Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mario123
#301 Re: Dolazi zima - zimske gume
175/65R14 82 T UG7+
MPC : 124,00 KM -10 % .
Montaža i balansiranje besplatno.
Poklon USB stick 2 GB
Poklon USB stick 2 GB
-
ado-šampion
#302 Re: Dolazi zima - zimske gume
Dimenzija nema na stanju, prodavač me uvjerava da je specifična dimenzija.mario123 wrote:175/65R14 82 T UG7+
Poklon USB stick 2 GB
Unitrade vozdra...
-
mario123
#303 Re: Dolazi zima - zimske gume
To nije točno. Sad sam ja razgovarao s voditeljem poslovnice.
Točno je da guma nema u Sarajevu ali Vam je ponuđeno da se gume naruče i one bi bile u četvrtak u Sarajevu. Nitko ne plaća gume avansom prije nego što ih preuzme pa netrebate ni vi plaćat.
Nije točno da popust vrijedi za 4 dimenzije s letka. Na letku se nalaze 24 dimenzije i na njih nema popust jer je popust već uračunat u cijenu. Popust od 10% vrijedi za gume koje nisu na prospektu.
Žao mi je što je došlo do nesporazuma s vaše strane.
Točno je da guma nema u Sarajevu ali Vam je ponuđeno da se gume naruče i one bi bile u četvrtak u Sarajevu. Nitko ne plaća gume avansom prije nego što ih preuzme pa netrebate ni vi plaćat.
Nije točno da popust vrijedi za 4 dimenzije s letka. Na letku se nalaze 24 dimenzije i na njih nema popust jer je popust već uračunat u cijenu. Popust od 10% vrijedi za gume koje nisu na prospektu.
- Gorštak
#304 Re: Dolazi zima - zimske gume
Sorry za offtopic, ali moram pitati
a) ima li neko ideju gdje bi se mogle kupiti četiri čelične obične felge za g2 (
)?
b) koja je optimalna dimenzija zimskih guma za to vozilo (volio bih što uže, zgulih se motajući)?
Hvala!
P.S.: G2 nije moj, službeni, kunem se
a) ima li neko ideju gdje bi se mogle kupiti četiri čelične obične felge za g2 (
b) koja je optimalna dimenzija zimskih guma za to vozilo (volio bih što uže, zgulih se motajući)?
Hvala!
-
ado-šampion
#305 Re: Dolazi zima - zimske gume
Eh pa onda Vi fino porazgovarajte s Vašim prodavačima, jer onda očito ili ne razumiju šta rade / pričaju ili lažu mene ili Vas.mario123 wrote:To nije točno. Sad sam ja razgovarao s voditeljem poslovnice.
Ja sam pitao za GY UG7+ i prodavač mi je pokazao prospekt na kojem ima jedno 4-5 dimenzija UG7+ koje su navodno na popustu, a na ovu moju nema popusta "jer je popust samo na one koje su na prospektu". Onda ja kažem da su meni rekli da je popust 10%, da bi mi se isti taj na to kiselo nasmijao u stilu "nisu ti to rekli".
Onda mi je rekao da se mogu naručiti, u Sarajevu bi bile u četvrtak (to je tačno), ali se treba platiti avans "jer je to specifična dimenzija i mora se naručiti". Spomenuo je neki papir koji bih ja potpisao kad bih platio avans.
Meni nije cilj da ovdje pričam neistine, niti želim niti imam vremena za to, nije problem ni u popustu, cijena je ionako poštena mora se priznati, nego je problem u tome što sam "navučen" da u sred radnog vremena i u sred špice (jer ne mogu u drugo doba dana) dođem iz centra grada na Stup ne samo da saznam da nema popusta, nego da trebam platiti neki tobože avans da bih dobio gume za 2 dana.
-
mario123
#306 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ukupno je 24 različite dimenzije na prospektu od čega se na UG 7 odnosi tek nekoliko dimenzija. Budući da je za nas kupac uvijek u pravu ja nebi sad smio reć da vi lažete ni pod razno. Nezgodno je što ste prevalili cijeli put da bi saznali da ih nema na stanju. No dakle, ja se svakako ispričavam. Ali ako želite gume recite i dobit ćete ih u Sarajevu. Ali ja sutra nisam za računarom pa me možete dobiti u firmi na fix 039 830 424 i tamo će vam dati moj broj mobitela.
