FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#301 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Znači ovako, od prodaje vjerovatno neće biti ništa...znači, vjerovatno će sada krenuti masovna proizvodnja i razmjena platformi između Chryslera i FIAT-a...platofrme za putnička auta iz FIAT-a, a platforme za SUV i terence od Chryslera...u prodaju vjerovatno idu kompanije koje se bave pratećim djelatnostima..dijeljenjem platofrmi će doći do značajnije uštede u razvoju automobila...nije istina da FIAT ne ulaže u AR i Lanciu...AR, trenutno ima tri modela u proizvodnji, a poznato je da AR i Lancia nikada nisu imali više od pet modela u ponudi...Lancia ima sada četiri, a plan je da do 2012 i AR i Lancia imaju po pet modela u ponudi...problem u Alfi i Lanciji je snižena kvaliteta sa kraja osamdesetih i tokom devdesetih...FIAT se od toga oporavio, Alfa i Lancia nisu, ali i njihovo vrijeme dolazi...prodajom VW-u, AR bi izgubio i onaj dio kupaca koji je imao do sada, jer svi koji vole Alfe su zakleti antiVW-ovci, to je poznata činjenica...VW bi marku samo razovdnio i napravio novog SEAT-a, sa kopijom dizajna i njemačkom tehnologijom...a Alfa i sada ima odličnu tehnologiju koja se ugrađuje u njih...
johntra

#302 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

edin_r1 wrote:
johntra wrote:ja mislim da su oni u pravu...i kod mene za Stila piše 4 litre, a kad mijenjam uvijek mi ostane pola litra, iako zamijenim i filter...na kraju krajeva, ako ti zafali, a nemaš gdje kupiti trenutno, možeš voziti i tako, pa kasnije dopuniti...
koji ti je motor u stila, ne vjerujem da je 1.2? Ako jeste onaj 16v, tu je to negdje.
nije 1,2, 1,6 16V je...taman staje 3,5 litra...tako je isto bilo u Bravi sa tim motorom....
Zvek

#303 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Problem je sto i Chrysler uzbacuje stare modele pod novom maskom. Tako se 300C zasnva na w210 s kraja 90-ih, 200C je Sebring i to hoce da stave Lancijin znak i da prodaju u Evropi. To je u startu osudjeno na neuspjeh.
Fiat nema novih platformi, Grande, 159, Delta su razvijeni jos za vrijeme braka sa GM-om, Bravo koristi redizajnoranu Stilovu platformu, kojoj je dodat multilink kako bi se ugradila i u Giuliettu. Alfa jednostavno ne moze da zivi od svojih vjernih kupaca, jer tako proda jedva stotinjak hiljada automobila godisnje. I sa samo 3 modela (Brera i Spider su tu reda radi) ne moze da se uspije na trzistu. Lancia ima samo 2 modela, Y i Delta koji van Italije biljeze slabu prodaju, kao i Giulietta, i to definitivno nije dovoljno.
Fiat grupa nema modernu limuzinu, karavana, SUV-a, monovolumena u svim klasama (ovi trenutni su isluzeni).
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#304 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Romeo 80 »

Ako dođe do prodaje Alfa Romea VW-nu ja se javno odričem te marke! :x Mada čisto sumnjam da će do toga ikad doći.
Pa zamisli samo Alfu sa Golfovom tehnologijom (TDI, sva tri crvena možeš misliti) :-).....fuj!

Ipak, mislim da ti bajni analitičari zaboravljaju jednu bitnu činjenicu a ta je da su talijani jako vezani za svoje auto marke i da njihovo javno mnijenje ne bi to baš dobro prihvatilo. A VW bi vjerovatno što i Jontra kaže na Alfi primijenio istu sterilnu politiku štancanja istih auta sa različitim dizajnom što bi uništilo bit Alfe kao marke.
Giuseppe Merosi i Nikola Romeo se sad prevrću u grobu majke mi! I slažem se da bi u slučaju te prodaje Alfa izgubila i svoje tradicionalne kupce, jer mentalni sklopovi fanova Alfe i Vau Vau-a su ko plima i oseka! :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#305 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Romeo 80 »

