Kup BiH 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
smoki_choko

#301 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by smoki_choko »

1946 wrote:Zato što se na Koševu igrala utakmica Kupa UEFA Sarajevo - Rapid Bucurest u isto vrijeme kad se održavao koncert turbo-folk "megastara" na Grbavici. E to je smiješno. Potencija je da je to romski pjevač zato što pjesma sadrži riječi "ciganin". Znači nije korištena da bi vrijeđala (mada ja koliko znam taj naziv rome ne vrijeđa ni kad ga izgovori neko ko nije pripadnik romske populacije, kao što neki pokušavaju postaviti analogiju između cigan i nigger, ali eto), već je korištena iz razloga što mu je to naziv pjesme, a "natpis" na ovom "transu" je prilagođen 3.licu množine.
pa i rome kad zovnes ciganima oni se uvrijede. ja kolko znam da vrijedja upravo ovaj naziv. i sad ti pod fabrikom toga sto je bio kocert ljube alicica na grbavici i sto bas taj pevac ima pesmu pod nazivom ciganin sam al najlepsi nama poturas kao transparent pod tribinu ono sa slike. i sad bi mi trebali da se ne uvrijedimo, pa da ja tebe zovnem ciganom ti bi to prihvatio sa odobravanje.
samo_ovaj_put

#302 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by samo_ovaj_put »

salle_eh1986 wrote:
samo_ovaj_put wrote:kako prepoznati vodju navijaca na jugu?
stoji na hrpi od 10-ak pitara
nenenene
sad ipak ulazimo u nasilje i te neke fizicke obracune a to na forumu nije dozvoljeno
samo mi nije jasno kako ti ne znas odgovor

pa ima najljepsu trenerku,ADIDAS :thumbup:
salle_eh1986

#303 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by salle_eh1986 »

.
Last edited by salle_eh1986 on 20/10/2010 22:15, edited 1 time in total.
samo_ovaj_put

#304 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by samo_ovaj_put »

ali nije tocan nazalost..
salle_eh1986

#305 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by salle_eh1986 »

.
Last edited by salle_eh1986 on 20/10/2010 22:15, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#306 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Charuga »

Igrali oni protiv Borca kuci i imali sudiju na svojoj strani. Covjek je pokusao sve sto je bilo u njegovoj moci (penal vise nego smijesan, indirekt koji se kod nas nikad ne sudi a da se sudi bez problema bi ga svirao svaki sudija na svakoj utakmici nase lige, nekakvi faulovi oko 16 ..) ali krajnji rezultat je bio 0:1.

Igrali mi sa Borcem kuci, kupili sudiju, nije svirao penal, nije nam dao indirekt, svirao 5 faulova oko 16 metara a rezultat je bio 3:0.

Neki i dalje imaju obraza da pisu o utakmicama sa Borcem i porede Zelju i Sarajevo u tim utakmicama .. 8-)

Mislim da nema potrebe dalje pricati o te dvije utakmice.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#307 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by 1946 »

smoki_choko wrote:pa i rome kad zovnes ciganima oni se uvrijede. ja kolko znam da vrijedja upravo ovaj naziv. i sad ti pod fabrikom toga sto je bio kocert ljube alicica na grbavici i sto bas taj pevac ima pesmu pod nazivom ciganin sam al najlepsi nama poturas kao transparent pod tribinu ono sa slike. i sad bi mi trebali da se ne uvrijedimo, pa da ja tebe zovnem ciganom ti bi to prihvatio sa odobravanje.
Ja ti kažem lično sam pitao par njih koje znam i nijednom nije smetalo, po njihovom objašnjenju nešto slično kao kad bi bošnjaka nazvao bošnjo. Ne bih prihvatao sa odobravanjem, niti bi mi smetalo, totalno bi mi svejedno bilo. To što ti smatraš za uvredu kad ti neko kaže da si ciganin to je fašizam jer smatraš da je to niža rasa od tebe i stoga te i vrijeđa. Mene bi uvrijedilo jedino da mi kažeš da sam manijak ili željovac :wink: ...
JThomas

#308 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by JThomas »

ajd ohanite s politologijom.
salle_eh1986

#309 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by salle_eh1986 »

Plavih_11 wrote:Igrali oni protiv Borca kuci i imali sudiju na svojoj strani. Covjek je pokusao sve sto je bilo u njegovoj moci (penal vise nego smijesan, indirekt koji se kod nas nikad ne sudi a da se sudi bez problema bi ga svirao svaki sudija na svakoj utakmici nase lige, nekakvi faulovi oko 16 ..) ali krajnji rezultat je bio 0:1.

Igrali mi sa Borcem kuci, kupili sudiju, nije svirao penal, nije nam dao indirekt, svirao 5 faulova oko 16 metara a rezultat je bio 3:0.