- svakako_lud
#307 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ako o istom čovjeku mislimo onda sam skloniji povjerovati momku koji je ovo napisao....mario123 wrote:To nije točno. Sad sam ja razgovarao s voditeljem poslovnice.
Veoma ružna iskustva sa istim....
- citroen
#308 Re: Dolazi zima - zimske gume
Sutra odoh u kupovinu obuce
Zanimaju me povoljnije gume u dimenziji 205/55 R16 pa ako neko zna gdje se takve mogu naci,reknite 
-
radijator
#309 Re: Dolazi zima - zimske gume
Poz, interesuju me zimske gume u dimenziji 225/45/17,
konkretno Michelin Alpine 4, Continental CWC TS830P i Dunlop SP WinterSport 3D.
Gdje bih mogao pogledati, da me ne ogule?
konkretno Michelin Alpine 4, Continental CWC TS830P i Dunlop SP WinterSport 3D.
Gdje bih mogao pogledati, da me ne ogule?
- svakako_lud
#310 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pogledaj Hankook Ice bear, imaš na prošlogodišnjem testu ADAC rezultate baš u toj dimenziji .citroen wrote:Sutra odoh u kupovinu obuceZanimaju me povoljnije gume u dimenziji 205/55 R16 pa ako neko zna gdje se takve mogu naci,reknite
Ja sam ih prošle godine plaćao nešto ispod 170 km a prezadovoljan sa njima bio, u stvari dovoljno da i ove godine na drugo auto kupim opet isti set guma.
- Tranquilizer
#311 Re: Dolazi zima - zimske gume
Racunaj da ti je Good Year top gumetina,
Sava onako eto može ako se neceš puno zezati sa autom nego samo od tacke A do B
a da je Debica ispod toga negdje, /dosta je koriste privatnici na dostavnim vozilima, cisto da zadovolje policiju/ a tu je negdje i Tigar
Tako stari moj dodaj ti koju paricu za Savu, ili makar uzmi sad za sad samo 2 gume pa poslje još 2 jer guma glavu cuva ipak /a šubara je kvari/

Sava onako eto može ako se neceš puno zezati sa autom nego samo od tacke A do B
a da je Debica ispod toga negdje, /dosta je koriste privatnici na dostavnim vozilima, cisto da zadovolje policiju/ a tu je negdje i Tigar
Tako stari moj dodaj ti koju paricu za Savu, ili makar uzmi sad za sad samo 2 gume pa poslje još 2 jer guma glavu cuva ipak /a šubara je kvari/

Last edited by Tranquilizer on 27/10/2010 10:52, edited 1 time in total.
- fwh
#312 Re: Dolazi zima - zimske gume
a) ulažem kviska i preskačem pitanjeGorštak wrote:Sorry za offtopic, ali moram pitati
a) ima li neko ideju gdje bi se mogle kupiti četiri čelične obične felge za g2 ()?
Hvala!
b) 155/80R13 su najbolja opcija za G2, ja sam takve vozio na svom 8 ziima i pokazalo se super. (Nisam iz SA ali i kod nas ima uličica koje su uzbrdo pa podaleko i uglavnom sam uspijevao doći kući) Ja na tim dimenzijama + protect gume nikad nisam lance stavio a svaki dan na pos'o, izlaske,...
Sada na četvorci imam set ljetnjih a spremne su i 4 zimske na felgama i tu su standardne dimenzije najbolje 195/65R15 za zimu...
Ljetnje gume i felge su stvar ukusa i džepa, a svaka ide po suhom, nema beda...
- svakako_lud
#313 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jesi li siguran u ovu dimenziju ? Koliko mi je poznato a promijenio sam ih nekad na dvojkama barem 7,8 setova na njih ide 70ka profil....fwh wrote:a) ulažem kviska i preskačem pitanjeGorštak wrote:Sorry za offtopic, ali moram pitati
a) ima li neko ideju gdje bi se mogle kupiti četiri čelične obične felge za g2 ()?