Zvek wrote:Problem je sto i Chrysler uzbacuje stare modele pod novom maskom. Tako se 300C zasnva na w210 s kraja 90-ih, 200C je Sebring i to hoce da stave Lancijin znak i da prodaju u Evropi. To je u startu osudjeno na neuspjeh.
Fiat nema novih platformi, Grande, 159, Delta su razvijeni jos za vrijeme braka sa GM-om, Bravo koristi redizajnoranu Stilovu platformu, kojoj je dodat multilink kako bi se ugradila i u Giuliettu. Alfa jednostavno ne moze da zivi od svojih vjernih kupaca, jer tako proda jedva stotinjak hiljada automobila godisnje. I sa samo 3 modela (Brera i Spider su tu reda radi) ne moze da se uspije na trzistu. Lancia ima samo 2 modela, Y i Delta koji van Italije biljeze slabu prodaju, kao i Giulietta, i to definitivno nije dovoljno.
Fiat grupa nema modernu limuzinu, karavana, SUV-a, monovolumena u svim klasama (ovi trenutni su isluzeni).
Chrysler je u govnima i treba dati vremena i Fiatu da tu posloži kockice. Za Fiat nije problem razviti novu platformu, izvukli su se oni i iz puno većih govana sa nevjerovatnim uspjehom! A ako Alfa 159 i njena SW verzija nisu moderna auta, ne znam koja onda jesu.
Usput, treba izaći SUV sa Alfinom značkom Kamal...
Zvek

#306 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Nije VW lud da Alfi mijenja dizajn kad je to njena najjace oruzije. Alfa bi mozda izgubila vecinu vjernih kupaca, ali bi dobila par stotina hiljada novih. A ni jedna Alfa u zadnje vrijeme nije uspjela da se priblizi nekom Audiju. To se najbolje vidi po prodaji. Od dijeljenja motora i mjenjaca nema nista lose. Alfa nema moderne automatske mjenjace, TFSI, TDI motori ni po cemu ne zaostaju za T-Jetom, Multijetom. A Alfa odavno nema moderan V6 benzinski i li dizelski motor. Za taj V6 dizel se odavno prica, ali od njega nista. Cak i Renault izbaci svoj V6 dizel a Fiat to nije u stanju. Doduse, za tim nisu imali ni potrebe, ali sad imaju Jeepa, Chryslera, pa opet u GC-a i 300C ide MB dizelas.
Zvek

#307 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Romeo 80 wrote:
Zvek wrote:Problem je sto i Chrysler uzbacuje stare modele pod novom maskom. Tako se 300C zasnva na w210 s kraja 90-ih, 200C je Sebring i to hoce da stave Lancijin znak i da prodaju u Evropi. To je u startu osudjeno na neuspjeh.
Chrysler je u govnima i treba dati vremena i Fiatu da tu posloži kockice. Za Fiat nije problem razviti novu platformu, izvukli su se oni i iz puno većih govana sa nevjerovatnim uspjehom! A ako Alfa 159 i njena SW verzija nisu moderna auta, ne znam koja onda jesu.
Usput, treba izaći SUV sa Alfinom značkom Kamal...
Pa tesko drze korak sa konkurencijom obzirom da su predstavljeni 2005. A taj Kamal se vuce 7-8 godina po sajmovima i nista. A mislim da platforma Jeep Patriota koju misle da iskoriste za Kamala nije za Alfu. Ona mora da konkurise Q5 i X3. Ta platforma potice jos od prvog Outlandera.
Za dizanje Chryslera treba ogroman novac, kojeg Fiat izgleda da nema, a imace ga ili prodajom Alfe ili Ferarija ili prodajom Marelija i ostalih proizvodjaca komponenti, sto opet moze biti nepovoljno za Fiat.
johntra

