"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
HAVANA

#301 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by HAVANA »

Tako je na skoro svakoj temi... :-)
Not My Idea

#302 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

ma znam al ovo me je bas naljutilo...na sabahu.
prosto ne mogu vjerovat da ima ovakvih ljudi, jadna ti majka-popljuva film ko da je 120 minuta samo jedna scena-scena jednog govneta, a on nije ni gledao film...i ne planira.

respect!
zamzija

#303 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by zamzija »

shin wrote:Prvom, ne drugom.
do mene je :D
suncica24

#304 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by suncica24 »

Not My Idea wrote:ma znam al ovo me je bas naljutilo...na sabahu.
prosto ne mogu vjerovat da ima ovakvih ljudi, jadna ti majka-popljuva film ko da je 120 minuta samo jedna scena-scena jednog govneta, a on nije ni gledao film...i ne planira.

respect!
izgleda da smo izgubili i smisao za sarkazam :D
le piaf

#305 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by le piaf »

Not My Idea wrote:
someone_ wrote:Ja mislim da niko nece nikad pogledat ovaj film sem tri lika i jedne cure svi izmedju 20-30 godina koji ce greskom doc da pogledaju film. Mislim da ce bit i jedna baba koja inace radi u tom kinu (prodaje kokice). Ona nece pogledat cijeli film nego samo od 37 - 52 minute jer joj je tad pauza, a posto je februar i zima ona ce doc u salu gdje je toplo da pjede sendvic i nesto kokica. To su moja predvidjanja.

I da razjasnim. Glavni razlog za los odziv ce biti to sto je film jako los i ne valja. Sto bi ljudi gledali film koji je beze, a ovaj je bas beze. Ono pravo nije dobar. Kad ga gledas sve ti dosadno. Muka ga gledad. Jednostavno ne lezi. Patnja ziva. Odron od filma mrtvi. Katastrofa.

Nisam imao prilku jos pogledati film. Molim vase vidjenje nepogledanog filma, koji ce uvjek ostat nepogledan jer je los. Doduse, ne bi ga bilo lose pogledat samo da potvrdim da je bas los kolko mislim da je los, a znam da jeste.
reci da se zahebajes :?: :!:

samo u prokletoj Bosni ljudi popljuju i sasjeku sve u korijenu. e pa @someone_ zbog tebe i takvih ko sto si ti, meni dodje da odem iz ove zemlje. ti i takvi kao ti su razlog sto mi nikad necemo krenut dalje.
pa naravno da se zahebaje, ali otprilke tako i izgleda ovo palamudjenje o filmu koje je pogledalo tek nekoliko stotina ljudi na svijetu ili koliko je vec moglo stati u salu na premijeri, i o kojem nema jos niti jedna kritika objavljena. Kad kazem kritika, samo da naglasim da postoji pozitivna i negativna kritika, da ne bi i mene popljuvali :-D
someone_

#306 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by someone_ »

le piaf wrote:
Not My Idea wrote:
someone_ wrote:Ja mislim da niko nece nikad pogledat ovaj film sem tri lika i jedne cure svi izmedju 20-30 godina koji ce greskom doc da pogledaju film. Mislim da ce bit i jedna baba koja inace radi u tom kinu (prodaje kokice). Ona nece pogledat cijeli film nego samo od 37 - 52 minute jer joj je tad pauza, a posto je februar i zima ona ce doc u salu gdje je toplo da pjede sendvic i nesto kokica. To su moja predvidjanja.

I da razjasnim. Glavni razlog za los odziv ce biti to sto je film jako los i ne valja. Sto bi ljudi gledali film koji je beze, a ovaj je bas beze. Ono pravo nije dobar. Kad ga gledas sve ti dosadno. Muka ga gledad. Jednostavno ne lezi. Patnja ziva. Odron od filma mrtvi. Katastrofa.

