(zato nam prvak prodje, elhamdullilah, sa samo 5 komada za poluvrijeme)
Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Voovoozela
#301 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma joook ba, gdje će kod nas biti namještaljki...nemojte biti smiješni... ovo je ipak jedna normalna, uredjena država u kojoj je sve pošteno pa i fudbal iliti nogomet...
- Charuga
- Globalni moderator
#302 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
U posljednja dva kola pojedini navijaci pojedinih klubova a i vjerovatno i igraci su malo spusteni na zemlju.
Proslo kolo navijaci, igraci i trener Sarajeva najavljuju 3 boda u Lukavici i desi im se poraz. Dodju sebi, spuste se na zemlju i danas lagano dobiju Slobodu.
Za ovo kolo dosta navijaca Zelje je najavljivalo najmanje bod u Travniku (samo pojedinci su bili zadovolji i bodom) a i tri boda su dosta bila u opticaju. I desi se sto se desilo.
Navijaci Celika su najavljivali veliki pohod u Banovice (bilo ih 100-tinjak) i nova tri boda na kontu kluba. Na kraju spasavali jedan bod i spasili ga.
Slicnu najavu imali su i navijaci Slobode kao i njihovi igraci pred susret na Kosevu a na kraju otisli sa trickom kuci.
Navijaci Borca (mimo foruma) su mi govorili poslije pobjede u Zvorniku kako do kraja sve pobjedjuju i desi im se Velez.
Vec od sljedeceg kola ce svi malo drugacije najavljivati pobjede svojih timova na strani. Navijaci a i igraci su spusteni na zemlju. Idemo dalje, putujuci cirkus zvani PL BiH se nastavlja ..
Proslo kolo navijaci, igraci i trener Sarajeva najavljuju 3 boda u Lukavici i desi im se poraz. Dodju sebi, spuste se na zemlju i danas lagano dobiju Slobodu.
Za ovo kolo dosta navijaca Zelje je najavljivalo najmanje bod u Travniku (samo pojedinci su bili zadovolji i bodom) a i tri boda su dosta bila u opticaju. I desi se sto se desilo.
Navijaci Celika su najavljivali veliki pohod u Banovice (bilo ih 100-tinjak) i nova tri boda na kontu kluba. Na kraju spasavali jedan bod i spasili ga.
Slicnu najavu imali su i navijaci Slobode kao i njihovi igraci pred susret na Kosevu a na kraju otisli sa trickom kuci.
Navijaci Borca (mimo foruma) su mi govorili poslije pobjede u Zvorniku kako do kraja sve pobjedjuju i desi im se Velez.
Vec od sljedeceg kola ce svi malo drugacije najavljivati pobjede svojih timova na strani. Navijaci a i igraci su spusteni na zemlju. Idemo dalje, putujuci cirkus zvani PL BiH se nastavlja ..
- jeza u ledja
#303 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Niko nije rekao da nema namjestanja, ali tesko je zamisliti da su u namjestaljku koja traje kroz 3-4 kola umjesana cak 4 ili vise klubova. Mislim da se inace namjestanje tipa jedna ekipa pusti drugu mnogo rijedje desava od namjestanja tipa jedna ekipa potplati/podmiti sudiju da silji za njih (ili za neku ekipu koja igra protiv njihovih rivala). Potplatiti sudiju je mnogo lakse nego nagovoriti ekipu (ili dio nje) da pusti drugu ekipu. Pored toga teze je raditi ispod stola kad je direktno u namjestaljku ukljuceno 10-20 ljudi, a ne 2-3.Voovoozela wrote:Ma joook ba, gdje će kod nas biti namještaljki...nemojte biti smiješni... ovo je ipak jedna normalna, uredjena država u kojoj je sve pošteno pa i fudbal iliti nogomet...![]()
Cista logika.
Uglavnom, po mom misljenju se namjestaljke u smislu da jedna ekipa pusti drugu desavaju relativno rijetko, mozda nekoliko puta godisnje, (mada je i to naravno previse).