Hvala!
P.S.: G2 nije moj, službeni, kunem se![]()
b) 155/80R13 su najbolja opcija za G2, ja sam takve vozio na svom 8 ziima i pokazalo se super. (Nisam iz SA ali i kod nas ima uličica koje su uzbrdo pa podaleko i uglavnom sam uspijevao doći kući) Ja na tim dimenzijama + protect gume nikad nisam lance stavio a svaki dan na pos'o, izlaske,...
Sada na četvorci imam set ljetnjih a spremne su i 4 zimske na felgama i tu su standardne dimenzije najbolje 195/65R15 za zimu...
Ljetnje gume i felge su stvar ukusa i džepa, a svaka ide po suhom, nema beda...
- Qler
#314 Re: Dolazi zima - zimske gume
Lud i ponosan wrote:^^
Koliko dodju 4 debica gume sa dimenzijama: 185/65/15 ?
I montaza se podrazumijeva?
Kakva su iskustva uopste sa debica gumama, valjaju li cemu?
U naredna 2-3 dana bi se trebalo nesto pazariti, pa sam sad u dilemi uzeti debica kao najpovoljnija varijanta, ili recimo UG7+ kao nesto skuplja...
Moze I NA PM!
Ja sam imao na fiesti 185/60 R14 Debica Frigo 2, po snijegu su odlicne, bolje od save, ali po kisi su klizaljke. Inace, za te pare, meni se pokazala bolja od save. Doduse na drugom autu je sava 165/65 R14 (uza dosta)
-
photo
#315 Re: Dolazi zima - zimske gume
trebaju mi gume za bubu (staru) dimenzije 155/55/15 ili 165/55/15, znam da ih je tesko naci ali je i auto star. trebaju mi i zimske ali i ljetne.
hvala unaprijed.
hvala unaprijed.
- fwh
#316 Re: Dolazi zima - zimske gume
@svakako_lud - naravno da je 70, typo-error 
- drndalo
#317 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pa ni /80-ka ti ne bi trebala praviti problem, malo je visa, sto s obzirom na prazno mjestu unutar blatobrana ne bi smio biti problem, a taj dodatni prostorcic izmedju tla i dna auta ti posebno zimi ne moze skoditi...
Debica Frigo je stara shara Good Yeara svakako, tipa UG3 ili UG4, tako da nije odron, kao i ostale "budzetne" M+S gume, vozice te... Naravno da trebas paziti na fiziku, posebno zimi, nju ni Dunlop ne pobjedjuje, samo je ublazava...
Sam znas kolika ti razlika u cijeni koliko znaci, pa vidi... U svakom slucaju, po snijegu i ledu ti je bolja nova makar i Debi(l)ca Frigo, nego ljetna top klase...
Debica Frigo je stara shara Good Yeara svakako, tipa UG3 ili UG4, tako da nije odron, kao i ostale "budzetne" M+S gume, vozice te... Naravno da trebas paziti na fiziku, posebno zimi, nju ni Dunlop ne pobjedjuje, samo je ublazava...
Sam znas kolika ti razlika u cijeni koliko znaci, pa vidi... U svakom slucaju, po snijegu i ledu ti je bolja nova makar i Debi(l)ca Frigo, nego ljetna top klase...
-
Limun
#318 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ima u guma pro na stupu -15% na gume trenutno + besplatna montaza i balansiranje . Ja sam uzeo 195/65/15 micheline alpine 4 , izaslo me oko 470 km za 4 komada.
-
LeKo
#319 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nije error druže, dobro si ti napisao, 4 dimenzije koje fabrički odgovaraju na G2 su:fwh wrote:@svakako_lud - naravno da je 70, typo-error
155/80/13 - felga 5/13
175/70/13 - felga 5,5/13
185/60/14 - felga 6/14
195/50/15 - felga 6/15
zavisi samo od godišta i opreme, ja sam svog birvaktile vozio na sve 4 dimenzija i najviše mu je odgovarala ova 175/70/13.