Nisam imao prilku jos pogledati film. Molim vase vidjenje nepogledanog filma, koji ce uvjek ostat nepogledan jer je los. Doduse, ne bi ga bilo lose pogledat samo da potvrdim da je bas los kolko mislim da je los, a znam da jeste.
reci da se zahebajes :?: :!:

samo u prokletoj Bosni ljudi popljuju i sasjeku sve u korijenu. e pa @someone_ zbog tebe i takvih ko sto si ti, meni dodje da odem iz ove zemlje. ti i takvi kao ti su razlog sto mi nikad necemo krenut dalje.
pa naravno da se zahebaje, ali otprilke tako i izgleda ovo palamudjenje o filmu koje je pogledalo tek nekoliko stotina ljudi na svijetu ili koliko je vec moglo stati u salu na premijeri, i o kojem nema jos niti jedna kritika objavljena. Kad kazem kritika, samo da naglasim da postoji pozitivna i negativna kritika, da ne bi i mene popljuvali :-D
/end sarcasm

Naravno da je ovo bilo trolanje. I ja sam se isto pravo iznerviro sto su ljudi krenuli pljuvat nesto sto jos nisu ni vidjeli i daju svoja predvidjanja bez ikakvog osnova. To je onako prilicno karakteristicno za ovaj forum i internet generalno :P. Isto tako argumenti ne pomazu previse u ovim raspravama pa sam ja probao to preuvelicat da pokazem kako cijela logika nema smisla. Cudi me da si svatila ovo ozbiljno :). Pogotovo ovaj dio oko babe :). Izvini sto te nasekirah na sabahu.
Not My Idea

#307 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

someone_ wrote:
Naravno da je ovo bilo trolanje. I ja sam se isto pravo iznerviro sto su ljudi krenuli pljuvat nesto sto jos nisu ni vidjeli i daju svoja predvidjanja bez ikakvog osnova. To je onako prilicno karakteristicno za ovaj forum i internet generalno :P. Isto tako argumenti ne pomazu previse u ovim raspravama pa sam ja probao to preuvelicat da pokazem kako cijela logika nema smisla. Cudi me da si svatila ovo ozbiljno :). Pogotovo ovaj dio oko babe :). Izvini sto te nasekirah na sabahu.
uh, hvala bogu :D :) izvini sto te napado al upravo zbog boldiranog sam ovo shvatila ozbiljno.
previse je ljudi koji si daju za pravo komentarisat nesto sto nisu vidjeli, pogledali ili procitali.
i to me pravo ljuti...

izvini sto te napado, sad vidim da isto gledamo na ovaj "fenomen" ;-)
alibaba_i_30_godina

#308 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by alibaba_i_30_godina »

Jel' zna neko kada ce kod nas biti projekcija?
ahuseino

#309 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ahuseino »

Jack Be Nimble wrote:I ja mislim da nece biti puno raje (sem nase) u kinima, ali trube o ovom filmu mediji na sve strane. Sva prica je naravno kao Andzelinu neki pisac tuzi, ali prica se :-).
Koji mediji trube... nasi domaci?

Ja ne vidim nista na "globalnim"... :|

Na IMDB-ju nema kritike, niti ocjene, a ja se obicno slazem sa njihovim "zvjezdicama".
ahuseino

#310 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ahuseino »

Mislim da joj namjera nije bila napraviti mainstream Hollywood hit. Ocigledno je i po budzetu i po medjunarodno priznatim 'zvijezdama' u filmu. Izgleda da se zena hoce posvetiti ozbiljnijim stvarima (sto je i evidentno iz njenog zivota - usvajanja tima djece, i dobrotvornog rada).

Ako ovaj film ne bude prikazivan samo u obskurnim independent movie teatrima, vec i u svim komercijalnim kinima, to ce biti ogroman uspjeh za nju. Prodaja nece biti sjajna, ali ako bude u kinima rame uz rame sa 6-10 drugih Holivud hitova, to je veliko.