Potplacivanje, podmicivanje, prijetnje sudijama i izabiranje svojih sudija (ili pokusaju svega ovog) se vjerovatno dogadja po nekoliko puta u jednom kolu.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#304 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
To na Piroti UFC bio?
To se ne desava samo na Piroti imas milion takvih primjera...
Iz koji novina clanak?
To se ne desava samo na Piroti imas milion takvih primjera...
Iz koji novina clanak?
-
elSaik
#305 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
dupli. greška.
- BSn
#306 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
jete vi meni ljudi cudni. sbk mora imati jednog predstavnika u pl bih. ukoliko bi travnik ispao, vec sljedece sezone u ligu ulazi iskra. pitanje je samo da li ce i kada se desiti rokada.
a sto jest', jest', ono "nogometni klub" je jedino sto ima veze s nogometom u tom klubu. tamo specijalci treba da cuvaju gostujue igrace od startova domacih.
a sto jest', jest', ono "nogometni klub" je jedino sto ima veze s nogometom u tom klubu. tamo specijalci treba da cuvaju gostujue igrace od startova domacih.
- lerdi
#307 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Najtužnije od svega je što klub koji ima pošteno suđenja, ima nenadoknadivu prednost u odnosu na druge. Al šta češ kad je sve što je normalno u svijetu, kod nas nenormalno. Tako i to da imaš pošteno suđenja i da igraš lopte, a ne da dolaziš na UFC meč.
- BSn
#308 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ma, korupcija je u svakoj ligi, samo sto kod nas uz to ide i mesaranje.don_emir wrote:Kako god okrenes korupcija...BSn wrote:eh, da makar pet klubova u bih ima nijaza koji bi osigurao da se na travnjacima igra nogomet, ova bi liga i licila na nogometnu ligu.
ljudima je hljeb u tim nogama sto ih travnicani cijepaju, a ns i sudije gledaju na to blagonaklono.
situacija u kojoj 5 klubova, npr. zeljo, zrinjski, sarajevo, borac, siroki, imaju posteno sudjenje kuci i na strani bi dovela i do regularnije lige, pa makar sudije uzimale lovu za posteno sudjenje. ovako je uzimaju za nista.
najbolje bi bilo kad bi to sve pohapsili (od sampiona do fenjerasa, sudije, odgovorne iz ns-a), al' to i u evropi ide tesko, kamo li kod nas. zato nam je jedina nada multipiliciranje nijaza.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#309 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa ja ne pamtim utakmicu kada nas u Travniku nisu tukli. Bukvalno klizeci u vecini slucajeva im je sa barem jednom visoko dignutom nogom sto je minimalno svaki put zuti karton. Uklizavanja sa dvije noge sa ledja je za njih sasvim normalna stvar,fakat je Pirota klasicna klaonica. Prosli put zamalo mi srce nije puklo od nepravde,tuku te duplo vise sudije nista,kada su nasi samo djelomicno poceli da im vracaju to pljuste zuti i crveni kartoni.
Travnik je jedno od najtuznijih gostovanja,ozbiljno mislim da ne idem vise na to gostovanje jer zdravstveno ne mogu ono da podnesem,bez zezancije.
p.s ima jos takvih stadiona gdje se domacinu bas pusta da te tuce na terene Tuzla,Trebinje itd. Meni je interesantno da u zadnjih par godina se jako popravila Zenica,koja je prije bila masakr teski
,sada je sasvim korektno tamo.
Travnik je jedno od najtuznijih gostovanja,ozbiljno mislim da ne idem vise na to gostovanje jer zdravstveno ne mogu ono da podnesem,bez zezancije.
p.s ima jos takvih stadiona gdje se domacinu bas pusta da te tuce na terene Tuzla,Trebinje itd. Meni je interesantno da u zadnjih par godina se jako popravila Zenica,koja je prije bila masakr teski
Last edited by -LIBERO- on 15/08/2010 15:32, edited 1 time in total.
