Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
relevantan

#301 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by relevantan »

Vala sada po ovoj Bolonji ni jedan nije nešto težek.....druga stvar što studenti neće da uče :oops: ....lijeni, aljkavi, kampanjci....čast izuzetcima: ETF, Mašinstvo i Medicina :thumbup: ......a Pravo, Ekonomija, Pedagogija, FPN, Filozofija, žešća talašika i neka se ne provaljuju kada kažu da su teški :roll:
mehoxy

#302 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by mehoxy »

Glupa tema.Svaki fakultet je tezak na svoj nacin.Sto se tice medicine,naravno da je jako teska zbog ogromne korumpiranosti koja vlada na tom fakultetu
tutku

#303 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by tutku »

Glupa i suvisna tema - moje misljenje :D
nOrMaLaC

#304 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by nOrMaLaC »

Pozdrav drugovi i drugarice! :)
Zanima me kakav je smjer logistika na saobraćajnom faksu?
Kolike su šanse zaposlenja u inozemstvu?
koalicija_ol

#305 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by koalicija_ol »

Ja ne razumijem kako neko sebi moze dati za pravo da rangira fakultete po tezini. Pola vas ovdje nemate zavrsenu ni srednju a pametujete. :mrgreen:

It's ME Bitch
ever!

#306 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by ever! »

Čuj Bolonja lagana po kom osnovu to misliš? Kako donositi zaključke ako nisi studirao po jednom ili drugom programu ili nisi upšte studirao. Neshvatljivo!

Drugo neko je prethodno napisao svaki faklutet je na svoj način težak, što za mene znači samo koliko voliš svoj fakultet toliko ti je on privlačan i lagan. S druge strane odbojnost prema nekim fakultetima znači da je neki faklutet težak. Ja da nekom popravljam zube, vadim i sl. Da ali u drugom životu :lol: Nikad nebi završio stomatologiju!! Samo navodim primjer da se stomatolozi ne uvrijede :D
LeeejLaaa

#307 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by LeeejLaaa »

GAU 8 wrote:Ima li iko u ovoj drzavi da upisuje određeni fakultet iz ljubavi i afiniteta, a ne radi plate, popularnosti i tezine istog faksa????
Ja planiram upisati medicinu, zato jer to zaista volim, a plata mi je manje bitna.. Dovoljno je da imam za normalan život, ništa više. :-D Samo se nadam da ću i uspjeti upisat'... :-(
filozofija

#308 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by filozofija »

relevantan wrote:Vala sada po ovoj Bolonji ni jedan nije nešto težek
Ka i uvjek, nasi ljudi iznose podatke bez ama bas ikakvih argumenata. U modernom svijetu to se zove "iznosenje gluposti". Ja sam studirao diplomski po starom sistemu, a master po bolonji i ne bih se bas slozio sa konstatacijom da je bolona nesto laksa. Nasuprot, sve evropske, a pogotovu njemacke studije (tj. istrazivanja) na temu bolonje skrecu paznju upravo na fakt da je novi sistem dosta gori, tezi i opterecavajuci za studente.
žuta lala

#309 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by žuta lala »

Sve to zavisi od osobe do osobe. Mene npr. da neko pošalje na pravo ili neki fakultet gdje trebam učiti napamet, mislim da bi mi bio najteži (samo pretpostavljam).
A akademije su podcijenjene, njih bih možda stavila negdje pri vrhu jer realno, malo se ko uopće može upisati na njih, a ko uspije, ima baš talenta za to što planira studirati.
nurr

#310 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by nurr »