#308 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

prvo, ispravka..Lancia ima četiri modela, Musa i Phedra još... ;-)
FIAT nije u govnima, to je najbitnije, posluju pozitivno, samo im fali love za dokapitalizaciju Chryslera, što se treba riješiti uskoro i odatle potiče priča o prodaji AR, pa čak i Ferrarija...
C platforma je razvijana dugo godina sa namjerom da se na nju kaleme razne generacije kompakta, što nije nedostatak, nego samo prednost...sad je dobila prepravke za potrebe Giuliette, tzv C-evo platforma...i dalje je među boljima u klasi...što se tiče novog V6 dizela, on je već odavano razvijen od strane FPT-a, samo se čeka povoljan trenutak to jeste model u koji će biti ugrađen, vjerovatno nova Giulia...također, V6 Pentastar benzinac od Chrylsera je trenutno jedan od boljih šestaka na tržištu...vjerovatno će ga FIAT preuzeti za svoje modele, ne bih volio da bude u Alfi, ali eto...djelidba platoformi za SUV-ove nije loša stvar, jeste da se radi o starim platofrmama, ali sumnjam da neće dobiti značajnije prepravke za FIAT, AR i Lancia modele...u pravu si da FIAT grupa nema predstavnika u nekim klasama, ali se očekuje da će 2012 godine biti preloman trenutak za nove modele iz čitave grupacije...
Zvek

#309 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Prijatelj ima Punta 1.9 dizel (ne znam da li je obicni ili JTD).

1) Koliko stane ulja izmedju min i max oznaka na sipki?
2)Presao je 5000km od servisa i nivo mu je na pola između min i max. Ne zna koje je ulje sipao, kaze neko njemu nepoznato (mozda Selenia) pa je uzeo 1l Shela Helix diesel plus 10w40 u Interexu za 8KM (ovo mi je sumnjivo malo para, a vidio sam i ja da je bilo prije 15ak dana na akciji). Smije li usuti to ulje (gradacija je ista) i da bez problema po motor pređe jos 4-5k km do sljedeceg servisa?
LeKo

#310 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by LeKo »

U JTD kažu da ide 4,3l.

Evo link na kojem možete provjeriti koliko koje tekućine (ulja) ide u model auta koji vozite.

http://www.omv.ba/portal/01/ba/!ut/p/c5 ... SesOX3fyuA!!/
zateznistub

#311 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

Zvek wrote:Prijatelj ima Punta 1.9 dizel (ne znam da li je obicni ili JTD).

1) Koliko stane ulja izmedju min i max oznaka na sipki?
2)Presao je 5000km od servisa i nivo mu je na pola između min i max. Ne zna koje je ulje sipao, kaze neko njemu nepoznato (mozda Selenia) pa je uzeo 1l Shela Helix diesel plus 10w40 u Interexu za 8KM (ovo mi je sumnjivo malo para, a vidio sam i ja da je bilo prije 15ak dana na akciji). Smije li usuti to ulje (gradacija je ista) i da bez problema po motor pređe jos 4-5k km do sljedeceg servisa?
Ako ti drug hoce da sacuva to so ima, neka istrese to ule koje je stavio i iskljucivo selenia ulje nek sipa. To dosipanje nekakvog ulja iz Interex-a nikako nije dobro. A kolicina ulja u 1.9 masinama je 4-4.5 litara.
Zvek

#312 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Sad nije pri parama, pa pita a i mene zanima da li steti motoru ako se pomijesaju ulja dva razlicita proizvodjaca a iste gradacije.
Zna on da u taj motor ide 4.2l ulja, ali ne zna koliko ulja ide od min-max podioka na sipki za mjerenje ulja, 0.5l, 1l?

Ja sam u Fabiu SDI usuo ulje isti iz Interexa Castrol i radi bez problema. Samo mi je ova cijena Schella sumnjivo mala, obzirom da to ulje u MB CDI motorima traba da izdrzi do 30k km i oni ga sipaju u servisu u W210, W203, 200 CDI i 220 CDI i kod njih je 1l oko 17-18 KM.
zateznistub