- Joey Tribbiani
#310 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
hvala na objašnjenju columbo1946 wrote:Čovjek s 4 riječi objasni suđenje u Travniku.Omerovim_Koracima wrote:Nema Nijaza nema bodova
zaštićeni? Mozda u vasim ocima jer su vam svi krivi za vase neuspjehe.lerdi wrote:
Boli, boli sad. A kad smo mi kukakli prošle godine i kada ste vi bili zaštičeni ko polarni medvjedi onda je sve bilo uredu. Vrati koko što si pozobala. Nema Nijaza i eto šta vam se dešava, pa vi sad vičite kako je sve bilo uredu prošle godine
U isto tom travniku smo osakaceni, crveni dobili i vratili se sa bodom. Sloboda Tuzla=marisana + još mali milion ekipa. Negdje dobili, negdje gubili...vas nismo spominjali. 10000 KM kazne zbog jedno navijča koji je pobjegao policiji koja ga je vodila do kola hitne pomoci. Usput, nemojte biti tako nastrani pa toliko razmisljati o Nijazu...pogledajte kakve djevojke gradom hodaju
Libero, post
- lerdi
#311 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Na ovo tvoje ću samo reči VeležJoey Tribbiani wrote:hvala na objašnjenju columbo1946 wrote:Čovjek s 4 riječi objasni suđenje u Travniku.Omerovim_Koracima wrote:Nema Nijaza nema bodova
zaštićeni? Mozda u vasim ocima jer su vam svi krivi za vase neuspjehe.lerdi wrote:
Boli, boli sad. A kad smo mi kukakli prošle godine i kada ste vi bili zaštičeni ko polarni medvjedi onda je sve bilo uredu. Vrati koko što si pozobala. Nema Nijaza i eto šta vam se dešava, pa vi sad vičite kako je sve bilo uredu prošle godine
U isto tom travniku smo osakaceni, crveni dobili i vratili se sa bodom. Sloboda Tuzla=marisana + još mali milion ekipa. Negdje dobili, negdje gubili...vas nismo spominjali. 10000 KM kazne zbog jedno navijča koji je pobjegao policiji koja ga je vodila do kola hitne pomoci. Usput, nemojte biti tako nastrani pa toliko razmisljati o Nijazu...pogledajte kakve djevojke gradom hodaju
Libero, post
- Joey Tribbiani
#312 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
sta smo radili? vidim bio si na dvije tekme protiv njih (prvenstvo i kup) pa nam to fino opiši
jedino je tu klub nanio štetu svojim navijačima jer su u tekmi u kojoj je velež dobio 2 crvena (po tebi ih nisu smjeli dobiti, nema veze sto su pravili belaj u tunelu sa sudijom...igraju protiv nas pa mogu) igrali pravo loše
jedino je tu klub nanio štetu svojim navijačima jer su u tekmi u kojoj je velež dobio 2 crvena (po tebi ih nisu smjeli dobiti, nema veze sto su pravili belaj u tunelu sa sudijom...igraju protiv nas pa mogu) igrali pravo loše
Last edited by Joey Tribbiani on 15/08/2010 15:57, edited 2 times in total.
- lerdi
#313 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Joey Tribbiani wrote:sta smo radili? vidim bio si na dvije tekme protiv njih (prvenstvo i kup) pa nam to fino opiši
I ja sam bio među ovim što su se smijali. Samo iz ove sad perspektive mogu reći da sam trebao ustvari plakati. Ustvari možda smo svi trebali plakatiSimpatično evo da ne bude da ja nešto izmišljam prenjeću tekst sa ss.ba, vezan za kup utakmicu
Fudbaleri Željezničara golom Stanića u 95. minuti savladali su Velež sa 2:1 i tako se plasirali u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.
Fudbaleri sarajevskog Željezničara odlično su otvorili susret. Domaći su krenuli veoma ofanzivno od samog početka, te već u prvih nekoliko minuta stvorili par izglednih prilika. Već u petoj minuti Samir Bekrić se našao u dobroj situaciji, ali njegov šut odlazi pored gola. Svega dvije minute kasnije, Mešanović je izbio sam pred gostujućeg golmana Hadžiđulbića, ali je čuvar mreže Rođenih izašao iz ovog duela kao pobjednik.