Bez uvrede, ali Saobraćajni fakultet u Sarajevu (barem prve dvije godine) je smiješan! Znači smiješan. Imam prijatelja koja to studira, a da ne govorim koliko sprema ispite.Do sada nisam vidjela da ima ijednu knjigu, sve neke skriptice, možda dva predmeta da su imala preko 100 str, ali za takve predmete se spremaju pitanja sa proslogodisnjih rokova (jer Bože moj kako naučiti "toliko" stranica") i tako se redovno polašu ispiti, a na interentu bukvalno visi.
Polaganje ispita mu je bukvalno skupljanje bodova.Nema ograničenja kao na nekim fakultetima da na završnom ispitu mora imati 55% od bodova (npr 22 od 40).Nego ako na osnovu parcijala, seminarskih i prisustva skupi vec 55 bodova, njemu se upisuje šest, a na završnom može imati 0, ma ne mora ni izaći, već je položio.
Njegov prijatelj redovno koristi bubice, profesori im smanjuju kriterije (za ocjene) tako da ljudi i sa manje bodova od 55 znaju neke ispite položiti. I kako pored svega što sam navela, a informacije su iz prve ruke, svaki dan ovo gledam, kako reći da je ovaj fakultet težak? :-)
Neki dan sjedim u busu, nisam sigurna koji je faks u pitanju, mislim Zdravstveni, momak govori prijateljici "ma nisam ja imao problema sa biohemijom, noć prije ispita malo prelistao i položio" a prije toga se hvalio kako je imao 4-5 bodova na nekom predmetu na parcijalama (kažem hvalio jer je ta djevojka pored njega imala 1 bod :-) ). Ko god je polagao biohemiju od vas forumaša na nekom dr fakultetu, zna kakva je biohemija i koliko truda treba da se uspješno položi. I sama sam je polagala i znam koliko sam dana, noći i satii utrošila samo za nju.To je razlog zašto se zgražavam nad ovim što sam čula.
Platformas

#311 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Platformas »

Na tehničkim fakultetima akcent je na matematici, proračunu svega i svačega a ne na bubanju stotina listova teorije, mada i to zna naletit.
Last edited by Platformas on 26/01/2013 16:57, edited 1 time in total.
nurr

#312 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by nurr »

Postoje i knjige zadataka od preko 100 stranica, a ne samo teorije.

Da ne bude zabune, ne potcjenjuem tehničke fakultete. Saobraćajni fakultet daleko je od pravog tehničkog (kao što sam rekla, barem na osnovu prve dvije godine).I u prethodnom postu nisam se izjašnjavala samo o bubanju, nego uopšte o količini gradiva koje je zastupljeno pa tako i zadaci.Vidim koliko moj prijatelj vježba, vidim kako, vidim IZ ČEGA i vidim na kojem je to nivou.
Svo gradivo bilo teorijske prirode ili računske ili proračunske ili šta već, zasnovano je na skripticama i prošlogodišnjim rokovima.

Mislim da se ne može ni porediti sa ETF.
dusa_raskopuša

#313 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by dusa_raskopuša »

Bolonja je teza od starog sistema, i kod god kaze da ni'e, laze! Ali dobro, onima koji su studirali i jos studiraju po starom je bolja jer nemaju pojma o cemu pricaju. :dance:
žuta lala

#314 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by žuta lala »

relevantan wrote:Vala sada po ovoj Bolonji ni jedan nije nešto težek.....druga stvar što studenti neće da uče :oops: ....lijeni, aljkavi, kampanjci....čast izuzetcima: ETF, Mašinstvo i Medicina :thumbup: ......a Pravo, Ekonomija, Pedagogija, FPN, Filozofija, žešća talašika i neka se ne provaljuju kada kažu da su teški :roll:
Jesi probao završiti neki od tih fakulteta pa znaš da su lagani? Znam osobu koja je upisala mašinstvo, a nema blage veze sa životom, i evo nekako ga i završava, sve na neko prepisivanje, neke skripte, bubice i sl. Ne znam kako je to moguće, ali tako stvari stoje. Nije više nijedan fakultet ono što je bio prije bolonje.
dusa_raskopuša

#315 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by dusa_raskopuša »

Smuci mi se kad vidim da se izmedju Ekonomije i (FPN i Filozofije) stavlja znak jednakosti. :dance:

Eto na Ekonomiji se k'o biva sve moze nabubati napamet. :dance:
Intermission

#316 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Intermission »