Neki i dalje imaju obraza da pisu o utakmicama sa Borcem i porede Zelju i Sarajevo u tim utakmicama .. 8-)

POTPIS i to veeeliki
sve si rekao sa ovim i ovde treba staviti tačku o želji i sarajevu, bar za sad. tema je kup a u nedjelju je prvenstvo u kojem ćemo glat završiti započeto prošle sezone na AFH-u
smoki_choko

#310 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by smoki_choko »

1946 wrote:
smoki_choko wrote:pa i rome kad zovnes ciganima oni se uvrijede. ja kolko znam da vrijedja upravo ovaj naziv. i sad ti pod fabrikom toga sto je bio kocert ljube alicica na grbavici i sto bas taj pevac ima pesmu pod nazivom ciganin sam al najlepsi nama poturas kao transparent pod tribinu ono sa slike. i sad bi mi trebali da se ne uvrijedimo, pa da ja tebe zovnem ciganom ti bi to prihvatio sa odobravanje.
Ja ti kažem lično sam pitao par njih koje znam i nijednom nije smetalo, po njihovom objašnjenju nešto slično kao kad bi bošnjaka nazvao bošnjo. Ne bih prihvatao sa odobravanjem, niti bi mi smetalo, totalno bi mi svejedno bilo. To što ti smatraš za uvredu kad ti neko kaže da si ciganin to je fašizam jer smatraš da je to niža rasa od tebe i stoga te i vrijeđa. Mene bi uvrijedilo jedino da mi kažeš da sam manijak ili željovac :wink: ...
da naravno. isto sto albance ne vrijedja kadi ih neko zove siptari posebno srbi. tako i rome ne vrijedja kad ih neko zove cigani. a kad nekog ko nije rom zoves ciganom to je uvrijedljivo ne zato sto se omalovazavaju romi nego sto je to uvrijedljiv naziv za iste. romi su ljudi kao i svi ostali. svi smo isti pred Bogom
Šibicar

#311 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Šibicar »

Mikado wrote:
Čelik u Lukavici bolji od Slavije
Ibraković: Pokazali smo moć

Piše: M. Dautbegović
Srijeda, 20.10.10. 16:55.

Čelik je ostvario odličan rezultat danas u Lukavici, gdje su zenički fudbaleri savladali domaću Slaviju sa minimalnih 1:0, te tako osigurali plasman u četvrtfinale Kupa BiH.
Nakon prvog susreta na Bilinom Polju, koji je završio bez pobjednika 1:1, Čelik je uspio kapitalizirati bolju igru i doći do zaslužene pobjede i plasmana među osam najboljih ekipa u Kupu Bosne i Hercegovine.

"Pokazali smo moć. Možda smo u ovom trenutku i najmoćniji tim u Bosni i Hercegovini kada je riječ o igri. U prvom smo poluvremenu bili nadmoćniji protivnik i to smo uspjeli iskoristiti. U drugom dijelu Slavija je dugim loptama donekle razbila našu igru, stvorila nekoliko prilika, ali nisu uspjeli postići gol", kaže za SportSport.ba trener Zeničana Abdulah Ibraković.

"Igra nam sazrijeva i na dobrom smo putu. Potrebno je još malo da poradimo na snazi i očekujem da u nastavku sezone budemo što je moguće bolji", dodao je Ibraković.

ss.ba
:mrgreen: Nema dalje! :mrgreen:
U moru nebuloza i gluposti na ovoj temi ovo je najjače ubjedljivo..... :lol: :lol: :lol:
burek_in_space

#312 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by burek_in_space »

Jesmo li zavrshili sa analizom svakog moguceg nebitnog detalja, kao i onoga za shta dokazi ne postoje?!

Jesmo!

Nazad na temu, ne banuje mi se vecheras, ali nemojte me natjerati da promijenim raspolozhenje. :sax:
cpt.picard

#313 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by cpt.picard »

Plavih_11 wrote:Igrali oni protiv Borca kuci i imali sudiju na svojoj strani. Covjek je pokusao sve sto je bilo u njegovoj moci (penal vise nego smijesan, indirekt koji se kod nas nikad ne sudi a da se sudi bez problema bi ga svirao svaki sudija na svakoj utakmici nase lige, nekakvi faulovi oko 16 ..) ali krajnji rezultat je bio 0:1.

Šah-mat. Al' opet oni imaju obraza javljati se. :run: Fakat sam i bio zaboravio da su igrali protiv Borca i kako je to proslo. A opet djonovi se javljaju ovdje. POTPIS.
salle_eh1986

#314 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by salle_eh1986 »

burek_in_space wrote:...Nazad na temu, ne banuje mi se vecheras, ali nemojte me natjerati da promijenim raspolozhenje. :sax:
:lol:
morao sam ovo komentarisati
a što s etiče kupa, sve je jasno, 8 ekipa ciljaju na pehar, realno Željo, Sarajevo, Zrinjski ili Široki osvajaju jedino ako neki šeik ne uloži sav svoj kapital u neki od preostalih učesnika četvrtfinala
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#315 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by 1946 »

salle_eh1986 wrote:a što s etiče kupa, sve je jasno, 8 ekipa ciljaju na pehar, realno Željo, Sarajevo, Zrinjski ili Široki osvajaju jedino ako neki šeik ne uloži sav svoj kapital u neki od preostalih učesnika četvrtfinala
Olimpik je veći favorit od Zrinjskog za osvajanje Kupa BiH.
Obuca9

#316 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Obuca9 »

Četvrtfinale se igra na proljeće, tako da ko zna šta će sve dotad biti.

