreaking journalism, the channel will provide audiences in the Balkans with a key source of independent international and regional news. In addition to its regionally focused news, Al Jazeera Balkans will draw from the existing resources of Al Jazeera's news services as well as from the network's extensive international newsgathering operations from over 65 bureaus across the world.
http://balkans.aljazeera.net/
Al Jazeera Network has announced that it will launch a new channel, Al Jazeera Balkans, in early 2011. Based in Sarajevo, the channel will broadcast news and current affairs programming to audiences across the Balkans region in the regional language. Al Jazeera Balkans will be available on major cable services as well as satellite across the Balkans region.
Continuing in the tradition of Al Jazeera's groundbreaking journalism, the channel will provide audiences in the Balkans with a key source of independent international and regional news. In addition to its regionally focused news, Al Jazeera Balkans will draw from the existing resources of Al Jazeera's news services as well as from the network's extensive international newsgathering operations from over 65 bureaus across the world.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#302 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
dzemmo wrote:Al Jazeera Balkans Channel Coming Soon
jako sam uzbuđen zbog ovoga
k'o da je Ferrarri otvorio fabriku u Ilijašu
- heckler
#303 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Hmmm vrlo vrlo interesantno. Iz neutralnog se prebacujem u blagog optimistu da ce ovo stvarno da se desi. Ako ovo stvarno proradi na nivou ovo bi fakat moglo napraviti tektonski poremecaj u medijima ovdje.
-
DancingKing
#304 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
I u zagrebačkom Jutarnjem listu također... Fino, finodzemmo wrote:Al Jazeera trazi generalnog managera, ima u oslobodjenju oglas
-
Richard Peti
#305 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
evo oglasa:

-
manki
#306 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Hahahahahah kralju, kako se slatko nasmijah ovom.Chmoljo wrote:dzemmo wrote:Al Jazeera Balkans Channel Coming Soon
http://balkans.aljazeera.net/![]()
jako sam uzbuđen zbog ovogaovo je fakat, fakat odlična stvar
![]()
k'o da je Ferrarri otvorio fabriku u Ilijašu
-
manki
#307 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Evo i ja uslikah prije 5 minuta

Nema više NTV99 mjuze
Svaka čast Al Jazeeri na ovom, ovo će biti vrh.

Nema više NTV99 mjuze
Svaka čast Al Jazeeri na ovom, ovo će biti vrh.
- mrtva kokoš
#308 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
kulenovic se izgleda opet uhljebio na savjetnicku poziciju, nema sta dobro se prodao...Arapski CNN kupio NTV 99: Balkanska „Al-Jazeera“ starta u januaru 2011.
Arapi platili dugove NTV 99 od 2,3 miliona KM
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
T.L. - F. V. 18/09/2010 09:27:00
image
Nakon što je od kompanije PEP, u vlasništvu Adila Kulenovića, konačno kupila NTV 99, moćna katarska televizijska kuća „Al-Jazeera“ definitivno će započeti svoje emitiranje iz Sarajeva u januaru 2011. godine, ekskluzivno saznaje „Dnevni avaz“.
Time je završena trakavica s dolaskom arapskog CNN-a u Sarajevo.
Odobrenje regulatora Emitiranje programa, kako je naš list i najavio još u maju ove godine, odvijat će se pod imenom „Al-Jazeera - Balkans“. Start programa najavljen je jučer i na NTV 99.
Istovremeno, jučer je u dnevnim novinama u BiH, Srbiji i Hrvatskoj objavljen konkurs za generalnog direktora balkanske „Al-Jazeere“, koji ostaje otvoren do 27. septembra. U oglasu je istaknuto da će ovaj „međunarodni televizijski kanal uskoro pokrivati cijeli Balkan“.
Kako „Avaz“ pouzdano saznaje, NTV 99 je kupljen u prošli ponedjeljak za 2,3
miliona KM. Novac neće dobiti gazda Kulenović, već će Arapi platiti dugove njegove medijske kuće. Osim toga, dogovoreno je da bude zadržano šest uposlenika ove televizije, dok će Kulenović biti angažiran kao savjetnik.
Polovinom juna ove godine u glavnom gradu BiH registriran je „Al-Jazeera
Network“ d.o.o. Sarajevo da bi se izbjegle zakonske odredbe prema kojima stranci ne mogu biti većinski vlasnici domaćih medija.
Kako je „Avazu“ potvrđeno, nadležni regulator dao je odobrenje „Al-Jazeeri“
da preuzme NTV 99.
Atraktivne lokacije NTV 99 ima jednu televizijsku i dvije radijske frekvencije.
Zemaljska mreža pokrivat će Sarajevo i Fojnicu, dok će ostatak BiH i regiona program moći pratiti putem kablovskih operatera, a kasnije i satelita.
U ovaj projekt samo do kraja ove godine bit će investirano čak 20 miliona maraka.
Sjedište „Al-Jazeere - Balkans“ u Sarajevu još nije određeno. Iako je ozbiljno
razmatran smještaj u zgradu novootvorenog „Importannea“, na kraju se od tog objekta odustalo. Trenutno se razmatra više atraktivnih lokacija u Sarajevu.
Posao za 100 osoba
„Al-Jazeera - Balkans“ zaposlit će 100 osoba, od čega 35 do 40 novinara iz zemalja bivše Jugoslavije, a prvenstveno iz BiH, Srbije i Hrvatske. U prvoj
godini bit će zaposleno 50 ljudi.
Iako pregovori još nisu započeli, ozbiljno su zainteresirani za tri regionalne televizijske zvijezde, koje bi privukle pažnju javnosti. Novinari koji budu primljeni ići će na „Al-Jazeerinu“ obuku u Dohu u trajanju od tri sedmice
do tri mjeseca.
neko ko je napravio 2,3 miliona duga i dalje ce da savjetuje
ali dobro ne vjerujem da su katarci toliko glupi, on je tu primljen samo iz razloga sto je to vjerovatno bio
neki njegov uslov prilikom prodaje. nece on nista raditi a dobivat ce finu lovu...
-
sarajevsko_pivo
#309 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Znaci krece uskoro 
-
sarajevsko_pivo
#310 Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan'' u Sarajevu ?
-
ssmmiilleeyy
#311 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
Moram priznati kad sam prvi put vidio temu,ucinilo mi se najbolja lokacija Al Qaida Balkan