-
Grga07
#320 Re: Dolazi zima - zimske gume
e druze ovako ja sam imao sava s3 i debicu frigo 2 u dimenziji 185/65r14 cini mi se, za ovo 65 nisam siguran i debica mi je stvarno extra bila, u odnosu na savu s3 5 puta bolja barem meni, nema po kakvom vremenu nisam vozio s njom, mene je posebno iznenadila kada je an cesti bilo 15-tak cm snijega neociscenog i bez problema savlado kamaru brda dok sam dosao kuci, E sad vjerujem da je GY jos bolja, ali ja ti samo mogu iz licnog iskustva rec da je debica Ok gumaLud i ponosan wrote:Niko nista...
Debica, valja li cemu, kakva su vam iskustva?
Koliko je bolja guma UG7+ i da li se isplati platiti vise u odnosu na Debicu? dimenzije 185/65/15...
- ZEMA_ANONIMAC
#321 Re: Dolazi zima - zimske gume
Sa ovim poredjenjem izmedju Save s3 i Debice frigo 2 i ja se slažem, naime koristio prvo Savu s3 pa onda Debicu frigo 2 koju i sada koristim a planiram i ubuduće koristiti meni definitivno se bolje pokazala.(često zimi putovao preko Karaule i kad je bila čista cesta od snijega i kad nije, nikakvih problema nisam imao, lance nikada nisam postavljao)Grga07 wrote:e druze ovako ja sam imao sava s3 i debicu frigo 2 u dimenziji 185/65r14 cini mi se, za ovo 65 nisam siguran i debica mi je stvarno extra bila, u odnosu na savu s3 5 puta bolja barem meni, nema po kakvom vremenu nisam vozio s njom, mene je posebno iznenadila kada je an cesti bilo 15-tak cm snijega neociscenog i bez problema savlado kamaru brda dok sam dosao kuci, E sad vjerujem da je GY jos bolja, ali ja ti samo mogu iz licnog iskustva rec da je debica Ok gumaLud i ponosan wrote:Niko nista...
Debica, valja li cemu, kakva su vam iskustva?
Koliko je bolja guma UG7+ i da li se isplati platiti vise u odnosu na Debicu? dimenzije 185/65/15...
- slobodni armirach
#322 Re: Dolazi zima - zimske gume
Continental TS830 = 200 markicitroen wrote:Sutra odoh u kupovinu obuceZanimaju me povoljnije gume u dimenziji 205/55 R16 pa ako neko zna gdje se takve mogu naci,reknite
Potrazi firmu ROBNI PROMET DOO
ovo vazi i za @radijator
- Tranquilizer
#323 Re: Dolazi zima - zimske gume
Po snjegu su i Sava i Debica super, ali kiša i bljuzga e tu su odron, dodao bih odron žešci...narocito kocenje po kiši i mokrom vremenu prednjim gumama...budite sigurni u to, znam iz iskustva jer sam vozio caddy na tim gumama jedno vrijeme...a kiša i mokra cesta je 90% vožnje zimi

- svakako_lud
#324 Re: Dolazi zima - zimske gume
Kočenje i krivine su na kiši skoro pa lutrija sa Savom, nakon poderanih 4,5 kompleta guma napokon sam se opametio i skonto da mi glava ipak košta više od gume...Tranquilizer wrote:Po snjegu su i Sava i Debica super, ali kiša i bljuzga e tu su odron, dodao bih odron žešci...narocito kocenje po kiši i mokrom vremenu prednjim gumama...budite sigurni u to, znam iz iskustva jer sam vozio caddy na tim gumama jedno vrijeme...a kiša i mokra cesta je 90% vožnje zimi![]()
![]()
Ne znam kakva je sad ova nova što su je izbacili ali vidim da je cijenom pravo porasla...
Dobra guma nikad nije preskupa a loša guma koliko god da košta uvijek je preskupa.
- drndalo
#325 Re: Dolazi zima - zimske gume
Slazem se, a sta onda uzeti za ova mini-auta, 155-185/65-70R13-14 ??? Kad ni Sava, ni Tigar, ni Debica nisu kakva sreca. A boljih modela u tim dimenzijama bas i nema...