Igrala se 12. minuta kada su domaći poveli. Stijelac vodećeg gola za izabranike trenera Amara Osima bio je Bučan, koji je nakon lijepe akcije sa nekih 12 metara pogodio mrežu gostujućeg golmana. Isti se igrač ponovo našao u prilici samo dvije minute kasnije, ali ovog puta nije našao put do mreže Veleža.
Prvi šut ga golu Željezničara, gostujući fudbaleri su uputili tek u 26. minuti, ali Osmanagić salje loptu daleko od gola domaćih. Džafić je pred kraj prvog dijela imao odličnu priliku za izjednačenje, ali se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru domaćih, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0 za Željezničar.
U nastavku, tempo igre je prilično pao. U 67. minuti Velež je ponovo imao veliku za izjednačenje, ali Duraković sa desetak metara pogađa stativu. Međutim, dvije minute kasnije, stiglo je i izjednačenje. Sjajni Osmanagić je brilijantnom asistencijom uposlio Škaljića, koji postiže toliko željeni gol za Rođene. Međutim, Željezničar je do pobjede i prolaska u četvrtfinale stigao u petoj minuti sudijske nadoknade, a strijelac je bio Stanić.
Svakako još vrijedi istaći katastrofalno suđenje na večerašnjoj utakmici, a neke su sudijske odluke izazvale smijeh na tribinama.
Željezničar - Velež 2:1
- Joey Tribbiani
#314 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
katastrofalno po velez ili po nas? mozda po obje ekipe. Gol za pobjedu 100% cist i lijep - srdjan stanic zabio.
a ko je ono mlatio velezove igrace u tunelu svog stadiona?
PS: glupo mi je vise raspravljat kad se na kraju necemo sloziti. Prvi ste poceli spominjati Nijaza i odatle i ovakvi postovi. Vozdra
PS: glupo mi je vise raspravljat kad se na kraju necemo sloziti. Prvi ste poceli spominjati Nijaza i odatle i ovakvi postovi. Vozdra
- lerdi
#315 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ako si bio znaš o čemu pričam i ovim nisam uopšte želio da se nešto prepucavam ili nešto slično. Samo želim da kažem da nije uredu kukati kad ti se dešavaju ovakve stvari kao u Travniku, ako okrečeš glavu na nepravdu koju tvoj klub čini. Evo iskreno sinoć jesmo zasluženo dobili Slobodu, ali jedan ofsajd koji je njima sviran nije postojao a čovjek je krenuo sam prema golmanu. Penal koji je sviran se mogao i nije morao svirati, ali je sviran jer čist nije dosuđen u prvom poluvremnu za nas. I šta sad ja treba da šutim o tome jer je to bilo u korist mog kluba? Gdje je fudbal tu? To je poenta svega što sam želio napisati, a ne da se prepucavam sa bilo kim. Kada shvatiš da su Nijaz i ostali Nijazi rak rana našeg fudbala, a ne neko koga se mora imati onda možda i budemo gledali derbije na kojima će stadioni biti puni, a gledaoci zadovoljni. E onda se možemo nadati grupnim fazama i ostalim bakraćima. Do tad mrka kapa družeJoey Tribbiani wrote:katastrofalno po velez ili po nas? mozda po obje ekipe. Gol za pobjedu 100% cist i lijep - srdjan stanic zabio.
- ultima_palabra
#316 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma uopšte ne bi trebalo tražiti opravdanje za poraz Želje u sudiji...oni nisu smjeli primiti gol iz igre od onakve ekipe, i morali su zabiti bar jedan sa igračem više za 40 minuta, kakvo god da je suđenje bilo.
Druga stvar je ta da igrače treba zaštititi, da nam se ne desi da igrači poput Višće i Zebe ostanu invalidi... zato ih donekle opravdavam za lošu igru.
Druga stvar je ta da igrače treba zaštititi, da nam se ne desi da igrači poput Višće i Zebe ostanu invalidi... zato ih donekle opravdavam za lošu igru.