Ovdje se pored rasprave o tezini fakulteta provlaci i rasprava o tezini pojedinih struka. Tezinu fakulteta je problematicno valorizirati, jer to ovisi od afiniteta, ali ok, razmijem kada neko postavi hipotezu da su fakulteti koji insistiraju na odredjenoj preciznosti, prije svega tehnicki - "tezi".
Medjutim, fakultet je samo pocetak, zapravo fakultet je nulta tacka razvoja. Evo uzet cu svoju struku kao primjer - pravo. U pravnoj struci postoje bukvalno najmanje dva razlicita "svijeta" - pravosudje i "ostalo". Formalno gledano i oni koji rade u pravosudju (sudije,tuzioci,advokati,notari) su zavrsili isti fakultet i naucili isto kao i njihove kolege negdje u upravi (cak ima i slucajeva kada su ovi drugi bili uspjesniji tokom studija od ovih prvih). Ali, svi oni koji rade u pravosudju su bukvalno tek nakon fakulteta poceli da se obrazuju u pravom smislu rijeci i u roku od pa recimo 5-10 godina prakse, oni su veoma malo uporedivi sa ostalima. Posao jednog sudije je po tezini i odgovornosti jednak poslu jednog doktora medicine i uz svo postovanje, nema tog inzinjera koji koji nosi teret odgovornosti i tezine posla jednog sudije, pa i ostalih pravosudih djelatnika, pogotovo ako rade svoj posao ispravno. To je sto bi rekle stare generacije jedan "krvav posao", govorim djelom i iz licnog iskustva, kako i iskustva poznanika i rodbine koja je rasporedjena po raznim strukama. Tacno je da ima dosta pravnika, ali gleda se tu kvalitet i one "fine nijanse" koje cine jednog vrhunskog strucnjaka, sto vrijedi i u ostalim strukama i strucnjaci u svom "fahu" ce uvijek naci posao i zasluziti svaku marku koju zarade. Tako da, mozda pravo jeste lakse od elektrotehnike tokom studija, ali to ne znaci nista, jer tek nakon dodjele diploma pocinje "prava stvar"
Elektrotehnicki, masinski, gradjevinski fakulteti imaju primat, nakon nezaobilazne medicine, ali ako cemo pricati o struci i tu se vec odnosi pocinju da mjenjaju. Postoji npr. velika potraznja prvenstveno za IT strucnjacima i ponuda vec odgovara na potraznju. Ali kako? Tako sto poslodavcima vise nije bitno da slusa kako se neko namucio na matematici, nego bukvalno daju bez ikakve zadrske prednost odredjenim industrijskim certifikatima (npr. microsoft i cisco) jer oni garantuju "upotrebljivost" te osobe. Jedan clan uze porodice godinama profitabilno radi na osnovu tih certifikata, nedavno je odlucio da ih dopuni i odgovarajucom diplomom.
Mislim da nase drustvo sporo reaguje na realnosti trzista rada koje trazi iskustvo, mnogostranost (pa i svestranost) i fleksibilnost, za razliku od nekog prijasnjeg vremena koje je funkcionisalo nekako aksiomatski u smislu da si imao neke garancije, sada nema nikakvih garancija i svako je prica za sebe, koliko je jedan sistem bolji od drugog o tome se da raspravljati.
Perspektiva

#317 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Perspektiva »

dusa_raskopuša wrote:Bolonja je teza od starog sistema, i kod god kaze da ni'e, laze! Ali dobro, onima koji su studirali i jos studiraju po starom je bolja jer nemaju pojma o cemu pricaju. :dance:
Sve je to isto s*anje, koje daje neproduktivan kadar :) :thumbup:
zuta_lala wrote: Nije više nijedan fakultet ono što je bio prije bolonje.
Nije prije bolonje, nego prije rata. :) Porediti ETF bilo koji u BiH, sa onim prijeratnim je smjesno, kao vjerujem i svaki drugi fakultet :-D

Mada proslo je ono vrijeme kad si samo sa faxom bio Bog, kada ga je malo ko zavrsavao i nije imao mogucnosti, kada je radila industrija i mogao si odmah naci posao, mogao si i sa srendjom cak, solidan posao naci.