Ovakvi filmovi obicno igraju po univerzitetima i po neovisnim kinima.
Rob_Atl

#311 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Rob_Atl »

Ma i u americi ce biti samo u pojedinim kinima, zaboravite na AMC i Regal tu sigurno nece biti, eo 2 sedmice do filma ja jos na tv-u nisam vidio reklamu za film. INace kako u americi frcera, ako ce film biti neki hit to krene 2 mjeseca unaprijed da pustaju reklame, ako je film "onako",onda 3 sedmice prije filma pocnu da pustaju reklame. Film cu sigurno pogledati, ali nevjerujem da ce biti neki hit ovdje u americi i kao sto neko rece ako zarade koji milioncic bice dobro. Ja mislim da bi u evropi film trebao da uspije, jer manje vise evropa zna sa se desavalo, 90 posto amera blage nemaju da se kod nas ratovalo :oops: ...
Jack Be Nimble

#312 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jack Be Nimble »

Izlazi samo u New York i Los Angeles, sto znaci ako bude necemu valjao mozda se i rasiri okolo :roll:
ahuseino

#313 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ahuseino »

Problem je sto ljudi nece da gledaju teske filmove (obicno independent production). Ljudi hoce happy endings, princa na bijelom konju, pretty woman, superheros, sex...

Kada velika imena bace svoju velicinu iza (teskog, ozbiljnog) filma onda mozda i prodje, ali i to ograniceno. Brandjelina jeste ime, ali ne glumi 'vodje, pa su slabe shanse da se film primjeti.

Bezbeli ce ga prikazivat u nezavisnim kinima.
ljubav_aha

#314 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

http://www.washingtonpost.com/opinions/ ... story.html
Jolie’s film is unavoidably one-sided. The Bosnian Serbs are the heavies, but the implosion of Yugoslavia was a complex event. Serbs were evil, but the Muslims and the Croats had blood on their hands as well. Movies cannot be about truth, because truth is complex and perplexing and — dammit — changes over time.
Not My Idea

#315 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

ljubav_aha wrote:http://www.washingtonpost.com/opinions/ ... story.html
Jolie’s film is unavoidably one-sided. The Bosnian Serbs are the heavies, but the implosion of Yugoslavia was a complex event. Serbs were evil, but the Muslims and the Croats had blood on their hands as well. Movies cannot be about truth, because truth is complex and perplexing and — dammit — changes over time.
citala sam ovaj intervju. covjek je idiot. cuj "istina je kompleksna i vremenom se mijenja" :? :-? bemu, istina je istina, danas, sutra i za 300 godina, uvijek!
i ostatak nije nista bolji. jest da je pomalo osudio Ameriku za pasivnost al tanko...
ljubav_aha

#316 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

Not My Idea :lol: znam :-D tip je iz odsijeeka filozofije :lol: mozda je aludirao o mainpuliranju istine,I'm clueless too :)
alibaba_i_30_godina

#317 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by alibaba_i_30_godina »

Tipicno americko misljenje kojem ne treba odavati posebnu paznju. (mislim na link gore)
nuraH

#318 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by nuraH »

evo ga - nominovan je i za Zlatni Globus za najbolji strani film ... Waaaaa ?!

http://www.imdb.com/oscars/nominations/golden-globes
dezurni_ucenik

#319 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Gdje je sad Bakira da nam svima pametuje kako ne valja film?
wolf07

#320 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by wolf07 »

CVIKERASH wrote:Gdje je sad Bakira da nam svima pametuje kako ne valja film?
A jesi se dofatio te jadne zene, pa popusti je vise jadan ne bio, jel ti sta skrivila?
pipka

#322 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by pipka »

8-)
Image
ahuseino

#324 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ahuseino »

Pa mozda ce i biti gledalischa:
http://www.huffingtonpost.com/2011/12/1 ... b=facebook

Da vidim ko ce prvi reci "kako se na nasoj bijedi slavi i profitira" ... i "gdje sam tu ja" ... :-)

Samo cekam... TO
Post Reply