- lerdi
#317 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nisam navijač željezničara, ali ako je bilo ovako kako piše (a poznavajuči atmosferu u Travniku vjerujem iskreno da jeste) ko bi imao motiva da igra protiv ljudi kojima je jedina taktika da ti u prvih 20 minuta ulete 20 puta u noge tako da ti više ne padne na pamet da nastaviš igrati. Evo sad ću malo da povežem ovu priću sa nama. Prva utakmica proljetnog dijela sa slobodom u tuzli i čovjek u 20. sekundi uljeće Škori u noge i tako ga skrši da ovaj nije do kraja utakmice ni potrčao kako treba. To ti je ono "Ja da tebe odma u stratu upozorim šta te čeka budeš li se zajebavao". I haj ti meni reci kome se da igrati u takvim uslovima? Misliš da Zeba i Višća smiju protrčavat i zajebavat se? Vjeruj da bi im noge polomili, a sudija bi ili dao ili ne bi dao žuti. To je taj naš fudbal.ultima_palabra wrote:Ma uopšte ne bi trebalo tražiti opravdanje za poraz Želje u sudiji...oni nisu smjeli primiti gol iz igre od onakve ekipe, i morali su zabiti bar jedan sa igračem više za 40 minuta, kakvo god da je suđenje bilo.
- Joey Tribbiani
#318 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
o tome i mi pričamo drug. Niko ne trazi nikakvog nijaza koji ce nam naštelit sudiju da nam namjesti par golova preko nekih nepostojećih faulova u i oko 16...ili da žmiri na očigledne offsid-e. Jebo to. ne idem na tekmu da to gledam. Hocu fudbal bez kradja, bez tuča igrača, trenera, navijača (jebo ja i sarajevski derbi ako ce to biti njegove odlike).lerdi wrote:Nisam navijač željezničara, ali ako je bilo ovako kako piše (a poznavajuči atmosferu u Travniku vjerujem iskreno da jeste) ko bi imao motiva da igra protiv ljudi kojima je jedina taktika da ti u prvih 20 minuta ulete 20 puta u noge tako da ti više ne padne na pamet da nastaviš igrati. Evo sad ću malo da povežem ovu priću sa nama. Prva utakmica proljetnog dijela sa slobodom u tuzli i čovjek u 20. sekundi uljeće Škori u noge i tako ga skrši da ovaj nije do kraja utakmice ni potrčao kako treba. To ti je ono "Ja da tebe odma u stratu upozorim šta te čeka budeš li se zajebavao". I haj ti meni reci kome se da igrati u takvim uslovima? Misliš da Zeba i Višća smiju protrčavat i zajebavat se? Vjeruj da bi im noge polomili, a sudija bi ili dao ili ne bi dao žuti. To je taj naš fudbal.ultima_palabra wrote:Ma uopšte ne bi trebalo tražiti opravdanje za poraz Želje u sudiji...oni nisu smjeli primiti gol iz igre od onakve ekipe, i morali su zabiti bar jedan sa igračem više za 40 minuta, kakvo god da je suđenje bilo.
Da postanemo ekipa poput travnika i sličnih, prestao bih pratit klub koji mi je u samom vrhu na listi najvažnijih stvari u životu.
- karanana
#319 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
zeljo je ekipa koja se najmanje ima pravo zaliti na sudjenje. govorio sam ja prosle godine nakon sto nas je sudija opljackao u dvije utakmice protiv zelje u 3 dana a posebno govorim o onoj u kupu: nemojte se smijati zeljovci...danas vas bogovi sudjenja paze i uz vas su, i dok je tako vama je ova liga bajna, sjajna, postena.....stici ce vas i lose sudjenje i pogresne i po vas lose odluke i onda cete kukati i psovati sve i ligi i sudijama.