Sad je vec pocelo da samo kvalitet isplivava iz mora diplomaca . Trazi se mnogo vise od diplome. Na brojnim konkursima postoje testovi, tako da se mora poznavati posao koji radis.

Izgubio je fakultet odavno mjerodavnost znanja i sposobnosti i inteligencije, kriterijumi skoro na nuli, da se izvrsi neka klasifikacija i filtriranje. Mozda je jedino mjerodavan za radne navike i neku vrstu odgovornosti.

Ja sam se iznenadio od onih ko fol dobrih studenata, sto ganjaju i imaju visok prosjek. Mislio sam da po tome odskacu od vecine drugih, ali Boga mi...u 5 deka. :dance:
Intermission wrote: Mislim da nase drustvo sporo reaguje na realnosti trzista rada koje trazi iskustvo, mnogostranost (pa i svestranost) i fleksibilnost, za razliku od nekog prijasnjeg vremena koje je funkcionisalo nekako aksiomatski u smislu da si imao neke garancije, sada nema nikakvih garancija i svako je prica za sebe, koliko je jedan sistem bolji od drugog o tome se da raspravljati.
Nase drustvo misle da je zavrsetkom faxa sve rijesilo i ocekuje ne znam ti sta. Naravno da je bitna svestranost, ne treba biti ni ogranicen i staromodan i ograniciti se na neke stvari od prije 50 godina. Stalnu usavrsavanje i snalazenje u novim stvarima.
Danas u ovakvom sistemu bez poznavanja rada na racunaru (u vezi struke) i Engleskog jezika nema sta da trazis... :thumbup:

Koliko ih ima sa ETF-a koji sa Wordom ne znaju baratati kako treba, a ne nesto vise. :-)
1korisnik

#318 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by 1korisnik »

Ahahahaha arhitektura, šumarstvo i poljoprivredno-prehrambeni ispred građevine. Pojma. Arhitekti, što se tiče više matematike: imaju je pola u odnosu na građevinu i to pojednostavljenih zadataka na ispitu. Primjera radi, funkcije sa ispita iz više matematike 1 građevinci crtaju napamet, a za zbirku recimo jednog Uščumlića koju građevinci prerade prije ispita arhitekti nisu ni čuli. U znanju statike se također arhitekti i građevinci ne mogu mjeriti, za koju, usput rečeno, arhitekti imaju jedan predmet, dok građevinci rade u više odvojenih, time dublje i detaljnije ulazeći u materiju. Pored toga građevinci imaju betonske konstrukcije 1 i 2 koje debelo nadmašuju bilo koji predmet sa arhitekture po težini.

Nadalje, momci sa šumarstva donose svoje programe na građevinu da im se riješe, a gledajući jedan takav primjetio sam da je dosta jednostavan. Poljoprivreda po mom mišljenju ne ulazi u top 5.

Medicina je valjda teška zbog dodatne godine ili dvije studiranja u odnosu na ostale fakultete i eto ta famozna anatomija, kojoj recimo jedan TEP (teorija elektromagnetnih polja) sa ETF-a debelo parira. Po mom mišljenju ETF je jedan od najtežih fakulteta, ako ne i najteži, ali eto, teška srca bih ostavio medicinu na prvom mjestu. Mašinstvo je i prije rata bilo jedan od najtežih fakulteta, sad ne znam, tako da bih ostavio mašinstvo na trećem mjestu.

Prema tome:

1. MEDICINSKI FAKULTET
2. ELEKTROTEHNIČKI FAKULTET
3. MAŠINSKI FAKULTET
4. GRAĐEVINSKI FAKULTET
5. FARMACEUTSKI FAKULTET
6. ŠUMARSKI FAKULTET
7. ARHITEKTONSKI FAKULTET
8. STOMATOLOŠKI FAKULTET
9. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET

10. PRAVNI FAKULTET
11. PRIRODNO MATEMATICKI FAKULTET
12. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
13. VETERINARSKI FAKULTET
14. PEDAGOŠKI FAKULTET
15. MUZIČKA AKADEMIJA
16. FILOZOFSKI FAKULTET
17. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
20. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
21. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
22. AKADEMIJA SCENSKIH UMJETNOSTI
23. FAKULTET POLITIČKIH NAUKA
Violet_11