-
ljeljenca
#312 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
stupski buvljak, dzamija kralj fahd, bocinja ili gornja maoca!
- Chmoljo
#313 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
vidi se tvoje poznavanje dotične teme.ljeljenca wrote:stupski buvljak, dzamija kralj fahd, bocinja ili gornja maoca!
- Chmoljo
#314 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
teme spojene... nema potrebe za duplanjem.
- kokuz_sa
#315 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
ma ne moze oko dzamije ima crkva blizu..ljeljenca wrote:stupski buvljak, dzamija kralj fahd, bocinja ili gornja maoca!
vidim opao i broj vehabija u dzamiji radi toga
- BarbaDue
#316 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Bolje gledati ovaj telop nego program 99manki wrote:Evo i ja uslikah prije 5 minuta
Nema više NTV99 mjuze![]()
![]()
Svaka čast Al Jazeeri na ovom, ovo će biti vrh.![]()
![]()
btw, nije mi jasan naslov teme...pa zar je bitna lokacija?
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#317 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
Ova Al Jazira bi mogla zatvorit Sanelu, Harisa i Safu objednoc

-
Kenan-sa
#318 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
A.J. ce biti Balkanski CNN,ubjedljivo najjaca televizija u regionu,sasvim sigurno! hej,pa oni do nove godine ulazu 20 miliona KM,znate li vi sta to znaci..pa oni ce da naprave cudo od ove televizije...jos ako otkupe pravo prenosa nekih vaznih sportskih dogadjaja,vrlo brzo ce biti bez konkurencije u BIH..
Kad je rijec o sjedistu ove tv kuce u Sarajevu,pa po meni najbolje lokacije su BBI,Bosmal,ATT i Importane Centar!
Kad je rijec o sjedistu ove tv kuce u Sarajevu,pa po meni najbolje lokacije su BBI,Bosmal,ATT i Importane Centar!
- Chmoljo
#319 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
meni je najbitnije to što će dići na viši nivo novinarstvo. to vuče za sobom pismeni kadar, a i ono najbitnije, opismenjavanje onih što gledaju taj kanal.Kenan-sa wrote:A.J. ce biti Balkanski CNN,ubjedljivo najjaca televizija u regionu,sasvim sigurno! hej,pa oni do nove godine ulazu 20 miliona KM,znate li vi sta to znaci..pa oni ce da naprave cudo od ove televizije...jos ako otkupe pravo prenosa nekih vaznih sportskih dogadjaja,vrlo brzo ce biti bez konkurencije u BIH..
nemojte me pogrešno shvatiti, ne očekujem čuda. farme i velika braća i mame će biti opet aktuelni i konzumirani, ali sada ima izbor. i to kakav
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#320 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
Ja najvise ocekujem od njih da podignu letvicu na domacem guvnu.. a nije samo rijec o novinarima.... idu tu i kolone analiticara, istrazivaca, lektora i kolektora a najvise konzumenti koji sve to "trose" ..Chmoljo wrote:meni je najbitnije to što će dići na viši nivo novinarstvo. to vuče za sobom pismeni kadar, a i ono najbitnije, opismenjavanje onih što gledaju taj kanal.Kenan-sa wrote:A.J. ce biti Balkanski CNN,ubjedljivo najjaca televizija u regionu,sasvim sigurno! hej,pa oni do nove godine ulazu 20 miliona KM,znate li vi sta to znaci..pa oni ce da naprave cudo od ove televizije...jos ako otkupe pravo prenosa nekih vaznih sportskih dogadjaja,vrlo brzo ce biti bez konkurencije u BIH..
nemojte me pogrešno shvatiti, ne očekujem čuda. farme i velika braća i mame će biti opet aktuelni i konzumirani, ali sada ima izbor. i to kakav
bIh nema dobrih novinara iz sfere bisnisa, ekonomije, eu itegracija, medjunarodnih odnosa ...
imamo najvise copy/paste kursita sa pocetnih windows tecajeva ...
neshvatlhjivo ej da neko pise za virtueli svjijet a zaboravlje da citalac ne zeli kopiju koju je netom procito, vec hoce da procita drukciji -bar za nijansu-stav i vidjenje istog dogadjaja..
- ima´l_zime_Marinko
#321 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
I jestel im nasli lokaciju
? cime se sve ne bavite 
-
Richard Peti
#322 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
Lokacija je BBI, tako da se tema moze preimenovati 
-
StupskaBitanga
#323 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
a gdje će goredzemmo wrote:Lokacija je BBI, tako da se tema moze preimenovati
mislim zar ondje može stati jedan studio i desk koji je veličine koja zadovoljava Al-J
Mislim nezz čini mi se gore malo da to stane
- Korisnicko ime
#324 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
Zna li neko gdje i kako se moze konkurisati za posao (sem pozicije generalnog managera
)?
-
Richard Peti
#325 Re: Najbolja lokacija za sjediste ''Al-Jazeera Balkan''
ah ko da se mi pitamo, dobili su gore da preurede po svojim standardima