- lerdi
#320 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Pa to je noramalno razmišljanje bilo koga ko voli i prati fudbal. Ipak kad imaš nekoga ko što je nijaz automatski imaš prednost nad ostalim, jer ako ništa on može završiti pošteno suđenje tamo gdje ga drugi neće imati. Znači opet imaš nešto što drugi nemaju iako je pošteno suđenje nešto što bi se trebalo podrazumjevati. Ako čemo iskreno dešavale su se i vama kao i svima prije ovakve stvari samo što se brzo zaboravili, pa sad to izgleda kao nešto novo a nije.Joey Tribbiani wrote:o tome i mi pričamo drug. Niko ne trazi nikakvog nijaza koji ce nam naštelit sudiju da nam namjesti par golova preko nekih nepostojećih faulova u i oko 16...ili da žmiri na očigledne offsid-e. Jebo to. ne idem na tekmu da to gledam. Hocu fudbal bez kradja, bez tuča igrača, trenera, navijača (jebo ja i sarajevski derbi ako ce to biti njegove odlike).lerdi wrote:Nisam navijač željezničara, ali ako je bilo ovako kako piše (a poznavajuči atmosferu u Travniku vjerujem iskreno da jeste) ko bi imao motiva da igra protiv ljudi kojima je jedina taktika da ti u prvih 20 minuta ulete 20 puta u noge tako da ti više ne padne na pamet da nastaviš igrati. Evo sad ću malo da povežem ovu priću sa nama. Prva utakmica proljetnog dijela sa slobodom u tuzli i čovjek u 20. sekundi uljeće Škori u noge i tako ga skrši da ovaj nije do kraja utakmice ni potrčao kako treba. To ti je ono "Ja da tebe odma u stratu upozorim šta te čeka budeš li se zajebavao". I haj ti meni reci kome se da igrati u takvim uslovima? Misliš da Zeba i Višća smiju protrčavat i zajebavat se? Vjeruj da bi im noge polomili, a sudija bi ili dao ili ne bi dao žuti. To je taj naš fudbal.ultima_palabra wrote:Ma uopšte ne bi trebalo tražiti opravdanje za poraz Želje u sudiji...oni nisu smjeli primiti gol iz igre od onakve ekipe, i morali su zabiti bar jedan sa igračem više za 40 minuta, kakvo god da je suđenje bilo.
Da postanemo ekipa poput travnika i sličnih, prestao bih pratit klub koji mi je u samom vrhu na listi najvažnijih stvari u životu.
- Joey Tribbiani
#321 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
pa smijesno je sto je prednost imati pošteno sudjenje i pobijediti sto si bolji. To bi trebalo biti nešto normalno, a ne razlog nekog prozivanja.lerdi wrote:Pa to je noramalno razmišljanje bilo koga ko voli i prati fudbal. Ipak kad imaš nekoga ko što je nijaz automatski imaš prednost nad ostalim, jer ako ništa on može završiti pošteno suđenje tamo gdje ga drugi neće imati. Znači opet imaš nešto što drugi nemaju iako je pošteno suđenje nešto što bi se trebalo podrazumjevati. Ako čemo iskreno dešavale su se i vama kao i svima prije ovakve stvari samo što se brzo zaboravili, pa sad to izgleda kao nešto novo a nije.Joey Tribbiani wrote:o tome i mi pričamo drug. Niko ne trazi nikakvog nijaza koji ce nam naštelit sudiju da nam namjesti par golova preko nekih nepostojećih faulova u i oko 16...ili da žmiri na očigledne offsid-e. Jebo to. ne idem na tekmu da to gledam. Hocu fudbal bez kradja, bez tuča igrača, trenera, navijača (jebo ja i sarajevski derbi ako ce to biti njegove odlike).lerdi wrote:
Nisam navijač željezničara, ali ako je bilo ovako kako piše (a poznavajuči atmosferu u Travniku vjerujem iskreno da jeste) ko bi imao motiva da igra protiv ljudi kojima je jedina taktika da ti u prvih 20 minuta ulete 20 puta u noge tako da ti više ne padne na pamet da nastaviš igrati. Evo sad ću malo da povežem ovu priću sa nama. Prva utakmica proljetnog dijela sa slobodom u tuzli i čovjek u 20. sekundi uljeće Škori u noge i tako ga skrši da ovaj nije do kraja utakmice ni potrčao kako treba. To ti je ono "Ja da tebe odma u stratu upozorim šta te čeka budeš li se zajebavao". I haj ti meni reci kome se da igrati u takvim uslovima? Misliš da Zeba i Višća smiju protrčavat i zajebavat se? Vjeruj da bi im noge polomili, a sudija bi ili dao ili ne bi dao žuti. To je taj naš fudbal.