#319 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Violet_11 »

Stvarno je glupost praviti te liste i razvrstavati fakultete prema težini. Kao što je u prethodnim postovima rečeno, da bi znao koliko je neki fakultet težak moraš ići na njega, a ne tek tako pričati neke priče, a nemati pojma o određenom fakultetu. I mislim da nije nimalo u redu što Prirodno-matematički fakultet stavljate tamo negdje daleko od ovih "jačih" fakulteta. Ne znam za ostale odsjeke, ali znam za matematiku i fiziku da je stvarno preteško završiti, premalo ljudi upisuje, a malo ko uspije završiti. Fakultet je poprilično težak, i mnogi odlikaši iz srednjih škola se muče godinama i godinama obnavljajući, jer nije nimalo jednostavno i pored mnogo učenja, truda i zalaganja. I onda neko tamo dođe sa pričom kao PMF je lagan, ovo ono, i stavlja ga među posljednje na listi. :? .. ccc
semir1988

#320 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by semir1988 »

nurr wrote:Bez uvrede, ali Saobraćajni fakultet u Sarajevu (barem prve dvije godine) je smiješan! Znači smiješan. Imam prijatelja koja to studira, a da ne govorim koliko sprema ispite.Do sada nisam vidjela da ima ijednu knjigu, sve neke skriptice, možda dva predmeta da su imala preko 100 str, ali za takve predmete se spremaju pitanja sa proslogodisnjih rokova (jer Bože moj kako naučiti "toliko" stranica") i tako se redovno polašu ispiti, a na interentu bukvalno visi.
Polaganje ispita mu je bukvalno skupljanje bodova.Nema ograničenja kao na nekim fakultetima da na završnom ispitu mora imati 55% od bodova (npr 22 od 40).Nego ako na osnovu parcijala, seminarskih i prisustva skupi vec 55 bodova, njemu se upisuje šest, a na završnom može imati 0, ma ne mora ni izaći, već je položio.
Njegov prijatelj redovno koristi bubice, profesori im smanjuju kriterije (za ocjene) tako da ljudi i sa manje bodova od 55 znaju neke ispite položiti. I kako pored svega što sam navela, a informacije su iz prve ruke, svaki dan ovo gledam, kako reći da je ovaj fakultet težak? :-)
Neki dan sjedim u busu, nisam sigurna koji je faks u pitanju, mislim Zdravstveni, momak govori prijateljici "ma nisam ja imao problema sa biohemijom, noć prije ispita malo prelistao i položio" a prije toga se hvalio kako je imao 4-5 bodova na nekom predmetu na parcijalama (kažem hvalio jer je ta djevojka pored njega imala 1 bod :-) ). Ko god je polagao biohemiju od vas forumaša na nekom dr fakultetu, zna kakva je biohemija i koliko truda treba da se uspješno položi. I sama sam je polagala i znam koliko sam dana, noći i satii utrošila samo za nju.To je razlog zašto se zgražavam nad ovim što sam čula.
to sto taj neko nece da uci, sto prepisuje, sto koristi bubice..i sto pojedini gostujuci profesori daju po 40 bodova na seminarske jer im je mrsko raditi tipa bublina i jos nekih....
pa svakakvi hajvani upisu taj fakultet..pa ga i zavrse...to ima na svakom faxu i na etf-u..ili pak sto pojedinci se ponasaju bahato..jer imaju nekoga ko ce nazvati nekoga..pa ce to biti srejdeno....
ja znam dosta ljudi koji se na drugim fakultetima i ne pojave na ispitu a upisu 10...kod bublina an gradjevini...ne pojave se na ispitu..dodje zavrsni oni dobili 10...ili na etf-u diplomiraju a nemaju uradjen diplomski rad...ma daj molim te..na farmaciji...