#313 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

Zvek wrote:Sad nije pri parama, pa pita a i mene zanima da li steti motoru ako se pomijesaju ulja dva razlicita proizvodjaca a iste gradacije.
Ja sam u Fabiu SDI usuo ulje isti iz Interexa Castrol i radi bez problema. Samo mi je ova cijena Schella sumnjivo mala, obzirom da to ulje u MB CDI motorima traba da izdrzi do 30k km i oni ga sipaju u servisu u W210, W203, 200 CDI i 220 CDI i kod njih je 1l oko 17-18 KM.
Ono sto sam cuo (ne mora biti istina, ali...) je to da je u Interex-u ulje divljak tj. pun vode. U svakom slucaju, ponavljam jedino i samo selenia. Sto se tice mijesalja razlicitih priozvodjaca ulja mislim da "nije strasno" ukoliko su iste vrste ulja npr. sinteticko sa sintetickim pol sint. sa istima takvim, mada ce ti neko reci da se to ne preporucuje sto isto tako razumijem.
Zvek

#314 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Zvek »

Zasto onda uvoznik Schella ne reaguje? Ili rade zajedno?
rukfaš

#315 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by rukfaš »

Kupio FIAT Punto 1.2 benzin 2002 gidina, prije godinu i po dana, od tada neznam šta znači plata potrošena na lične potrebe, skoro svaki mijesec moram na servis, zbog ovoga ili onog, sad če neko reći da je auto kupljeno u lošem stanju, e pa nije bilo u lošem stanju kad sam ga kupovo, prešao je bio tek 100.000 km, al ako danas zamjeniš motor servo volana i platiš 200 KM, pa ti se taj servo opet pokvari za 6-7 mijeseci pa opet daš 200 KM, pa nakon toga za 3 mijeseca se opet počne javljat da je pri kraju, tu očito nešto sistemski nevalja, pa zamjenim zadnje pakne platim 70 KM i nakon 6 mijeseci opet moram mijenjat jer su ove dotrajale a prešo jedva 10.000 km, pa zamjeninim dihtung na motoru, nakon 10.000 km opet moram mijenjat , to je samo znak i činjenica da su kako samo auto tako i dijelovi koje mijenjaš krajnje loši i nekvalitetni, ja samo čekam da na proljeće isplatim kredit koji imam, Punot leti na pijacu pošto-poto, i bez WV više neželim ni da pričam o autu, preporuka svima, zaobiđi te FIAT u širokom luku, drži te se onog provjerenog WV , jer dok sam prije to auto vozao servis bi me vidi svake godine jednom ili dva puta , a sad sam mijesečni pretplatniku servisu, i od svake plate odvojim jedno 30-40% za Punta, ko da je Ferrari bog te ..............
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#316 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 1946 »

Pa naravno kad kupuješ neke fuš kineske dijelove ili tvoj stil exploatacije automobila izlazi iz granica konvencionalnog. Pripaziš gdje kupuješ dijelove i rahatniji si odmah :)
johntra

#317 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

jarane, generalizacija je loša stvar i nikada nije dala dobre rezultate...naletio si na loše auto i neko ti je uvalo smeće od istog? kako znaš da je bila prava kilometraža, jesi li provjerio istu? ne može se na osnovu jednog automobila zaključivati o svakom...kakve to dijelove kupuješ? čuj ne izdrži ništa više od 10.000.. :-)
kako to mi ostali nemamo problema sa istim?
wickerman

#318 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by wickerman »