A ovi sto kazu da nam se nisu desavale nepravde i da to zaboravljamo i volimo ovu ligu, se varaju. Sjećamo se kradja po citavoj BiH, udaraca pred kamerama, ali i daleko od javnosti. U BL je u prvom amarovom mandatu Željo tamo dobio 2:1 uz udaranje našeg igrača s ledja dok je napuštao teren jer je bio zamijenjen. Sve je to zabiljezila kamera i nikome nista nakon tekme. Aut izvode tako sto ulijecu po metar u teren. I tad smo imali nijaza, pa ništa. prosle godine kamenje leti u teren, flaše, upaljači u z. mostaru...i mi se poslije tusiranja vracamo nazad da zavrsimo tekmu. Pa da štelimo ne bi toga sto posto bilo.
Prije toga, nekoliko sezona ranije, u laktasima izgubimo 3:2 uz hilljadu i jedan belaj. Poništen gol u mostaru protiv veleza zbog "offsied-a", penali protiv slavije gore + milion drugih stvari koje se desavaju i Sarajevu i Velezu i petom i desetom.
Ako smo osvojili titulu, ne mora značit da svrsavamo na savez i ovakvu ligu. Eto, otiso je član našeg kluba iz te takmicarske komisije. Ostali su sad tuzlaci, mostarci, banjalučani... i je li ista bolje? Dobi li sarajevo 3 boda protiv slobode? Dobi klinac. Ako nije gore, nije ni bolje. Sudi ko stigne i kako mu se neka stvar digne. Mi ćemo i dalje bit bolesnici i to sve pratit.
- bordo gandalf
#322 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
kako kad ti kolega trazi "makar" 5 nijazaJoey Tribbiani wrote:
o tome i mi pričamo drug. Niko ne trazi nikakvog nijaza koji ce nam naštelit sudiju da nam namjesti par golova preko nekih nepostojećih faulova u i oko 16...ili da žmiri na očigledne offsid-e. Jebo to. ne idem na tekmu da to gledam. Hocu fudbal bez kradja, bez tuča igrača, trenera, navijača (jebo ja i sarajevski derbi ako ce to biti njegove odlike).
BSn wrote:eh, da makar pet klubova u bih ima nijaza koji bi osigurao da se na travnjacima igra nogomet, ova bi liga i licila na nogometnu ligu.
- Joey Tribbiani
#323 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
i ja trazim 5 ali ovakvih, nista drukčijedon_emir wrote:kako kad ti kolega trazi "makar" 5 nijazaJoey Tribbiani wrote:
o tome i mi pričamo drug. Niko ne trazi nikakvog nijaza koji ce nam naštelit sudiju da nam namjesti par golova preko nekih nepostojećih faulova u i oko 16...ili da žmiri na očigledne offsid-e. Jebo to. ne idem na tekmu da to gledam. Hocu fudbal bez kradja, bez tuča igrača, trenera, navijača (jebo ja i sarajevski derbi ako ce to biti njegove odlike).
BSn wrote:eh, da makar pet klubova u bih ima nijaza koji bi osigurao da se na travnjacima igra nogomet, ova bi liga i licila na nogometnu ligu.
- bordo gandalf
#324 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja trazim pravedno suđenje bez da im se placa da sude pravedno...to sto hoces je opet korupcijaJoey Tribbiani wrote:i ja trazim 5 ali ovakvih, nista drukčijedon_emir wrote:kako kad ti kolega trazi "makar" 5 nijazaJoey Tribbiani wrote:
- Joey Tribbiani
#325 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
nisam mislio na nikakvo plaćanje. Samo hocu u nasem fudbalu ljude koji ce obezbijedit normlane uslove za igru.