Predviđam da će Gracić dotad promjeniti bar još dvojicu trenera, te najmanje 7 prvotimaca, a Zrinjski bi se mogao dici preko pauze. Vidjećemo.
ultima_palabra

#317 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Četvrtfinale se igra na proljeće, tako da ko zna šta će sve dotad biti.

Predviđam da će Gracić dotad promjeniti bar još dvojicu trenera, te najmanje 7 prvotimaca, a Zrinjski bi se mogao dici preko pauze. Vidjećemo.
Jel to sigurno za 1/4 finale?
Utic

#318 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Utic »

Sigurno je da se igra na proljece...

Da rezimiramo, prosli smo dalje i to iz razloga:
-kupili smo sudiju, kupit cemo ga opet i ne moze vam pomoci sto vam kaplan-pitar sudi u nedjelju
-igra nam ne lici ni na sta, imamo nalosijeg trenera u ligi, a opet zabijemo Borcu tri komada... istom Borcu koji vas je nadigrao na vasem groblju. Uzmemo Celika, preokrenemo utakmicu, a vi se zalite... vi koji ste im zabili gol poslije isteka regularnog toka utakmice... necu dalje...
-strah nas je derbija... ovoga kao niti jednog do sada, gace nam se tresu od straha hocemo li na kladionici proci na hendikepu i hocete li vi uspjeti da primite manje od tri komada...

Da ne bih pisao u pogresnoj temi... volio bih vas u kupu, da vidite kako Dominkovic sudi... :D
burek_in_space

#319 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by burek_in_space »

Utic wrote:Sigurno je da se igra na proljece...

-kupili smo sudiju, kupit cemo ga opet i ne moze vam pomoci sto vam kaplan-pitar sudi u nedjelju
-igra nam ne lici ni na sta, imamo nalosijeg trenera u ligi, a opet zabijemo Borcu tri komada... istom Borcu koji vas je nadigrao na vasem groblju. Uzmemo Celika, preokrenemo utakmicu, a vi se zalite... vi koji ste im zabili gol poslije isteka regularnog toka utakmice... necu dalje...
-strah nas je derbija... ovoga kao niti jednog do sada, gace nam se tresu od straha hocemo li na kladionici proci na hendikepu i hocete li vi uspjeti da primite manje od tri komada...

Da ne bih pisao u pogresnoj temi... volio bih vas u kupu, da vidite kako Dominkovic sudi... :D
Lijepo napisah da se samo provjerene stvari pishu, a ti opet tako, ccccc :roll: Nemoj dalje, zhivota ti. :oops:
Utic

#320 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Utic »

burek_in_space wrote:
Utic wrote:Sigurno je da se igra na proljece...

Lijepo napisah da se samo provjerene stvari pishu, a ti opet tako, ccccc :roll: Nemoj dalje, zhivota ti. :oops:
Javno se izvinjavam moderatoru zbog optuzbi koje sam iznio... nije na meni da o tome pisem... vas klub nije moj problem! Jos jednom sorry...
burek_in_space

#321 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by burek_in_space »

Utic wrote:
Javno se izvinjavam moderatoru zbog optuzbi koje sam iznio... nije na meni da o tome pisem... vas klub nije moj problem! Jos jednom sorry...
Naravno da nije na tebi, kao ni na bilo kome drugom, ako je lijepo pokazano da je gol pao chitavu minutu prije isteka sudijske nadoknade. Imash negdje na forumu te slike, pa ako te bash interesuju, zarovi se i pronadji ih.
Urban B.

#322 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Urban B. »

Sinoc je sve bilo rutinski!
U Cetvrtfinalu se nadam da cemo dobit nekog od laksih protivnika ili Branitelj ili sarajevo!
elSaik

#323 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by elSaik »

Urban B. wrote:Sinoc je sve bilo rutinski!
U Cetvrtfinalu se nadam da cemo dobit nekog od laksih protivnika ili Branitelj ili sarajevo!
Ne bih ja Branitelj. Timovi iz nižih liga znaju biti jako nezgodni u Kup takmičenjima.
Urban B.

#324 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by Urban B. »

upravu si,znaju nekad iznenadit,zato nam daj ove druge laksi su! :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#325 Re: Kup BiH 2010/2011

Post by F&N »

elSaik wrote:
Urban B. wrote:Sinoc je sve bilo rutinski!
Ne bih ja Branitelj. Timovi iz nižih liga znaju biti jako nezgodni u Kup takmičenjima.
rutinksi vas je sudija pogurao, bash onako rutinski, stara skola :D
mene bi bilo stid da sam na vasem mjestu...
Locked