rukfaš wrote:Kupio FIAT Punto 1.2 benzin 2002 gidina, prije godinu i po dana, od tada neznam šta znači plata potrošena na lične potrebe, skoro svaki mijesec moram na servis, zbog ovoga ili onog, sad če neko reći da je auto kupljeno u lošem stanju, e pa nije bilo u lošem stanju kad sam ga kupovo, prešao je bio tek 100.000 km, al ako danas zamjeniš motor servo volana i platiš 200 KM, pa ti se taj servo opet pokvari za 6-7 mijeseci pa opet daš 200 KM, pa nakon toga za 3 mijeseca se opet počne javljat da je pri kraju, tu očito nešto sistemski nevalja, pa zamjenim zadnje pakne platim 70 KM i nakon 6 mijeseci opet moram mijenjat jer su ove dotrajale a prešo jedva 10.000 km, pa zamjeninim dihtung na motoru, nakon 10.000 km opet moram mijenjat , to je samo znak i činjenica da su kako samo auto tako i dijelovi koje mijenjaš krajnje loši i nekvalitetni, ja samo čekam da na proljeće isplatim kredit koji imam, Punot leti na pijacu pošto-poto, i bez WV više neželim ni da pričam o autu, preporuka svima, zaobiđi te FIAT u širokom luku, drži te se onog provjerenog WV , jer dok sam prije to auto vozao servis bi me vidi svake godine jednom ili dva puta , a sad sam mijesečni pretplatniku servisu, i od svake plate odvojim jedno 30-40% za Punta, ko da je Ferrari bog te ..............
Ja imam Punta 1.2 16v 2000.god. od aprila i dosad samo ulje mjenjo,sijalice i jednom mi lonac otpo :D ! Trebam promjeniti sad nekad selen blokove ali rece mi mehanicar nemoj jos dok ne budes bas pucalo jer su ovi orginalni kvaliteniji,a ipak je proslo 10 godina od proizvodnje !
wickerman

#319 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by wickerman »

Koliko je selenia oil 10w40 ?? Kad sam trazio 2 puta u motorexu,nije ga bilo pa sipam total 10w40 ! Punto 1.2 16 2000.god. je u pitanju!
zateznistub

#320 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by zateznistub »

rukfaš wrote:Kupio FIAT Punto 1.2 benzin 2002 gidina, prije godinu i po dana, od tada neznam šta znači plata potrošena na lične potrebe, skoro svaki mijesec moram na servis, zbog ovoga ili onog, sad če neko reći da je auto kupljeno u lošem stanju, e pa nije bilo u lošem stanju kad sam ga kupovo, prešao je bio tek 100.000 km, al ako danas zamjeniš motor servo volana i platiš 200 KM, pa ti se taj servo opet pokvari za 6-7 mijeseci pa opet daš 200 KM, pa nakon toga za 3 mijeseca se opet počne javljat da je pri kraju, tu očito nešto sistemski nevalja, pa zamjenim zadnje pakne platim 70 KM i nakon 6 mijeseci opet moram mijenjat jer su ove dotrajale a prešo jedva 10.000 km, pa zamjeninim dihtung na motoru, nakon 10.000 km opet moram mijenjat , to je samo znak i činjenica da su kako samo auto tako i dijelovi koje mijenjaš krajnje loši i nekvalitetni, ja samo čekam da na proljeće isplatim kredit koji imam, Punot leti na pijacu pošto-poto, i bez WV više neželim ni da pričam o autu, preporuka svima, zaobiđi te FIAT u širokom luku, drži te se onog provjerenog WV , jer dok sam prije to auto vozao servis bi me vidi svake godine jednom ili dva puta , a sad sam mijesečni pretplatniku servisu, i od svake plate odvojim jedno 30-40% za Punta, ko da je Ferrari bog te ..............
Ako se radi o onome sa dvoja vrata bijele boje, onda si trebao znati da su ta u vecini slucajeva bila sluzbena vozila (komercijala, servis, dostava) u tom slucaju nek ti je sa srecom jer znas ko i kako vozi takva kola. Ako to pak nije slucaj onda si baksuz. Nije to nista cudno, to se desava kod kupovine polovnjaka. Kod mene je 2000 godiste 1.9 jtd i nikakvih problema osim zamjene potrosnih dijelova.
rukfaš

#321 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by rukfaš »

zateznistub wrote:

Ako se radi o onome sa dvoja vrata bijele boje, onda si trebao znati da su ta u vecini slucajeva bila sluzbena vozila (komercijala, servis, dostava) u tom slucaju nek ti je sa srecom jer znas ko i kako vozi takva kola. Ako to pak nije slucaj onda si baksuz. Nije to nista cudno, to se desava kod kupovine polovnjaka. Kod mene je 2000 godiste 1.9 jtd i nikakvih problema osim zamjene potrosnih dijelova.