slazem se da je reorganizacija saobracajnog fakulteta sa 4+1 na 3+2 postala laksa
da je dolaskom prof. matematike..rektora- matematika postala sasa na ono sto sam ja iskreno morao da polozim..a to jeste 400 i nesto stranica samo teorije...a kamoli zadataka i sta sve ne
kada smo kod azema krv pisali da bismo statistiku i vjerovatnocu polozili
kad nas je fatkic do 12 navece drzao na usmenom i vikendima po cijeli dan
kada nam je rezultate izbacivao pola sata prije usmenog ispita i sta sve ne
nema vise ni pojedinih asistenata, vec su ostali podobni..kao i na vecini fakulteta

saobracajni fakultet nije uopste lagan kao sto neki misle..to sto neki na razne nacine dolaze do ocjena..ne znaci da je cijeli fax takav i da mozes da prosetas kroz njega...
meni iskreno nije bio aman tezak..ali sam i ucio..nisam se zahebavao..i opet sam godinu okinuo..a ne mojom krivicom...vec zbog jednog uvazenog profesora...a koliko je lagan pogazuje i sama cinjenica da pojedine kolege godinama studiraju i nikako da ga zavrse..a odu na soabracajni fax u travniku i zavrse ga za godinu dana bukvalno..a ovamo ne mogu da pomaknu...
1korisnik

#321 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by 1korisnik »

Bublin je koliko znam predavao Saobraćajnice. Hidrotehnicari ili konstrukteri nemaju ama bas nikakve veze sa saobraćajnicama, a ipak ga imaju među predmetima. Ako je neko položio taj ispit bez izlaska onda je to radio tako što ga je položio kroz programe.

Za diplomiranje bez diplomskog na svom fakultetu je slučaj kada se student koji je položio sve ispite zaposli u nekoj firmi i onda radi njihov diplomski.
Last edited by 1korisnik on 26/01/2013 17:05, edited 1 time in total.
Logovan

#322 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Logovan »

GAU 8 wrote:Ima li iko u ovoj drzavi da upisuje određeni fakultet iz ljubavi i afiniteta, a ne radi plate, popularnosti i tezine istog faksa????
Ja sam svoj fakultet upisao iz ljubavi i plate. :mrgreen: :mrgreen:
Violet_11 wrote:Stvarno je glupost praviti te liste i razvrstavati fakultete prema težini. Kao što je u prethodnim postovima rečeno, da bi znao koliko je neki fakultet težak moraš ići na njega, a ne tek tako pričati neke priče, a nemati pojma o određenom fakultetu. I mislim da nije nimalo u redu što Prirodno-matematički fakultet stavljate tamo negdje daleko od ovih "jačih" fakulteta. Ne znam za ostale odsjeke, ali znam za matematiku i fiziku da je stvarno preteško završiti, premalo ljudi upisuje, a malo ko uspije završiti. Fakultet je poprilično težak, i mnogi odlikaši iz srednjih škola se muče godinama i godinama obnavljajući, jer nije nimalo jednostavno i pored mnogo učenja, truda i zalaganja. I onda neko tamo dođe sa pričom kao PMF je lagan, ovo ono, i stavlja ga među posljednje na listi. :? .. ccc
Slažem se u potpunosti. Posebno si u pravu za ovaj boldirani dio. :thumbup:
breuer

#323 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by breuer »

Arhitektura vjerovatno teža i od šumarskog, a i od današnjeg mašinskog jer je broj predmeta semestralno ogroman :shock: , a skoro 80 posto predmeta zahtijeva crtanje cijelog semestra. Građevina je možda stručnija, ali ni blizu toliko zamorna, tako da arhitektura može komotno među prva tri po težini.
1korisnik

#324 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by 1korisnik »

Uh teško vama, morate se napušit' i crtati :P
fidoremilienko

#325 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by fidoremilienko »

breuer wrote:Arhitektura vjerovatno teža i od šumarskog, a i od današnjeg mašinskog jer je broj predmeta semestralno ogroman :shock: , a skoro 80 posto predmeta zahtijeva crtanje cijelog semestra. Građevina je možda stručnija, ali ni blizu toliko zamorna, tako da arhitektura može komotno među prva tri po težini.
može na ...
Post Reply