Tamno sivi, četvera vrata, uvezen iz Italije , prije kupnje posjetio dva servisa sa njim , da ga majstori pregledaju, ocjena bila 4 za stanje ( od omjera 1 do 5 ), međutim realno govoreći zaista ova FIAT vozila nevaljaju đavolu, ako se uzme u obzir da ovaj Punto 1.2 troši prosječno 6,2 do 6,9 l/100 km što sam izračunao i provjerio više puta a njegova snaga je ravna nuli, isto tako stabilnost, prostranost, auto "niđe veze s vezom " možda i jesam baksuz al sam onda zajedno baksuz sa svojim kumom koji ima iste probleme sa istim autom, kao i njegova svastika koja također kuburi sa FIAT-om,evo ja sam prije 5 dana zamijenio disk pločice prednje, koje sam bio mijenjao prije toga u januaru ove godine i od tada prešao 16.600 km i evo opet sad moram da mijenjam , kad sam vozao nekad Golfa , disk pločice sam mijenjao nakom pređenih 60.000 do 70.000 km, ili nakon 2-3 godine.........prosudi te sami, a dijelove uzimam kod istog prodavca godinama
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#322 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 1946 »

A Talijani su poznati po tome da ne vraćaju kilometražu :) . I kako bolan pored kuma i kumove kume koji imaju iste probleme ti se odluči za isto auto (ili oni, u slučaju da si ti prvi kupio to auto)? Poznato je da golf ne troši, već obnavlja, sav potrošni materijal tako da ti on nije neko mjerilo :D
johntra

#323 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

wickerman wrote:Koliko je selenia oil 10w40 ?? Kad sam trazio 2 puta u motorexu,nije ga bilo pa sipam total 10w40 ! Punto 1.2 16 2000.god. je u pitanju!
za tvoj motor ide Selenia 20K, cijena litra ovog ulja je prosjek 17 do 18 KM...imaš ga u ovlaštenim servisima FIAT-a, a ništa nije jeftiniji ni u ostalim prodavnicama, tako da možeš tamo otići i kupiti...
johntra

#324 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

rukfaš wrote:Tamno sivi, četvera vrata, uvezen iz Italije , prije kupnje posjetio dva servisa sa njim , da ga majstori pregledaju, ocjena bila 4 za stanje ( od omjera 1 do 5 ), međutim realno govoreći zaista ova FIAT vozila nevaljaju đavolu, ako se uzme u obzir da ovaj Punto 1.2 troši prosječno 6,2 do 6,9 l/100 km što sam izračunao i provjerio više puta a njegova snaga je ravna nuli, isto tako stabilnost, prostranost, auto "niđe veze s vezom " možda i jesam baksuz al sam onda zajedno baksuz sa svojim kumom koji ima iste probleme sa istim autom, kao i njegova svastika koja također kuburi sa FIAT-om,evo ja sam prije 5 dana zamijenio disk pločice prednje, koje sam bio mijenjao prije toga u januaru ove godine i od tada prešao 16.600 km i evo opet sad moram da mijenjam , kad sam vozao nekad Golfa , disk pločice sam mijenjao nakom pređenih 60.000 do 70.000 km, ili nakon 2-3 godine.........prosudi te sami, a dijelove uzimam kod istog prodavca godinama
pustite čovjeka, ne može FIAT preći 10.000 bez servisa, to kao neko pravilo...pregledali ga majstori, onako na oko, a nikada se nisi sjetio otići na dijagnostiku za eventualne greške i pregled kilometraže...pa to je danas obavezno prilikom kupovine auta novije proizvodnje, ne samo optički pregled vozila...njegov Punto je prešao, brat bratu, 200.000 prije kupovine...šta si očekivao za potrošnju, četiri litra po gradu? to je njegova standardna potrošnja....prodaj ti to i kupi sebi vau vau...
Blobi

#325 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Blobi »

Ma alfa leti i to i prije nego se misli. Jbg, prodao bih i ja kad bi se neko pojavio sa 2-3 milijarde u kesu :)...

A johntra, jel' se to Fiati nikad ne kvare :lol: :lol:
Post Reply